|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
1.11.2011 15:59:16   
bokicans
Minna od moje drugarice mala je popila domestosa malo.i bilo sve ok,posle par dana u bolnici.Nema nikakove posledice danas,Ljubim vas user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
8.11.2011 20:05:56   
boba 11
Decija bolnica Novi SAd-odeljenje za imunologiju
Prvi nas odlazak u b je bio nakon dve nedelje posle operacije krajnika u poliklinici -tamo smo isli zbog dr Komazeca koji je cuveni docent za uho grlo nos.Elem moja pretpostavka zasto smo zaglavili u decijoj je extra odvratna nehigijena u klinici.Sin je zaradio bakterijsku infekciju -kao ne zna se kako , koja mu se ispoljila kao upala kuka (imao je tecnost u kuku-neznam kako se strucno zove)i nije mogao da hoda.U deciju nas posalju posle par odlazaka kod pedijatra na ortopedski pregled i nakraju kod imunoloiga.Bili smo na snimanju-nema nista bili kod ortopeda nista i kao da idemo kuci(a dete ne moze da hoda samostalno i boli ga)i ja pitam da li da idemo kod imunologa pa dr kaze pa mozete ako imate uput.Tamo smo malo duze cekali i primi nas Dr.Vijatov (tu zenu nikad necu zaboraviti zahvalna sam joj do neba) pregleda ga ikonstatuje da on nije za otpust.Ja se zaprepastila ali ajde ostanemo i sutra dan naravno krenu analize stave braunilu(odvratno jedna sestra kao da se vezbala na njemu iz trece mu stavi uspesnoBTW imao je 4 god) i poceli sa terapijom brufen svakih 8 sati zbog upale i forkas antibiotik intravenski.Valda sve dobro napisah.Bili smo na uz gde je ustanovljeno da ima tecnost i preko krvi nadju da je bakterijska infekcija.Ja pitam dr jel moguce da je od operacije krajnika a odgovor je bio nedefinisan ali u sustini nema od cega drugog.i tako bili smo dva dana u izolaciji na odeljenju imunologije pa jos 11 dana u sobi zbog zavrsetka terapije.Sestre su kako koja neke dobre ali uglavnom sve potkupljive i bila je jedna sestra starija Sneza koja je bila prema sinu odvratna jer je plakao kad mu je menjala braunilu posto je bio sav isprepadan ali nakon toga su se dogovorili da nece plakati jer ona kao ne voli kad deca placu bezveze(mislim da vidim nju dal boli a kamoli dete) i kad mu je stavila ta je braunila izdrzala do kraja nije pukla vena -za razliku od ostalih.Od tada je on bio kao njen miljenik i super smo se slagali a ostale su bile pristojne.Jedino su me nervirale tetkice koje kad obrisu tuda se ne sme prolaziti boze moj jbt silna li njihova posla.user posted image I tako svega i svacega se nagledah ali sve je proslo isli smo na kontrole redovne i sad je sve ok-nisam napomenula zahvaljujuci dr.Vijatov sam ostala pored deteta uz uput ali nisam se odvajala od njega donosili mi jelo tu sa njim kao zato sto je nepokretan a tezak,pa sam se provukla inace bih isla kuci jer je on veliki.Bilo je svega ali hvala bogu da je proslo.I da pio je brufen nekih 3meseca tako da mislim da nije tako strasan lek kao sto ga predstavljaju-naime stetan je za decu.
E sad skroz druga prica na drugom odeljenju iste bolnice

