|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 14:03:13   
micci__
Hvala Lesli, ja sam utrogestan koristila od 5.nedelje pa evo do pre dve nedelje i bas sam nesigurna bez njega, trebala sam ga izbaciti jos pre mesec dana ali sam krisom stavljala po jednu uvece, znaci jutarnju tabletu sam izbacila. Nemam ja strah da cu se otvoriti bez njega, ja imam strah da mi je bez njega zaista jos tvrdji stomak, jer kazu da on i opusta misice materice. Kako god ne mogu vise lagati, kad god me otvori vidi jer sam puna belog dole pa prevrce ocim 😃 i sad je rekao sad stvarno dosta grlic je super i bzvz koristim utrogestan. Rakao mi je da se javim ako budu ceste kontrakcije ali ja se ne javim jer se nista ne desi jedan dan imam ukupuno 10, pa dodje noc kad imam osecaj da u sat vremena imam 10 i tako u krug, sta mi vredi i da mu se javim nekako znam da ce proci ali priznajem da se uplasim papreno kad na svakih 5,6,7 min imam i to uglavnom uvece. ja ne mogu docekati da udjem u 9.mesec i da danem dusom, a onda ce garant krenuti drugi strahovi realniji 😂❤️

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 15:36:31   
BubaBubica
Ne, na kraju ćeš dogurati do samog termina 😂 tako to obično biva. Ja ih imam u svakoj trudnoći jako puno, bezbolne ali stežu da često ostanem bez daha. Sad ih još nemam u tolikoj meri,ali tek sam 17.nedelja. 

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 15:47:19   
micci__
Da Bubice tako je i meni slicno, kad krenu tacno mi ubrza lupanje srca i treba mi vise daha, pa onda tih 10,15 sekundi ili duze duboko disem, em jer moram em se nadam kao da cu ih tako ublaziti 😂 Imam dve drugarice koje su isto u ovom mesecu i one kazu eh imam i ja nekad se samo stvrdne stomak ne znam da li je to to, ja itekako znam da je to to pa kad krene tacno mi srce najavi sa lupanjem da ce da usledi za par sekundi stvrdnjavanje i stezanje dole. Zanima me jedna stvar da li mislite da moze beba da ih izazove? Zato sto imam jako aktivnu bebicu koja od momenta otvaranja ociju pa sve dok ne zaspis lupka i koprca se? 5 dana skace kao nenormalna pa se umiri na dva dana, zapravo bas kad imam kontrakcije jace tih dana tih dana su joj slabiji pokreti i mirnija je. Hvala vam na podrsci mnogo mi znaci vasa misljenja saveti i iskustva ❤️

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 16:52:38   
lesli
Beba je “mirnija” zato sto imas kontrakcije.Ja nikada nisam oset_ila pokret dok traje kontrakcija. Ni sada,a ni prosli put. 
Sto se tice utrogestana, on da misli da ti treba, rekao bi ti da ga stavljas. 
Sto se tice porodjaja moze da bude i ne mora. Kao sto rekoh, meni je prosli put poceo cim su pogasili lekove. Ne bas isti dan, ali nakon 4-5 dana.Sada sam izbacila utrogestan na oko 36.0 (nekih 2-3 dana ranije) i nakon 7 dana mi je ispao (krvavo)sluzni cep. Imam menstrualne bolove u dnu stomaka i krstima danima, ali jos uvek nista konkretnije od toga.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 16:58:42   
lesli
Ono sto bih ja na tvom mestu - probala bih da izbacim taj utrogestan skroz. Uzimaj taj magnezijum (mada on je meni cist placebo). I trazi ako ima toliko puno kontrakcija da radi cervikometriju posle 3 nedelje. Ako nema promena do narednog pregleda, mozes da budes mirne glave.

