|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:22:52   
lesli
Micci, ako si zabrinuta, probaj da pomeris sledecu kontrolu da bude malo ranije. Sledece nedelje, recimo.
I meni kada me je stavila na ctg isto nije bilo “nema veze”, nego mirovanje, terapija i svaki put bi me pitala da li imam bolove. Meni su od 8. krenuli ctg, i isle su do 60. Krajem 8. meseca do 80. Ove sestre se uzmuvale. Ja reko’ ko zna sta je, a ono kontrakcije...Ali i pre nego sto su mi radili ctg pocesto(da je kazem stalno) su se izvestaji zavrsavali recenicom “uterus u hipertonusu”.

U sustini nisu za paniku dok ne menjaju grlic i ne pojacavaju se, ne zgusnjavaju, nemaju ritam... Ovo drugo mozes i sama da oset_is. Ovo prvo, mora lekar da kaze nakon pregleda.


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:25:05   
lesli
Micci, merio je vaginalnom sondom?
Ako je sondom mereno, to je skroz ok duzina. Nema ni tunelizacije i to je dobro.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:41:26   
micci__
Jesam zabrinuta, ali termin ne mogu dobiti ranije, ja sam zapravo pocela da vodim trudnocu u Srbiji a nastavila u Austriji, ovde u Austriji su na Vi sa svim tabletama pa i npr sa utrogestanom koji sam koristila na pocetku zbog blagog krvarenja ( nisu znali razlog ), ovde su mi ga odmah izbacili ali sam se ja konsultovala i sa doktorom u Srbiji, koji se slozio, koristila ga od 8. do 20.nedelje, za svaki slucaj. 
Grlic mi je meren vaginalnom sondom, cvrst je i zatvoren.
Pa onda razmisljam ako su mi kontrakcije bile tako rano mozda bi nesto uradili sa grlicem, pa se tesim da je to sve ok cim je grlic ok a eto kontrakcije krenule pocetkom 4.meseca. Moram svakako proveriti ali se trudim da ne panicim ove dve nedelje jer je do sada sve bilo ok. Ne bih ni skontala da su kontrakcije da nisam naletela na taj sajt gde se o tome pisalo ☹️

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:46:11   
micci__
Lesli sta znaci da je sve ok dok se kontrakcije “ne zgusnjavaju”? Sve razumem ali taj deo ne, kako se zgusnjava? Ja sam imala mirovanje tad posle krvarenja, od 8. do 16. nedelje i znam jako dobro sta je to, ne bi mi bas bilo drago da dobijem opet takvu preporuku, uzasno sam se osecala i sve me je bolelo dok nisam pocela opet da se krecem.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:53:55   
lesli
Micci da se zgusnjavaju znaci da su bile na recimo sat vremena, pa se vreme izmedju polako skracuje - pola sata, 15min...
Ako su skroz bez reda - jedna na 30, pa sledeca 7min, pa 20min, pa sledeca 5, pa onda sledeca tek za 45min-1h to je najverovatnije ok.

Odlicno sto je grlic meren sondom.I meni su oba puta odmah kretale, pa eto izdrzah do 37.1-37.2 prosli put. Doduse uz brdo lekova i mirovanje. I ja sam u prosloj trudnoci krvarila i to redovno i obilno, praceno menstrualnim bolovima, pa sam bila na mirovanju prakticno od 5. nedelje pa do kraja.Sada savetuju mirovanje, ali ja ne mogu ovaj put da lezim kao mumija, jer vec imam dete. Bake i mm uskacu maksimalno, ali ona trazi i treba joj mama. A i da mogu da lezim, mislim da ne bih ponovo podnela da 30+ nedelja buljim u ista 4 zida...

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:01:14   
Tiziana
Ja sam evo sad pogledala moje nalaze, placenta je bila na prednjem zidu. 
Nasla sam i ctg nalaze.

Gornji je u 36,3,jos sam pila tokolitik. Taj dan nakon pregleda mi je ukinut. 
Donji nalaz je sam kraj 6.meseca, par dana pre ulaska u 7.Dakle ovo je aktivnost unutar 10min. Na to zgusnjavanje je mislila lesli. 
user posted image
Ti se svakako primiri do kontrole. Sto vise leskari, lagana set_nja pa ces videti sta ce ti dr reci. Svakako je najbolje da verujes svom doktoru i slusas ga. Ja sam u mog imala ogromno poverenje i jos uvek imam i za sve druge stvari koje nisu trudnoca.. 

