cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Mlađi osnovci u ponedeljak ipak idu u školu

Đaci mlađih razreda osnovne škole ipak će u ponedeljak prisustvovati nastavi u školama, saznaje Nova.rs.

Mlađi osnovci u ponedeljak ipak idu u školu


Ovu odluku jedino mogu izmeniti lokalni krizni štabovi, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim situacijama.

Prelazak mlađih osnovaca na onlajn nastavu je katastrofalan potez Kriznog štaba i Ministarstva prosvete: sa tom ocenom slažu se svi roditelji i stučnjaci sa kojim je Nova.rs razgovarala prethodnih dana o ovoj udarnoj temi za sve porodice u Srbiji koje ponedeljak očekuju sa strepnjom.

I Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je ranije danas da će najverovatnije od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede, od prvog do četvrtog razreda. Viši razredi osnovne škole i srednjoškolci nastavljaju da prate nastavu onlajn i naredne nedelje. On je za Tanjug rekao da će pozvati sve poslodavce da ukoliko je moguće dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

“Uputićemo i poziv da deca ostanu kod kuće sa roditeljima, ukoliko je to moguće. Moraćemo da ostavimo da rade škole za niže razrede, tu nema diskusije. Ostali će nastaviti još sledeću nedelju onlajn”, rekao je Tiodorović.

 

Izvor: Nova.rs


Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img