Decija bolnica NS-odeljenje za odojce i malo dete

Inace bila sam sa cerkicom u bolnici prosle god kad je imala fras od visoke temp (dala sam joj febricet ali manju kolicinu koju su mi rekli u apoteci na osnovu godina ali je kratko posle toga dobila napad)i onda smo u bolnici bili dva dana pod temp pila je stalno brufen i neke za guzu ali joj je slabo pomagalo pa kad skoci posle leka nakon sat vremena morala sam da je tusiram.Tako su mi govorile sestre -nije joj bilo prijatno ali je to jedino pomagalo .Tako da znate nije strasno tusiranje ni na 39 stepeni ali ne sme se skidati ispod 38ipo da ne dodje do suprotnog -da spadne ispod 35.Inace tad su nas otpustili iz bolnice bolesne i jedva sam cekala da dodjem kuci jer nam je lecenje bilo inhalacija fizioloskim a ona se gusila od kaslja .Imala je godinu ipo i jedva smo to pregrmeli.Naravno da nije bilo dr kod koje idemo privatno ona bi sigurno imala posledice.
Sestre su bile rastrzane bile su dve bebe na odrzavanju zivota na kiseoniku a dve sestre na celom odeljenju -strasno.Inace ima 16 boksova i u svakom po dvoje dece ili beba.Nas zakacila sezona gripa pa su napravili citavu frku oko ostajanja .Ja posto nisam dojilja morala sam po pravilu kuci i da ne dolazim ali jedva iskukam da ostanem jos tu noc drugu .Ona je stalno bila pod temp. pa nisam znala kako bih je ostavila i kome sta ce sama kad se sestre pojave samo na moj poziv da joj skidam temp.Merila sam na 15-20 min jer je nenormalno oscilirala.A kao odluku je doneo direktor ili ministar i nema poseta ni ostajanja .Naravno nemogu se osloniti na sestre jer su stalno visile oko ovo dvoje sto nemogu da disu bile su same bebe pa su morali da ih kupaju i hrane .Sve u svemu celodnevna briga.Sta sam mogla da ocekujem kad odem -samo pogorsanje.Toliko sam plakala i ocajavala i trazila pomoc da ostanem ali nema pomoci odluka je takva izolacija i kraj.user posted image Posto sam taj dan ostala bebe su bile nemoguce i valda su se zalili deca sama bez roditelja placu uzas pa donesu odluku da ipak mame ostanu ceo dan i dok bebe i deca ne zaspu i da dolaze kad im se deca bude.Mi smo imale tu srecu da je jedna divna zenica bila sa nama u boksu -dojila je pa je ostala tako da sam njoj ostavila seku dok se nevratim nocu. Inace ona je iz subotice i stvarno sam joj zahvalna cak je pored sve njene muke ljuljala seku da zaspi kad se probudi jer je tamo stalno neka buka i svetlo a ona nije navikla na to.I tako sam ja odlazila oko 12 a dolazila u 4 ujutru sto ce reci da su nas samo zezali ali posle 4 dana su nas otpustili i onda je sve bilo ok.Da se razumemo da sam je morala ostaviti pod temp.odvela bih je iz bolnice kuci ali sreca pa nisam.Inace ta dr.radi u Vrbasu u bolnici pa sam zvala da se prebacimo ali nije bilo sanse zbog gripe su i oni bili puni.Kad smo dosli kuci odvedem je kod nje na pregled i ona nam da kad je cula kako kaslje antibiotik i inhalacije berodualom i sve je brzo proslo .Verovatno bi se sa fizioloskim preko inhalacije ponovo vratili u bolnicu.Samo hocu da kazem da ta dr koja joj je prepisala inhalaciju nije zasluzilani da joj pljunem pod prozor a kamoli sta drugo.
Eto ja imam negativno i pozitivno iskustvo iz decije u NS i sad kad su bolesni(pu pu zlu netrebalo )vodicu ih ako treba i u BG ali ne vise u NS.
Jedna sestra na 30 dece u smeni nikako ne moze da funkcionise-razumem ja njih jedva stignu u wc ali svakom je dete najbitnije i tako da ja necu da rizikujem da se opet provedemo tako. user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
16.12.2011 12:52:02   
limunada
Mi smo septembru lezali 7 dana,moja soba odvojena od bebine i to bas odvojena,nije odma pored vec drugi hodnik tako sam se brinula,sam je spavao u toj sobici,na krevetic bube setaju ja ih ubijala,bas sam se nasekirala tamo,a bilo je soba gde majke mogu sa decom biti al to ko ima vezu i ko ih napada jedino tako,popi***** sam!Sestre su neke bile ljubazne a neke ne,mleko smo znali uvece cekati po sat vrem.a moja dusa place ko kisa user posted image jer je gladan i spava mu se dusa me bolela.Nedaj boze vise tamo.

