|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
14.8.2021 13:39:34   
Nora332
Dunja, pisala sam u cekalicama, ne znam kako da prekopiram poruku, ako ti nije tesko baci pogled tamo i prebaci poruku ovde pa mi odgovori, ako mozes nekako.  Hvala puno unapred! 🙂


(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 651
   RE: Endometrioza
14.8.2021 15:54:59   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Nora332

Dunja, ako citas, znacio bi mi tvoj komentar vezan za endometriozu. Krenuli su mi bolovi pre tri dana. Juce tj sinoc je bilo najgore. Cela ova nedelja, od ovulacije, mi je bolna. I grudi i jajnici, i ceo donji deo, i napred i pozadi. Nocas me je bas bolelo sa leve strane, tu gde mi je cista. Sinoc me je i glava bolela, i mucnina, i malaksalost. Znam da bolovi logicno mogu nagon na povracanje da izazovu, pitam ovo posto znam da imas iskustva. Moja cista je krajem marta bila skoro 2cm velika i nije bila operativna, nisam posle radila ultrazvuk zbog guzve oko svega drugog. Sad kad su krenuli bolovi ne znam sta da radim. Zvala sam danas svoju kliniku, doktor mi je na odmoru, jos 2 nedelje ne moze da me primi. Ja cu do tada biti pred kraj ciklusa tako da minimum jos 3 nedelje ne mogu da uradim ultrazvuk. Zelim bar da se smirim ovde - do sada nisam imala bolove van ciklusa i van ovulacije. Bas sam zabrinuta. Znacio bi mi odgovor. Da li je moguce da se za 6 meseci cista toliko poveca? 



< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 14.8.2021 15:58:01 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 652
   RE: Endometrioza
14.8.2021 20:58:43   
dunja RR
Draga Nora, iz mog iskustva cista je znala da naraste jako velika za kratko vreme, ali ne mora da znači da je tako kod tebe, znam da nekim ženama godinama stagnira u veličini.
Kod svake od nas je različito. Čim budeš mogla otići na UZ, ja ne nadam da nije narasla od poslednjeg pregleda koji si imala.
Možda bol ima veze i sa njenim položajem, mene je bolelo samo pre prve operacije, kasnije nikada.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 653
   RE: Endometrioza
14.8.2021 21:04:35   
Nora332
Hvala ti puno, Dunja. Nazalost pregled tek za 2 do 3 nedelje, eto tako se zadesilo, ja htela jos juce da odem. Bas sam tuzna jer sam taman pomislila da se stvari sredjuju, i onda su bolovi krenuli... Ceo mesec je cudan, po svemu. Znam da ce pre ili kasnije morati da dodje do operacije, ali toliko sam se nadala da ce doci do trudnoce pre toga...  Pa barem malo da je usporimo. Cekam sad da dobijem i bas me neka tuga hvata. I muci me da nije narasla bas. Muce me i ti bolovi sa obe strane, i otpozadi nisko. Ko zna gde se to prosirilo, mozda ga ima i u jajovodima a da ja ne znam. :/ hvala ti puno na podrsci 😘


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 654
   RE: Endometrioza
14.8.2021 21:10:44   
dunja RR
Nora nemoj da brineš unapred, mislim da nije strašno da sačekaš 2--3 nedelje, samo je bitno da ne boli puno. Ako krene da boli idi kod nekog drugog dr., nemoj čekati.
Kod svih nas je različito.
Kod mene se sadržaj razlio svuda, došao do creva, ali nije prešao na creva (nkim ženama se i to desi). Po celoj materici je bilo puno priraslica, tako da endometrioza kod mene (osim a početku kada je bila samo na jajnicima) uopšte nija bila lokalizovana, već je bilo svuda. I jajovode je uništila, napravila hidrosalpings, pa su morali da ih izvade.

Ali nemoj da razmišljaš da je i kod tebe tako, kod svake je različito veruj mi.

