Homeopatija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Anoniman -> Homeopatija (24.6.2009 20:42:55)

Homeopatija je alternativa konvencionalnom lečenju, nastala krajem XVIII veka, a zasniva se na učenju nemačkog lekara Samuela Hahnemanna. On nije bio zadovoljan efektima klasičnog načina lečenja svog doba, pa je započeo  eksperimente kojima je hteo da utvrdi pravo dejstvo tadašnje palete lekova. Proučavajući dejstvo ekstrakta kore drveta Cinhona u lečenju malarične groznice, došao je do saznanja da ova supstanca u stvari izaziva siptome malarije. Istražujući dalje i druge lekovite supstance, zaključio je da postoji prirodni zakon po kome lekovi koji leče određene bolesti, moraju na zdravim osobama izazvati siptome slične toj bolesti. Ovo svoje otkriće je objavio u knjizi «Organon racionalnog lečenja».
Na tom principu je nastavio eksperimentisanje sa dejstvima raznih supstanci biljnog, mineralnog i životinjskog porekla na zdravim dobrovoljcima. Smanjujući dozu da bi izbegao neželjene reakcije, došao je do zaključka da je za lečenje oboljenja dovoljna veoma mala količina leka i da unošenjem kinetičke energije u razblaživanje supstance, nastaje novi kvalitet, preparat efikasnijeg dejstva, uz manje neželjenih efekata.
Detaljnije: KLIK




Anoniman -> RE: Homeopatija (24.6.2009 20:48:15)

Kako homeopaija deluje?

Homeopatija je efikasni naučni sistem lečenja koji pomaže urođenoj sposobnosti našeg tela  za samoisceljenje. Ona prepoznaje da su svi simptomi bolesti zapravo izraz  disharmonije unutar osobe u celini, kao i to da je pacijent taj koga je potrebno tretirati a ne bolest.
Homeopatski preparati ne mogu da prouzrokuju  neželjene efekte  i ne mogu da izazovu zavisnost. Ovo je  zbog toga što je veoma mala količina aktivnih supstanci upotrebljena u specijalno pripremljenoj formi.
Zahvaljujuci razvoju kvantne fizike, koja svakim danom fascinira javnost svojim otkricima, homeopatija je danas nauka za kojom su interesovanja sve veca.

Kako izgleda homeopatski pregled?

Homeopatski pregled se obavlja u vidu detaljnog razgovora sa pacijentom. Kako bi pronašao pravi preparat namenjen isključivo vama, vašem homeopati je potrebno da zna sve o vama. Detaljno razumevanje ko ste, kakve probleme imate i kako ih doživljavate,  potrebno je kako bi se tačno pristupilo vašem slučaju. Dakle, ovom procesu će svakako pomoći sve što možete da kažete vašem homeopati što je tipčno za vas. Generalno sagledavanje vašeg nivoa energije, vaše istorije bolsti, kao i načina na koji živite, takođe su važni. Naravno, sve što kažete ostaje samo između vas i vašeg homeopate.
Detaljnije: KLIK




Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 8:47:27)

Zille je u temi Alergija, astma i trudnoća napisala:

IZVORNA PORUKA: Zille

Borila sam se bez lekova koliko sam mogla, i evo sad 5 nedelja pred termin sam morala da uzmem da pijem homeopatski lek protiv alergije. Bolje mi je od kad ih pijem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kazu da ne ce naskoditi bebi, i da mogu da pijem i za vreme dojenja. 




Moji prijatelji su lečili Hlamidiju homeopatski.


Jeste se lečili nekada homeopatijom? Šta ste lečili?





Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 8:50:24)

covjek kad je bolestan Tasho od bilo čega probaće sve

mada ja mislim bez uvrede bilo kome da je to šarlatanstvo - navela bih primjer ali zaista ne mogu o tome




mister NO -> RE: Homeopatija (25.6.2009 8:55:03)

U firmi gdje sam ranije radio,koleginice je uzimala homeopatsku terapiju,kad sam je pitao sta se lijeci time?ona kaze sve.hehe...ja budala sto sam pitao,a ona nije mogla da smisli inteligentniji odgovor.Mada kasnije sam malo cackao po netu o tome...i shvatio sam da je to neka vrsta univerzalnog lijeka.




Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 8:59:03)

Nije univerzalni lek. Ima različitih za različite bolesti. Pokušaću da pronađem taj spisak na koji sam jednom naletela, sinoć nisam uspela da nađem.

BTW, ja nikada nisam probala.

Padala sam u iskušenje nekoliko puta, međutim, moji roditelji su lekari, jasno vam je da ja baš i nisam odgajana da verujem alternativnoj medicini.
U jednom momentu sam čak našla da leče astmu... koja je BTW neizlečiva. Šta podrazumevam pod neizlečiva? Postoji mogućnost da je lekovima kontrolišeš, da bude stabilna i ne pravi probleme, međutim, nije moguće ispiti turu antibiotika i rešiti je se.





oliveradj -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:25:57)

Čula sam davno jedno ok iskustvo koje je pričao kolega čije je dete izlečilo bronhitis koji je mogao da pređe u asmu. NE znam puno o tome nadam se da će se neko javiti ko bi mogao detaljno da nam objasni svoje iskustvo!




Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:31:49)

Evo nekih postova, pa vi sami formirajte svoj stav:

slazem se da postoji mnogo sarlatana koji prodaju sve i svasta, i reklamiraju lecenje svega i svacega, ali nikako se ne mogu sloziti sa tobom da je alternativna medicina ISTO sto i nadrilekarstvo odnosno sarlatanstvo, jer bi tako eliminisali veliki broj metoda i pomocnih medicinskih sredstava koji nisu deo klasicne medicine ali imaju itekako lekovito dejstvo

Hteo bih da da komentar na pisanje dr.Kokija o Alternativnoj medicini.
POstovani dr.Koki da ste bili u situaciji (nedaj boze)da obolite od karcinoma i da vam lekari (odnosno porodici)kazu da necete ziveti vise od 2-3 meseca a onda se pojavi ta vasa "lazna" ili kako je vi sve ne zovete medicina i ucini cudo i vi ostanete zivi jos 2 godine I ja sad vama ovo pisem jer je to bio slucaj samnom i sam sam sebi pomogao ,izmedju ostalog.POdrzavam ja zvanicnu medicinu daleko od toga,ali niste bili u situaciji o kojoj sam Vam pisao i nemojte da pisete o necemu kad o tome nemate pojma.
Ako mi ne verujete mozemo se i cuti i ja cu vas demantovati 100% da alteraniva nema rezultata,a dacu Vam i moje rezultate,kad je tumor nestao bez operacije samo uz pomoc lekovitog bilja.
Slazem se da ima prevaranata ali nemojte sve stavljati u isti kos.

homeopatija dokazano ne leci nista. Znaci postoji ogroman broj istrazivanja koja to pokazuju. To sto je ljudi prihvataju ne znaci da je uspesna vestina.
Greska!
Naprotiv, to sto je neko ne prihvata, ne znaci da je neuspesna.
Objasni mi mehanizam delovanja homeopatije, ali korak po korak i dokazi da je to tako i ja idem pravo na trg da se derem da je homeopatija u pravu. A svi su dokazali da nije tako. VODA NEMA PAMCENJE!!!!