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
16.12.2011 13:07:15   
Natalie018
Ova Rivanina prica iz bolnice Olge Dedijar iz Bg-a mnogo lici na moju, dozivljenu na Niskoj decijoj klinici, odeljenje neonatologije. Nazalost izgleda da je, manje - vise, situacija u zdravstvenim ustanovama sirom Srbije, pravi horor. Ima mozda par izuzetaka i nekih renoviranih ili malo pristojnijih bolnica ili odeljenja, ali u sustini prava slika je nazalost ovakva, kao iz Rivanine i moje price. Posto se price u mnogome poklapaju, necu da iznosim sve.. samo cu par detalja da prenesem.. Znaci takodje i ovde je grotlo bubasvaba koje hodaju svuda, pa i po kreveticima za bebe, po kaset___ama, cak po medicnskom materijalu i flasicama iz kojih se hrane bebe, (a imam i ovu sliku, koju sam licno ja uslikala pre nepunih godinu dana, kada sam tamo bila sa mojim bebcem koji je zaradio virusni bronhiolitis sa nepunih mesec dana starosti), zatim mame nisu sa bebama u istoj sobi nego u posebnoj, a sto je najgore tamo nemaju dovoljno kreveta, pa su kad sam ja dosla spavale dve zene u istom krevetu!! Ali to mi pored svega nije ni bilo bitno.. pogotovo sto ni moje dete nije imalo normalan krevetic, nego su mu dali neki sa toliko velikim razmakom izmedju reset___ki da je mogla cela glava komotno da mu prodje, a mozda i ramena.. pa su onda na moje negodovanje izmedju duseka i reset___ki stavljali neke lepenke, kao tvrdji karton user posted image , al ájde i to je nesto... o posteljini necu ni da pricam... Osoblje je neljubazno, ne rade svoj posao kako treba, (svaka cas_t izuzecima.. bile su 2 sestre koje su fine, ostalo uzas) coskare, ispijaju kafe i puse, dok bebe koje nisu bile u pratnji majki placu gladne, nepresvucene... Bolnicom je harao stomacni virus i ko zna sta sve jos. O majkama tamo niko ne vodi racuna... ne daj boze da vam pozli (ko sto se meni desilo jer sam zakacila taj stomacni virus) niko se okrenuo ne bi... sama sam morala da idem do hitne da primim infuziju oko 1-2 izjutra.. itd...

Evo slike kaset___e na kojoj je stajao medicnski materijal (spricevi, sonde) i flasice iz kojih tamo hrane bebe.

user posted image




< Poruku je uredio Natalie018 -- 16.12.2011 13:10:27 >

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
16.12.2011 14:35:35   
Anoniman
Boba, i ti, kao i ja, imaš pozitivno iskustvo sa imunologije. Valjda to znači da to Odeljenje lepo funkcioniše. user posted image

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
8.1.2012 23:44:38   
boba 11
Uh tek sad vidim ovu poruku prepostavljam al svuda ima sestara raznoraznih .Inace dr Vijatov je preslatka i super je uvek raspolozena i strpljiva sa decom a ja sam uvek bila sa njim kad su menjali braunilu dok na odeljenju za majku i dete nije takav slucaj -tamo nedaju majkama ni da budu u sobi dok je vizita -fuj odvratni su tamo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
9.1.2012 0:12:15   
Anoniman
Nas je vodila dr Tomić, i ja joj dugujem spomenik! user posted image

Ja nisam htela da budem u ambulanti kad menjaju braunilu, smatrala sam da ću napraviti više šteti nego koristi, gadljiva sam na krav, mislim da ne bih najbolje podnela. Dala bih im bebu i pobegla u sobu i pojačala TV... Kakva divna majka, jel? Da je stariji sin bio u pitanju (koji je velik i svestan) bila bih sa njim u ambulanti sigurno, ali ovaj je bio malen, i znala sam da će prestati da plače čim ga stavim na sisu... Ma, jako težak period, a ja sam tada već predugo bila pod stresom... nisam mogla više.

