RE: Proliv kod beba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> RE: Proliv kod beba (14.8.2011 21:45:15)

hvala vam [sm=smiley31.gif]
da, samo je dojim. a kaki na normu [sm=smiley36.gif]




Daca88 -> RE: Proliv kod beba (26.8.2011 16:42:54)

Dobro,Alen bas nije mala beba(14 mes)...zapatio je stomacni virus,proliv evo vec peti dan,vodenaste i kasaste stolice od zlatno zute,preko drecavo zelene,tamno zelene,narandzaste do katran crne.Nece da jede,smo pije,smrsao,proliv ga iscrpio,sve samo prolazi kroz njega,nista se ne zadrzava u stomacicu.Komplet probija kroz pelenu na garderobu,ja samo perem,susim,peglam,prva tri dana smo visili kod lekara,a sada toliko cesto i obimno ima proliv da se ne usudjujem da izlazimo napolje.Lose spava,temperaturu nema...po savetu lekara pio pirincanu vodu,jeo pirincani griz,sutlijas,bananu jer navodno steze jeo slane supe zbog elektrolita,cak su nam savetovali i cokoladu za kuvanje ali je odbija,pio probiotik tj pije jos uvek,nalivao se cajevima protiv dijareje,pa savetovali rendanu svezu sargarepu,ma nista ne pomaze.Po savetu lekara pratim broj stolica i krizam plusice..kaki u proseku svaki dan 10-12 puta.





jovicaa -> RE: Proliv kod beba (26.8.2011 17:26:21)

daco[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
vi ste bas nadrljali... a da mu daju neki lek, nama su prepisali enterofuril kada je aleksandar imao skoro 2 nedelje proliv...
nadam se da ce brzo proci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 13:48:09)

Samo da se i mi prijavimo u sraćkalice... [sm=smiley13.gif]

Kaže dr - stomačni virus, po Nini se ne vidi, ona vesela, igra se, samo što kaki ko luda...

Ne sme mleko, voće, sokove, samo povrće i meso kuvano...

Kako da je uspavam uveče bez mleeekkaaa? [sm=smiley13.gif]

Smem li joj dati čaj od nane?

Probiotik svakako + orosal, a šta da joj dam da pije?




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 13:53:20)

Humana HN je specijalna mlečna formula za osnovnu ili dodatnu ishranu u slučaju dijareja kod beba, dece i odraslih. Sadrži pektinska vlakna iz banane, koja pozitivno utiču na normalizaciju stolice, kao i prebiotska vlakna, koja pospešuju obnovu crevne flore. Može se spremati kao kašica ili kao napitak. Lako svarljiva, ne sadrži gluten.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0830/na4-hn-bei.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 14:00:01)

Hvala! A koji čaj smem? Ne reče mi dr... [sm=zmeden.gif] Ona samu vodu retko kada hoće da popije.




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 14:07:20)

caj od lista dunje je fantastican za proliv, caj od kore nara, umesto caja voda od kuvanja pirinca, supa iz kese, ma koliko bili protiv nje, ona je mnogo dobra kod proliva jer nadoknadjuje elektrolite, dakle i ona moze u flasicu...




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 14:07:47)

zaboravih jogurt




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 14:11:00)

i za malo stariju decu, verovali ili ne, znaaaaaaaaaaaaam da nije ok ali pola case coca-cole na kasicicu svakih 5min , dnevno je idealno za proliv, deca vole a pomogne im. e sad znam da niste za to ali pomaze

p.s. sta sve nauci covek za 7 dana u bolnici zbog proliva :(




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 14:22:08)

Ukoliko sumnjate SAMO na laktozu, izbacite mleko i mlecne proizvode. E sad posto beba mora piti mleko , umesto Humane HM koja je za decu sa dijarejom, mozete kupiti BEBELAC FL jer je on bez laktoze specijalna formula.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0830/vq-Bebela.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 23:55:29)

Kupila sam ovu Humanu, napravila po uputstvu na kutiji (konkretno-210ml vode, 7 merica praha) i to mleko je ispalo baš gusto. Mislim, tečno je i dalje, ali guuuustooo. Treba li tako da bude?