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:18:36   
micci__
Aha sad sam shvatila, ne zgusnjavaju se, pre mi se desavalo svaki drugi treci dan, sad par puta u toku veceri pre spavanja i mozda ali retko u toku dana.  Vidim da se baaas razumete pa bih pitala jos nesto. Naletela sam po forumima da devojke kazu da su im primecene na UZ da li je to zato sto u tom trenutku postoje ili se to nekako moze videti po materici da se desavaju u tom danu npr? :)

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:21:07   
BubaBubica
Ako se javi kontrakcija u toku UZ, onda to dr vidi a i može da se oset_i preko sonde, materica je jednostavno tvrda.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:21:38   
micci__
I da, mozda malo neodgovorno ali i jedan i drugi su mi naglo izbacili utrogestan, zbog bojazni ja sam ga ostavila samo uvece od 200 nedelju dve duze. U doktora u Srbiji bas imam poverenja, ali ovde sam nova, iako su preporuke dobre, razumecete me da nisam jos uspela da se zblizim i steknem to poverenje. Doktor iz Srbije mi je rekao da ga vratim ukoliko oset_im bolove i da mi je tvrd stomak, ja oset_im samo samo ti 15 sekundi dok se to desava par puta u toku noci.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:50:24   
Tiziana
Vidi se na uz ako u tom trenutku imas kontrakciju.stomal bude kao kamen, a na uz se vide po ivici materice kao neki talasici.


Ja se bas ne, razumem, samo pisem ono kroz sta sam prosla.. Ali ne bih bas mogla da delim savet, samo svoje iskustvo. 

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 12:51:44   
Tiziana
Ja nesto mislim da utrogestan nema bas puno veze sa kontrakcijama. 


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 13:02:32   
lesli
Vide se na uz kontrakcije ako su u toku.Valjda po zidu materice vide promenu. A pisala mi je u izvestaju i nesto tipa “kontrakcija koja smanjuje amniotski prostor”.Druga opcija je da pipnu stomak i vide kakav je. Treba da bude mekan...
Meni sad daju utrogestan 2x200. Da budem iskrena, ne vidim neku veliku vajdu od njega.Prosli put sam koristila i 4x200 i progesteron depo na 5. dan i magnezijum i nista. Nikakva razlika dok nisu uveli nifelat. Meni je on napravio stvarno ogrooomnu razliku. On je aktivnosti materice sveo na skoro pa normalnu brojku. Mada je i dalje bilo dana kada ih je i pored nifelata i apsolutnog mirovanja bilo previse.Sa nifelatom su mi pojacali depo na 2. dan, ali i dalje mislim da je nifelat bio kljucan. U prilog tome ide cinjenica da sam prestala da ga pijem u cetvrtak recimo(poslednju popila u sredu uvece), a porodjaj je krenuo vec u ponedeljak.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 13:11:22   
lesli
I da mici, koliko su tebi ucestale te kontrakcije?Javljaju se samo nocu unutar par sati? Ili to traje preko citavog dana.Kontrakcije u nekoj maloj meri jesu normalne.Materica je misic i jedino sto moze da radi je da se grci.Ujedno to je trening za porodjaj.Mada ima zena koje te prve pripremne kontrakcije oset_e tek kasnije - u 9. mesecu, pred sam termin.
Patologija je kad ti ctg izgleda kao kod Tizi. Ili ono sto vec nabrojasmo - skracuje, otvara grlic, pracene su bolovima, imaju ritam itd. 
Ako ti je za utehu, porodjaj je uglavnom ekspresan. Sve zene koje ja znam, a da su imale brojne kontrakcije su se brzo otvarale. Tizi koliko znam, isto. Verujem i bubica.Ja sam se brzo otvorila i bez nekih narocitih bolova (do epidurala na 7 prstiju). 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 13:20:48   
micci__
hehehe pa to odlicno zvuci, eto nesto pozitivno iz toga :) oset_im npr jednom u toku dana i to mozda, i pred spavanje oset_im 1,2 plafon 3 puta, sto se tice vremena nisam gledala na sat, ali cini mi se tako npr posle 15 min pa pose 5 min pa posle sat, eto stvarno sam lupila. I to je nekad cak jedva primetno, sad sam tek pocela svaku da primecujem jer sam u tripu pa cim nesto maaalo oset_im ja odmah pipam stomak. Do sada sam oset_ila mozda jednu dnevno, i tad sam mislila da beba pravi salto :) ne bih se ni toliko zabrinula da nisam shvatila da mi se to desava od bas rane trudnoce. Kao da mi se materica pretvori u neki vakum na 10-15 sekundi.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 13:36:07   
Tiziana
Da. Ja laicki mislim da je brz porodjaj u tom sl zagarantovan🙂

