RE: MPR (MMR) vakcina (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (15.9.2010 13:25:40)

Tako sam i ja paničila i prošlo sve ok. Miloš je imao sa jedne strane otok limfnih žlezda iza uha i kad pipnem videla sam da reaguje ali nije strašno, temperaturu nije imao i 2 dana je imao ređu stolicu ali to verovatno nije imalo veze sa tim.




cici78 -> RE: MPR (MMR) vakcina (23.9.2010 20:56:26)

Opet ja u ovoj temi...zbog rasula u nasem zdravstvu. Moj Matija sutra treba da primi ovu vakcinu. Odlucili smo da kupimo Priorix ali sam danas ipak otisla do doma zdravlja da se jos jednom konsultujem sa dr. Neverovatno ali zena nije imala pojma o kojoj vakcini je rec, kaze da nikada nije cula za Priorix. Pa jel to moguce??? Ajde da ne praktikuju davanje iste ali da nije ni cula za nju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I nista, ipak cemo primiti ovu MMR iz doma zdr. 




mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 11:32:09)

Toliko o obaveštenosti pedijatra, znbači njima mogu da donesu koka kolu i da na njoj napišu MMr vakcina i oni će toi tako da prihvate. Pa Torlak nije do skoro radio jer su se pogoni renovirali odakle vakcina i nije bilo druge do PRiorixs-a.




Jeca* -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 11:46:37)

a kako je moj Luka prosle godine primio mmr?




mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 11:47:57)

Kako misliš kako pa kad nije bilo Torlakove vakcine, uvezli su interventno drugu Priorixs....




Jeca* -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 11:49:10)

Ne, ali hocu reci da je tad bila Torlakova MMR




mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 12:13:53)

E nemam pojma,[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] znam da je Miloš primio Priorix a da ga ja nisam kupila sigurno, šta rade bog će znati.




cici78 -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 18:54:50)

Sad smo iz doma zdravlja. Primili smo MMR. Na vakcini koju je primio ne pise ni Priorix ni MMR nego sasvim nesto levo, nisam uspela lepo da vidim, a nisam ni smela mnogo da guram nos jer je sestra koja ih daje izuzetno neprijatna zena. Kazu da ce neke reakcije sigurno biti, ili temp, ili otok limfnih zlezda i tome sl. Pa sad Boze pomozi!




mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 20:04:35)

Cici jel piše na srpskom ili engleskom? Ne mora da znači možda prođe bez rekcije?




usamljena -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 21:53:44)

Cici uz vas smo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] I nas ceka, odgadjam a do kada ...




cici78 -> RE: MPR (MMR) vakcina (24.9.2010 22:51:37)

Hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]nadamo se najboljem. Evo sad sam mu proveravala mesto uboda, samo mala crvena tackica, nema otoka.
Mihi, mislim da ne pise na srpskom. Sestra nam je kao sapnula da vise od vakcina nema nista nase, sve je strano. Kaze "kakav Torlak, kakvi bakraci, vakcina je strana"




mihi -> RE: MPR (MMR) vakcina (25.9.2010 8:27:44)

I ja sam digla frku s ništa strašno, imao je mali otok ln iza uha levog. Inače reakcije se očekuju od 7 do 10 dana nakon vakcine (fenomen kasne preosetljivosti). Kad budem odvela Miloša da primi Pentaxim sa 2 god. proveriću za MMR, mada su deca sad primila, prošlo je.




*Alexx* -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.10.2010 10:23:12)

Ja mislim da će nama danas dati ovu prokletu MMR vakcinu. Pitaću za Priorix, kad se on već bolje podnosi, zašto da ne.




Diabla -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.10.2010 10:26:17)

Srecno Alex! Mozda ne bude nista, nikakvih reakcija. David je imao nakon 14 dana temperaturu tri dana, ali je normalno jeo i spavao. Nas ceka u decembru revakcinacija. Pih![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Btw, ljubi majog, nismo se odavno cule[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.10.2010 10:37:56)

Diabla [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Veliki ljubac za malog gangstera [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagana83 -> RE: MPR (MMR) vakcina (15.10.2010 22:49:10)

Alexx,jeste li primili vakcinu?




