|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
8.6.2018 11:51:18   
lesli
Hvala Anci user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
25.4.2021 16:30:08   
Anoniman
Da li je normalno imati kontrakcije u sedmom mesecu? Mnogo puta na dan. Pa sigurno 30ak, nisu bolne. Ali su bas ceste. 

(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 202
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
25.4.2021 20:24:33   
lesli
Ako ne skracuju i ne otvaraju grlic, da.Nije bas normalno, ali nije ni za brigu dok god ne menjaju grlic, dok god ne bole, ne zgusnjavaju se, nisu pravilne itd. Ako ti je za utehu, kad krene porodjaj verovatno ces se otvoriti se za cas 😉
U sustini ono sto je do tebe je da malo smanjis tempo. Setnja je ok, lagana. Ali izbegavaj vece fizicke napore.
I obavezno napomeni svom lekaru kad budes isla na kontrolu da su ucestalije. Ako procene da treba, mogu da ti uvedu neki progesteron (utrogestan, depo) ili neki oralni tokolitik.Ono sto mozes na svoju ruku, ako ne uzimas - alerakt.Vide odmora i sna, vise tecnosti, redovno praznjenje besike (i creva), manji obroci, manje stresa... To je ono sto kod mene obicno dosta pogorsava stvari i sad i u prosloj trudnoci.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
25.4.2021 21:33:33   
Tiziana
Iskreno, ja mislim da je 30tak mnogo i da treba da odes na kontrolu.Mislim da vise ne prepisuju oralne tokolitike, opcija je samo intravenozno. Cini mi se da sada daju nifelat. Sto Lesli kaze smanji dozivljaj, sto vise se odmaraj. 
Ja, sam oba oba puta imala kontrakcije i od 7 meseca sam isla na toko, jer se tad ctg radio samo u 9 mesecu, sad mislim da se ide vec od sedmog. Meni su se kontrakcije videle i na uz. 
Jedno je, sigurno, nisu brakston hiksove, ako su toliko ceste. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 1:05:43   
Anoniman
A da li mislite da je beba toliko aktivna jer joj smetaju te kontrakcije? Stvarno mislis da nisu lazne bez obzira sto ne bole? A česte su baš  i više od 30 puta sam ih imala.. beba se ceo dan nije smirila. Ne znam ni da l je to normalno, da nikako ne spava.. ici cu kod doktora što pre. 


(odgovor članu Tiziana)
  Direktna veza do poruke: 205
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 10:10:50   
lesli
Anonimna, to mora lekar da proveri i sa te strane je Tiziana u pravu. Ako je grlic nepromenjen (neotvoren, nije skracen itd.) onda si ok. I bitno je da ne bole, da se ne javljaju u pravilnim razmacima (na svakih x minuta), da se ne zgusnjavaju itd. Nije bas najnormalnije, ali nije ni za alarm dok god nema ovih signala.
Meni su prosli put u 26-27. nedelji uveli nifelat i izdrzala sam do pocetka 38. nedelje. Porodjaj je krenuo posle nekoliko dana od kako su iskljucili nifelat
Sada se drzim bez tokolitika (33. nedelja), iako ima isto dosta kontrakcija, ali mene dr koja mi vodi trudnocu malo cesce kontrolise. Na 2/3 nedelje i svaki put gleda grlic. Inace, pre neki dan kad su mi bas dojadile sam uzela da ih prebrojim da vidim da li umisljam da su toliko ucestale ili ne...Iiii izbrojala sam za 3.5h 10komada. A oni 10-15 kontrakcija smatraju dnevnom normom...Ali i pored tolikog broja, za sada je sve ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 10:12:48   
lesli
A sto se aktivnosti bebe tice, ja bebu nikada nisam oset_ila dok traje kontrakcija. Udarci se osecaju izmedju kontrakcija.U nekoj korelaciji jeste. Mada meni se cini da pre velika aktivnost bebe izaziva kontrakcije, nego obrnuto. Ali mozda gresim, ipak nisam lekar...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 10:17:53   
lesli
Tizi, koliko znam ne rade ctg od 7,  osim po potrebi.Meni su prosli put kod privatnika radila od pocetka 8., ali sam bila i na nifelatu. I bilo ih je zaista moooreeee. Tada na nifelatu, rekla bih kao sada bez njega.I svaki ctg je ocitavao po 2/3 u 15-20min snimanja.Sada jos nije pocela da mi radi...videcemo kad planira.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 12:51:28   
Anoniman
Hvala vam puno. Za par dana idem na kontrolu. Smirila se beba  i smirile se kontrakcije, ima ih i dalje ali ne kao i juče.  Grlić mi još nijednom nije meren, samo je rekao "grlić dobar". Šta to znači, ne znam. 