Ja sam se prvi put porodila za 5,5h ukupno. Dakle od prvih bolova, ispadanja cepa, tusiranja, pakovanja za bolnicu, pregleda tamo i pripreme do porodjaja. U boksu ukupno 2h,a beba je bila karlicno i to su po pravilu sporiji porodjaji. Drugi put za 3h,dogovoren porodjaj, dosla 5 prstiju otvorena, bez bolova, od busenja vodenjaka do porodjaja ravno 3h.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 13:47:08   
BubaBubica
Ja sam sva četri porođaja imala ekspresna. Prva dva puta došla 4 prstiju otvorena, od uključivanja indukcije do porođaja sat vremena. Treći porođaj 5 prstiju otvorena, pola sata indukcije i gotovo. Sad poslednji put došla 9 prstiju otvorena, opet pola sata ukupno na stolu, ali sam zeznula sebe što sam legla na leđa i opustila se pa su popustile i kontrakcije, pa su ponovo šibli indukciju i posle se porodila brzo. Ali bolno. Ovaj put je želim izbeći jer svaki put sam bila bez bolova samo jake bezbolne kontrakcije, i posle indukcije imala užasne bolove. Prva tri puta sam išla na redovan pregled sa bezbolnim kontrakcijama, poslednji put sam već skontala da je vrag odneo šalu ali opet nisu to bili bolovi kao kad daju i indukciju. Ovaj put ću na nogama samo da izbegnem prokletu indukciju.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 15:40:01   
lesli
Micci, ako je to svega par puta dnevno, nije to za alarm.One su normalne negde od polovine trudnoce. I do 15tak dnevno. I meni su rano pocele oba puta, ali vec oko polovine prethodne trudnoce ih je bilo mooooreee. Kraj 6. meseca hospitalizacija i uveli nifelat, pa me pustili kuci.
Svakako, napomeni lekaru. Sve sto ti je iole sumnjivo, obavezno prijavi! 
Sto se porodjaja tice...Mene je malo boluckao stomak, nista strasno...jace sam bolove trpela mesecima unazad, ali smo otisli da proverimo, jer sam trebala da primim fraksiparin. I dobro je sto smo otisli i sto nisam dala sebi injekciju, jer sam tamo dosla 4 prsta otvorena. Onda priprema i prelazak u boks, tu sam vec bila 6/7. Dadose mi epidural i probusise vodenjak. Indukciju su probali da daju, ali su bebi srcani tonovi poceli da padaju i na najminimalnijoj dozi, tako da su je samo zatvorili. U roku od neka 3-3.5h od dolaska u porodiliste sam bila otvorena skroz. Porodila sam se u roku od 5h, ali sa sve odlukom i pokusavanjima da bebu proture. Nije islo zbog disproporcije bebine glavei moje karlice,tako da sam zavrsila na CR.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 17:40:24   
micci__
Svaka vama cas_t svima!!! Ja ne znam jos kroz sta cu proci i sta me sve ceka, pa se jos ne plasim, nije mi svejedno ali nema straha sto se tice porodjaja. Trenutno se samo bojim da necu izgurati do termina to mi je zapravo jedini skoro neosnovan strah. Prvo sam se plasila da cu imati spontani jer sam jedan vec imala 3 meseca ranije, pa sam se plasila jer nemam stitnu i nikako nisu uspeli da mi dovedu terapiju u red, tek sad jesu pocetkom 6 meseca. A sad imam strah od prevremenog i tako u krug :D