Mislim da se bas zbog nepostojanja statistickih podataka o uspesnosti alternativne medicine ona kotira tako visoko.Tu se racunaju samo uspesno "izleceni".Niko ne racuna one kojima nije pomoglo nista.Tu nema kategorije npr. petogodisnjeg prezivljavanja.Uspesi se glasno isticu,a neuspresi precute.I jos nesto,od alternativne medicine javnost manje ocekuje,nego od zvanicne.Pacijent u alternativnu terapiju krece sa velikim optimizmom,a u konvencionalnu sa velikom skepsom.A svi znamo da je moc sugestije i autosugestije cudo.
U zvanicnoj medicini se vodi precizna statistika,pa je normalno da je "uspesnost" manja.
Meni je to mnogo blize,nego mistifikacija u alternativnoj.
U zvanicnoj medicini se tacno zna koji lek pomaze,a koji ne,dok u alternativnoj to cesto nije moguce ni utvrditi(veruje se na rec). Izvor: KLIK U Novom Sadu je prof. A* K*,deciji pedijatar,geneticar,homeopata..covek je sjajan..moja snaja od koje su svi digli ruke ,jer ima uzasan problem sa usima cuje samo na levo 40%,je posle njegovih terapija od godinu dana pocela da oseca poboljsanje...Ali morate znati da je lecenje homeopatijom jako dugo,traje i po nekoliko godina ali najbitnije je da je efikasno.Homeopatski lekovi se mogu koristiti i sa klasicnim npr.moja mama uzima i citostatike i homeopatsku terapiju....treba probati  Doktorka nije ruskog porekla, ali je prva u Beogradu koja se uspesno bavi homeopatijom, akupunkturom i ono najznacajnije terapijom magneta.. Moje dete godinama boluje od astme, i svo vreme je potpuno pogresno lecena od strane lekara "specijalista". Slucajno sam dosla do doktorke G, i prezadovoljna sam tretmanom magnetima. Dr. ima iza sebe odlične rezultate i uspešno leči razne bolesti! Terapija traje tri meseca / brze bi išlo sa akupunturom, ali pošto su deca u pitanju koriste se magneti / s tim da se radi test intolerancije na hranu / kap krvi na mikroskopsku plocicu, pa to sve u kompjuter i testira de na 110 namirnica! vrlo lako i vrlo bezbolno, pri tom se alergeni ne unose u organizam kao kod običnog testa na alergije!
 
Izvor: KLIK




Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:33:51)

Homeopatija nije naucni sistem lecenja, jer u njoj nema ni 'n' od nauke. Bez ljutnje, ono sto hocu da kazem je da sa naucnog aspekta nije jasno kako homeopatski lekovi lece i da li zaista lece.

Princip homeopatije je da se "slicno slicnim leci". Vecina supstanci koje homeopate koriste su otrov u nerazblazenom stanju, iz tih razloga se daju u vidu rastvora (ili mesavine zavisi da li se supstanca rastvara u vodi ili ne) koji se pravi posebnom procedurom svojstvenom samo homeopatama. Tacnije u homeopatskim lekovima i nema nicega sem vode.

Princip pravljenja homeopatskog rastvora je sledeci. Uzmete 99 kapi destilovane vode i 1 kap supstance koja izaziva slicne simptome kao sto bolesnik ima. Na ovaj nacin ste dobili 1C rastvor. Zatim epruvetu u kojoj se nalazi rastvor udarate o tvrdu povrsinu. Homeopate kazu da je mesanje rastovara uz udaranje o tvrdu povrs od vitalnog znacaja zato sto se na ovaj nacin prenose "isceljujuce moci" sa supstance na vodu. Ovo se direktno dovodi u vezu sa verovanjem da voda ima pamcenje, t.j. da pamti osobine supstance koja se u njoj nalazila.

Rastvor 1C je i dalje otrovan, pa se procedura ponavlja tako sto se u 99 kapi destilovane vode stavi 1 kap 1C rastvora i ponavlja procedura udaranja o tvrdu povrs. Na ovaj nacin se dobija 2C rastvor. Procedura se ponavlja dok se ne dobije rastvor sa zeljenom "koncentracijom". E tu nastupa problem sa naukom. Na primer 6C rastvor je isto kao da ste 1 kap supstance stavili u 20 olimpijskih bazena punih vode, a 12C kao da ste tu istu kap rastovirili u Atlanskom okeanu (vrlo razredjeno). Tipicni homeopatski rastvori su od 24C do 30C. Ustvari verovatnoca da imate i jedan jedini molekul supstance u ovim rastvorima je toliko mala da mozete slobodno da kazete da je to cista voda.

