RE: HRONO ISHRANA (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje



Poruka


mala buba -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2012 20:00:53)

hvala. [sm=smiley1.gif] slazem se. probacu...




Cecana -> RE: HRONO ISHRANA (7.3.2012 21:17:05)

Tanjice koji dodatak ishrani koristis?
Ja sam 10 dana na ovoj ishrani,smrsala sam 2kg,doruckujem u 9,rucak u 13,uzina u 16 i vecera u 20.
Odgovara mi ovaj nacin ishrane,dorucak je obilan,i mislim da je dobro za psihu posto nema velikih ogranicenja.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (8.3.2012 11:03:29)

vec sam pisala o tome, diet+...da bi ubrzala proces mrsaljenja. za mesec dana imam svadbu, kumujem, pa moram da se uvucem u neku tvigi haljinu.




mala buba -> RE: HRONO ISHRANA (15.3.2012 8:23:36)


IZVORNA PORUKA: Cecana

Tanjice koji dodatak ishrani koristis?
Ja sam 10 dana na ovoj ishrani,smrsala sam 2kg,doruckujem u 9,rucak u 13,uzina u 16 i vecera u 20.
Odgovara mi ovaj nacin ishrane,dorucak je obilan,i mislim da je dobro za psihu posto nema velikih ogranicenja.


i ja sam počela sa hrono ishranom. nije ti kasno u 20 da večeraš? Cecana, jel ti se čini da je ova ishana odlična za psihu jer nema puno odricanja? [sm=smiley1.gif]




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (27.3.2012 15:52:26)

jeste odlicna samo iz tog razloga sto nema mnogo odricanja. [sm=smiley1.gif]




Cecana -> RE: HRONO ISHRANA (17.4.2012 15:27:01)

Evo da ozivim malo ovu temu.
Ima li koga ko je na ovoj ishrani?
Ja sam za mesec i po dana smrsala 7kg i prezadovoljna sam.Da napomenem samo da za uzinu svaki dan pojedem jednu vocku i neki slatkis.
Htela bih da se zahvalim Peci od koje sam prvi put cula za ovu ishranu.Planiram tako da se hranim celog zivota,mnogo se bolje osecam,navikla sam se da izmedju obroka ne jedem nista i svima bih rado preporucila ovaj nacin ishrane.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (17.4.2012 15:32:44)

ja sam vec dva meseca, prezadovoljna sam. slavim dan kad sam cula za Hrono ishranu




lajla -> RE: HRONO ISHRANA (8.5.2012 11:39:36)

E pa drage moje,i ja sam od nedavno na ovoj ishrani,uz to i pijem puno caja,koji sam sama napravila kupila u zdravoj hrani...vec ima vidljivih promena...[sm=bravo.gif]




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (8.5.2012 14:00:55)

lajla [sm=bravo.gif]

drzimo palceve




maksmin -> RE: HRONO ISHRANA (8.5.2012 14:26:54)

ja sam pre mesec-dva pocela sa hrono ishranom, i super mi je bilo, ali uhvatise praznici i putovanja i batalih, ali sada cu opet krenuti. tanjice85 reci mi da li ti je vidan napredak posle ta dva meseca? ja ne volim merenja na vagi zato sto smo svi razlicite konstitucije, vise volim merenje obima, i subjektivni osecaj.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (8.5.2012 14:54:05)

i ja se merim po subjektivnom osecaju! [sm=smiley36.gif]

jeste, zato sto se i inace tako hranim. nekad i ja napravim ispad, narocito kad su praznici, i naravno nedeljom kad smo svi na okupu.




lajla -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 9:49:32)

Zene dve nedelje na ovoj ishrani i 2kg manje[sm=bravo.gif]




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:07:48)

lajla, [sm=bravo.gif]




mihi -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:11:08)

Tanjice imaš pp.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:26:13)

evo da napisem i pvo, pa da krenemo da razmenjujemo recepte

pazljivo se bira vreme obroka i vrste namirnica koje unosimo jer tako ne dolazi do skladistenja masnoca u odredjenim zonama tela i time se oblik tela za kratko vreme menja. Prioriteti u dnevnom rasporedu obroka su na dorucku i rucku koji se najcesce zanemaruju.
Prema ovom rezimu ishrane mogu se jesti sve namirnice,ali u odredjeno vrme i prema odredjenom rasporedu.

voce jutru nikad! ne izostavlja se dorucak, jer je on najvazniji orbok. idealan dorucak treba da sadri masti, belancevine i sporo resorbujuce ugljene hidrate (zitarice), jer je nas organizam prilagodjen da samo ujutru moze dobro da vari i iskoristi te kombinacije.

dezert nikad za rucak.

