RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:10:04)

Devojke, hoće li neko da mi objasni šta su to eozonifili, ili kako se već kaže? I kakve veze oni imaju sa ispitivanjem alergija kod dece?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:11:26)

oko 11 je zaspala i spavala do 13, onda sam je na silu probudila. necu da dozvolim da predugo spava preko dana, jer onda pomeri raspored obroka, a i nocu luduje.


A kad joj je drugo spavanje?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:12:57)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Devojke, hoće li neko da mi objasni šta su to eozonifili, ili kako se već kaže? I kakve veze oni imaju sa ispitivanjem alergija kod dece?


Rezultat eozonofila u nekim laboratorijama dobiješ u sklopu KS, kao što dobiješ HGB, MCT, MCV, tako imaš EO, a u nekima tražiš da ti posebno rade.
Uglavnom, ako su povišeni, pokazuju na prisustvo alergena u organizmu, ili pak na prisustvo parazita.




Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:16:49)

Aha! A koja im je oznaka u rezultatima KS? Valjda pedijatar pogleda i obrati pažnju da li je to povišeno, s obzirom da je nešto vanredno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
edit: Sad sam videla da si napisala EO. Ja to iskreno nikad nisam primetila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Moram baš da pogledam poslednje Lanine rezultate.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:18:00)

EO ili EOS.

Pa ne znam dal pogleda, pogledaj ti. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jel se nešto desilo pa pitaš, ili samo onako?




minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:20:35)

EOSINOPHIL COUNT (Eozinofili)

Eozinofili su jedna od komponenata DKS – bijele krvne loze

Normalan nalaz: 1 - 6% eozinofila u DKS

Smatra se da apsolutna eozinofilija postoji ako je broj eozinofiia >0,5 x 109/L
Uzroci povišenih vrijednosti / Uzroci eozinofilije
1. Infekcija (parazitna, tbc, šarlah, gljivična)
2. Alergija, alergijska bronhopulmonalna aspergiloza, astma
3. Kokcidioidomikoza
4. Bolesti vezivnog tkiva/autoimuni poremećaji (reumatoidni artritis, poliarteritis
nodoza, Wegenerova granulomatoza, Churg-Straussov sindrom, eozinofilni
fasciitis, sindrom eozinofilije-mijalgije, eozinofilni miozitis, eozinofilni
gastroenteritis, Lofflerov endokarditis, ulcerozni i regionalni enteritis)
5. Atopični poremećaji (sezonski alergijski rinitis, hronična urtikarija, atopični
dermatitis)
6. Malignitet, neoplazme (solidni rak, akutna i hronična eozinofilna leukemija,
T-limfoblastični limfom, akutna limfatična leukemija, hronična mijeloična
leukemija, Hodgkin limfom, Non-Hodgkin limfom)
7. Mijelodisplastični sindrom
8. Mijeloproliferativni poremećaji
9. Sistemska mastocitoza
10. Kožne bolesti (povremeni angioedem sa eozinofilijom, bulozni pemfigoid,
Kimurina bolest, pemfigus)
11. Lijekovima izazvana eozinofilija (npr. ingestija L-triptofana)
12. Imunodeficijentna stanja
13. Hipereozinofilni sindrom
14. Insuficijencija nadbubrežne žlijezde
15. Ateroembolijska bolest
16. Eozinofilna pneumonija (akutna ili hronična)
17. Zračenje / radio terapija
18. Pernciozna anemija

Kad god se radi krvna slika, radi se i leukocitarna formula, tj eozinofili, neutrofili...




Snelle -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 14:21:33)

Lana kašlje poslednja dva-tri meseca, ako ne i duže. Konstatno, svakog dana, pa razmišljam da li je moguće da je alergija u pitanju. MM je alrgičan na polen, travu...a i kažu da se dešava da alergija na kazein preraste u neku drugu alergiju ili čak, ne daj Bože, astmu, pa mi se svašta vrzma u glavi.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 15:06:59)

snelle [sm=smiley31.gif]
nama su kontrolisali eozinofile i iz krvi i iz brisa nosa, jer je imala al. rinitis tada.
a inace kada vadimo krv u dispanzeru ili kod hematologa toga nema u standarnog krvnoj slici. bas sam pitala doktorku.

tash, stavicu je na spavanje oko 16h i necu joj dozvoliti da spava duze od 17-17:30.. mislis da je to ok?




