Koje voće najviše voli? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Ishrana dece



Poruka


Anoniman -> Koje voće najviše voli? (26.12.2008 14:19:39)

Moje dete je do nedavno jelo samo banane (ne moram da vam kažem kako je kakio... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), i onda je iz čista mira počeo da jede kisele jabuke, i mandarine obožava!

A vaše?




stella -> RE: Koje voće najviše voli? (26.12.2008 14:37:47)

Moja Hana nije skoro nista jela.I sad je pocela,jede sve povrce i voce,u kasicama sto izmixam.cak i brokulu koju nije voljela




Anoniman -> RE: Koje voće najviše voli? (26.12.2008 14:39:38)

pec - pec, brokoli je povrće, ima tema i za povrće. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




stella -> RE: Koje voće najviše voli? (26.12.2008 17:10:03)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Koje voće najviše voli? (26.12.2008 17:12:04)

Moj voli svo voće koje nije kiselo a jabuka mu je najdraža.




guppy RR -> RE: Koje voće najviše voli? (26.12.2008 19:01:06)

vole sve ali jedino bananu znaju da traže sami (NANA, NANA).... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jeca* -> RE: Koje voće najviše voli? (27.2.2009 10:44:03)

U temi Ishrana dece od 3 do 6 meseci, sam napomenula da se voće jede ujutru, takoreći na prazan stomak, a ne popodne, posle ručka. Evo jedan tekst sa neta koji potkrepljuje tu informaciju:

Voće zahteva manje energije da se svari nego bilo koja druga hrana. U stvari, ona praktično ne zahteva ništa!
Evo zašto: sve što ljudsko telo konzumira mora se konačno razložiti i pretvoriti u glukozu, fruktozu, glicerin, aminokiseline i masne kiseline. Mozak ne može funkcionisati na bilo čemu već na glukozi (šećer). A glukoza u telu je voće. Njegova probava, apsorpcija i asimilacija zahtevaju samo mali deo energije potrebne da se razloži ostala hrana. Ostala hrana troši se u želucu od 1 do 4 sata i to samo onda ako je ono što se jede pravilno kombinovano. Što je hrana manje koncentrisana i bolje kombinovana to se manje vremena zadržava u želucu. Što je više koncentrisana i loše kombinovana to se u njemu duže zadržava. Želudac je mesto gde počinje potrošnja energije. Voće se u želucu ne probavlja! Čak ni najmanje. Voće je već pripremljeno za asimilaciju. Sve voće (s izuzetkom banana, datulja i suvog voća koje stoji nešto duže u želucu) stoji u želucu samo kratko vreme. Ono prođe kroz želudac za 20 do 30 minuta kao da ide kroz tunel. Ono se razlaže i oslobađa na svoje veoma navijene, životne sastojke.
Time što se voće ne mora razložiti u želucu ušteđuje se znatna količina energije. Ova energija se automastski preusmerava na čišćenje tela od toksičnih otpadnih materija čime se smanjuje težina. Sve je to tačno pod pretpostavkom da se voće, dakako, ispravno konzumira. U čemu se sastoji to ispravno konzumiranje? To je u stvari vrlo jednostavno. Budući da voće ne ostaje dugo u želucu, ispravno konzumiranje znači da se voće nikad ne bi smelo jesti sa nečim drugim, niti odmah iza nečeg. Bitno je da se jede na prazan želudac. Ako voće jedete ispravno, budući da ono ima toliko mnogo vode i zahteva tako malo energije za probavu, ono će igrati veliku ulogu ommogućujući telu da detoksifikuje vaš sistem istovremeno vas snabdevajući velikom energijom za gubljenje težine i druge životne aktivnosti. Voće zaista jeste najvažnija hrana. Ali, ako se jede nakon neke druge hrane nastaju mnogi problemi.
Recimo da jedete sendvič pa onda pojedete komad voća. Voće bi moglo da prođe ravno kroz želudac u creva, ali je u tome sprečeno. U međuvremenu celi obrok truli i fermentiše te se pretvara u kiselinu. Onog trenutka kad voće dođe u dodir sa hranom u želucu i probavnim sokovima cela masa hrane počinje da se kvari. Bez obzira o kojem se proteinu radi on truli, bilo koji ugljeni hidrat fermentiše. Cela mas postaje kisela i mi tražimo lek da otklonimo nastalu nelagodnost. To se lako može proveriti. Možda ste to već iskusili. Možda ste posle obroka pojeli komad voća i popili čašu soka i primetili oštar bol u želucu ili ste imali lošu probavu ili gorušicu. Razlog za tu nelagodnost je to što ste pojeli voće koje bi prošlo ravno kroz želudac u creva ali ga je u tome sprečila druga hrana.

