RE: Opekotine (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Didy -> RE: Opekotine (7.8.2013 18:08:28)

Havala, Olga.[sm=smiley31.gif]
Svakako moram čekati sutra, pa ću sutra i odlučiti šta ću da radim.




Ana RR -> RE: Opekotine (7.8.2013 18:09:08)

Joj duša mala [sm=smiley13.gif] Didy, možda je bolje da je odvedeš, ne znam.. srećica [sm=smiley13.gif]




Didy -> RE: Opekotine (7.8.2013 18:30:18)

Videću sutra ujutro. Maleni su plikovi i ona se stvarno ponaša kao da se ništa ne događa. Ako će joj sutra to bušiti kod dr, radije je ne bih vodila. Zvala sam i Halo bebu, nešto mi je spominjala da će joj možda i antibiotik dati.[sm=zmeden.gif] Nisam znala da oko plika ima toliko medicinskog angažovanja.[sm=zmeden.gif]




cockic -> RE: Opekotine (7.8.2013 19:01:22)

jao ja se cesto vrucom vodom opecem i to onom kljucalom.belance pomaze 100%,i onda namazem flogocid.pekisa se jednom opekao malo na prstic od ringlu a jednom i na vrelu sijalicu od stone lampe,i lena je ringlu imali su male plikove pukli i sve bilo ok.moj rodjeni brat kad je bio mali celu saku stavio na ringlu umotali mu saku.ali on sve skinuo,u to vreme je puzao i nista se nije inficiralo.

mislim da joj stavis gazicu i obujes carapicu namazes neku kremu za opekotine,i da ce sve biti ok.ali ko se seti belance cim se to desim,spasava stvar za 80%.u vecini slucajeva plikova i ne bude.ako se odmah odreaguje,tj.cim se desi opekotina.belance bukvalno nestane od tog izvlacenja.ali mora da se duze drzi.

ja sam kad mi je pekisa bio mali,otkuvavala flasicu i kljucalom vodom se polijem do skoro svim prstima jedne ruke.odmah razbila jaja tj.belanca,mazala flogocid i plikova nije bilo.




mati -> RE: Opekotine (7.8.2013 19:12:42)

Belanac sigurno pomaze, ali on se odma stavlja,da i ne dodje do pliha... Ja tako kad se desi, pa se spetljam u brzini, zaboravim sta bese,pa razbucam jaje, sve se pomesa i mazem i belancem i zumancem.
Didy,ako se ne zali neka je sad, mazi necim, cisto da joj hladi. A ne boli je zato sto je plih, bolece je ja mislim kad pukne...




Didy -> RE: Opekotine (8.8.2013 14:01:23)

Nisam je vodila kod lekara jer su joj se još sinoć plikovi nekako izduvali, nisu se probušili, ali se skoro ni ne vide. Šetala je juče po gradu u sandalicama i jutros isto, ništa se ne žali, sve normalno. Ne stavljam joj nikakav zavoj, u čistim je snadalicama, u bazenu se kupa dobar deo dana, po kući je bosa... Mislim da će biti ok. Mažem joj i dalje jekoderm nekoliko puta na dan.




Ana RR -> RE: Opekotine (8.8.2013 14:30:28)

Ja se ne bih usudila da stavim belance na ranu.. ja sam frik i kad lupam jaje odmah trčim i perem ruke i pazim da ništa ne pipnem [sm=smiley29.gif]




Didy -> RE: Opekotine (8.8.2013 14:49:05)

Ja se sećam da je meni mama stavljala belance jednom, bila sam već velika, recimo tinejdžerka.




Peace* -> RE: Opekotine (8.8.2013 14:50:33)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ja se ne bih usudila da stavim belance na ranu.. ja sam frik i kad lupam jaje odmah trčim i perem ruke i pazim da ništa ne pipnem [sm=smiley29.gif]

Što?




