RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Jole84 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 15:50:46)

Rosita u pravu si,ne uvoze ga više,uzeli smo Humana i nije loš.
Grčevi su nam se produžili,još gadniji su,pa sam izbacila enterokind i uvela biogaiu i čaj,za sad je bolje,valjda treba malo vremena dok prodeluje.
Baš se namučismo zadnjih noći [sm=smiley13.gif]




branki* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 15:53:40)

jole,zar vec krenuli grcevi?ja sam bozi davala espumisan kapi i grejala peglom pelenu dobro,pa stavljala na stomace..ali,koliko se secam,slabo je sta pomagalo[sm=smiley13.gif]




Dream -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 16:03:01)

Jole84 ako hoces da me poslusas. izbaci biogaju i caj. nego probaj da regulises malo tvoju ishranu... bebama najvise muci i stvara grceve mleko koje majka pije, pa se proteini krajveg mleka preko majcinog mleka prenose na bebu. Te proteine stvaraju strasne tegobe kod male bebe. Izbaci mleko i mlece proizvode na neko vreme i odmah ces da vidis poboljsanje. Ja zivim u inostranstvu i ovde je broj jedan savet koji daju u zdravstvenom domu a kad beba ima grceve je to da majka izbaci mleko i mlecne proizvode na neko vreme. bar na 2-3 meseca dok bebi ne sazre malo sistem za varenje.




Azra_ -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 16:15:06)

Jole, ne bih da te obeshrabrim, ali mi smo sve probali. Od biogaje i espumisana nam je bilo još gore, ako je moglo biti. Dčak je imao grčeve puna četri meseca! Prevrištao on, a Boga mi i ja sa njim. Ništa nije pomagalo. Pazila sam šta sam jela, pila onaj Hipov čaj za mame koje doje, njemu i čajevi i razni preparati i ništa. Nije mogao da veže da spava duže od pola sata ni dan, ni noć.

Davali smo mu ampule Liobif. Domaći proizvod, to mi je dr sa ginekologije koji me je porodio preporučio i to je jedino koliko-toliko pomoglo. On je od 2.meseca bio na mom mleku i dohrani. Do 4. mesecaa kakio je svaki 5-6 dan. To je bilo da skreneš!

Dobra strana svega, iako ti to sada zvuči kao predugačak period je da će proći. Uostalom, kod vas verovatno i ranije. Mi smo spojili grčeve i zube pa je bilo veselo. Dakle, koliko god ti se činilo da je strašno, jednog dana, prestaće da je muči. Ti se drži, organizuj ako možeš malo da odmoriš. Ja sam ga dojila uveče oko 12h, pa mu je mm davao flašicu oko 2-3h i budio me za naredno dojenje-to mi je bio spas.




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 16:27:02)

Dream ja bila izbacila i mleko i mlecne proizvode ne znam iskreno vise na cemu sam zivela (na pilavu) i nista mojoj D nije pomoglo. Ali dojila sam je na tri sata ne na manje da ne bi imali dodatnih problema sto je opet uzrokovalo da se kod mene laktacija nije uspostavila bas sjajno ali pregurali smo svwe




Dream -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2014 16:37:58)

...razumem ...ali nista ne kosta da proba... mozda bude pomoglo mozda ne... znam mnogima da je pomoglo... ali nema nista gore od bebu sa grcevima.... jajooo kakve smo mi muke imali.... ali sad je proslo.... secam se da smo se muz i ja radovali kao mala deca kad je mali prvi put zaspao bez plakanja...




Klarita -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.6.2014 10:24:35)


IZVORNA PORUKA: Jole84

Rosita u pravu si,ne uvoze ga više,uzeli smo Humana i nije loš.
Grčevi su nam se produžili,još gadniji su,pa sam izbacila enterokind i uvela biogaiu i čaj,za sad je bolje,valjda treba malo vremena dok prodeluje.
Baš se namučismo zadnjih noći [sm=smiley13.gif]

Mislim da je i Nikolaju enterokind pogorsao stanje sa grcevima, pa smo ga izbacili i imi. Ja za sada dajem espumisan samo, 25 kapi jednom dnevno. Opet se vracaju epizode od sat-dva uvece oko kupanja [sm=smiley29.gif]. Mozda da probas i espumisan pored biogaje, Jedno vreme sam ih davala zajedno, sada samo espumisan.