Par kapi ovako dobijenog rastvora se stvalja na pilulice. Pilulice, t.j. granule na kojima dobijate homeopatski lek su ustvari secer i koliko je meni poznato secer je organska supstanca koja ne moze biti namagnetisana tako da postane permanentni magnet (dakle dodirivanje prstima, drznje pored TV-a ili kompa ne mogu da uticu na njihovo magnetno polje jer ga i nema).

Ja ne kazem da je homeopatija "glupost" jer postoje ljudi koji tvrde da im je pomogla. Medjutim nemojte da zaboravite da je "placebo" efekat jak.

Ja licno nisam imala nikakvih dodirnih tacaka sa homeopatijom, ni posrednih ni neposrednih. Samo hocu da kazem da ne postoji naucno objasnjenje kako ovi lekovi deluju. Uzgred, da napomenem voda nema pamcenje.

P.S. Oprostite na duzem post-u, ali nisam videla da je neko objasnio kako se uopste homeopatski preparati prave a mislim da nije na odmet znati.

Izvor: KLIK 




Rivana -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:45:51)

Homeopatijom sam pokusala da resim moje probleme kada sam izasla iz bolnice ali nisam uspela pomogla mi je akupunktura. Moja bivsa koleginica se bavi homeopatijom ali nisam preko nje pokusala jer ona jos uvek uci za homeopatu a odlucila je da se posveti tome jer je njoj pomoglo dosta puta. Ja sam od nekih ljudi uzimala neke kapi ali nije mi pomoglo [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:48:55)

- Postoji li nesto sto ne bi smelo da se unosi u organizam tokom homeopatske terapije? Mislim na kofein i sl.

- Da. Ne sme kafa, alkohol, cigarete, cajevi, mentol (bombone, zvake i "ljute" paste za zube).


Izvor: KLIK




Rivana -> RE: Homeopatija (25.6.2009 9:56:50)

Da, da kafa ne sme joj sad sam zaboravila sta jos ali ja nisam nista od toga ni unosila jer sam imala stogu dijetu od strane dr iz bolnice zbog stomaka pa sam jela samo baren krompir, a imala sam citav spisak sta ne smem da jedem pijem itd.....Pogledacu ako nadjem to pa cu napisati, mada mislim da sam ja sve to pobacala.




nina83 -> RE: Homeopatija (25.6.2009 12:43:24)

Zivela homeopatija[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Pomocu nje sam uspesno izlecila ekcem, nemam ga vec 6 god, a od detinjstva se mucim s njim.
Prvi put smo za homeo. culi 90-tih, dok smo ziveli u FR, i tada mi je pomoglo, ali sa 20 god mi se pogorsalo stanje, i ovde smo potrazili pomoc dermatologa, koji su mi davali razne kremice, ali to je privremeno pomagalo. Onda smo saznali za Bogdanku Pesic i posle samo jednog tretmana, mirna sam vec 6 god.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Donnie Brasco -> RE: Homeopatija (2.11.2009 22:40:17)

Homeopatija,to je kad kod kuce patis[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mejra81 -> RE: Homeopatija (2.11.2009 23:59:18)

Moje drugarice sestra ima neku vrstu hronicne upale misica. To su kao neki napadi i tada se krece takoreci rahiticno,
jedva i hoda, padne joj imunitet i zaradi jos i ko zna kakve prehlade i viruse! Obicno je to u periodu zime ali se javlja i ovako!
Gde sve nisu bili, doktori su rekli da je to nasledno i da je ne izlecivo! Stanje se pogorsavalo i onda su otisli kod homeopate!
Evo vec tri godine nema nikakvih problema! Znam da pije neke lekice, i redovno ide! To je ujedno kao i psihoterapija!
Koliko sad tu ima nauke ili cega vec, ne znam, ali njoj je pomoglo!