Htedoh reci, da mi drugarica rece koja ima 3 porodjaja iza sebe da nema nista gore nego kad te “muce” prirodno pa na kraju ne moze i zena zavrsi na carskom, videla je jednu curu pored u radjaoni i kaze da je to bas patnja i pre i posle. U gradu gde sam ja nema epidurala, tj dovoljno anesteziologa, tako da je prednost ovde u Austriji ta sto se nadam da ce mi ga dati ako to pozelim. Skrenuh sa teme 😁

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
29.4.2021 20:45:13   
Anoniman
Ja da javim, pisala sam neki dan da sam imala baš učestale kontrakcije. Bila sam kod dr, grlić 30 mm 26. nedelja.  Kontrakcije se nastavile, ali kako kad su, nekad više, nekad manje ih ima. Pijem aleract, i to mi je što mi je. Umerena šetnja, bez prezerivanja i to je sve. 


(odgovor članu micci__)
  Direktna veza do poruke: 244
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
29.4.2021 21:46:24   
lesli
Da li su ti predlozili neko cesce pracenje obzirom na kontrakcije?
30mm je malo krace za tu fazu trudnoce, mada jos uvek ok. Mislim da ispod 25 ide obavezno pracenje, a ispod 15mm smatraju da je kriticno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
30.4.2021 17:46:10   
Anoniman
Nee, ništa. Malo da smanjim tempo. Da ne štetam baš puno, pauze i to. Tražiću ja i za mesec dana da mi meri grlić.. ovako sam šetala dosta, nekoliko puta sedmično po 7 km.. sad sam se malo primirila, kraće šetnje i sve koliko mi prija. Sudove perem max 15 min, ostalo završi muž.. trudim se da mirujem koliko mogu. Ne znam koliki grlić je normalan u 30. nedelji? Da znam šta da očekujem.

(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 246
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
30.4.2021 18:15:01   
lesli
Idealno bi bilo da nema promene u duzini.Bitno je i da nema nikakve tunelizacije, sto kod tebe nije uoceno. Onda su kontrakcije bezazlene. Smanji tempo i bice to sve ok. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
3.5.2021 8:20:30   
Anoniman
Shvatila sam da mi najamnje prija sedenje i polusedenje. Ležanje i umerena šetnja su mi ok. Čim sedim krenu kontrakcije posle 10ak min. 


(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 248
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 13:19:39   
micci__
Cao cure evo da vam se javim posle par nedelja. Bila kod ginekologa pre jedno 10ak dana objasnila situaciju sa kontrakcijama, dao mi poseban magnezijum opet potrdio da utrogestan ne koristim (ovde u Austriji nece bas tako lako da vam daju), kaze da utrogestan nema nikakve veze sa tim i nece pomoci, tako mi je i napisala jedna cura ovde. Nije me slao na CTG iako sam ja i dalje uplasena jer dodje dan kad su bas ceste, i evo bez utrogetsana mi je dosta tvrdji stomak. Danas sam 27+3 kaze da se te Braxton kontrakcije desavaju u ovom periodu. Ja stvarno ludim, ne panicim ali smatram da je ovo precesto. Grlic je cvrst i zatvoren skoro se nista nije skratio. Ako ne utice na grlic da li smatrate da su bezazlene? Razmisljam da pisem mom ginekologu u Srbiji iako ne znam sta cu sa tim postici, jer ne planiram da putujem kuci do decembra 😂

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 13:52:14   
lesli
Nisu za brigu dok god ne uticu na grlic.Meni je u obe trudnoce na toj gestacijskoj starosti grlic uvekiko bio i razmeksan i uloziv. Prvi put je pocelo i da ga skracuje. Sada ne.
Prvi put sam se porodila cim sam usla u 38. nedelju. I od kraja 6./pocetka 7. meseca sam bila na tokolizi. Porodjaj usledio cim su iskljucili lekove na 36+.Sada nisam koristila lekove, osim utrogestana i trenutno sam 37 punih nedelja. Sutra ulazim u 38.



< Poruku je uredio lesli -- 24.5.2021 13:54:28 >

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here