Ed83 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.6.2014 14:36:36)

Jole, moj mali je imao 3 meseca grceve:(...mi smo koristili sve i svasta... nama su najvise pomogli cepici na bazi kima (ne znam da li ima tako nesto kod vas da se kupi) i kim... par zrnaca kima u soljici se polije vrucom vodom i kad se ohladi, to sam malom na kasicicu davala svakih sat-dva i to mu je bas pomoglo... posle toga bi odmah prduckao i bilo bi mu bolje...
pozdrav za vas dve i nadam se da ce je brzo proci [sm=smiley31.gif]




Peace* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.6.2014 14:46:22)

Davali smo mu ampule Liobif. Domaći proizvod, to mi je dr sa ginekologije koji me je porodio preporučio i to je jedino koliko-toliko pomoglo.


I Marku je samo to pomagalo, ali samo dok dajem, čim prestanem, sve zy početka. A Marko je grčeve imao punih 6 meseci, a u 7mom mesecu svako 3-će veče.

Zbog ustanovljene alergije na pkm, ja sam od 4og njegovog meseca bila na strogoj dijeti, a grčevi su prošli tek kada sam ga prebacila na specijalnu formulu. Desilo se to da tom dijetom sam unosila dosta pirinča, on je bio neka osnova za sve, i senzibilisala ga. To sam shvatila tek kada sam počela da mu uvodim čvrstu hranu... Te dijete su mač sa dve oštrice. No, ne isključujem da možeš probati, rezultate možeš videti tek za 2-3 nedelje, kada se tvoj i bebin organizam očiste od izbačene namirnice.

Što se Espumisana tiče, on je Luki pogoršavao grčeve.




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.6.2014 22:17:33)


IZVORNA PORUKA: Peace*


Što se Espumisana tiče, on je Luki pogoršavao grčeve.



isto i kod nas sa espumisanom. Isto smo probali liobif i bio je manje vise ok. Caj je pila ali iskreno ja mislim da je voda najobicnija voda najvise pomagala. To mi je rekla jedna pedijatrijska sestra da voda "spere" gasove tj creva i da ce se rano i privici na vodu. Ja sam D dala vodu vec prve nedelje zivota iako je samo sisala.




dijana1* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (18.6.2014 1:48:03)


IZVORNA PORUKA: Peace*

A Marko je grčeve imao punih 6 meseci, a u 7mom mesecu svako 3-će veče.



A ja se pitam da li je moguce da beba pd 6 meseci ima grceve. Znaci da je ipak moguce. Kostu bas muci stomacic i gasovi. Kupila sam danas biogaju, mozda mu pomogne.




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (18.6.2014 6:35:43)

Dijana naravno da je moguce. Znaci linex vam ne pomaze??? Nama biogaja nije narocito pomogao. Iskreno liobif od svih tih je bio ok. Nemoj mu davati recimo milupa 7 zitarica i sl. Drzi se palente i griza ako ste uveli gluten.




branki* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (18.6.2014 6:45:19)

dijana,mozda je glupo,ali on kosta pije ferum,da nisu od njega grcevi[sm=zmeden.gif]




dijana1* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (18.6.2014 8:26:52)

MiLj pa nije los linex ali cini mi se da posle ima tecniju kaku zato sam prestala da mu dajem. Pokusacu sa biogajom pa videcemo.
On jede dosta halapljivo i naguta se mnogo vazduha tako da moguce da je i od toga. Mozda kako mu budem uvodila vise cvrstih obroka mozda ce se situacija i popraviti.
Kod nas dojenje traje svega par min 4-5.




viking -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (19.6.2014 13:57:50)

Mi smo bili relativno zadovoljni Espumisanom. Daleko od toga da s njim nisu imali grčeve ali se videla razlika.
Mnogi se kunu u Colief kapi, nama su pomogle samo prvih 3-4 dana, posle toga ništa.

Dijana, Biogaia nije sredstvo protiv grčeva, to je običan probiotik (za slučaj da ne znaš :) ) Ne znam zbog čega je uzimaš (i mi dajemo bebama od početka) ali nemoj da očekuješ da će grčevi proći od toga.




dijana1* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (19.6.2014 14:01:44)

Vik mnogo mi prducka i muci se nocu. Sinoc sam mu drugi put dala i nocas je jednom- dvaput samo prducnuo.




viking -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (19.6.2014 14:04:58)

Mi im Biogaju dajemo od kad su došli iz porodilišta, kapiram da te probiotske kulture pomažu crevima da sazru i da malo jačaju imunitet, tako da je 0u svakom slučaju ok.