Didy -> RE: Homeopatija (28.8.2010 15:00:14)

Ja se nešto opasno lomim da li da počnem da lečim svoje dete homeopatskim lekovima...
Tek sam počela u detalje da se raspitujem i da čitam o homeopatiji, pa me zanima da li ima još iskustava o istoj. Da li neko ima nekog doktora da preporuči, da li neko ima dodira sa Homeopatskim društvom u Novom Sadu? Svaka informacija mi je dobrodošla.
Kao prvo, verujem u alternativne metode lečenja. Možda nisu trenutno toliko delotvorne, tj. ne vidi se rezultat kroz dan-dva, ali smatram da im je efekat dugotrajniji, tj. kad se nešto zaleči, to je zalečeno na duže staze.
I na svojoj koži sam toliko puta osetila da kad kreneš kod lekara i počneš da piješ lekove (pričam o konvencojalnoj medicini), vrlo lako se upleteš u vrzino kolo... Najprostiji primer - dobiješ upalu (nebitno čega), popiješ antibiotik, sanira se upala, dobiješ npr. kandidu od antibiotika, onda lečiš kandidu, pa ti u međuvremenu organizam oslabi i padne imunitet od tolikih otrova (što će se svi složiti da su lekovi otrovi generalno gledano) i nikako da se ispleteš. Jedno zalečiš, drugo načneš...
Čula sam poneka iskustva, pogotovo iz inostranstva, gde je homeopatsko lečenje odavno prihvaćeno (u Nemačkoj ruku pod ruku sa klasičnom medicinom, u smislu da ti u Domu zdravlja prepisuju homeopatske lekove, a država ti ih dotira), tako da sve više razmišljam o tome... Najviše za lečenje deteta, jer je u svetu postalo skoro nezamislivo lečiti decu antibioticima, a sve češće pribegavaju homeopatiji...




Didy -> RE: Homeopatija (6.12.2010 12:52:59)

Ipak smo odlučili da probamo homeopatiju i baš sam uzbuđena. Odustali smo od operacije krajnika dok ne vidimo da li će ovo imati efekta.
Pronašla sam broj telefona jedne homeopatske ordinacije (da ih sad ne reklamiram) u Novom Sadu. Čovek koji radi je po struci lekar, završio je medicinu kod nas, a potom otišao u beli svet gde se zanimao, a potom i izučio razne alternativne metode lečenja i na kraju u Londonu specijalizirao homeopatiju. On mi je delovao najozbiljnije od svih sa kojima sam iz Društva homeopata Novog Sada bila u kontaktu (čak mislim da on nije u tom udruženje, no nije ni bitno). Načula sam da se kod njega čeka i po godinu dana da dođeš na red, ali sam svakako pozvala telefonom. Dobila sam informaciju da će doktor biti u inostranstvu, ali da decu preusmerava na doktoricu koja je pedijatar i radi u Domu zdravlja u Novom Sadu, a bavi se i homeopatijom. To mi je zvučalo više nego dobro i prijavili smo se na spisak. Sad čekamo da nas pozovu, rekli su da očekujemo za nekih mesec dana.




*Alexx* -> RE: Homeopatija (6.12.2010 13:06:26)

Vrlo zanimljivo, Didy, obavezno nam javi kako je bilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anajid -> RE: Homeopatija (6.12.2010 13:16:03)

Sad bas citam,glupo zvuci,ali ja prvi put cujem za ovo.Znam za alternativnu medicinu,akupresuru i tako to,ali za ovo iskreno nisam cula!Srecno Didy,javi nam !




Olga75 -> RE: Homeopatija (6.12.2010 13:18:56)

Znam da u NS u ulici Ilije Ognjanovica ima ordinacija koja prakticira homeoterapiju.Nikad nisam probala ali ako je uspesno sto da ne .