Ana RR -> RE: Opekotine (8.8.2013 15:00:32)

Pa prvo zato što mi je gadno, a drugo što ne vidim poentu stavljanja živog jajeta na bilo šta. [sm=zmeden.gif]




Peace* -> RE: Opekotine (8.8.2013 15:05:40)

Ah, nisam dobro citirala. [sm=smiley36.gif] Deo zašto ne bi stavila na opekotinu se slažem. [sm=smiley36.gif]

Nego, ja kad lupam jaja, samo sperem vodom ruku ako sam je umazala, i ako stignem to da uradim, jer ne volim da hvatam viljušku takvom rukom, jer onda spustim viljušku, pa se umaže pult, pa prosto imam više posla.




Leax -> RE: Opekotine (8.8.2013 16:05:40)

Opekotine, bilo koje vrste , treba prvo rashladiti vodom ili fizioloskim rastvorom zatim u debljem sloju namazati kremu npr. sanaderm i zastiti gazom i zavojem. Ukoliko su opekotine vecih povrsina ide stanicid gaza pa sve ono malo pre navedeno. Najbolje je u svakom slucaju se obratiti lekaru . Po proceni lekara moguce je i ukljucenje antibiotika kako ne bi doslo do infekcije jer plikovi koji su popucali i ostecena koza su ulazna vrata za bakterije.




amelia -> RE: Opekotine (8.11.2014 18:56:16)

ja sam juce kljucalom vodom opekla 2 prsta ma toliko me je bolelo da su suze same tekle nista mi nije pomagalo stavila sam belance jos vise me peklo stavila sam med isto stavila sam posle jogurt malo je prestalo ali samo nekoliko minuta onda se opet pojavio bol nista mi nije pomagalo osim da cuvam u hladnoj vodi ili da stavljam ladne obloge..cuvala sam tako 3 h pa je malo proslo onda sam kasnije namazala penaten kremu za decu i bilo je malo bolje..evo danas je bolje ne boli me toliko jos je sve crveno i imam dosta plikova nadam se da ce sto pre proci[sm=smiley13.gif]




choopa choops -> RE: Opekotine (8.11.2014 20:19:29)

amelia žao mi je...

Ja sam isto čula za ovo sa paradajz pireom, aali nisam probala. Nekako u trenutku kad se opečem, ja automatski idem pod vodu, ništa mi od ovih đakonija ne pada na pamet.

A ja sam prošle ili pretrpošle godine prosula uzavreo vosak za depilaciju po cijeloj šaci! [sm=smiley19.gif] Mislim da veću bol u životu nisam osjetila. Cijeli daan sam držala ruku u vodi sa ledom. Htjela sam da umrem. I ajde što se smirio bol naakon dan-dva, nego što mi je vosak ostao zaaljepljen, pa sam morala pomalo da skidam. Užas.




marketing RR -> RE: Opekotine (22.12.2022 1:26:06)


IZVORNA PORUKA: scepa92

Pozdrav
bebca od 9 meseci zadobila je opekotine od vrele kafe blizu zgloba na nozi.
Imala je crvenilo i koža se oljuštila u tom delu
Odvezli smo je odmah u tiršovu,previli su joj nogu očistili ranicu i danas smo ponovo bili na previjanju.
Doktor kaže da je rana OK ali je pitanje da li će ostati ožiljak tj da li će koža biti identična.

Da li je neko nažalost imao slično iskustvo?
Koji melem/kremu ste mazali za ožiljak? Šaljić?

Prvi put u Tiršovoj kao i danas, mazali su joj Tyrosur gel, mazaće ga na svakom previjanju (još nekih 7 dana), nakon toga i mi neki period.




Ivanka 75 -> RE: Opekotine (22.12.2022 11:53:16)

Mi smo samo mazali Šaljićev melem na bebinu šaku kad se opekla na vrata od rerne. Nismo je vodili ni kod lekara a ni kožu nismo skinuli kad se napravio plik. 
Nije ostao ožiljak na dlanu. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]