Druga stvar, smirio nam se proliv, ali ona je večeras sve živo odbijala da pije i jede. Neće vodu, neće čaj, neće mleko (Humanu) , neće ni kravlje (ponudih joj 20 ml da vidim da li je do toga da jedino kravlje hoće). Jedva je zaspala, pa sam joj u snu uvalila tu humanu, ali sam morala da je podosta razblažim, popila je skoro sve. Ona je bila gladna i tada kada se uspavljivala, ali povuče malo na flašicu i odmah u plač.
Izbijaju joj gornji kečevi, tj jedan je izbio, drugi samo što nije probio, ja više ne znam za šta da se uhvatim, totalno sam zbun, da li je virus, da li su zubi... [sm=smiley29.gif]

Slinava je i dalje , ali manje.
Dr mi spomenula i upalu uva, jaaao, stvarno, još i to... pipala sam je, ne reaguje.




mikica sa -> RE: Proliv kod beba (30.8.2011 23:59:21)

Miro, cuvaj je od virusa. Ovdje na zalost hara, simptomi proliv i povracanje. Meni lici na noro virus. Ja Luku pokusavam sacuvati ali tesko je. Od prijatelja sincic bio sa nama neki dan na bazenu i od tad muku muci a ima samo 2 godine [sm=smiley13.gif]. Skroz ga iscrpilo. Isto tako nece da jede ali trazi mlijeko pred spavanje, sto mu bas i ne pomaze u ovoj situaciji.




Pretty78 -> RE: Proliv kod beba (31.8.2011 15:34:27)


IZVORNA PORUKA: BubaMira

Kupila sam ovu Humanu, napravila po uputstvu na kutiji (konkretno-210ml vode, 7 merica praha) i to mleko je ispalo baš gusto. Mislim, tečno je i dalje, ali guuuustooo. Treba li tako da bude?

Druga stvar, smirio nam se proliv, ali ona je večeras sve živo odbijala da pije i jede. Neće vodu, neće čaj, neće mleko (Humanu) , neće ni kravlje (ponudih joj 20 ml da vidim da li je do toga da jedino kravlje hoće). Jedva je zaspala, pa sam joj u snu uvalila tu humanu, ali sam morala da je podosta razblažim, popila je skoro sve. Ona je bila gladna i tada kada se uspavljivala, ali povuče malo na flašicu i odmah u plač.
Izbijaju joj gornji kečevi, tj jedan je izbio, drugi samo što nije probio, ja više ne znam za šta da se uhvatim, totalno sam zbun, da li je virus, da li su zubi... [sm=smiley29.gif]

Slinava je i dalje , ali manje.
Dr mi spomenula i upalu uva, jaaao, stvarno, još i to... pipala sam je, ne reaguje.


Da




azdajica75 -> RE: Proliv kod beba (12.9.2011 17:47:11)

Evo čitam ovu temu,moja beba ima proliv i povraća,virus je u pitanju,pokupila ga je od sestre.Da li može ova Humana i u slučaju kad beba povraća?ili šta drugo?Ceo dan jedemo pirinač,barenu šargarepicu ,gricka dvopek i pije čaj,malo je bolje,ali ne znam šta ću uveče za spavanje?Ili noćas ako se probudi gladna?Pomoćććć [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]!!




jovicaa -> RE: Proliv kod beba (13.9.2011 0:42:20)

drzite se dijete i pojite je  koliko god mozete i to ti je otprilike  to. mislim da mozes da joj dajes neko od tih mleka bez laktoze, mi smo davali bebelac fl.
ako se plasis da ne dehidrira kupi joj hippov ors, on je jako dobar i ne moze da joj skodi. vidi na bocici kako se dozira.




azdajica75 -> RE: Proliv kod beba (13.9.2011 9:46:57)

Hvala Jovice.Ma preko dana je bilo ok,ali ja sam se brinula za uveče,jer je navikla na mleko.Noćas se probudila oko 1,sela u krevetu(noćas spavala sa mamom),pojela 10-ak kašičica pirinča i nastavila da spava.Tako da smo pregrmeli noć.Probaću danas neko od tih mleka bez laktoze.baš je nezgodno kad su mali...




Leana -> RE: Proliv kod beba (13.9.2011 10:08:15)

Mislim da možeš da joj daš i pirinčano mleko (ali proveri molim te sa pedijatrom). Ima ga u prodavnicama zdrave hrane, u prahu je i muti se sa vodom, ima i sa ukusom vanile. Moj sin ga je pio uveče umesto mleka kad je imao proliv, al je on tad imao preko godinu dana.




Klarita -> RE: Proliv kod beba (17.9.2011 23:59:31)

Evo i nas ovde, nazalost[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kazu hara virus,K se probudila popodne, dva puta proliv, dva povracanja...ona vesela, igrala se, pevala, ali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sreca pa sam joj od juce krenula da dajem probiotik jer sam se uplasila, "pola grada" je zarazno, a, mi smo stalno napolju, pa mislim da sam ublazila sve time...oko 21h je bila bolje, ne kaki, nema nagon na povracanje...otimala mi je sendvic iz ruku jer je gladna. Mm panicar mi nije dao nista da joj dam da jede sem mleka bez laktoze koji smo odmah kupili i jednog keksica plazme...uspavala se malopre...kako svi pored povracanja i dijareje imaju i temperaturu dala sam joj iz predostroznosti i paracetamol 2,5 ml za svaki slucaj jer samo ce joj pomoci kako je muce i dvojke...Nadam se da smo prosli talas povracanja i proliva, cula sam se sa par drugarica cije bebe su imale ovih dana isti problem...kazu, to je to, ide u naletu po par sati i da sam dobro uradila sto sam joj odmah sve dala (zaboravih da napomenem da sam joj i orosal odmah smuckala i krenula da joj dajem, mada je njega svega 20ak ml popila i gadi se).