I da, mojima ništa nije prijalo tako kao topla pelena i nošenje stomakom preko ruke.




Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (20.6.2014 7:03:07)


IZVORNA PORUKA: viking RR


Dijana, Biogaia nije sredstvo protiv grčeva, to je običan probiotik (za slučaj da ne znaš :) ) Ne znam zbog čega je uzimaš (i mi dajemo bebama od početka) ali nemoj da očekuješ da će grčevi proći od toga.


i linex je probiotik. I treba da uzima bilo koji probiotik samo da zena nadje sta joj sincicu odgovara[sm=smiley36.gif] Svi probiotici imaju istu bakteriju u sebi koja potpomaze boljem i laksem varenju.

Nego Dijana sad se setih, kad je D pocela da pije jogurt nekako su se ti gasovi smanjili. A jogurt je prirodni probiotik. Mislim mozda se tako slucajno utrefilo ali eto kod nas je bilo tako. Inace moja dr je zagovornik svezeg voca ali ako beba ima problema sa gasovim ipak kaze da se svo voce malo prokuva. Kaze kad se breskva prokuva nema u njoj bog zna sta ali ce bebi biti lakse a navikava se na ukus a posto i dalje sisa nije nista strasno ako bas ne uzme iz te breskve sve sto bi mogla




Jole84 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.6.2014 21:06:24)

Ja sam nastavila sa biogaiom i čajem,a od kad sam uvela i ad,grčevi su se baš smanjili (drugom rukom kucam u drvo [sm=smiley36.gif] ) valjda zato što je ovo mleko probiotsko baš kao što kažete,uzela sam Hipp. Vidim da joj jako prija i pelene su pune [sm=smiley1.gif]




doktorkakristal -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.6.2014 21:12:51)

JOLE mnogo mi je drago da je situacija bolja [sm=bravo.gif] ,drago mi je da lepo rucka ad ,najbitnije je da je beba sita i srecna,pred kupanje joj radi laganu masazu stomaka maslinovim uljem to bebama jako prija,imas na you tube kako treba pravilno,ja sam mojoj Dori to radila jako dugo ne vezano za grceve vec kao pomoc u varenju i za mirniji san




Jole84 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.6.2014 21:15:31)

Hvala dr baš ću da pogledam kako se pravilno masira,ja sam uglavnom do sad vozila bicikl [sm=smiley36.gif] i masirala onako lagano napamet,vidim da joj prija...




doktorkakristal -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.6.2014 21:18:11)

ima bas dobrih snimaka sa objasnjenjem sta i kako,mi smo se kazem bas dugo toga pridrzavali




dijana1* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.6.2014 22:27:13)

Jole drago mi je da je bolje[sm=smiley1.gif]
Malo off koje AD si uvela?




viking -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (22.6.2014 0:11:50)

Jeste, i Linex je probiotik a ima i drugih, ali ovde smo pričale o Biogaji. Takođe, nisam rekla da ne treba da je uzima, naprotiv, jer i mi koristimo Biogaju, samo sam naglasila da to nije sredstvo protiv grčeva jer često čujem da ljudi kažu da protiv grčeva koriste Biogaju.
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: viking RR


Dijana, Biogaia nije sredstvo protiv grčeva, to je običan probiotik (za slučaj da ne znaš :) ) Ne znam zbog čega je uzimaš (i mi dajemo bebama od početka) ali nemoj da očekuješ da će grčevi proći od toga.


i linex je probiotik. I treba da uzima bilo koji probiotik samo da zena nadje sta joj sincicu odgovara[sm=smiley36.gif] Svi probiotici imaju istu bakteriju u sebi koja potpomaze boljem i laksem varenju.






Misha i Ljisha -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (22.6.2014 8:00:34)

sva sredstva protiv grceva su probiotici i svi imaju istu bakteriju u sebi. Probiotik bebi pomaze da se isprdi i oslobodi gasova koji joj stvaraju grceve u stomaku.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>