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 22:32:43)


IZVORNA PORUKA: Snelle

Lana kašlje poslednja dva-tri meseca, ako ne i duže. Konstatno, svakog dana, pa razmišljam da li je moguće da je alergija u pitanju. MM je alrgičan na polen, travu...a i kažu da se dešava da alergija na kazein preraste u neku drugu alergiju ili čak, ne daj Bože, astmu, pa mi se svašta vrzma u glavi.


Ako toliko dugo kaslje, mozda i jeste neka alergija, mada uospte ne mora da znaci. Svakako nemoj se sekirati, ne verujem da astma moze tek tako da se pojavi iz vedra neba. Sigurno ce Tasha znati nesto vise o tome da ti kaze.

Nevezano za ovo, ne znam da li se secate nicka Micinamama, skoro je ovde pisala. E, pa ona ima alergije, i skoro su otkrili da je njena malena ipak alergicna i to najverovatnije na dim cigarete a mozda i na jos nesto. I ranije je imala problema s vremena na vreme sa osipima, a sada je imala problema sa kasljanjem i kijanjem, plakala je, a poslednjih dana su joj se pojavili crveni pecati oko ociju. U hitnoj odmah rekli da je alergija i to inhalatorna ali ne znaju na sta je.

Znaci, ja sam misljenja da je velika verovatnoca da ako neko od roditelja ima alergiju da je i deca naslede, samo je pitanje kada i kako ce se manifestovati. Eto, moj svekar kija svaki dan, ali ne previse, nije to nista upadljivo, kine u nizu po 2-3 puta, 2-3x dnevno. Tako i mm. Da nisu i jedan i drugi imali burnu al. reakciju ( svekar 1 u zivotu, muz 2x ) u zivotu ne bih rekla da imaju alergije, ali eto imaju, neke blaze varijatne i moje dete je to do njih nasledlo. Mada, eto i ja imam alergiju na UV zrake a moj brat neku graficku alergiju; Mi tome uopste nismo pridavali znacaj jer nam se to desava s vremena na vreme i niko drugi u nasoj porodici nema nikakvu alergiju, ali eto mora da je neko imao od koga smo mi to povukli.

Jbt, ladno cujem hodzu kako zavija iz daljine. [sm=zmeden2.gif] Ovde na svakom koraku imaju svoje 'kulturne centre' a to su zapravo improvizovane dzamije.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 22:40:47)

Macaki, eto vidis kako se sve to brzo regulisalo i identicno se sve odvijalo kao i kod nas! Nosila sam ga i pevala mu 2-3 dana i posle se uspavljivao kao bela lala i to sam! Svidja mi se sto si resila da joj uvedes malo reda u dnevnu rutinu, mora malo i cvrsto sa njima, zbog njih samih, ali samo na finjaka i onda ni ne primete kako se lepo ukalupe [sm=smiley9.gif] Ja zaista i dalje smatram da nema potrebe posebno praviti mleko pa mesati u kasice jer svakako u kasicama ima vode a i to je veliko dete koje pije vodu. Ali kako god, i da razmucujes isto ti dodje. Ja nikada nisam i nije nikada bilo ikakvih problema. Znam zene koje mesaju u kasice nekoliko doza ad mleka kada uvode deci namirnice i niko ne razredjuje mleko sa vodom jer vec u kasici ima vode, kao i u zitaricama. A to su ionako male kolicine. Vazno je mleko u flasici uvek praviti po meri.