 
IZVOR: DIJETA.NET





Anoniman -> RE: Koje voće najviše voli? (27.2.2009 10:45:01)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




guppy RR -> RE: Koje voće najviše voli? (27.2.2009 10:56:24)

da... to je jedna od teorija M. Montignac-a....
i slažem se u potpunosti.




afrodita -> RE: Koje voće najviše voli? (3.3.2009 19:00:29)

Naj vise vole banane, jabuke i breskve.
Sve ostalo onako... jedu ali slabo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Makili -> RE: Koje voće najviše voli? (17.3.2009 0:23:16)

Moje dete jede apsolutno svo voce,ja mu uglavnom nudim sve sto je na raspolaganju ali ga uvek pustim da sam izabere sta ce i kojim redosledom jesti i tako najvise i pojede....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: Koje voće najviše voli? (19.3.2009 22:48:34)

moj sin obozava svo voce, znaci od onih klasicnih tipa jabuke i banane, preko borovnice pa do limuna, kojeg voli samog tako, uzme ga i lize [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Lu -> RE: Koje voće najviše voli? (1.7.2009 22:54:18)

IZVORNA PORUKA: lu

Moj voli svo voće koje nije kiselo a jabuka mu je najdraža.

Ma kako sam ovo mogla napisati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Doduše volio je ali sada imamo problem sa sezonskim voćem,neko još nije probao a neko od prošle godine zaboravio.
Neće da proba...sigurna sam da bi volio lubenicu jer je slatka ali neće da proba kad je vidio kolika je odma reče ja to neću jesti a kad sam ju razrezala ma nema šanse trčim za njim molim ga da proba ma vrišti neće...
ja ne znam kako ću mu utrpati nešto da proba.
Tako je bilo i sa jagodama i borovnicama a o čupavim breskvama da ne pričam iako ih je evo danas sam ubrao sa grane[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Didy -> RE: Koje voće najviše voli? (2.7.2009 0:00:22)

Bananu najviše. I kajsiju u poslednje vreme. Jabuku kuvanu obožava, presnu jedva i to samo ako je pomešam sa bananom ili sa žitaricama, nekad čak ni onda. Ne znam da li ima veze, ali ja baš volim voće i jedem ga mnogo, ali jabuku vrlo, vrlo retko.




MiLena81 -> RE: Koje voće najviše voli? (23.9.2009 8:53:00)

Moja Tea voli banane, jabuke, breskve, kruske, grozdje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mephisto -> RE: Koje voće najviše voli? (14.10.2009 0:36:05)

sve




SUPER MAMA -> RE: Koje voće najviše voli? (12.3.2010 9:51:59)

