|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
20.9.2021 17:46:52   
Prvorotka89
Zdravo svima :)

Prvi put sam na ovom forumu i trenutno sam po prvi put trudna u 16. nedelji (15+4) sa 32 godine (posle 3 biohemijske trudnoce koje su se desile u 7 nedelji).
Trenutno se susrecem sa nekim problemima i komplikacijama pa bi volela da cujem iskustva od vas, koje ste mozda prosle ili prolazite sto i ja.
Naime krajem 12 nedelje sam jako prokrvarila (inace do tada bez trunke krvi) i nakon hitne posete lekaru, ustanovljeno je da imam hematom u materici, koji se nalazi nedaleko od placente, velicine 3cm i koji je poceo da krvari. Nalozeno mi je strogo mirovanje i lezanje i povecan mi je utrogestan na 3*200 vaginalno (do tada sam uzimala 2x200 zbog prethodnih biohemijskih i pored toga Elevit, dodatnu folnu od 5mg i magnezijum). Krvarenje je prestalo nakon 2 dana i ja sam bukvalno do kraja 14 nedelje imala braon iscedak sto je po mom doktoru u redu jer je to stara krv i treba da se izbaci.
Prosle nedelje sam bila na kontroli hematoma, on je jos uvek tu, smanjio se ali mi je receno da se beba spustila i da placenta prelazi grlic materice, pa mi je pritom zabranjen polni odnos sa suprugom vezbanje i dizanje teskih stvari. Doktorka je primetila da je sluznica dosta upaljena i natecena i uzela mi je bris, koji je pokazao kandidu, koja se verovatno javila kao posledica antibiotika koje sam uzimala u 8 nedelji zbog eserihije koli.
Prepisala mi je canesten terapiju za tri dana (tri vaginalete) i kanesten kremu. Na moje pitanje da li trebam da izbacim utrogestan, receno mi je samo da preskocim treci utrogestan uvece kako bi mogla da ubacim canesten vaginaletu i nakon tri dana da nastavim sa utrogestanom kao sto je uobicajeno jer je hematom i dalje prisutan.
Bukvalno nakon prve vaginalete canestena sam prokrvarila roze, pa crveno (u malim kolicinama) ali posto se to desilo u subotu ujutro (vaginaleta uzeta tokom noci) i nisam mogla da kontaktiram svog lekara, odlucila sam da ne uzimam preostale dve tablete, kako sam na internetu procitala da su mnoge zene krvarile od canestena (odmah jutro posle) iako svi doktori kazu da je to krvarenje od neceg drugog.
Pritom od pucanja hematoma imam konstantne grceve/bolove u stomaku koji tu nisu bili do 12 nedelje, ne traju dugo ali se javljaju nekoliko puta na dan i znaju biti bas nezgodni. Nekad boli cak i na dodir ili prilikom promene polozaja u spavanju. U kombinaciji sa ovom infekcijom kandide koja pece i svrbi postaje nepodnosljivo.
Trenutno cekam poziv svog lekara koji bi veceras trebao da se javi povodom krvarenja od petka ali do tada moje pitanje na vas koji ste slicno prosli:
Da li ste mozda takodje imale krvarenja od canestena i postoji li prirodan nacin izlecenja kandide (ishranu sam vec promenila)? Koliko je uopste opasna ona za plod, posto sam procitala razlicita misljenja na internentu od toga da ne moze da se prenese na dete do porodjaja do toga da moze kandijaza da se prenese na placentu i plod.
I da liste imali takodje problema sa spustenom placentom i koliko je opasno sedenje u takvim situacijama posto je moj posao usko vezan za sedenje?
Izvinjavam se unapred ako postoji ova tema na forumu a ja je nisam nasla.

Unapred zahvalna, Sandra
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 0:44:15   
Dragica Draga
Draga Sandra... Bas mi je zao sto se mucis sa svim tim u trudnoci sad. Nadam se da ce ti se sve lepo srediti i da ces uzivati u ostatku trudnoce. Nemam velikog iskustva u tome... Imala sam samo eserihiju u prvpj trudnoci, ali nisam imala nikakvo krvarenje...
Jel si se cula sa lekarom? Sta kaze?

