Maleno85 -> RE: DRAGI TRUDNA SAM, a on kaže? (27.12.2010 14:38:56)
|
Evo kako je to kod nas bilo.. Inace mm i ja poznati smo po romanticnim potezima, sve nam je bilo nekako u nasem znaku od pocetka veze, vjeridbe, svadbe i saznanja za trudnocu.. Vjencali smo se u maju ove godine. Odmah smo poceli raditi na bebosu jer oboje imamo veeeeelku zelju za veeeeelikom porodicom :-) Nismo odmah imali uspjeha i osjecali smo veliko razocarenje svaki put kada bi [sm=hudicek1.gif] dosla. Inace, kako su mi krenuli ciklusi bili su u dan tacni, svakih 28 dana, tacno sam znala kada su mi plodni dani. Ali, kako smo poceli raditi na bebi, kod mene se nesto poremetilo, te ciklus na 26 dana, pa na 30, krvarenje izmedju ciklusa.. haos. Dr kaze sve u najboljem redu, sve je to od stresa.. I tako, mi ubjedjeni da je sve ok, ne odustajemo. Kraj avgusta, mi na godisnjem, i po nekom prosjecnom vremenu ciklusa meni kasni.. Pocinjem se buditi nocu gladna, osjecati se nekako drugacije, ali godisnji je, pa sam sve pripisivala svjezem planinskom vazduhu i odmaranju.. Vracamo se u B.L.. Moj rodjendan 10.09., dogovaramo se da radimo test poslije rodjendana, jer ocekujemo odabrano drustvo na proslavi mog rodjendana, da se ne bi razocarali.. Dan prije rodjendana, muz kod kuma radi, mama sa mnom kod kuce.. Vecernji sati, idem u WC da piskim i ponesem test, neki najjeftiniji, nekakva trakica.. Umocim kad ono u sekundi[sm=modricrtici.gif]. Suze i suze i suze i smijeh.. Ne uspijevam nista sakriti od mame, ali naravno molim je tda to bude nasa tajna, ipak da mm sazna prvi. Mama mi je tu noc donijela bade mantil kao poklon za rodjendan. Dosli su kum i mm na veceru, odvezli mamu kuci i mi napokon sami. Muz sjedi a ja promovisem mamin poklon, kaze da je bade mantil super, ali da je malo velik, taman cu ga moci nositi kad ostanem trudna.. ja njemu kazem, znaci da ga vec nosim?! Lazes me?! Volim te najvise na svijetu, cvrsti zagrljaj i puno, puno suza..Takav je mm.. Evo i sada placem, nekako se sva raznijezim kad se toga sjetim [sm=smiley1.gif] Trudnocu smo potvrdili na moj rodjendan i imali smo vise razloga za slavlje, moj rockas, kupovina placa, godisnjica vjeridbe i najdivinije saznanje na svijetu..[sm=smiley1.gif] P.S. Izvinite na ovako dugom postu..
|
|
|
|