|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dete boli uho
5.3.2011 22:18:58   
Anoniman
Hm, vidim da nisam pisala epilog ove priše, a već imam novu.
Elem, pisala sam u temi gde ocrnjujemo doktore, da je ovaj sa ORL jedno občno g'''o, a danas sam saznala i da je totalno nestručan.
Bris nosa je pokazao da Neša ima streptococcus pneumoniae, mali broj-9 kolonija. On je to još onda pogledao, kaže čovek-to je ok, mali je broj a on ide u vrtić, i ostavio tako.
Danas Neša kuka kako  ga boli uvo, ja ga odvedem privatno kod ORL doktorice...kaže izbegli smo za dan-dva opet situaciju od prošli put, i to je sve zbog tih streptokoka, i njoj nikako nije jasno kako je jedan dr mogao da kaže da se to ne leči. Sad pije cedax antibiotik 7 dana jednom dnevno, a u nos 3 puta dnevno physiomer, tobradex i floxal. Kaže, ne može uvo da se smiri ako ne izleči streptokoke. I ja ne mogu da verujem koliko je to sve skupo, i koliko su ti privatnici bolesno skupi. Tuga.
I opet temp, i opet krpice za uši, i spavanje sa kapom...odlepićuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 176
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 17:46:32   
Verus
Evo mi preksinoc bili u dezurnoj, jer se noc pre toga budila na svakih sat vremena, placuci, losije jede, pije...I opet infekcija oba uha. Ovo je drugi put u 3 meseca.  Stavli su je na antibiotik, ali duplo jacu dozu od proslog puta.  Samo sto sada ima prolive od antibiotika....6 puta juce....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 17:47:37   
Verus
Nedjo, kako je Nesa? Skoro gotovi antibiotici-jel ce ponavljati bris?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 17:54:01   
Lu
Auuu Verus i Nedjo, šta vas je snašlouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:02:38   
NadaR
Nadam se da ce uskoro i Nesa i Helenica biti potpuno zravi!]user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:06:31   
Anoniman
Uf , medići mali user posted image . Pa zar su mala deca baš tako podložna upalama ušiju ? user posted image

Ljubiv vas puno , da ozdravite brzo , oboje !

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 181
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:13:40   
Anoniman
Nesa je super, ne boli ga nista. Sutra na kontrolu, pa cemo ponavljati bris...nadam se samo da smo zavrsili, dosta mu je vise da se muci, siroce malo user posted image
Verka, je l' to iz vrtica pokupila? Jesu joj radili bris nosica?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 182
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:25:45   
prolece
jesi li joj davala probiotik? meni mlađa ćerka redovno dobija proliv od antibiotika.  izgleda da je nasledno, jer ja posle 2 popijene tablete antibiotika dobijem i proliv i kandidu

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:29:11   
Lu
Nedjo nadam se da će biti ok, neka ga bar ne boli više, uhuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu prolece)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:35:59   
Anoniman
Da, zaboravila sam da napisem da dok pije antibiotik pije minimum pola litre jogurta na dan, nekad i vise, i nie imao proliv, niti ikakvih problema.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 185
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:42:58   
prolece
dobro je

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:50:21   
mihi
Neđo kad ozdravi raspitaj se da ga vakcinišeš sa Pneumo 23, (antigeni. S. pneumonie) videćeš da neće imati te epizode sa upalom ušiju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 18:58:52   
Anoniman
Aaaa, mihi, citas mi misli!
Nakanjujem se da ti iskucam porukicu o toj vakcini vec danima, al sad sam kod mojih pa nemam vremenauser posted image

Imam par pitanja, pa cu pisati kasnije, ako mozes da mi odgovoris i ako ti nije tesko...naravno, kad budes imala vremenauser posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 188
   RE: Dete boli uho
10.3.2011 19:49:20   
mihi
Samo pisi ostavicu ti u pp i broj telefona pa sta god zovi, piši stojim ti na raspolaganju.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 12:29:15   
Verus
Ma sigurno iz vrtica, prosle nedelje je upalu uha dobila mala Eli sa kojom se uvek druzi, tj. ima sada njih dve od 11 meseci i imaju 2 male bebe od 2 meseca u istoj grupi...

Nisu joj radili bris nicega, ovde to nije bas rutina, nego lece empirijski, ili ti, logika je antibiotik za usi.  Mada, mislim da je vakcinisana za Haemphilus B ili sta vec, ali moguce da su streptokoke, bas ovo sto mihi pise-pitacu za vakcinu. 

Eustahijeve tube su kratke kod dece, pa zato i ceste upale usiju, i naravno prehlada, za prehladom.  Citam sinoc da genetika igra veliku u logu, tj. da to ide porodicno, a mm se bas patio do neke 6 godine sa usima, ali nije bio dojeno dete, mogu samo da zamislim sta bi sa njom bilo da nije sisala. 

Evo je spava jos uvek sinoc od 20h, a ovde je sada 6:30.  Doduse, dam joj brufen i stavim neke kapi za usi koje je dobila, koje "utrnu" bubno opno da ne boli, deluju samo sat, dva ali dosta da se dete smiri. 