(odgovor članu Prvorotka89)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 1:05:23   
lesli
Kandida je vise neprijatna, nego sto je opasna.Postoji neki vaginalni krem koji se aplikuje jednokratno i ima produzeno dejstvo. Mislim da se zove ginofort ili tako nesto. On se bas preporucuje trudnicama. Ja sam ga dobila u prvoj trudnoci. Doktorka mi ga je aplikovala (izmedju utrogestana) i mogla sam da nesmetano nastavim terapiju, a kandida se vise nije vracala.
Sto se krvarenja tice, svako krvarenje je patologija i moj savet ti je da se pripazis dok to ne prodje. I zbog tog hematoma i zbog posteljice i zbog situacije sa covidom, mislim da ne bi bilo lose da odes na bolovanje.
Nisko usadjena posteljica se uglavnom podize kako materica raste, ali sada moras biti oprezna da ne dodje do njenog odvajanja i krvarenja. Ja sam je imala u 2. trudnoci. U nekoj 16. nedelji je prekrivala grlic delimicno, da bi vec na sledecoj kontrolo bila 1.5cm od usca. Hematom ce se isto pre ili kasnije ili resorbovati ili isprazniti, a bolovi vi ti se javljaju jer se materica kontrahuje da bi izbacila tu krv.


(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 9:45:32   
Prvorotka89
Jesam, zakazao mi je pregled za sutra i rekao da ne koristim kanesten vise ni kremu ni vaginalete i da on prvo mora da oceni kolika je infekcija Pa da nadjemo neko alt_ernativno resenje.

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 9:50:27   
Prvorotka89
Divno je kad procitas poruke od nekog ko je vec to imao i znas da je na kraju dobro ispalo. Bas cu mu pomenuti sutra taj gel/kremu mozda on i sam to pomene posto je rekao da ima alt_ernativa. Za sada Nisam na bolovanju posto radim od kuce Ali ako je sedenje takodje rizicno onda cu mu svakako zatraziti bolovanje. Za sad lezim sa kompjuterom u krevetu i radim Jer ne znam koliko sedenje moze bebu da povuce jos na dole.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 10:11:37   
Dragica Draga
Drzimo fige da bude sve u redu.
Uvek slicna iskustva pomognu zaista.
Ti samo miruj, a suutra ce ti vec konkretnije dr reci kada te pregleda.
Mislimo na tebe. Javibse sutra da cujemo sta kaze user posted image

(odgovor članu Prvorotka89)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
21.9.2021 13:44:41   
lesli


IZVORNA PORUKA: Prvorotka89

Divno je kad procitas poruke od nekog ko je vec to imao i znas da je na kraju dobro ispalo. Bas cu mu pomenuti sutra taj gel/kremu mozda on i sam to pomene posto je rekao da ima alt_ernativa. Za sada Nisam na bolovanju posto radim od kuce Ali ako je sedenje takodje rizicno onda cu mu svakako zatraziti bolovanje. Za sad lezim sa kompjuterom u krevetu i radim Jer ne znam koliko sedenje moze bebu da povuce jos na dole.




Pitaj ga za sedenje.Mislim da sto se posteljice tice je ok. Ja sam u 2. trudnoci imala kratko nisko usadjenu posteljicu i nisu mi trazili nikakav specijalan rezim mirovanja. Bilo je reci da ne podizem nista tesko, da se ne naprezem, bez odnosa, bez podizanja starijeg deteta i sl. Ali nisu trazili striktno lezanje.
U prvoj trudnoci sam obilno krvarila, bez nekog poznatkog uzroka. Tada su mi trazili striktno mirovanje. Do kuptila i nazad. Brzinsko tusiranje (i to ne svaki dan), sedenje samo dok jedem i krevet.
Najbolje je da pitas svog lekara.

(odgovor članu Prvorotka89)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Hematom u trudnoci u kombinaciji sa kandidom
22.9.2021 13:50:35   
Prvorotka89
Bili smo upravo na kontroli, beba je dobro, Plazenta se povukla Tako da je sad samo delimicno preko grlica. Beba je dobro, kao sto sam i mislila ukinuo mi je canesten i dao fluimizin koji se takodje stavlja vaginalno i sluzi za dezinfekciju ukupno 6 Tableta videcemo kako cu reagovati, krvarenje od canestena je prestalo. Rekao mi je da smem sledeti Ali ne previse vec da pauzama izmedju. U petak imamo veliki ultrazvuk merenja Organs deteta Pa ce tada proberiti i hematom i videti za bolovanje. Nadam se da c sve biti u redu vise od svega zelimo da se ovaj Mali decacic rodi posle svega sta smo prosli.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here