(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 209
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 14:25:44   
lesli
Cekaj, nijednom ti nije radjena cervikometrija (vaginalnom sondom)???Moguce je da prati grlic na svakoj kontroli preko stomaka, ali zlatni standard je da se radi cervikometrija vaginalnom sondom i to koliko znam pod obavezno negde oko polovine trudnoce. Recimo sa 18 nedelja. A po potrebi moze da se radi i pre ili kasnije.
A kod kontrakcija, da...nema pravila. Jedan dan moze da prodje super, a da vec sutradan bude katastrofa. Moze da se desi i da se poveze nekoliko dana da bude katastrofa... Nekad se cini da nema apsolutno nikakvih pravila, meni bar. Ali isto tako oni neki faktori koje sam navela u nekom od prethodnih postova obicno pogorsavaju stvari.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 15:10:27   
Anoniman
Nije, nije baš nijednom.. nadam se da će sad i da je ok. Evo kontrakcije mi se opet malo pojačale. A popila sam aleract jutros. 


(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 211
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 15:21:30   
lesli
Magnezijum je meni bio “sarena laza” prosli put. Nista, kao da sam bombonice uzimala. Nifelat je vec napravio ozbiljnu razliku. Ali nifelat jedino po savetu lekara i ako postoji jaka potreba. Inicijalno je lek za obaranje pritiska, ali ga koriste i kao tokolitik. Meni su ga i ovaj put ponudili, ali sam se dogovorila sa doktorkom da probamo bez njega, ako moze. Umesto toga radimo cesce kontrole na kojima radi i cervikometriju. Jeste grlic razmeksao opet pre vremena, ali za sada je ok duzine i bez tunelizacije.

Aleract je po sastavu magnezijum i ne znam sta jos. Moze malo da pripomogne, ali ne ocekuj neki vau efekat.

Sto se tice grlica, insistiraj da ti uradi cervikometriju vaginalnom sondom. I spremi u tom slucaju praznu besiku za pregled.Koja si nedelja?



< Poruku je uredio lesli -- 26.4.2021 15:22:07 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 15:47:01   
Anoniman
Insistiraću, a valjda i on zna da to treba sad pogotovo da vidi.. 27. nedelja.Videću sa njim za koji dan. Imam zatvor ovih dana, ne znam da li i to može da utiče na kontrakcije. Mada ne verujem da može baš toliko da bude zbog zatvora. Baš ne znam razlog i nadam se da je sa bebom sve okej... 

(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 213
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 16:39:29   
lesli
Beba je ok, ne brini. Ne uticu kontrakcije na njih.Zatvor moze da ti pogorsa stanje. Uzmi da jedes suve sljive ili skuvaj kompot od njih, dosta tecnosti i vlakana generalno da se creva pokrenu.
Puna creva, puna besika. Dehidratacija. Umor. Stres. Prepun zeludac. Preterana fizicka aktivnost. Sve to, bar u mom slucaju, pogorsava stvari.
E da i kod kontrakcija meni obavezno kontrolisu urin i rade briseve - cervikalni, vaginalni. Ne pri svakom dolasku , ali na par meseci. U principu kazu da je moguce da ih izaziva i eventualna infekcija (koja moze biti bez simptoma). Sa te strane mi je uvek bilo sve cisto. I brisevi i urinokultura. Verovatno je i kod tebe, ali nije na odmet proveriti, ako nisi radila...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 17:01:45   
Anoniman
Hvala ti puno. Javljam se na temi čim odem kod dr.

Radila sam prošli mesec vaginalni, cervikalni, urin i urinokulturu, to je sve okej. 

(odgovor članu lesli)
  Direktna veza do poruke: 215
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 22:24:17   
micci__
Zene, treba mi vas savet, ovo mi je prva trudnocatrenutno sam 23+2, kod ginekola idem redovno sa milion pitanja i prepricavanja sta mi se desavalo taj mesec, medjutim ovo mi je promaklo, a mozda je i najvaznije. Nisam umela da prepoznam.Oko 14, 15 nedelje krenem ja svog doktora da ubedjujem da ja bebu oset_im, kaze on ma nema sanse pre 20. Reko aj dobro :)Vreme prolazi i tek kad sam pocela osecati bebu shvatila sam da to nije bilo to.Osecam kao da mi se grci materica kao da mi je neko pesnicama stisne, u tom momentu mi srce zalupa i malo mi fali vazduha, sve to traje 10,15 sekundi i polako popusta. Nista ne boli ali je cudno.Zakazano imam za dve nedelje, ne mogu docekati da ga pitam. Po onome sta sam citala nije opasno ali mene brine sto se pocelo pojavljivati tako rano. Da li mozda imate malo vise iskustva od mene na ovu temu. Hvala ❤️


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 22:36:13   
lesli
Zvuci po opisu kao kontrakcije, reci mu to kad odes na kontrolu.

