Naskakanje ljudi na bebu (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

ishler -> Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:26:22)

Da li vam se desava da kada se nalazite na nekom skupu svi naskoce na bebu?

Naravno ona pocinje da place i ne znate kako da je smirite.
Posmatranje bebe kao igracke me dovodi do ludila,vise puta sam se pitala da li da budem bezobrazna ili da precutim.
I to u glavnom rade ljudi koji imaju decu.
Obicno je to hvatanje za ruke,koje beba inace stavlja u usta,pipkanje po licu,zatim unosenje u facu kao da je slepa,ljubljenje,i pravljenje grimasa koje bebu uplasi,otimanje deteta iz ruku i slicno.
Bila sam zgrozena kada je moja koleginica mojoj bebi probala da ubaci svoj prst u usta.
Probala sam milion puta da im skrenem paznju da to ne rade ali izgleda da ne vrede reci,pa sam se bacila na dela,
cim vidim da neko prilazi sklanjam dete,sto je najgore i bliska rodbina to radi.
Situacije postaju neprijatne,ni sama vise ne znam sta da radim.
I pre nego sto sam dobila dete nisam radila takve stvari.
Da li su ljudi ne pazljivi ili bezobrazni?

Kako se ponasate u ovakvim situacijama?

vonavoj -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:34:52)

uh,isler,upravo i mene to nervira..prvo sto je nervozna od oblacenja,mala je jos,i kada stignemo negde odmah je salecu..
i ljubljenje u rucice,koje stavlja u usta [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]...eeej,kazem,nemojte,jer stavlja ruke u usta,a oni u fazonu,pa bolje u rucicu nego u obraz[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
i to sve radi ljudi koji svoju decu drze pod staklenim zvonom!!!
pravo da ti kazem,sada je i ne vodim nigde,jer je mala,zima,i da bih izbegla te situacije,kasnije ce biti druga prica!!!
a kada neko dodje kod nas,zna se gde dete voli,u njihalicu,pa se igrajte sa njom,ne da se nosi...posto i ne voli da je neko drugi nosa,i bolje[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:37:42)

IZVORNA PORUKA: ishler

Bila sam zgrozena kada je moja koleginica mojoj bebi probala da ubaci svoj prst u usta.

[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]

Olga75 -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:40:04)

evo , ja nisam volela da mi ljube bebu
ali
ne volim da ljubim tudje bebe
mislim , iskreno , ja sam sebi rodila savrsenu bebu i sve ostale su mi , onako
i ako ponovo pozelim da mrcvarim bebca rodicu sebi [sm=smiley36.gif]
i sad sa distance , nikome nije previse stalo do bebe , uglavnom se ljudi trude da RODITELJIMA pokazu kako im je beba jeeeej , iako je mozda dreckava i nadrndana i nije jnesto super ali ajde, jeeej , beba je [sm=smiley24.gif]

ishler -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:42:10)

Zatekla me je ne spremnu,to jos nisam ocekivala[sm=smiley29.gif]
Srecom sam beku povukla ka sebi pa nije uspela[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:45:25)

bas tako Olga,ljubakam sestrine klince i moju dragu,a nikada nisam cmakala tudju decu,nesto mi nije u redu bilo,mada ih obozavam!
[sm=smiley36.gif] nasmeja me za ovo da roditeljima pokazu da im je beba [sm=smiley20.gif]

lesica -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:51:07)

Jeeej [sm=smiley36.gif]
Ja ne volim preterano male bebe-nisu toliko zabavne (sto kaze Olga sem mog deteta) mnogo su mi sladji ovi malo veci 1,5-2-3 kad nesto znaju pa mozes sa njima da se ispricas [sm=smiley36.gif] i igras.