Sandra P -> RE: MPR (MMR) vakcina (16.10.2010 14:34:46)

Zdravo mamice evo ja sam nova na forumu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] citala sam vase postove cini mi se od prvog do poslednjeg i zaista ne znam sta mi je ciniti moja beba 01.01 puni godinu dana i ceka nas ta MMR vakcina ali ima nesto sto me buni u njenom kalendaru imunizacije stoji da MMR treba da primi sa 2 godine a da je revakcina sa 12 godina.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Jele -> RE: MPR (MMR) vakcina (5.11.2010 13:56:09)

U sredu smo vodili Uroša da primi MMR vakcinu. U kartonu stoji da kasnimo jer 'majka insistira da se što duže sačeka sa vakcinom'. Nisu hteli da daju Priorix jer nemaju iskustva sa njom i nisu do sada imali takvih zahteva, ali mi je dr rekla da vakcina koju oni daju nije domaća već holandska - nije delovala ubeđeno [sm=smiley22.gif] Ponekad se pitam kako oni svi rade svoj posao...
Na dan vakcine smo vadili krv - KKS, SE i CRP aglutinaciju da se uverimo da nema neki bakterijski ili virusni proces u sebi, tako da sada čekamo reakciju, nada se da će sve proći ok, prilično me je opterećivala ova vakcina.




argus -> RE: MPR (MMR) vakcina (6.11.2010 22:54:50)

Pedijatri lažu koliko mogu jer njihovo dete nije u pitenju, kod nas daju Torlakovu MMR vakcinu a Priorix mogu roditelji da kupe. Inače vakcina MMR je uvedena 90 godina, od tada je u svetu broj autistične dece porastao i sumnja se da je posledica jedinjenja koji se nalazi u vakcini. Generacija moja i pre mene su preležala te dečije bolesti i svi smo dobro, ne želim nikoga da traumiram i plašim ali svi ti simptomi su simptomi dečijih bolesti posle vakcine. E sada da rezimiramo da li je bolje preležati te bolesti prirodno ili rizikovati pa zaraziti dete sa sve tri odjednom. Tri živa virusa u dečiji organizam pa da i dete ima imunitet ko slon previše je . Koliko sam upućena u svetu su je izbacli iz upotrebe i daju je pojedinačno jer se digla velika frka, a na sudu su roditelji dobili spor protiv kompanije koja je izmislila MMR. Što u prevodu znači da vakcina izaziva nus efekte. Svako od nas ima pravo da bira za svoje dete, ja biram prirodno a ne veštačko, moja majka nas je rodila petero dece svi smo preležali dečije bolesti i svi smo dobro hvala bogu. Treba pitati državnike i dokture da li su njihova deca primila MMR a pedijatar koji nije čuo za Priorix odmah izbaciti s posla.




SUPER MAMA -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 9:50:04)

Prelistala sma sve postove i videla da nisam pisala u ovoj temi.
Naime, moje dete ima sada 2 godine, sa tacno godinu dana primili smo MMR vakcinu znam da je bila Torlakova i da nije imala nikakvu reakciju.Niti posle dve nedelje niti posle mesec dana.
Nikakava temperatura niti osip bukvalno nisto.
Primili smo je redovno bez ikakvih problema.Verujte mi nelazem nema zasto.