Didy -> RE: Homeopatija (6.12.2010 13:45:51)

Svakako ću vam javiti, ja sam već opasno zagrizla mamac. Dosta mi je više i lekara i bolnice, pogotovo antibiotika. A čula sam baš mnogo pozitivnih iskustava, pogotovo majki sa malom decom. Tek kad sam počela da se interesujem, shvatila sam koliko je, u stvari, homeopatija već prihvaćena u Srbiji. Kao da mi se samo nametalo - kupim neki časopis, članak o homeopatiji, upalim TV, emisija o homeopatiji, sretnem poznanike na ulici - na moju priču da je Stefan bolestan po ko zna koji put ove jeseni i da opet pije antibiotike, dobijem pitanje - Jesi li razmišljala da probaš homeopatiju? Moje dete uopšte nije bolesno već duže od godinu dana posle samo jedne "terapije"... U svakom slučaju, ne može da škodi, pošto su "lekovi" potpuno na prirodnoj bazi, tako da ništa ne možemo izgubiti, a ja se iskreno nadam da ćemo mnogo dobiti.




Cecana -> RE: Homeopatija (6.12.2010 23:11:28)

Didy molim te posalji mi na pp kod kog doktora ste bili, i koja je doktorka pedijatar?

Ja sam isto resila da probam  homeopatiju, moja snaja ima problema sa polenskom kijavicom i homeoptski lek joj pomaze.
Pozdrav




Didy -> RE: Homeopatija (6.12.2010 23:17:13)

Imamo zakazan prvi "pregled" za sredu, 15. decembar.[sm=bravo.gif]




Cecana -> RE: Homeopatija (19.12.2010 23:51:05)

Didy kako je bilo kod Homeopate?

Ja sam bila pre desetak dana,
razgovor je trajao 2 sata i nakon toga mi je dala lek,ustvari tri male pilulice koje su zamotane u foliju(zato sto im steti zracenje).Popila sam ih u jednom danu i one bi trebale da "rade" oko mesec i po dana.Pored toga mi je dala da pijem Maku i Gin Chia.

Kod mene su problem hormoni, pcos.
Za sad ne primecujem nikakve promene,mozda samo malo smirenije reagujem u nekim situacijama.

Ako neko jos ima iskustva sa Homeopatijom moze da podeli sa nama.
Pozdrav




Didy -> RE: Homeopatija (23.12.2010 9:33:35)

Zaboravila sam da vam nisam napisala kako je bilo.
Ordinacija je pri Domu zdravlja, doktorica inače radi i kao redovan lekar pedijatar. Nije bila u belom mantilu, nije ga pregledala, pustila ga je da se slobodno kreće i igra i posmatrala kako se ponaša, a istovremeno razgovarala sa mnom i sa mm. Rekla je da je najbolje da na tom prvom razgovoru budu oba roditelja, jer dete ne može samo da da odgovore na pitanja te vrste, a ako se uključe oba roditelja, odgovori su manje subjektivni. Sve to je trajalo skoro sat i po vremena. Pregled je ličio na razgovor sa psihologom. Objasnila nam je da treba da mu na osnovu tih podataka odredi profil ličnosti i koja supstanca bi najbolje delovala na njegove tegobe. Danas idemo po terapiju. Rekla je da će biti u vidu tabletica koje se grickaju, ako sam dobro razumela i da će ta prva terapija trajati dve nedelje, a posle ćemo videti da li ima potrebe za dodatnim ponavljanjima. Rekla je još da moramo dete da pratimo i posmatramo u toku te dve nedelje i da se njoj obratimo ukoliko bude bilo kakvih promena (zdravstvenih, u ponašanju i sl.). Ne sme da se koristi ništa od klasične medicine u tom periodu osim sirupa za spuštanje temperature ukoliko bi došlo do febrilnosti.
Večeras ili sutra počinjemo, pa ćemo vam dalje javljati. Ja sam i dalje vrlo optimistična i nadam se da će biti delotvorno.




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>