Ali,zamislite mene skoro u sledecoj situaciji. Isli smo da vidimo bebca od naseg drugara,i sad videli smo bebu,dali poklon i kako to vec ide,i nakon nekog vremena hop-bebac je kod mene u narucju[sm=smiley3.gif] Njegova mama mi ga je nakon dojenja tutnula u ruke-Mora da si zaboravila kako je to kad imas malu bebu,jel da,jel da [sm=smiley29.gif] Vidi bebo,sada ce teta Danijela da te malo seta i nosa da podrignes.[sm=smiley29.gif] Sva sreca da se L pobunila i pocela da dreci,ja sam bila u soku i skroz ukocena-prvo ja opet ne smem da drzim male bebe(sem svoje) drugo-ja to tako nikad nisam radila niti sam bila u prilici da takvo ponasanje vidim,jedino cije bi dete toliko maleno mogla da drzim i pazim je dete mog brata i dete sestre mog muza.

Anoniman -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:51:58)

Olga, nije baš kod svih tako[sm=smiley14.gif] Naravno da nijedno dete ne može da me oduševi kao pre, otkako sam rodila N, ali, ja bebe obožavam, i da nemam neke osnovne kulture i predznanje, ja bih ih cele izljubila i ištipala, onako male i mirišljave. I tu nema nikakvog foliranja, nikakvog pretvaranja, niti pokazivanja drugim roditeljima, ja sam jednostavno takva.
Možda sam, dok nisam dobila N, i ja ljubila decu u ruke, jer nikada nisam razmišljala o tome na ovaj način, iskreno, ne sećam se, ali pošto sam se tad igrala samo sa Majinim Makijem, misllim da bi mi ona opušteno skrenula pažnju.
Sada izljubim bebu po nogicama, po guzi, pomazim po kosi, nakon pranja ruku, i kod mene je to potpuno iskrena reakcija. Pitam mamu/tatu da li mogu da je uzmem da se malo pomazimo, stavim pelenu na sebe. Ali ja to volim, bebe me smiruju i podižu mi raspoloženje. Naravno, ne radim to sa potpuno nepoznatim bebama na ulici, ali i njima se uglavnom osehnem, jednostavno ne mogu da odolim[sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:56:31)

eto vidis , ja nikad nisam bila odusevljena malim bebama. Jesu one slatke i divne i jeeej ali su sve mrdave , bljuckave, plackave
i onda ako ih ne uzmes roditelji su HIIIII , sto neces da ga - je nosas kad je savrsena a ako hoces da je uzmes proditelji su HIII sto hoces da ga - je nosas kad je savrsena [sm=smiley29.gif]
licno volim svoje male bebe ali tudje su tudje i eto im ih [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 12:59:04)

[sm=smiley36.gif] Doduše, ja nisam ni dolazila u kontakt sa "tuđim" bebama, to su mi uglavnom braća, sestre i bliski prijatelji, možda zbog toga tako gledam na stvari.

kalinam -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:02:00)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

evo , ja nisam volela da mi ljube bebu
ali
ne volim da ljubim tudje bebe
mislim , iskreno , ja sam sebi rodila savrsenu bebu i sve ostale su mi , onako
i ako ponovo pozelim da mrcvarim bebca rodicu sebi [sm=smiley36.gif]
i sad sa distance , nikome nije previse stalo do bebe , uglavnom se ljudi trude da RODITELJIMA pokazu kako im je beba jeeeej , iako je mozda dreckava i nadrndana i nije jnesto super ali ajde, jeeej , beba je [sm=smiley24.gif]

Isto!
Generalno me nervira sto neko kad dodje da VIDI bebu uglavnom dodje da je pipka, nosi, ljubi i slicno. Ali ono sto me skroz izbaci iz takta jeste kad mala deca diraju bebu a roditelji kuliraju i ne reaguju. U takvim situacijama sam ja radila ono sto roditelji nisu ,a to je -reci detetu da ne dira bebu i objasniti zasto, pa makar se neko i naljutio. Ako si dosao kod nekoga u posetu, to ne znaci da ces da mu pipkas stvari po stanu nego da ces s tim nekim razgovarati, isto vazi i za decu/bebe.
Ja sam ostala zabezeknuta kad je jedna "iskusna" majka, dosla da vidi nase dete od 2 meseca i ladno ga posigla u sedeci polozaj i to propratila recenicom - jel ti radila doktorka ovo na pregledu?! S njima se vise ne druzimo. [sm=smiley36.gif]
I pocinjem da mislim da tek kad dobijes dete skontas ko su ljudi s kojima zelis da se druzis, a koga treba nogirati. Al to je druga tema.

