Brand new mama -> RE: Skrining sluha (14.9.2011 15:48:26)
|
Ovdje se to radi drugi dan po rodjenju i u slucaju da nije uspjesan,moras da vodis bebu kod specijaliste na dodatne testove.Ne mora automatski da znaci da beba ne cuje,posto su ti aparati jako osjetljivi,cak i plodova voda ili sl moze da pokaze los rezultat.I naravno-ne znaci da beba apsolutno ne cuje vec moze pokazati i da beba ne cuje odredjene glasove koji kasnije mogu uticati na razvoj govora.Meni obojici nisu uspijeli ti prvi testovi,nset_ala sam se sa I. kao ludak,jer nije htio da spava i bude miran kod testiranja pa rezultati nisu bili validni.Klinac mi se ne plasi doktora,ali ovamo je histerisao jer obimni test traje sat i pol,i za bebu je malo naporan(imao je vec 6 mjeseci).Ovaj za novorodjencad je -ubaci im se bubica u uho dok spavaju i za minuticu se uradi provjera. Znam da je u Hrvatskoj sad test obavezan po rodjenju ps-ako hocete to privatno uraditi,najbolje je da ga zakazete do 3 mjeseca,kad vise spavaju.Ne vodite odmornu bebu,idealno bi bilo da nije podojena oko 2 h i da se onda nahrani i zaspi...
|
|
|
|