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (20.9.2011 21:16:41)

Evo i nas ovde danas tri vodenkaste stolice, boja normalna, ne smrdi,ona je raspolozena, normalno jede, normalno spava, smeje se i divlja kao i do sad [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zvala sam dr kaze da ispratim do sutra ako se nastavi da je vodim kod nje. Inace izbio joj je zubic i to popodne joj se prvi put pojavila vodenkasta stolica, pa normalna, i onda tri puta vodenkasta. Bas me nervira, a noc je, nadam se da ce biti ok...




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (21.9.2011 11:58:23)

I jutros je imala vodenkastu stolicu, boja normalna, pa sam je vodila kod dr, kaze nije virusno, dala joj je probiotik immuno, Hipov  ors 200, od sargarepe i pirinca i naravno menjamo mleko aptamil za aptamil bez laktoze, uh valjda ce joj ovo pomoci, i da da joj ne dajem voce dok ovo ne prodje a povrce da nastavim...




Anoniman -> RE: Proliv kod beba (27.10.2011 11:57:14)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Dobar dan mamikeeeee, kako stee?

Imam pitanjce , T mi ima proliv a neznam smem li na svoju ruku nesto da joj dam? Sestra mi rece da je svom klincu davala Enterofuril -sirup i da joj je posle Dr rekao da nije pogresila?




IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Anck, ja bih na svoju ruku dala samo probiotik i nešto od hrane što stvrdnjava stolicu - riža, banana, čokolada za kuvanje. Ako ima više od 5 stolica, treba da je odvedeš kod dr[sm=smiley1.gif]



IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pa nema, do 2 stolice svega i to onako bombasticne !



IZVORNA PORUKA: Macaki

anck, mozes probiotik da joj das, bilo koji. mi smo davali bebi biogaia kapi, nedavno i dr je rekla da smo super uradili. zvala sam halo bebu i oni su mi rekli da probiotik i nije lek, da moze bilo kad da se daje i neograniceno, i jos podize otpornost organizma. imas i linex, njega isto smeju deca, ima i drugih verovatno, pa pitaj.
pored toga kompot od jabuke, pirincanu vodu, supu iz kesice, dvopek.. dijetica par dana.
ako potraje uradite joj koprokulturu, cisto da budete sigurni da nema nicega. verovatno je virus, mnogi se zale na proliv.
nadam se da ce malena uskoro da bude dobro. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

moje dete je od jutros prava dobrica. valjda da mi nadoknadi sto je juce bila nepodnosljiva. spavale smo jutros do 9:50 obe! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] sad opet spava, pa cemo kad se probudi u setnju.

danas je Sv.Petka. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] anci, srecna slava! srecna i svima koji danas slave!




IZVORNA PORUKA: Macaki

uh, ja ti napisah supu iz kesice, dvopek..a nemam pojma sta dete od godinu i po dana sme da jede. izvinjavam se. 





Nensi* -> RE: Proliv kod beba (24.11.2011 10:15:19)

Vuk ima sad i proliv [sm=smiley13.gif]
Sinoc sam mu dala probiotik,sva sreca pa pije dosta tecnosti pa sa tim nemamo problema,ali ne znam sta da mu dam za rucak,znam da bi trebalo da jede pirinac,krompir,sargarepicu,ali ne znam koliko ce on od toga pojesti,malo je izbirljiv kad je rucak u pitanju. Jel imate jos neku ideju sta bi mogla da mu dam za rucak? I jel smem to malo da posolim da mu ne bude bljutavo? Sinoc sam mu dala bananu sa keksom za veceru,dacu mu da pije jogurt,to mi je dr rekla da moze,mleko smo izbacili dok ne prodje,i kupicu cokoladu za kuvanje.




Jeca* -> RE: Proliv kod beba (24.11.2011 10:16:54)

supica...skuvaj pilece belo i povrce.
palenta
jogurt
keks i caj
kiflu ili blago tostiran hleb




Nensi* -> RE: Proliv kod beba (24.11.2011 10:23:52)

Hvala Jeco [sm=smiley1.gif]




IVA 11 -> RE: Proliv kod beba (28.11.2011 21:59:16)

Moj sin je 12 dana imao proliv svaki dan. I Linex i Orosal smo ukljucili, i svu hranu sto stvrdnjava stolicu. Bili kod pedijatra, rekla da je od zubica, i evo nocas napokon i dokazasmo to, nadam se da sjutra nece biti proliva vise...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>