ishler -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:02:21)

Ja nikada nisam imala poriv da ih dodirnem,jer po meni su bebe osetljiva bica.[sm=smiley1.gif]
Dovoljno mi je bilo tako slatke da ih gledam.
A nije problem kada neko slucajno dodirne beku,desava se,
mene izludjuju bezobrazni ljudi kojima je skrenuta paznja vise puta[sm=zmeden.gif]

kalinam -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:08:22)

IZVORNA PORUKA: ishler

Ja nikada nisam imala poriv da ih dodirnem,jer po meni su bebe osetljiva bica.[sm=smiley1.gif]
Dovoljno mi je bilo tako slatke da ih gledam.
A nije problem kada neko slucajno dodirne beku,desava se,
mene izludjuju bezobrazni ljudi kojima je skrenuta paznja vise puta[sm=zmeden.gif]

Jos se oni uvrede! A tak komentar - pod staklenim zvonom i sl. im je sut karta - mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan.

Olga75 -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:11:39)

a ja se vracam sa pricom : dodjes da vidis bebu i roditelji ti je ni ne pokazu [sm=smiley3.gif]
pa necu ti je okuziti majku mu [sm=smiley5.gif]

ishler -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:24:57)

Uvek ima ekstrema[sm=smiley13.gif]

maslackic -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:34:34)

uuhh,Isler...

ja kazem ne ljubite je u ruku odgovor" e bas hocu" od mm ove ujne...ili guzvaje dajte joj vazduha, kad se svi pribiju da je gledaju i niko nista,kao da ocekuju da se ja sklonim.... i pri tom tada jo moja beba imala 20 ak dana... ili mi najgore bilo kada su dosli da je vide , i kao samo da provire u sobu i komotno je probude, otkriju da je bolje vide...[sm=zmeden.gif] taj dan sam preplakala

i onda sam ih sve fino izbacila iz sobe, dosli su posle par dana, nisam ni provirila iz sobe..i od tad ih nema, i ne trebaju mi kad su bezobrazni ili glupi..

p.s. ja sam pisala varijanti kad dodju kod nas,jer smo jos mali i nismo ni isli nigde...pripremam se unapred da budem drska...snajka mi ekla da moram , zbog deteta, jer ako ga ja ne pazim ko ce..i u pravu je...[sm=smiley1.gif]

Olga75 -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:50:14)

maslackic je l' ti stvarno mislis da su oni to radili iz obesti [sm=zmeden.gif]
njim je bilo drago sto je tvoj muz dobio dete pa su mu se radovali
ali sigurna sam da nije njegovo ( njihovo ) ne bi ga ni pogledali
pa svako je imao svoje da mu se raduje i da ga ljubi

milia -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:51:32)

Neki ljudi nalecu na bebu iz neznanja, neke nije briga pa udovolje sebi i maze bebu. Kada sam izvodila bebu u šetnju desilo mi se da je na ulici stipnu za obraz! Jednog poznanika sam bas udarila po ruci, on se nije naljutio, ali mi je posle uvek prebacivao kao u sali kako sam agresivna i kako je moja beba specijalno cista.

NadaR -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:52:29)

Ljubljenje beba

Olga75 -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 13:53:39)

moju bebu je izljubila cigancica koja je izleela iz kotejnera
dok sam se snasla doletela je : ajjj sukaaaar
i udri , izljubila je
i eto Mariji nista nije falilo a tada je bila dva meseca i curica jee izljubila i po licu i po rucicama
pisala sam u temi : LJUBLJENJE BEBA [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 14:03:32)