Mame čija deca imaju braunile: dajte deci što više tečnosti, time se razređuje krv, ređe će se začeljivati braunila, ređe ćete prolaziti kroz tu traumu. Meni su na žalost to rekli nekih 3 dana pred kraj kada su mu menjali već xy-ntu braunilu, i više nisu znali gde da ga bodu. user posted image

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:03:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Komisija je odluičila da Marko bude vakcinisan u bolničkim uslovima, ako sam dobro shvatila, daće mu Pentaxim i hep, ništa nisam dalje čula kada su mi rekli da će biti bolnički vakcinisan. Zadržavanje u bolnici 48-72h. Nadam se da će me pustiti da ostanem sa njim u bolnici, ja nisam u stanju da ga ostavim tamo.
JAO BOŽE KAKO SAM TUŽNA! user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Tash

I opet ostavljam Luku kod kuće da bismo išli u bolnicu, i nema zajedničkog kupanja, a tako se obojica raduju tome, i zajedno večeraju, i šta ću ja sa Markom 48-72h u bolnici u jednoj sobi? Nadam se da će biti slobodna soba izolacije, da Marko i ja budemo odvojeni da ne bismo još nešto pokupili u bolnici.
I tako se nadam da neće reagovati na vakcinu, sada me uhvatila frka od anafilaktičkog šoka.
JAO KAKO SU MI SE POMEŠALA OSEĆANJA, SEDIM I PLAČEM NA SRED KANCELARIJE KAO MAGARAC! user posted image



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 58
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:09:55   
Olga75
Tash , bice sve ok user posted image
grozno je ostaviti jedno dete kuci a sa drugim ici u bolnicu i ne znati sta da ocekujes ali sigurna sam da ce sve biti u redu

< Poruku je uredio Olga RR -- 31.1.2012 15:10:13 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:11:49   
lesica
Cekbre,ja sad ne razumem user posted image moracete u bolnicu na vakcinaciju? A zasto? Mislim,znam da je verovatno zbog alergije,ali zasto morate toliko da ostajete zbog posmatranja.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:14:18   
Anoniman
Tash user posted image samo da sve prođe brzo!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 61
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:16:00   
Anoniman
Da, na posmatranju zbog primarne sekundarne i ne znam koje sve reakcije...

Pisala sam Yuli ovde skraćenu varijantu dešavanja:

IZVORNA PORUKA: Tash

Mislim da nema puno veze između alergija kao nutritivnih alergija i vakcina.
Mi smo prosto imali lošu priču, zato i navijam da kažu Pentaxim jer sam ubeđena da mu sada ne bi bilo ništa.
Kada je sa 2 meseca trebao da primi prvi Pentaxim, moj državni pedijatar je bio protiv toga, tvrdeći da tako male bebe ne treba bombardovati vakcinama, nego da treba čekati 3 meseca. Privatni pedijatar se nije složio, a ja odlučila da poslušam. Međutim, Marko se prehladio, pa dobio bronhitis, pojačao se ekcem, pa se to odložilo. Taman kada smo trebali primiti vakcinu, moj brat dobije boginje, a mi bili u kontaktu sa njim veče pre izbijanja boginja, kada je bio najzarazniji. Svi pedijatri se slože da treba sačekati period inkubacije od 3 nedelje. Međutim, nakon što je dobio taj bronhitis sa 2 meseca, lekari su rekli da ne mažem ekcem, jer kao "čisto iznutra,prljavo od spolja" (na relaciji pluća-koža), a tada je bilo bitno da bronhitis prođe, tako je ekcem počeo da odlazi do vraga. Nakon perioda inkubacije (nismo dobili boginje), otišla sam da primi vakcinu. Tada je na glavi imao ekcem, iznad levoh uha, koji je curio. Privatna dr me je ubeđivala da ako sam prethodno veče počela da mažem kortiko, da sada ne prestajem, nego da to izlečim, pa sledeće nedelje da primi vakcinu, ali ja sam bila uporna da je primi tada, bojala sam se nove prehlade, odlaganja. Do jutra, ceo kosmati deo glave mu je bio u žutim krastama. Činjenica je da bebe sa 3 meseca gube majčin imunitet i tada jednostavno imaju slab imunitet. A ja sam mu na taj već slab imunitet, ekcem u akutnom stanju, krnula vakcinu, koja je dodatno pojačala pad imuniteta. To je moje mišljenje, sa kojim se dr iz Dečije bolnice u principu slaže, ali takođe kaže da kod dece sa ekcemom, Pertusis (jedna od stavki petovalntne vakcine, Pentaxima) hoće da pravi haos. Njen predlog je ili da se Pertusis odloži do daljnjeg, ili da se daje odvojeno u bolničkim uslovima.
Jesam smorila?