Tasho, javi se, nema te. Zivo me zanima da li je danas sve bilo ok sa jaretinom.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 22:51:58)

E kada me tako lepo molis, javicu se! [sm=smiley36.gif]

Dala sam jaretinu. Sta znam, mozda tripujem, ali njemu jeste malo crvenkasto oko oka nakon jaretine, i cak mi se veceras cinilo i celo, ali pre toga se 45min rvao sa jastucima. Ma, to vidim samo ja. Namerno nikome ne spominjem da cujem hoce li primetiti i niko ne spominje. Sutra ce dobiti pola dnevne doze jaretine, reci cu dadilji da umesa uz jagnjetinu, krompir i blitvu, u rucak. Pa... nek nam je Bog u pomoci.

Ne verujem da je astma, Snelle, ali moze biti alergija. Jel se radi bris grla na eo? Ili se inh al zakljucuje iz brisa nosa?

Zvala sam danas Zille da mi ipak posalje Allernovu jer ce moj saner po moju turu verovatno tek u subotu. HVALA ZILLE!




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 22:57:44)

yula, ja bas svratila da vam se pohvalim. a mozda je bolje da to ne cinim, jer onda ko zna sta me sutra ceka.. [sm=smiley36.gif]
K je danas bila suuuuper! probudila se 8, doruckovala u 8:30 pahuljice, uzinala u 10:30 vocnu kasu, spavala od 11-13, rucala oko 13:30 curetinu sa povrcem (treci dan!), plus je posle toga dobila malo moje piletine iz tajnira, przenu na teflonu. dala sam joj iz sredine, gde je mekano i tako je slatko jela. onda je spavala od 16-17:20, pa je uzinala oko 18 vocnu kasu i plus dinju.. onda smo isli u setnju. oko 20 je vecerala povrce, pa sam joj napravila jos malo rizolina jer mi se cinilo da joj nije dovoljno. u 21 je bila spremna za spavanje, ali dok je sisala i uspavala se.. oko 21:30 je recimo zaspala. s' obzirom da je sinoc zaspala u 22:15 ja sam danas prezadovoljna. i sto je najvaznije pojela je lepo sve obroke! cak i vocne kase, a to obicno nece. jedino sto aptamil nije htela, popila je ukupno 5ml. nije htela ni vodu od kompota, to joj se uopste ne dopada. samo zeli obicnu vodu da pije. ne znam da li ste primetile, ali nije sisala uopste preko dana. medjutim kada sam proverila stanje sa grudima popodne videla sam da je mi je mleko baaas nadoslo, ali nisam htela da joj dam nego sam ispumpala malo i dala joj na flasicu. cudila se jako i generalno nece da pije nikakvo mleko na flasicu, ni moje, ni ad. popila je mozda 20-ak ml.
nocas cu naviti sat na 4:45, pa cemo bas videti kada ce se probuditi..
a planiram da joj sutra ujutru napravim nestle pahuljice sa aptamilom. napravicu jednu dozu samo, pa cu sa tim smuckati pahuljice. ako bude trebalo da bude redje dodacu vode. da ne bude previse mleka.. mada njoj nista ne bi smelo da se desi od ovog mleka, zar ne??? cisto mi je bitno da znam da ga dobro podnosi, pa cemo videti za dalje.. mozda kasnije probamo i alernovu. mada mi je veci problem da je privolim na flasicu.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:06:08)

Mac, kad joj uvedes red u zivot, nemoj ovo krivo shvatiti, bice reda i u klopi. I tebi ce biti lakse kada budes znala kada spava, bolje ces planirati vreme, i imaces vise vremena za sebe, bices odmornija, a to je bitno za tvoje zdravlje.
Samo joj daj flasicu, prihvatice. Kad bude shvatila da nesto mora piti a ti ne das sisu, pocece da pije. Ali, iskreno, ako je za ceo dan popila 20ml ad i 20ml tvog mleka, to je jako malo tecnosti za ceo dan.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:08:29)