Za ručak treba uzimati belančevine životinjskog ili biljnog porekla, povrće kao izvor sporih šećera i vlakana i nikad, baš nikad ne pojesti desert odmah posle obroka, savetuje doktorka. Kako je ručak takozvano punjenje baterija, taj obrok ne bi trebalo preskakati, jer se često dešava da se izostavljen obrok uveče nadoknadi povećanim unosom hrane.

Meso je moguće zameniti proteinima iz biljaka (pasulj, soja, grašak).

U pogrešne kombinacije ubrajaju se mnoga ukusna jela, koja se često prave: šnicla s krompirom; meso i hleb, meso i testenina (lazanje, špagete s mesom, musaka od krompira) banana i jogurt. Osobe obolele od raka debelog creva navode da su uzimale meso s hlebom ili krompirom, kao i meso u kombinaciji sa testeninama.

Belančevine prisutne u mleku, sirevima i mahunarkama i one u mesu ne idu zajedno. Testenina i slatkiši takođe nisu dobra kombinacija. Slatkiše i voće treba konzumirati između glavnih obroka, a ne odmah posle njih.

Jedna čaša crvenog vina je idealna za varenje (ukoliko nam obrok nije sačinjen od ugljenih hidrata).

Testo uveče – nikada!

Uveče se moramo prebaciti na racionalniji biološki model, jer je to vreme kad telo prirodno skladišti mast. Već u sumrak ćelije su zamorene i „lenje“ (kortizon, hormon budnosti se mnogo manje luči i počinje da se proizvodi hormon sna) i po liniji manjeg otpora one žude za brzim šećerom, da bi ga što lakše i s manje napora uskladištile.

Idealna hrana za večeru je izbor lakih proteina i salate (kao i povrća) koji su izvor vlakana. To je vreme za unos vlakana (koji će nas zasititi u toku čitave noći) i polinezasićenih masnih kiselina (masne ribe, kao što su skuša, losos, som). Drugi, isto tako dobar, izbor za večeru je sledeći: grilovana piletina/ćuretina, teletina, tunjevina ili kuvana jaja (samo belanca) i mladi sir sa izborom od dve ili više svežih salata, začinjenih balzamikom i hladno ceđenim uljima. Vreme između večere i odlaska na spavanje ne treba bude kraće od dva sata.



Principi hronodijete

* Između svakog obroka trebalo bi da prođe najmanje tri, a idealno je četiri sata (od 8 ujutro do 20 časova).

* Obavezno je jesti samo određenu vrstu namirnica u određeno vreme u toku dana.

* Zabranjen je unos svih pića koja sadrže veštačke zaslađivače, jer i oni izazivaju povećano lučenje insulina.

* Proteini i ugljeni hidrati se ne kombinuju u jednom obroku, bilo da je ručak ili večera u pitanju. Vreme kada je kombinacija jedino moguća, čak i poželjna, jeste jutro. Tada je aktivnost enzima veoma značajna i jedino ujutro ne postoji kompeticija tih enzima u varenju.

* Zabranjene su sve vrste grickalica između obroka.

* Slatkiši se ne smeju jesti uveče

* Hleb, testenine i skrobna povrća (krompir) jedu se najkasnije do 15 časova.