Ja ti od srca želim da zatrudniš i rerši se beštije uz pomoć trudnoće user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 655
   RE: Endometrioza
14.8.2021 21:15:53   
Nora332
Znam Dunja, iscitala sam juce celu ovu temu, od pocetka skroz, citala sam sta ti se sve desilo, jako mi je zao zbog toga. Presrecna sam sto si rodila dvoje dece nakon svega toga, ima nade dakle. Shvatila sam i da si jako informisana po pitanju ove teme, zato se obratih i tebi direktno... Mada, naravno - ako jos neko ima iskustvo, slobodno neka ga podeli. 🙂


Danas ne boli, samo pritisak kao pred ciklus, ali blagi. Ali zato prethodnih par dana je bilo strasno. Nikada bolove van ciklusa nisam imala i nekako mi je logicno da je porasla ili se prosirila, i poludela sam iskreno kada sam cula da mi doktor nije tu. A mesecima smo se vidjali stalno, zbog svega onoga. Ajde, necu da brzam. Ko zna zasto je to dobro. Meni su svi pricali da zbog velicine ciste ne obracam paznju i ostajem trudna sto pre (kao da je to do moje volje 🤔 ), i to doktori, vise njih sam konsultovala - dali su mi laznu nadu. I onda procitam ovu temu i shvatim da je strasno tesko i skroz se smorim.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 656
   RE: Endometrioza
14.8.2021 23:43:42   
Didy
Draga Nora,

Ja sam imala bolove baš jake kad mi se cista nije ni videla na jajniku. Između ciklusa. Ne mora da znači da je porasla, endometrioze je sama po sebi bolna, nezavisno od veličina i mesta priraslica. Moja velika cista je stajala na jajniku bar godinu dana pre operacije, nije to baš tako da je hitno, nemoj da brineš unapred. Sačekaj svog dr, osim ako baš ne budu ekstremni i neizdrživi bolovi.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 657
   RE: Endometrioza
15.8.2021 1:32:33   
Nora332
Hvala ti Didy puno na poruci i utesnim recima!  Zaista mi znaci. 

Bolove sam imala samo jednom. Pre malo vise od 2 godine - na moju zalost bila je noc i morala sam u hitnu odakle su me poslali na ginekologiju jer je bilo neizdrzivo. Isto mesto kao sada. Nisam mogla ni da stojim ni da se savijem. Gledali su me pola sata i sve od pregleda i radili i niko mi nije pomenuo cistu, a jos manje promene na grlicu koje sam operisala pre ravno dva meseca. Nakon pronalaska sadasnjeg doktora, kod kog idem privatno, sredila sam grlic, obavila sve analize vezano za sterilitet (sem jajovoda i OGTT) i vec na prvom pregledu nasao mi je cistu velicine 19mm na levom jajniku. Tada sam otisla jer se poklopilo sa bolovima pred kraj ciklusa koji su mi delovali cudno. Tako da je cista imala smisla.  Ali nakon svega sto se tada izdesavalo - problemi sa hormonima, los papa test, biopsija pa operacija - cista je pala u zaborav. I set_ih se ja nje ovih dana kada sam dobila bolove. Jednostavno, previse mi je problema za ovu godinu. Samo zelim da nije porasla, ili se prosirila - da probam prirodno sa trudnocom, pa ako ne ide, da krenemo sa inseminacijom. Javicu kada odem na pregled za par nedelja sta je bilo, hvala najlepse na podrsci. 

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 658
   RE: Endometrioza
15.8.2021 9:21:38   
Didy
Razumem te potpuno. Isto sam u hitnoj završavala par puta i ništa mi nisu mogli naći. Realno, ako priraslice nisu na jajniku, ne mogu ih ni videti na zidu materice. Kad sam otkrila endometrioznu cistu, moj gin. mi je rekao da endometriozu prate strašni bolovi. Tad sam shvatila da je mene godinama tako bolelo baš kako opisuješ, parališući bol, a ja nisam ni znala da je imam. Želim ti da se ostvariš kao majka brzo i time rešiš i problem endometrioze i dobiješ svoju bebicu.



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 659
   RE: Endometrioza
15.8.2021 12:55:32   
Nora332


IZVORNA PORUKA: Didy

Realno, ako priraslice nisu na jajniku, ne mogu ih ni videti na zidu materice. 