Jesi probala da joj dajes na casu? Marko je naucio da pije na slamcicu, sad je frajer, i kada sacujem da nije dosta pio, ubacim slamcicu u flasicu i po popije sve od jednom.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:19:29)

veceras smo srei moju drugaricu sa kojom sam bila u porodilistu (kumina sestra), ako se secate pisala sam da nam je ona preporucila dr kod koga smo prvo isli, na pric testove. pitam kako je mali.. kaze da oni njega vise posle onoga nisu ni vodili, znaci samo taj prvi put, tada je valjda imao oko 4,5 meseci.. nije mu mesecima davala ono sto je bilo pozitivno na testu (paradajz, sargarepu, jaja, piletinu), a mleko posto je bilo negativno je davala i to je pio kravlje neadaptirano. u medjuvremenu su mu se pojavljivali ekcemi ponovo po nogama, ledjima i ona bi muj to namazala onom "kremom za odrzavanje" sto je dr dao i nama (pantenol i elokom, vrlooo razblazen kortiko, ali kortiko) i to bi prolazilo. danas mi kaze ja sam pocela njemu sve da dajem. i dalje mu povremeno izadje iza kolena ekcem, ali namazem pa prodje. inace, pisala sam da su oni zavrsili u bolnici, imao je urtikariju, celo telo mu je bilo prekriveno. posle toga su otisli kod onog dr...
eto, i sad mene mm napada kako su oni pametnije odreagovali nego mi i da sam ja kriva jer nisam htela da slusam ni njega ni doktore, nego sam se pravila pametna is ve na svoju ruku radila. on veruje da bi K sad bez problema sve jela i da ne bismo imale problema ni ona ni ja, da sam ja sama kriva za to sto smo se ovoliko zaglibile. jer kaze ona nikada i nije imala neke strasne reakcije.. ok, videla si da joj izlaze pecati od mleka, umesto da izbacis samo mleko i nastavis da zivis normalno, to pogledaj sta si uradila.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:26:46)

tash, popila je 5 ml aptamila i 20 ml mog mleka, ali je pila vode dosta. malo je popila tog kompota, malo vodice u koju joj rastvorim probiotik, ostalo cista voda. koliko, pojma nemam.
naucila je da pije i iz solje sa piskom ( a ima ga i ova nova flasica) kao i na slamcicu. to je naucila u kaficu. [sm=smiley36.gif]mada ne voli na slamcicu, uvek trazi da joj damo da pije iz case. i onda lize casu kao maca kad pije. [sm=smiley36.gif]

inace, ovo je ona noc kada se macaki poradjala. [sm=smiley9.gif]
razmisljala sam da navijem sat u 6:15 da malo gnjavim K.. ali s'' ozbirom da sam ga vec navila na 4:45.. neka hvala! [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:34:25)

Aaaaaa nisam shvatila da je pila i vode. Onda ok. [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:35:43)

Jaooooo, rodjendanko! [sm=bravo.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:37:26)

tash, mislis da smem da joj sutra ujutru dam 35 ml aptamila u kasi? ne bi trebalo da joj se ista desi od ovog mleka, zar ne? [sm=zmeden.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:38:09)


IZVORNA PORUKA: Tash

Jaooooo, rodjendanko! [sm=bravo.gif]


kad pre, jbt??? [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:39:41)


IZVORNA PORUKA: Macaki

tash, mislis da smem da joj sutra ujutru dam 35 ml aptamila u kasi? ne bi trebalo da joj se ista desi od ovog mleka, zar ne? [sm=zmeden.gif]

Nisam previdela to pitanje, samo ne zelim da odgovorim jer iskreno ne znam odgovor i nemam opredeljen stav na tu temu.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (2.8.2012 23:51:08)

stavicu manje onda, stavicu pola od toga!




