Žapkić -> RE: Sokovi (2.10.2014 21:32:45)
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: Žapkić Ja sam Tini sa 5 meseci prvi put dala sokić. Prvo od jabuke (bistri), pa od šargarepe, pa gusti od jabuke... Tek posle je počela sa kašicama. A kada sam počela da joj dajem sokove-razblazivala sam ih sa vodom. Možda joj ni ne bih davala sokove , ali ona je odbijala vodu, pa mi je pedijatar savetovao da joj dajem razblazene sokove, pošto ona nije dojila, već je pila "Aptamil" Niposto! niposto! niposto ovo raditi!!!! Ako dete pije sok onda pije sok! Razblazeni sok uzrokuje strahovite gasove i grceve kod bebe pogotovo ako razblazujete vas sveze cedjeni sok. Znaci ako uzmete jabuku, izrendate je, iscedite i date lepo sokic bez dodavanja vode. Izes ga treba puno voca ali voda i sveze cedjeno ne ide niposto! Ja nisam protivnik sokova. Naprotiv ako D nije htela neko voce da mi jede ja uzmem i lepo u sokovnik i opalac eto ga sokic. Npr i sad uzmem smokve i napravim sok u sokovniku i bogme utrosim dosta smokava da napravim 2dl soka ali ga tako pije bez dodavanja vode. s tim sto ako dete ima problem sa nekom vockom npr kruska (kao moja D) bolje joj je dati sok od kruske nego svezu krusku. Upravo ta vlakna muce bebe i imaju onda stomacnih problema. Davala sam recimo i kompot ako skuvam voce pa dam tu vodu u kojoj se kuvalo i to je ok,ali nije ok razblazivati sokove. Znaci nemam nista protiv sokova. Kad D nije mogla da kaki uvek sam joj davala ili sok od kruske ili sok od sljive, ili kompot pa tu vodu da pije. Ljišo, ja nigde nisam napisala da sam davala sveze ceđene sokove. Nikada nisam davala sveže ceđene sokove, već "JUvitanu" ; "Nestle" i sl. sokove namenjene bebama. Iz tog razloga sam ih i razblazivala sa vodom, a prvenstveno zato što T. nije pila vodu, tj. odbijala je vodu, a nije dojila, već je jela adaptirano mleko. I da dodam- najviše je volela da pije vodicu u kojoj se kuvalo voće za kašicu.
|
|
|
|