* Slatko mleko nije hrana koja se lako vari i hrononutricija ga u potpunosti zabranjuje. Kiselo mleko i sir su dozvoljeni.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:32:37)

Italijanske punjene tikvice

Presecite tikvice na pola po dužini. Izdubite meso i sitno ga iseckajte. U tiganju rastopite puter s kašikom maslinovog ulja. Kad se puter zapeni, dodajte luk i lagano pržite 3-5 minuta, tako da omekša, ali ne promeni boju. Dodajte meso tikvica, paradajz, bosiljak, so i biber, pa dinstajte uz mešanje 5 minuta. Četkicom namažite unutrašnjost polovina tikvica ostatkom ulja i poslažite ih u nauljenu plitku vatrostalnu posudu. Pecite 5-10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rasporedite pola smese u izdubljene tikvice. Pokrijte naseckanim kaprom i tankim slojem sira. Zatim stavite ostatak smese, a potom ostatak sira. Vratite u rernu i pecite 10-15 minuta, tj. dok na siru ne počnu da se stvaraju mehurići.

Sastojci:
4 velike tikvice, 30 grama putera, 2 kašike maslinovog ulja, 1 manji luk, 4 paradajza, 4 kašike svežeg bosiljka
so i biber, 2 kašike kapra, 250 grama sira




daca77 -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:38:50)

tanjice, a kada je najbolje jesti voce?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (17.5.2012 10:43:23)

voće treba konzumirati između glavnih obroka, a ne odmah posle njih.




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (23.5.2012 13:58:17)

NAMAZ OD BROKOLIJA I SIRA

Obariti nekoliko cvetova brokolija i procediti, ubaciti u secka ili blender: brokoli,malo sira,malo kiselog mleka,so biber,može i beli luk i šta imate od semenki(lan,susam,suncokret). Sve izmiksati. Po želji mogu kuvana belanca ili šunka-sitno.Može kao namaz, a odlično je i samo tako za večeru.




lajla -> RE: HRONO ISHRANA (24.5.2012 11:51:13)

Ja veceram samo solju jugurta sa dve kasike fitnes pahuljica.Nista drugo mi se ne jede uvece,ovo me lepo zasiti[sm=smiley1.gif]




lanajelena -> RE: HRONO ISHRANA (24.5.2012 12:05:43)

Procitala sam sve o ovome,hvala Peco[sm=smiley1.gif],pocela sam vec dosta da menjam,nadam se da cu uspeti da skinem koje kilce




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (24.5.2012 13:17:15)

Peco, molim te podeli s nama savete i iskustva. [sm=smiley1.gif]




Cecana -> RE: HRONO ISHRANA (24.5.2012 17:43:02)


Evo knjige o Hrono ishrani,koga zanima.Meni je hrono pomogla da smrsam 10kg za tri meseca,sto nisam uspevala zadnjih 9 godina.

http://www.scribd.com/doc/49658851/Knjiga-o-DIJETI-HRONONUTRICIJA-najnovije




tanjica85 -> RE: HRONO ISHRANA (25.5.2012 10:11:49)

imam knjigu, odlicna je.
jos jedan recept hrono ishrane

[b]Sarmice od plavog patlidžana i belog mesa


Sastojci:

plavi patlidžan
belo meso
glavica crnog luka
sveža crvena paprika
aleva paprika
biozačin
so po ukusu
neutralna pavlaka za kuvanje

Plavi patlidžan možete posoliti i uveče ostaviti u frižideru da prenoći, pa pripremati sutra. Plavi patlidžan iseći na šnite, posoliti i ostaviti da omekša, a belo meso iseći na štapiće. Rolovati belo meso u šnite od patlidžana u obliku sarmice i ređati jednu do druge. Preko sarmica posuti malo aleve paprike i iseckani crni luk, preko luka iseckanu svežu crvenu papriku, opet malo aleve paprike, začina i soli po ukusu i preliti neutralnom pavlakom. Peći u rerni 30 minuta. Količina namirnica je po potrebi.




peca -> RE: HRONO ISHRANA (25.5.2012 10:18:38)


IZVORNA PORUKA: lanajelena

Procitala sam sve o ovome,hvala Peco[sm=smiley1.gif],pocela sam vec dosta da menjam,nadam se da cu uspeti da skinem koje kilce


Uspeces sigurno [sm=smiley31.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>