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (3.8.2012 0:04:47)

IZVORNA PORUKA: Macaki

veceras smo srei moju drugaricu sa kojom sam bila u porodilistu (kumina sestra), ako se secate pisala sam da nam je ona preporucila dr kod koga smo prvo isli, na pric testove. pitam kako je mali.. kaze da oni njega vise posle onoga nisu ni vodili, znaci samo taj prvi put, tada je valjda imao oko 4,5 meseci.. nije mu mesecima davala ono sto je bilo pozitivno na testu (paradajz, sargarepu, jaja, piletinu), a mleko posto je bilo negativno je davala i to je pio kravlje neadaptirano. u medjuvremenu su mu se pojavljivali ekcemi ponovo po nogama, ledjima i ona bi muj to namazala onom "kremom za odrzavanje" sto je dr dao i nama (pantenol i elokom, vrlooo razblazen kortiko, ali kortiko) i to bi prolazilo. danas mi kaze ja sam pocela njemu sve da dajem. i dalje mu povremeno izadje iza kolena ekcem, ali namazem pa prodje. inace, pisala sam da su oni zavrsili u bolnici, imao je urtikariju, celo telo mu je bilo prekriveno. posle toga su otisli kod onog dr...
eto, i sad mene mm napada kako su oni pametnije odreagovali nego mi i da sam ja kriva jer nisam htela da slusam ni njega ni doktore, nego sam se pravila pametna is ve na svoju ruku radila. on veruje da bi K sad bez problema sve jela i da ne bismo imale problema ni ona ni ja, da sam ja sama kriva za to sto smo se ovoliko zaglibile. jer kaze ona nikada i nije imala neke strasne reakcije.. ok, videla si da joj izlaze pecati od mleka, umesto da izbacis samo mleko i nastavis da zivis normalno, to pogledaj sta si uradila.


Oprosti, a sta ste vi radili? I ti si joj ukinula ono na sta je reagovala, stavise, vrlo brzo ste vracali mnoge namirnice na koje je reagovala. Stavise, misljenja sam da si sve to radila bas zato sto je on navaljivao. Zaista ne kapiram tvoga muza...
Secam se, dr vam kaze da je alergija u prolazenju, ali je IPAK ocigledno IMA i vi odmah uvodite tu namirnicu. Oprosti, ali ja mislim da je za sve on kriv. I neka ne svaljuje krivicu na tebe i s njegove strane u porodici ima alergija, ako sam dobro sve pohvatala? Nemoj uopste da osecas i prihvatas ikakvu krivicu na sebe. Te decje alergije su prolazna stvar, uzivajte u svom detetu i ne svadjajte se oko toga. Ja sam srecna i presrecna sto imam dete i sto je zdravo, za mene je ono apsolutno zdravo i pravo. Mnogi su iz hira vegetarijanci ili iz ubedjenja, pa ni njemu vala nist anece faliti ako ne bude mogao da jede jaja. Jaka stvar.

Uh, bas sam se iznervirala. Muskarci.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (3.8.2012 0:08:47)

Ja sam rezervisana prema tom mleku. Iz svega sto sam uspela da saznam skapirala sam da je najbolji NEOCAT, ali on je za ekstremne slucajeve. Zato sam uzela ono sto je provereno dobro, a cula sam koje ovde mleko zene koriste i hvale, pogledala i po fr forumima, isto se pisalo i uopste se nismo dvoumili. O tom aptamilu sam cula i negativna iskustva.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (3.8.2012 9:07:53)

IZVORNA PORUKA: Yula

Ja sam rezervisana prema tom mleku. Iz svega sto sam uspela da saznam skapirala sam da je najbolji NEOCAT, ali on je za ekstremne slucajeve. Zato sam uzela ono sto je provereno dobro, a cula sam koje ovde mleko zene koriste i hvale, pogledala i po fr forumima, isto se pisalo i uopste se nismo dvoumili. O tom aptamilu sam cula i negativna iskustva.


Dalim mišljenje.
Nisam sigurna da sam od ikoga čula da je imao loše reakcije na Allernovu. Eventualno beba nije prihvatila, ili je teže prihvatala... neko je jednom pisao, mislim u temi o GER-u da bebi ne prija Allernova, ali to je GER, a ne alergija.
Čak ni Alfare ne ljubim. On jeste hidrolizat kazeina, ali je za decu sa hroničnom diarejom. Od Nestela postoji i Althera, koje kod nas nema, e ona je za alergije.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>