(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:17:54   
Olga75
komponenta pertusisa i kod dece koja nemaju nikakvih problema hoce da da temperaturu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:20:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

komponenta pertusisa i kod dece koja nemaju nikakvih problema hoce da da temperaturu user posted image


To kaže i moja dr iz Dečije. Kaže da je Pertusis taj koji je napravio haos, čak je ona predlagala da se Paertusis ne daje sada, ili da se on daje odvojeno u bolničkim uslovima.
U celoj priči mi je drago što su rekli Pentaxim, jer ako ne bude reakcije, valjda to znači da za sledeću ne moramo u bolnicu. user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 64
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:35:33   
lesica
Nadam se da ce sve proci ok! Uostalom,Mare je vec veliki decko-izgurace on to super.user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:38:35   
Anoniman
Hvala ženice user posted image

Baš sam u down-u! user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 66
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:44:56   
NadaR
Tashke user posted image bice sve ok.

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 15:49:42   
Tea2
Tash,glavu gore!!!user posted image

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 16:03:15   
IVA 11
Tash, bice sve u redu, nije ti ga lako user posted image ali bice sve u redu...user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
31.1.2012 16:30:16   
branki*
tashuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
1.2.2012 13:12:59   
Anoniman
Sad sam pričala sa dr iz DZ koja je juče bila na komisiji.
Doneta je odluka da se doza Pentaxima razdvoji u dva šprica. Da mu se pola da u jednu ruku, pa za 20min drugi deo u drugu ruku.
24h moramo biti u bolnicu, a drugi dan će nas malo pustiti napolje, da prošetamo, pa da se vratimo na još jednu noć tamo i treći dan idemo kući. Sve to naravno, ako sve bude ok.
Nakon toga treba da primi za žuticu, ali to u ambulatnim uslovima.
Dr iz DZ kaže da ako sada primanje protekne bez problema, treću dozu će verovatno primiti u ambulantnim uslovima, a ne u bolnici.

Takođe, dr iz DZ je zvala Dečiju bolnicu da vidi kada će imati slobonih mesta da nas prime (zvala je za naš i još jedan slučaj) i javiće joj sutra do podne informaciju.

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 71
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
1.2.2012 15:37:26   
Anoniman
Jel još neko primao Pentaxim u ruku? Luki su davali u guzu, a i Marku su prvu dozu dali u guzu. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 72
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
2.2.2012 14:33:50   
mama kukunka
Tash, tek sad sam videla  da idete u bolnicu i  da je to zbog davanja vakcine..  Drzimo vam fige!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
11.2.2012 17:48:40   
Anoniman
Jel ima neko iskustva sa odeljenjem Odojceta u Decijoj bolnici u NS? Drugaricinog malog od mesec dana su zadrzali, ima nesto na plucima. Ona nije mogla ostati, al to znam da na tom odeljenju majke ne ostaju. Nego, zasto ne dozvoljavaju da majke donose izmuzeno mleko?

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 74
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
14.2.2012 12:30:07   
Anoniman
Bila sam danas na Imunologiji (NS) zbog ove vakcinacije.

Dr kaže:
- ako izostane prva reakcija u prvih par sati, možemo kući na spavanje, a da sledeći dan dođemo na kontrolu;
- slaže se da Marku hranu donosimo od kuće, da ne menjamo režim ishrane jer onda ako se ospe nećemo znati dal je promena hrane ili vakcina;
- traži da u toku sl nedelje uradimo KS i CRP, da budemo sigurni da je zdrav; zbog kašlja i ovog nema-ima bronhitis vakcina je odložena sa 21og na 28mi;
- ja ostajem u bolnici ukoliko on bude morao da ostane;
- modrice, provera trombocita - dr kaže da se trombociti rade u svakoj KS, i da ih je ona već gledala, i da su bili ok;
- nema veze što je prva doza bila Infanrix a sada će biti Pentaxim, mogu da se kombinuju jer su isto samo različitih proizvođača.

user posted image

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Najpopularnija imena u 2023. godini
Koliko su se trendovi promenili, najbolje govori i činjenica da osim Milice nijedno popularno ime iz prethodnih dekada n...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here