RE: Stambeni kredit (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva



Poruka


mamaraja -> RE: Stambeni kredit (12.6.2009 19:27:55)

Ovdje u Crnoj Gori je slično kao u Srbiji, samo su kamate još crnje. Dramatične! Proizvod toga je da je tržište nekretnina mrtvo i ubrzo će mu i godišnji parastos. Od Ulcinja do H.Novog ima nekih 10000 stambenih jedinica (minimum) različitog kvaliteta izrade, koje još uvijek zvrje prazne. Podgorica još minimum toliko, pa vi vidite. Doduše, osim banaka ovdje i investitori imaju jednak dio krivice, a bogami i vlasnici čuka i krševa po primorju koji svoje placeve cijene kao da su u San Remu ili Monaku. Ako se krene od početka, placevi su precijenjeni nekih 5 puta (500%), na to investitori dodaju svoju zaradu, koja se takođe kretala u faktoru 1:5 i tako dođete do cijene kvadrata od 3000 e, a uloženo je 500 do 700e u izgradnju, opremu i papire. Sve u svemu, lijep posao kojim su se bavili ljudi svih profesija, pekari, ljekari, apotekari, advokati, ugostitelji, trgovci... ko god je imao neku kintu i vezu u banci koja će mu omogućiti kredit. Nije se pitalo za uslove jer su tu bili Rusi sa koferima dolara (prljavih!). Onda je Jevropa rekla da batale te trange-frange poslove, da mora sve legalno, preko banaka, uplate-isplate, porijeklo para... I tu je sve puklo. Sada na jugu CG i PG imate mnogo sijedih investitora koji zvanično prodaju kvadrat po par hiljada, a u četiri oka i ispod tauzenke (!) I to je skoro pravilo. Samo da se pokriju anuiteti jer banka prijeti aktiviranjem hipoteke. A banke i advokati, zna se što su. Ja to nazvala prodaja stanova na akciju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], kao ono salama i šamponi u MAXI-ja, TEMPU.
Ajde pozdrav svima!




Verus -> RE: Stambeni kredit (12.6.2009 20:36:20)

vidim ja, razlicite drzave a sve to ista govna!




Dora -> RE: Stambeni kredit (12.6.2009 22:02:22)

IZVORNA PORUKA: prase


Mislim, znam da je ovo jako crn scenario, ja u suštini nisam tako negativna osoba, ali imam prirodnu potrebu da razmotrim ubedljivo najgori scenario kada se upuštam u nešto što nosi rizik. Na primer, ako mi neko traži pare na zajam, dajem samo ako znam da mi ne znači ništa da mi nikada ne vrati. Odmah pretpostavim da te pare nikada više neću videti, pa tek onda razmišljam da li sam spremna na to ili ne. Obično mi vrate, ali nekoliko njih i nije vratilo. Opet, gde bih ja bila sada da sam imala neku određenu namenu za taj novac, koja mi je neophodna? Jedno je da blefiram kada igram poker u šibice, a drugo je da se nategnem za najbolji mogući scenario i pristanem na uslove koji mogu da mi bukvalno upropaste život, sa sve idejom da to valjda neće da mi se desi. Verovatno sam malo odrasla, pa sam prestala da verujem da se loše stvari dešavaju tamo nekim nepoznatim ljudima...



[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] potpisujem!




bonita -> RE: Stambeni kredit (16.9.2009 8:00:09)

ja i mm muz smo bili u banci i razmisljamo,najkasnije do kraja god da uzmemo kredit za stan.
trenutno smo u 2sobnom stanu i placamo ga 525e.plis struja,tel,i na kraju god jos neke doplate,za grejanje i vodu,sto izadje nenormalno.
Po meni je bolje placati ratu kredita,koja ce nam biti oko 700e ali nakon (da kazem 25god)stan je nas.
uvek se moze desiti neki rizik,ali ipak imas stan kao pokrice,u slucaju da dodje do ne ppredvidjenog.
Pogotovu,sto mozemo uzeti 4 soban stan.Ima i ovde nekih subvencija od drzave,ali to se mora rapitati.





Anck Su Nmaun -> RE: Stambeni kredit (17.9.2009 10:39:05)

I mi smo trenutno  u frci sa stanom....cekali smo ovu subvenciju..koja valjda treba da bude usvojena ove nedelje ako vec nije... nije lose...placa ti drzava prve tri godine i poslednjih 5... mada se o tome vec par dana privca na svim dnevnicima!

Da li ste se raspitivali po bankama ..sta mislite koja je naj povoljnija?