Olga75 -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 10:10:07)

Marija je sa trinaest meseci dobila MMR vakcinu i nakon nedelju dana se kao reakcija javila temperatura koja je isla do 38 i trajala je dobrih pet dana




argus -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 12:03:01)

Super mama u Srbiji se vakcina MMR prima kada dete  navrši 14 meseci ali pedijatri znaju i ranije pošto su toliko obrazovani da mi se kosa diže na glavi. Hvala bogu da si prošla sa takvom reakcijom, vi sta retkost. Kod nas u Srbiji je zastarelo davanje vakcina i svetska zdravstvena organizacija je upozorila Srbiju za to, svet koristi nove vakcine tj. mrtve vakcine a mi sa živim virusima i živom u njima. Velika je razlika pentaksima i Torlakovih vakcina jer Pentaksim je mrtva vakcina pa zato nema reakcije kao na našu. Nisam protiv vakcinacije ali da truju decu sam protiv, moje dete je primilo sve vakcine ali MMR ne, kada nabave vakcine koje se daju pojedinačno i koje nisu povezane sa bolestima koje nastaju posle njih onda ću pristat da je dobije ali to je moje mišljenje a drugi neka rade kako hoće. Uzmimo i svinjski grip ja samo čekam kada će se pojavit i RIBLJI pa da se zaokruži carstvo životinja. Naše pedijatre treba u ZOO vrt da se obučavaju na životinjama a ne na deci, kao što sam napisala u postu za Refluks ili Ger. Kada im dodješ sa bebom na kontrolu kao da si došao  u logor, deca plaču one melju na telefon, pedijatar ima nokte kao da je došla iz javne kuće sa pola kile šminke na sebi, pedijatru pala beba sa stola pa se dere na roditelje a kada daju vakcine kao da bodu u gumene lutke. A kada ih pitaš za savete izbeče se kao da im tražiš platu i sve se svodi nije to ništa, guta vazduh, mala prehlada, i jedva čekaju da vam vide ledja a kada ih pitaš za MMr ćute i prave se mutavi, pa još nas prave i debilima i ne odgovornim roditeljima koji neće da daju deci "HUMANI" otrov.




gagana83 -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 13:25:57)

Mi cemo uskoro ici da primimo MMR i bas me hvata panika.
E sad,svi znamo da deca moraju biti zdrava prilikom primanja vakcine a reakcija na MMR se javlja nakon nekoliko dana.
Sta ako se tad dete razboli[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]U tom periodu izmedju primanja vakcine i javljanja reakcije?




SUPER MAMA -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 13:32:55)

Argus ja cu se izviniti pogresila sam sa 13 meseci je primila MMR vakcinu.
Vidim da vi imate lose iskustvo i sa pedijatrima kod nas hvala bogu odlicna je i veoma dobra doktorica.
Samo cu reci ovo da ne idem mnogo offtopic nas pedijatar kada je u savetovalistu kada radi popodne od 13 do 18h, pedijatar ostaje do 20h.Samo toliko.Veoma je strucna zena koja e suprotno od ono sto ste vi napisali gore, na svako moje pitanje je ljubazno odgovorila svaki put a znala sam da dodzem sa spiskom od 10-tina pitanja i na svako pitanje dobila odgovor.
Sto se tice za ostale vakcine moja mala je primila drzavne i nije imala nikave reakcije, tipa temperaturu i sl.
Ponekad se pitam dal je moje dete izrod jer nije imala bas nikakvu reakciju na nijednu vakcinu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Znam da ste ogorceni al sta je tu je, nazalost ima mnogo vise nestrucnih nego strucnih lekara pedijatra.




*Alexx* -> RE: MPR (MMR) vakcina (7.11.2010 13:36:47)

IZVORNA PORUKA: gagana83

Mi cemo uskoro ici da primimo MMR i bas me hvata panika.
E sad,svi znamo da deca moraju biti zdrava prilikom primanja vakcine a reakcija na MMR se javlja nakon nekoliko dana.
Sta ako se tad dete razboli[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] U tom periodu izmedju primanja vakcine i javljanja reakcije?



Andrej je primio MMR sa 13 meseci, pre toga bio slinav, izbijaju zubi... i nema reakcije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nemoj unapred da se sekiraš. A ako se razboli, ja bih kao i obično - idem kod lekara, kažem tako-i-tako, pa radim kako mi kažu.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>