Toga se najvise plasim, da se sve to ne desava u jajovodima, i da me ustvari to boli i ujedno me to i sprecava da zatrudnim. Moram jajovode da proverim pod hitno. 
Hvala ti puno na podrsci i na lepim zeljama! 😊

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 660
   RE: Endometrioza
15.8.2021 13:08:10   
dunja RR
Naravno jajovodi se ne vide, jer su mali.
Ali, meni su priraslice videli uvek na UZ, po celoj materici. Videle se su se zapravo kao jedna ogroma masa nepravinog oblika, kojoj tu evidentno nije mesto. Poslednja 2 puta je ta masa bila ogromnih dimenzija, pa u i operisali. Samo prvi put su ciste bile lokalizovane samo na jajnicima.


< Poruku je uredio dunja RR -- 15.8.2021 13:15:43 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 661
   RE: Endometrioza
15.8.2021 13:10:27   
dunja RR
Nora, da li imaš bolne ovulacije? (ja sam imala ranije, sada već imam 45, pa ih nekih godinu dana, možda i jače, i ne osećam, iako dr kaže da i dalje imam ovulacije).
Da ti nije sada ovulacija, a pride cista na jajniku, pa možda ovulacija jače boli?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 662
   RE: Endometrioza
15.8.2021 15:32:29   
Nora332
Dunja, nije nazalost. Ovulacija mi je bila pre 9 dana, dakle danas je 9dpo. Oset_ila sam je i pisala mislim u cekalicama, strasne bolove sam imala u jajnicima tog dana sa obe strane, znala sam da je ovulacija - nedelja pre je imala sve simptome za nadolazecu ovulaciju, i desila se tacno na sredini ciklusa, kao i svaka do sada. 


Bolovi oni nejasni su krenili izmedju 4-7dpo, taj 7dpo je bilo neizdrzivo, to je to zbog cega sumnjam na endometriozu da se pogorsala jer jednostavno nema razloga da mi se dese takvi bolovi a da nisu vezani za ciklus. 
Juce i danas proslo je bez bolova, medjutim pre sat vremena sam oset_ila kao ubod igle, bila kod drugarice i izbezumila sam je jer sam maltene skocila s kreveta. Kao npr malo veca igla da mi se zabola negde iznad grlica, ali ka desnoj strani. A endometrioza mi je na levoj. Tako da sta da mislim osim da se prosirila. Ko zna gde je sve ima, poludecu dok ne odem na pregled. Mnogo mi je cudan mesec, mozda je i sa konizacijom povezano, mada zasto bi - nisam nikakve posledice imala do sada. 
Hvala ti puno na interesovanju i na podrsci, stvarno mi mnogo znaci. 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 663
   RE: Endometrioza
15.8.2021 23:01:44   
lesli
Nora to kao igla, moze da bude i nesto drugo ako niste koristili nikakvu zastitu 😊😉
Ja se ipak nadam da ces ti da javis lepe vesti na crticama za neki dan 🤗

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 664
   RE: Endometrioza
15.8.2021 23:44:30   
Nora332
Cekala sam te 😄 razmisljam danas kako te nigde nema vec duze vreme, racunam da si sa bebicama 💜
Pa nismo naravno, pauza bila zbog operacije malo duza pa smo ovog meseca nadoknadili 😂 da ne skrecem s teme sad. Nadam se i ja, ali znas mene - da se ne razocaravam za dzabe


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 665
   RE: Endometrioza
16.8.2021 12:48:22   
dunja RR
Pomislila sam juče, ovo što Lesli napisa, taj bol kao ubod igle može biti implantacija, navijam da je baš to user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 666
   RE: Endometrioza
9.9.2021 16:30:32   
dembelica
Ćao svima!

Uskoro bih trebala da operišem cistu na desnom jajniku, za koju pretpostavljaju da je endometroza. Čitala sam mnoge tekstove vezane za endometriozu na internetu. Prilično sam zbunjena. Nije mi jasno kako nastaju te adhezije ili lepak ? I kako to da operacije isto stvaraju priraslice? Da li će onda meni operacija pomoći? Ja još uvek nisam sigurna da li bih bila spremna odma na trudnoću posle operacije (zbog posla). Imam 32 godine i ranije nisam ostajala trudna, niti pokušavala.

Ako neko ima iskustva, zamolila bih da mi pojasni vezano za operaciju i te priraslice kako funkcioniše.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 667
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Idi na:







Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...



Click Here