Ja sam bas juce htela da prosetam po bankama al eto nisam stigla!




misha -> RE: Stambeni kredit (17.9.2009 12:16:04)

To svakako treba iskoristiti. Ne znam dal bih smela da napišem koju banku nikako ne preporučujem? Da me ne tuže posle za negativnu reklamu. Na žalost živim u gradu gde nema novogradnje, ništa se ne zida, niti je u planu, pa nikako ne mogu da računam na taj kredit.




Anck Su Nmaun -> RE: Stambeni kredit (17.9.2009 13:03:27)

napisi napisi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] da znam da ne svracam hiihih ... al sam cula neku pricu da uslov mora biti da ste prijavljeni na taj stan  tj da se vodite kao da zivite tu i da se ne sme izdavati?? zna li neko nesto o tome??




viking -> RE: Stambeni kredit (17.9.2009 13:10:07)

Da, ne smeš da izdaješ stan što je i logično jer ti ga daju po povoljnim uslovima da bi mlade porodice rešile stambeno pitanje a ne da bi zarađivale. Takođe, en smeš ni da ga prodaš određen broj godina (ne znam tačno koliko) i ne smeš da budeš vlasnik neke druge nekretnine.




misha -> RE: Stambeni kredit (17.9.2009 13:49:34)

Koliko ja znam, to se odnosi na stanove u izgradnji ili na novogradnju. Znači, ne može da se dobije kredit ukoliko nije stan u ove dve kategorije. E sad, ukoliko je u izgradnji, ne možeš da se prijaviš na toj adresi dok ga ne izgrade, logično, tako da nisam baš sigurna za taj uslov, i naravno da ne možeš da ga prodaš odredjen broj godina. Nisu još počeli sa realizacijom tih kredita, ali čim počnu sve banke će znati da ti objasne kako do kredita. S tim da zaobidješ ovu moju u širokom luku...




Anoniman -> RE: Stambeni kredit (28.11.2009 5:19:42)

Jel zna neko neku dobru i kvalitetnu agenciju za nekretnine?




*Alexx* -> RE: Stambeni kredit (28.11.2009 9:43:01)

Mi gledamo oglase, pa šta nam se sviđa, pozovemo. Uglavnom dobijemo agenta, a ionako se oni svi između dogovaraju.
A za te subvencionase kredite - čula sam da se odobravaju samo za Belvil naselje, a za ostalu novogradnju ih je jaaakoooo teško dobiti.




Ana RR -> RE: Stambeni kredit (28.11.2009 10:20:45)

Alexx,bitno je da je novogradnja i da kupuješ direktno od investitora.
Zgrada mora biti 80% završena da bi mogla da predaš papire za kredit.





Anoniman -> RE: Stambeni kredit (28.11.2009 10:39:16)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Alexx,bitno je da je novogradnja i da kupuješ direktno od investitora.
Zgrada mora biti 80% završena da bi mogla da predaš papire za kredit.




bas tako. nema veze koje je naselje u pitanju.




*Alexx* -> RE: Stambeni kredit (28.11.2009 10:47:21)

Znam, ja sam kažem šta sam načula, pa sad... naravno, sve je to rekla-kazala. Mi ćemo ionako u starogradnju.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Alexx,bitno je da je novogradnja i da kupuješ direktno od investitora.
Zgrada mora biti 80% završena da bi mogla da predaš papire za kredit.






Vučko.ba. -> RE: Stambeni kredit (13.8.2010 10:06:27)

navodno od 1.1.2011.godine počeće se odobravati stambeni krediti bez žiranata , naravno stan ili kuća koja se kupuje ide pod hipoteku , kao i do sada al bar će ljudima olakšati da ne traže žirante.... pa mislim logično...sad kontam pa ja nikome na svijetu ne bih bila žirant na ogroman iznos na 10,15,20 ili više godina




ksenija81 -> RE: Stambeni kredit (13.8.2010 10:58:38)

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Mi gledamo oglase, pa šta nam se sviđa, pozovemo. Uglavnom dobijemo agenta, a ionako se oni svi između dogovaraju.
A za te subvencionase kredite - čula sam da se odobravaju samo za Belvil naselje, a za ostalu novogradnju ih je jaaakoooo teško dobiti.


Pa kad ne veruju investitorima koji nista ne urade do kraja...
I mi polako ulazimo u pricu o subvencionisanim, posto se mm bavi geodezijom i saradjuje sa mnogo investitora tacno zna kvalitet i nacin gradnje kao i koreknost istih.
Gradjevinska direkcija Srbije gradi stanove u NS tj. zavrsava zapocete vojne, ali dok mi ne ispunimo sve uslove... Razgrabice se svi stanovi. Inace, sendvich zid i jako funkcionlni stanovi... Mislim da grade nesto u i BG pa pogledaj za to ce garant lako odobravati kredite.