Evo i ja nesto da pisem i da podelim neko novo iskustvo sa vama.
Monika jede sve od voce sem jagode, kupine i maline.Ovo jos nismo ni probali.
Posto juce smo bili na vakcinu pa kad smo bili na pregledu kod pedijatra pitala sam je kada da joj dam ona mi je rekla na prolece ali da budem veo obazriva.
Jer od jagode, kupine i maline moze se desiti alergiska reakcija mada to se nacesto desava ako nekoj u porodicu je alergican na neko od ovo voce.
Ili da se desi viroza propracena sa povracanjem proliv i sl. jer ovo voce je tesko oprati jer ako je prskano a znamo da i jagode rastu na zelju pa pokupe prljavsitnu i oni ulaze u pore voce a to tesko moze bilo ko da opere pa zato dolaze do vakve stvari.
Ovo je bilo objasnjenje pedijatra.
Mozda ima istina mozda i ne ali ja sam samo htela da podelim ovu informaciju sa vama.





ivak -> RE: Koje voće najviše voli? (12.3.2010 9:55:06)

Moja devojcicajede svo voce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image],bas ga voli. Ali uvek ima neke faze sta voli vise sta manje.




Anoniman -> RE: Koje voće najviše voli? (12.3.2010 10:18:53)

Super mama, Nesa jede kupine i maline od proslog leta, znaci od 9-10 meseci, i obozava ih. Ja sam pitala dr sta ne smem da mu dam tada, ona je rekla samo jagode i citruse, sve ostalo sme. PRe mesec dana sam mu dala sok od jagode, i jako mu se dopao, dala bih mu i sveze da ih ima ali ove sto se prodaju su plasticne, pa cekamo da stignu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




caca81 -> RE: Koje voće najviše voli? (25.3.2010 10:31:07)

Moja cerka od sedam godina najvise voli jagode i tresnje i kad im nije sezona jede one smrznute( naravno, pre ih otopimo), takodje voli i jabuke, a banane nikako. Sin ima 1,5 godinu i najvise voli jabuke, bananu i narandzu ponekad.




jelena038 -> RE: Koje voće najviše voli? (18.5.2010 11:00:08)

Od rođenja doručkuje voće. Na sabajle banana, ili jabuka, ili bilo šta, pa tek onda doručak. Umesto slatkiša, ja mu i dan danas spremim vitaminsku bombu - u blender potrpam sve voća što nadjem u kući i napunim mu činiju. Jeste skupo, ali nije skuplje od slatkiša, a ne može da se poredi koliko je zdravo.




Jeca* -> RE: Koje voće najviše voli? (18.5.2010 11:02:14)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ja Luki dajem kao prvu užinicu, 2h posle doručka. Tako im daju i u vrtiću. Popodne mu nikada ne dajem voće. Baš retko i to ako dajem dam bananu. I svakako nikako manje od 2h pre/posle jela.
Ja svako jutro doručkujem voće i mislim da je to najbolji doručak na svetu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jelena038 -> RE: Koje voće najviše voli? (18.5.2010 11:13:11)

Dobro, sad je velik, polazi u skolu, jede nekad i pred spavanje, ne mozes da mu zabranis... Cak, kad tako, oko osam trazi voce, ja mu u blender roknem i keks, i napravim mu pravi bebaći obrok, samo u mnogo većoj količini, i to mu bude večera. Ali kažem, veliki je, ne kaki noću i ne smeta mu.

Kod nas se u vrtićima daje voće posle spavanja, ali ne redovno, nego kao užina, nekad voće, nekad keks, nekad puding... Uglavnom užina posle ručka, oko 2-3 popodne.




Anoniman -> RE: Koje voće najviše voli? (20.5.2010 14:58:04)

samo banane mrze, maline i kupine nisu ljubitelji i lubenicu ne vole

, a svo ostalo ...tamane je blaga riječ (jabuke, kruške, breskve, nektarine, mandarine, naranče, jagode, trešnje, višnje, borovnice kilama jedu, ribizle, dinju vole, ananas...)




Anoniman -> RE: Koje voće najviše voli? (20.5.2010 15:19:42)

Neša uopšte neće da jede voće. Ponekad bananu sa keksom, ako je raspoložen, i to je sve. Ostalo lizne i baci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>