Meni su tako hteli i ovaj put da daju nifelat. Manju dozu nego prosli put i bio bi uveden kasnije, ali sam ja insistirala da probamo bez.
I uradili mi 2x cervikometriju sa po 3 nedelje razmaka - grlic se drzi na priblizno istoj duzini i prodjoh bez nifelata ovaj put.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 18:24:42   
micci__
A sta je to cervikometrija? jel to nesto specijalno, ili redovan onaj pregled vaginalnom sondom? svaki put su mi radili pregled grlica sa tim vaginalnim UZ, skratio se samo 1mm za 5 nedelja. Cak mislim da mi je doktor ovde merio jos sa necim ali sad vec od stomaka ne mogu da vidim s cim ceprka dole 😂😂😂 Da da i meni se bebica ne mrda dok traju kontrakcije, ja mislim generalno na taj dan kad me scepaju jako je slabo oset_im 😇

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 18:43:37   
lesli
Cervikometrija je merenje grlica. Najpreciznija je ako se radi vaginalnom sondom, a mogu i da mere grlic preko stomaka. Mogu i rucno da ga opipavaju, ali time vise dobijaju informaciju o njegovoj cvrstoci. I tu mogu da mere duzinu, ali samo onog dela koji se nalazi u vagini i da vide kakvo je spoljasnje usce (zatvoreno ili je pocelo da se otvara). 
Ako se nalaz promenio samo za 1mm (citaj nije se promenio uopste) za 5 nedelja, to je i vise nego ok. Grlic je cvrst, nepromenjen (i 99% nema tunelizaciju, jer bi ti to rekao) i ja bih na tvom mestu probala bez tog utrogestana. 

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 19:11:33   
micci__
Lesli objasnjenje nije moglo biti strucnije 😃 Izbacujem potpuno utrogestan vec sutra, muz mi je bio na putu pa sam se plasila skroz da prekinem nego sam smanjila, tako da cim stigne i cim ne budem vise bila sama bicu opustenija i necu vise stavljati. A za neke dve nedelje opet pregled pa cemo videti situejsn 😃 Hvala 😘

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 20:24:10   
lesli
Odlicno sto ti je sledeci pregled blizu, kad si vec zabrinuta kako ce se odraziti kad izbacis utrogestan. Ako i ne bude planirao da radi cervikometriju, insistiraj. Tu ces videti da li ima promena ili ne. Ako nema, mislim da mozes da budes bez brige.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 22:15:51   
Tiziana
Ja iskreno mislim da ti taj utrogestan nista tu ne pomaze oko kontrakcija..

Ni magnezijum nista ne pomaze. Konsultuj se lepo sa dr. Nije sve crno i belo. On/ona ce na osnovu kompletne slike da ti da najbolji savet sta i kako. Ovde niko nije dr, sve smo imale neka iskustva, ali realno osim Maslacka, niko od nas nike strucan da bi mogao bilo sta pametno da te posavetuje. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
24.5.2021 23:40:03   
lesli
Tizi, ali njen lekar ne smatra da joj treba utrogestan.
A obzirom da se oseca nelagodno i plasi se bez njega, mislim da joj je idealna prilika da proba sad da ga izbaci i da vidi da se za 2 nedelje stanje nece promeniti.
Magnezijum kao sto rekoh, cist placebo.Za utrogestan nisam 100% sigurna, ali kada prica postane ozbiljnija, nema od njega neke velike vajde. Nego ili nifelat ili indometacin ili kod ozbiljnijih slucajeva tokoliza u venu.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
25.5.2021 13:53:38   
micci__
Tizi naravno da se slusa samo lekar, ja se stalno i konsultujem samo sa njim, ja se ovde vise zalim kako u Austriji nece nista da daju, smatraju da sve treba priroda da resi, samo ako je neki uzasan slucaj daju neku terapiju, sto u Srbiji nije tako dele sve sakom i kapom, sto je u jednu ruku dobro ali i lose. Zato sam i razmisljala da se posavetujem sa mojim ginekologom u Srbiji. Ovde sam ucinila sve sto sam mogla, pa eto cisto mozda neko nesto moze da mi kaze njegovo iskustvo, cesto su mi pomogla iskustva devojaka i zaista me mnogo smirila.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
25.5.2021 14:20:28   
lesli
Meni se cini da on radi vise nego sto rade mnogi ginekolozi u Srbiji, ako ti meri grlic sondom pri svakoj poset_i.
Znam zene kojima ovde nijednom nisu merili grlic sondom niti radili pregled rukom, ali su im dali utrogestan “za svaki slucaj”. Sto je besmisleno...






(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
19.3.2022 12:49:12   
Minna2907
Zdravoo 😊 Jel neka od vas imala kontrakcije od 3 mjeseca trudnoce. Dok mi je prepisala da pijem magnezij direkt i dufaston ? 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 264
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 10 [11]
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here