Sad citah tamo [sm=smiley36.gif] Ali kao sto si tamo rekla,kada je L pocela da sama trpa sta stigne u usta,da ljubi psa (ako uspe da ga uhvati) vec sam digla ruke od zabrane ljubljenja,doduse svi ti ljudi su dovoljno svesni pa joj i ne prilaze/ne vidjamo se ako su prehladjeni,bolesni. Kad je bila mrvica ja sam bez pardona svima skretala paznju na to da peru ruke,da je ne ljube u lice i rucice i tako.
Evo samo jednog primera koliko ljudi mogu da budu svesni: Baba i deda mm-a nju i dan danas ljube u kosicu,i nece da je puste da ona njih poljubi kada zapne jer su stari [sm=smiley29.gif] pa onda ja moram da ih nateram da je puste jer je njoj bas stalo-narocito ako joj kupe cokoladicu onda je u stanju satima da cmace.

maslackic -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 14:19:59)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

maslackic je l' ti stvarno mislis da su oni to radili iz obesti [sm=zmeden.gif]
njim je bilo drago sto je tvoj muz dobio dete pa su mu se radovali
ali sigurna sam da nije njegovo ( njihovo ) ne bi ga ni pogledali
pa svako je imao svoje da mu se raduje i da ga ljubi

ali odgovor " e bas hocu" pa izvini moje dete, i valjda se nesto pitam, mislim da nije iz obesti ali ako lepo kazem da ga neljube ne treba daje ljube meni iz inata...

isti ti ljudi su pricali kako dete i mama ne smeju medju ljude 40 dana, a vec 10 dana po izlasku iz bolnice su dosli...

ne mogu uvek od svega da je zastitim ali tako malo dete treba malo postedeti izlaganju virusima i bakterijama.

nikad ni jedno dete nisam spopadala i pre nego pipnula i jedno, prala sam ruke...i nikad se ne bh ljutila ili terala inat ako bi mi neko skrenuo paznju da radim nesto sto nebi trebalo...

Ana RR -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 14:25:37)

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Ljubljenje beba

Mislim da bi ove dve teme trebalo spojiti jer u principu govore o istoj temi.

Ja imam problem sa rodbinom, ne sa društvom. Mlađi su i prilično razumni, i sami znaju da se bebe ne cmaču po rukama i slično. Ali ovi matori i kad im skreneš pažnju obično urade BAŠ to što ne treba. MM neka baba/tetka ili šta već, uzela Marka i odmah počela da mu cmače ruke. Ja kažem nemojte ga ljubiti po rukama, stalno ih trpa u usta. A ona uzela njegovu ruku, počela još više da je ljubi i govori A stavljaš ruke u usta, stavljaš! Jbg, odmah joj je dete oduzeto [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ko se ljuti, ljuti, apsolutno me ne dotiče. Kao što sam već rekla nekima, ja sam dete rodila sebi i smom mužu, a ne rodbini.
Imali smo i situaciju kada su nam došli mm brat od ujaka sa ženom i decom koja su bila mrtva bolesna. Slinavi, kašlju, konjuktivitis na očima. Još mi njihova majka (inače med. radnik) kaže Ma virusno, vidi kakvi su! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]

Anoniman -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 14:30:38)

Ja sam jako opuštena što se ove teme tiče. Ne smeta mi "naskakanje" ni ljubljenje... Ako je ljube u ruku, ja joj operem ruke posle toga. Sve dok je Žaba vesela i radosna i dok se ne buni i meni je dobro. Ako krene da se buni, ja je uzmem. Vrlo prosto.

ishler -> RE: Naskakanje ljudi na bebu (11.2.2012 14:32:05)

Ova tema je i otvorena jer se odnosi na druge stvari,ne na ljubljenje.
Ja licno nisam imala problema sa ljubljenjem,ali zato sa pipkanjem,navaljivanjem da je svi uzmu u isto vreme ili da je prebacuju iz ruke u ruku kao da je lutka.
Nikada je nisam drzala pod staklenim zvonom,ali smatram neukusnim naskakanje na bebu.
Mislim da se retko desava bas da neko ljubi bebu,uglavnom rade ove druge stvari[sm=smiley19.gif]

Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>