Anoniman -> RE: Stambeni kredit (24.8.2010 13:57:54)

Mi smo trenutno u akciji skupljanja papira....ali za kredit za gradnju kuce...idemo polako pa kako bude....mislim da ce nam najmanji problem biti dizanje kredita....papirologija za plac je najobilnija...nikad kraja...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




NadaR -> RE: Stambeni kredit (25.8.2010 8:00:54)

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

navodno od 1.1.2011.godine počeće se odobravati stambeni krediti bez žiranata , naravno stan ili kuća koja se kupuje ide pod hipoteku , kao i do sada al bar će ljudima olakšati da ne traže žirante.... pa mislim logično...sad kontam pa ja nikome na svijetu ne bih bila žirant na ogroman iznos na 10,15,20 ili više godina



Uhh Vule , bila bi , bila bi ... Kad bi Meri ili Dino nesto trebali ..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
I moj tata je bio takvog misljenja pa onda kad je nama trebao zirant > ko drugi nego tata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Stambeni kredit (1.9.2010 10:39:59)

Ovo baš ne spada u stambene kredite, ali evo informacija o onom stambenom kompleksu koji treba da se gradi na mestu kasarne "4. juli" u Bgd:
KLIK




Snelle -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 14:24:32)

Mm i ja planiramo da podignemo stambeni kredit. Planiramo da kupimo stan u zgradi koja je izgrađena pre 3 godine i to kupujemo direktno od banke jer je stan zaplenila čoveku koji nije mogao da otplati kredit. Interesuje me da li postoji mogućnost da se za ovakav stan dobije subvencija države ili ne, s obzirom da zgrada nije u izgradnji?




Rivana -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 14:38:21)


IZVORNA PORUKA: Snelle

Mm i ja planiramo da podignemo stambeni kredit. Planiramo da kupimo stan u zgradi koja je izgrađena pre 3 godine i to kupujemo direktno od banke jer je stan zaplenila čoveku koji nije mogao da otplati kredit. Interesuje me da li postoji mogućnost da se za ovakav stan dobije subvencija države ili ne, s obzirom da zgrada nije u izgradnji?

Mislim da moze nema veze sto nije u izrgadnji. Na te kredite se samo malo vise ceka, bar je tako bilo pre dve god. kad smo mi uzimali.




*Alexx* -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 14:50:58)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Mm i ja planiramo da podignemo stambeni kredit. Planiramo da kupimo stan u zgradi koja je izgrađena pre 3 godine i to kupujemo direktno od banke jer je stan zaplenila čoveku koji nije mogao da otplati kredit. Interesuje me da li postoji mogućnost da se za ovakav stan dobije subvencija države ili ne, s obzirom da zgrada nije u izgradnji?


Snelle, kako ste došli do tog stana? Oglašavaju li se oni ili?




viking -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 14:53:46)

Ja znam za sajt www.dobos.rs, tu se oglašavaju stvari uzete sa lizinga i javnih nabavki...

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

IZVORNA PORUKA: Snelle

Mm i ja planiramo da podignemo stambeni kredit. Planiramo da kupimo stan u zgradi koja je izgrađena pre 3 godine i to kupujemo direktno od banke jer je stan zaplenila čoveku koji nije mogao da otplati kredit. Interesuje me da li postoji mogućnost da se za ovakav stan dobije subvencija države ili ne, s obzirom da zgrada nije u izgradnji?


Snelle, kako ste došli do tog stana? Oglašavaju li se oni ili?





Snelle -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 19:34:23)

Alex, ja sam saznala od brata, moj brat od prijatelja, a prijatelj je saznao od....jako duga priča [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Elem, pošto smo mi za varijantu kredita sa fiksnom kamatnom stopom, mm kaže da država za te kredite ne daje subvenciju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Nego, bilo bi lepo kad biste mi preporučili iz svog ili tuđeg iskustva neku banku, jer ih danas ima mali milon i teško je odlučiti se, a i veliki posao je ići od jedne do druge i raspitivati se o njihovim beneficijama. Ako ne sme ovde, primam i pp [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Stambeni kredit (18.1.2011 19:41:19)

Auuu, Snelle, tezak ti je to izbor. Moras da ides od banke do banke i da se raspitujes oko pogodnosti. Znam sigurno da je EFG uzasna, nekoliko ljudi se zalilo na njih.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>