Moram da bezim, hvala zenice!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 13:51:49   
Anoniman
Verka, ne bih da pametujem , ali jabih joj odradila bris. Naravno, to ne mora da bude i kod vas, verovatno i nije, ali ja sam bris odradila na svoju ruku, u privatnoj lab, i ispostavile su se te streptokoke.
Danas smo bili na kontroli, pošto smo završili sa cedaxom. Uši su još uvek bez dovoljne količine vazduha, bubne opne su u malo boljem stanju, ali je to daleko od izlečenog. Sad je dobio hemomicin, 4 dana po 5 ml, i nastavlja sa onim kapima za nos. Pa onda kontrola, pa tek ondaponavljamo bris. Dakle, u vrtić ne ide još mesec dana, pa onda radimo bris, pa ako je negativan, onda može da krene.
I to je sve samo zato što onaj prvi dr nije rekao da lečimo streptokoke odmah, one su se u međuvremenu namnožile i napravile haos.
Koliko god paranoično zvučalo, dok ne primi tu vakcinu, mislim da ću mu na svako šmrckanje nosa raditi bris. Kroz ovo više nemam snage da prolazim, jbt, upala uh koja traje 2,5 mesecauser posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 191
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 14:04:31   
Verus
Ovde nema tih opcija privatna labort. moras kod dr. po uput, bez toga nista.  Ako joj se opet javi posle ovoga, insistiram na brisu-ako ne bude htela, sama cu da ga uradim, i dam ovim mojima ovde na mikrobiologiji da odrade-problem je sto i ako nadjem nesto moram opet nazad kod nje po terapiju, kako god da okrenes, bilo bi bolje da mi da uput da se to obavi.  Idemo na kontrolu 12 meseci (ne mogu da verujem!) 4og aprila pa cu je pitati. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 15:17:34   
Tea2
Stariji sin je imao česte upale ušiju.Operisali smo i treći krajnik zbog toga.Znam da se ORL lekari ježe pri pomenu štapića za uši- jer se njima samo gura sekret unutra i dalje izaziva neke nove upale.Sada gledam uši svoje devojčice,pune su sekretica ,ne smem da posegnem za štapićima...ne mogu da mi dete bude prljavo...Higijena ušiju...kako vi ovo rešavate?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 15:21:51   
Verus
Tea, ja joj ocistim taj deo koji se vidi.  Ja sam kao dete imala samo jednu upalu uha, prve nedelje obdanista, i nikad vise, a mama mi je cistila usti stapicima uvek.  Tako da mislim da nista nema bas pravila...puno toga je i genetika, okolnosti, prehlade, ma otkud znam, sve u svemu je bas smor!

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Dete boli uho
11.3.2011 15:30:57   
Anoniman
Tea, štapićim, pažljivo, deo koji je "napolju", a inač mu opušteno perem uši sapunom (ne guram baš prst unutra) i vodom, to su mi savetovali pedijatar i orl.
Verus, nisam znala da je tako kod vasuser posted image Ali, 12 meseci, ne mogu da verujemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 195
   RE: Dete boli uho
14.3.2011 21:53:45   
Verus
Upravo sam dosla od dr. Posle 6 dana antibiotika, 400mg 2x na dan, situacija jos gora.  Helena je sada na inekcijama antibiotika, sa kontrolama svaka 2 dana.  Prolive ima od 5-8 puta na dan, zelene, od promenjene tj. unistene flore creva...Pop*** svo moje dojenje, mucenje da bi bila zdrava i imala zdravu crevnu floru i etouser posted image   Inekcije bole kazu ko sam djavo, igla debela da bi moglo sve da se da i tesko ulazi u misci i mora da se gura jako...u te njene jadne tanke nogice.  I tako, od januara se mucimo sa ovim, a moje dete vec 3 meseca tezi 8.5 kila.  Treba joj 3 nedelje da se ugoji pola kile i 5 dana da izgubi 600grama.  Od 8 marta uvece kad smo bili u urgentnoj, do jutros je izgubila oko 550 grama.  Jadna moja bubamarica...A ona sirota, raspolozena koliko moze biti i ne da se...Mamin mali boracuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Dete boli uho
14.3.2011 21:57:32   
jabudic
Ufff, Verus, znam kako ti je, i mi smo prosli muke sa usima user posted image
user posted image  da brzo prodje, da se ne muci dusa malauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Dete boli uho
14.3.2011 21:59:09   
Nensi*
Jao Verus user posted image
Nadam se da ce brzo proci,ljubi bubamaricu user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Dete boli uho
14.3.2011 21:59:20   
magnetic
O srce malo, bas vam se oduzilouser posted image

user posted image



_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Dete boli uho
14.3.2011 22:00:49   
JMPM
Verus draga,ne znam sta bih ti rekla sem da drzim fige da prodje sto pre!Cuvaj se i cuvaj lepoticu malu i ljubni je jednom od teta Anje!user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here