Sto se tice “nema sanse pre 20. nedelje” doktor ti nema pojma. Obe bebe sam osecala uveliko pre 20. nedelje.Prvu u nekoj 16. nedelji, ovu sad u 14.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
26.4.2021 22:44:19   
micci__
Ja sam mislila da se u tim momentima beba skroz okrece, ne mogu to opisati pa kao tesno joj je pravi mesta. Rekao mi je da dugo necu osecati bebu jer mi je posteljica na prednjem zidu. To je jedini razlog zasto mu nisam do sada prijavila jer nisam znala da mogu biti kontrakcije, tek kad sam slucajno naletela na neki clanak, shvatim da se slicno i meni desava, i znam da raspoznam sta je beba a sta nesto drugo. Hvala Lesli.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 0:58:54   
lesli
I meni je oba puta posteljica na prednjem zidu pa sam bebe pocela da osecam rano. Isprva onaj osecaj kao treperenje u stomaku, a kasnije vec pocinju oni pravi udarci. U ovoj trudnoci ne samo da sam ranije oset_ila, vec su udarci i intezivniji onego prosli put. Moguce da je do polozaja posteljice, ali i do “iskustva” da se prepozna osecaj.
Sto se tice okretanja bebe, to mozda sada mozes da oset_is, iako je beba jos uvek mala. Sa 14-15, nedelja ne. Najivse sto mozes da oset_is su ta kao treperenja.

Tema ti je bas bila aktivna ovih dana, pa prelistaj malo. A tu su i moji postovi od pre 3 g.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 8:57:03   
Tiziana
Ja stvarno ne znam gde mi je bila posteljica, mislim da ni kad sam bila trudna to nisam znala, tj nisam pridavala znacaj.

Lako je da prepoznas konteakciju. Stomak ti se stegne kao kamen pa popusti. Ne boli, ali nije ni prijatno. Isla sam od 7.meseca na toko da pratimo kontrakcije. Vec u tom periodu su isle do 60-80. Secam se kako mi je lupalo srce i zujalo u usima kad sam gledala na onom aparatu kako rastu kontrakcije. I sad kad odem kod mog dr, a cujem neku zenu na ctg-u pocne srce da mi lupa, samo od tog zvuka. 
Ja sam u prvoj trudnoci pila Partusisten. Ukinuli mi ga u sredu, u nedelju se porodila. U srugoj je bio isti scenario, ali su tad ukinuli Partusisten, tj retko su ga davali. Dobila sam ga bas tamo sredinom 8.m na 2 ned.. Ali sam izdrzala 2 nedelje nakon sto su mi ga ukinuli. Nisam imala nikakve infekcije, bas nista. Ocito da mi je materica malo tesna. Obe bebe su mi se rodile male i mislim da je to posledica kontrakcija. Doduse on se rodio u 37,1 sa 2900gr,a ona u 38,4 sa 3050..i oboje su bili kraci od 50cm..


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 9:14:09   
micci__
Ali meni samo nije jasna razlika izmedju bezbednih i onih upozoravajucih. Svugde pise ako ne boli i ako su sporadicne da je to sve ok i da materica vezba, a kad se iscita forum, vidim da svaka zena nesto pije ili ima mirovanje ili i jedno i drugo 🤨

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 10:34:29   
BubaBubica
Ja ih imam u svakoj trudnoći. Partusisten sam pila samo u prvoj trudnoći. Prepisivan mi je i u drugoj ali na svoju ruku ga nisam pila. Meni je pomagao magnezijum sa mirovanjem. Ja te kontrakcije oset_im i sad, popijem magnezijum i legnem. Kod mene to pali. Još nijednom se nisam porodila pre vremena, a stvarno imam na more u svakoj trudnoći. Kad krene da steže neprijatno tad se primirim da prođu. Čim prođu znači nisu prave. U svakoj trudnoći imam uloživ grlić i kažu da je to normalno kod višerotki. U prošloj sam imala toliko kontrakcija i to jakih bezbolnih da sam bila ubeđena da mi otvaraju grlić, međutim na svakoj kontroli ništa. Zatvoren. I onda jedno jutro u 39.nedelji me probudi proliv, onda sam skontala da su i kontrakcije jer su se nastavile i posle pražnjenja creva i otišla u porodilište 9 cm otvorena. 🤷🏻‍♀️

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 10:40:29   
Tiziana

Iskreno, to je najbolje da ti dr kaze. Ja kazem meni ih je aparat ocitavao vec u 7 mesecu i to nije bilo kao nema veze, bile su u 20min koliko traje ctg  konstantne.. Mozda ih neko oseca, a zapravo su jako slabe i aparat bi ih ocitao kao blage talasice.. Kod mene to nije bio slucaj.. 
IZVORNA PORUKA: micci__

Ali meni samo nije jasna razlika izmedju bezbednih i onih upozoravajucih. Svugde pise ako ne boli i ako su sporadicne da je to sve ok i da materica vezba, a kad se iscita forum, vidim da svaka zena nesto pije ili ima mirovanje ili i jedno i drugo 🤨



(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:13:57   
micci__
Hvala vam zene ☺️ za svaki slucaj dok ne docekam pregled za dve nedelje, malo cu usporiti tempo i uvesti magnezijum.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Braxton-Hicksove kontrakcije
27.4.2021 11:16:07   
micci__
I samo da dodam grlic je u 22+2 bio je 34mm i zatvoren, doktor mi je rekao da je to dobra duzina za tu nedelju.

(odgovor članu micci__)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here