RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

dunja RR -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (17.11.2013 18:03:12)

Torbi [sm=smiley31.gif]

boba24 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 9:28:27)

Dunja,iste smo [sm=smiley31.gif][sm=smiley36.gif] i meni je na Vidovdan,xexe. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za malo srculenceeee!!! Ja sam bila na uz 8 novembra,i tad mi je rekao da postoji srcana akcija,ali mi nije pustao,jedva nas je uslikao,nije im nesto valjao uz,sad idem 2 decembra,pa valjda ce nam tada pustiti.

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 9:48:13)

Dobro jutro drugarice [sm=smiley31.gif]
Danas sam dobro, ne curi više ništa i neka tako i ostane [sm=bravo.gif]
Bobo baš šteta što ti nisu pustili srce, to je baš osećaj da se istopiš [sm=9nebesa.gif]

buba m -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 12:01:02)

Trudnice [sm=smiley31.gif]
Degu samo odmaraj i uživaj!
Mislim da je videti srculence svog deteta i čuti ga po prvi put najlepši trenutak u životu. Ja sam bila toliko srećna. Mislim da se taj osećaj ne može opisati.

Lepterija -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 12:45:23)

Ej zenske, nije me bilo 3 dana, 3 stresna, najstresnija. Prokrvarila sam u subotu ujutru. Otisla bez ikakvih bolova u WC i obrizala tamno smedju do crnu krv, 5h ujutru, nisam znala sta cu od sebe. Cekala da prodje koji sat pa pozvala doktorku, ona mi rekla da ne putujem do nje 40km vec da lezim i primila sam 4 injekcije odjednom, dicinon, zaustavlja krvarenje i trenutno je deficitaran, vitamin c, vitamin k i progesteron depo. Krvarenje je u toku dana prestajalo, juce samo par tragova u belom pranju i konacno docekah jutros da odem na ultrazvuk. Moje bebane super, muz ih vidio, mahale mu rucicama, a ja nista ne razaznajem. Sutra imam punih 10 nedelja, jedna beba 30, a druga 33mm. Doktorka kaze da sam najverovatnije prokrvarila od naglog sirenja materice i grlica i da nemam nista zabrinjavajuce. Tako, Bogu hvala, dobro se zavrsilo.
Degu, dok se krvari tamno, to je ok, pogotovo nemoj da te brine hematom. Moja sestra ga je imala 8 nedelja i krvarila 8 nedelja, nekad vise, nekad manje, ulozak je nosila i treba da se lezi sto duze kad krvari hematom. Znam iz njenog iskustva, njoj je bio u takvom polozaju da ga doktori u pocetku nisu mogli videti, pa mislili da ce svaki cas spontani. Medjutim, kad se ispostavi da je hematom, to je za utehu jedan od bezbednijih razloga krvarenja. Samo slusaj doktore. Srecno svima.

dunja RR -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 16:24:45)

Uf Leperija, dobro je da je sve ok !

Ja nisam stala danas, od jutros rano je baš bilo puno posla, posle sam išla do poreske da predam neki zahtev za firmu, i još nešto da proverim, a nakon toga sam išla do laba da vadim D dimer (uglavnom sve pešaka, sigurno sam prešla minimum 4-5 km). Evo, tek sada stigoh kući. Dok sam stajala u poreskoj, baš me seckao stomak, jedva čekam da stavim utrogestan i da legnem.

little_one -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 16:40:24)

Lepterija bitno da je sve u redu, sad se pazi.

Dunja, zeno, mozes li ti malo da se primiris? Doduse znala sam i ja prehodati u prvom tromjesecju fine kilometraze sa Andreom, ali opet pazi se sada malo...jel nema niko umjesto tebe da zavrsi te neke stvari???

I daj nam tikeeeeeer, ti si nam najpopularnija trudnica ovdje i hocemo da te pratimo u dan! [sm=bravo.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 16:48:54)

IZVORNA PORUKA: little_one

Dunja, zeno, mozes li ti malo da se primiris? Doduse znala sam i ja prehodati u prvom tromjesecju fine kilometraze sa Andreom, ali opet pazi se sada malo...jel nema niko umjesto tebe da zavrsi te neke stvari???

I daj nam tikeeeeeer, ti si nam najpopularnija trudnica ovdje i hocemo da te pratimo u dan! [sm=bravo.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]
Hoću tiker, još malooo samo ..

A za posao, još nema niko, ja sam odgovorno lice u firmi, pa sam ovo morala i mogla samo ja, tako da ..šta ću ..a prevoz izbegavam koliko mogu (sve vrste, a najviše se iscimam u taksiju i tramvaju, pa sam to batalila, taksi u špicu, gori od tramvaja, odmah mi se povraća i stomak boli), po savetu doktorke, zbog hematoma. kaže da šetnja ne može da škodi ..

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 18:26:50)

Joj Lepterija, baš si se namučila i verujem prestravila al hvala Bogu da je sve u redu.
I meni je bilo muka dok sam radila, baš mi je ujutru bilo muka, pa prevoz, pa mirisi i to što za doručak nisam mogla ništa da jedem. Od kad sam na bolovanju nije mi ni muka, tj od kad je potvrđena trudnoća svi simptomi su nestali [sm=smiley36.gif]
LO gledaš tiker od bobe i pratiš Dunju [sm=smiley36.gif] I mene je boleo stomak kad se preforsiram, sad je mnogo bolje, s vremena na vreme me zabole samo krsta, a grudi bole od ovulacije. Kakve vi simptomčiće imate?

dunja RR -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 20:14:47)

Degu, ja sada imam povremeno žiganja, ali ne uvek. Boli me stomak kada šetam. Grudi se me boluckale do juče puno, sada malo manje, ali su i dalje ogromne [sm=smiley36.gif]. Čak mi je mlekce pre neki dan krenulo, tj ona skramica, kao strvdnuto mleko.

Mučnina da, ali ne povraća mi se. Vrti mi se često u glavi, ali je pritisak školski dobar, kao i uvek.
Muka mi je od mm dezedoransa [sm=smiley36.gif], onda od onih osveživača vazduha kada se vozim sa klijentima (i zato izbegavam kola), i od neke hrane.

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 21:25:58)

E dobro je [sm=smiley36.gif] i mm se danas obrijao, ja ga njuškam reko šta je ovo, ne osetim ništa. Kaže pa nisam stavio ništa jer ti smeta, mukica moja [sm=smiley36.gif] čulo mirisa mi je životinjsko, mada sam već navikla na to. U početku mi je zbog mirisa bilo muka, sad sam ok. Stomak me žiga sad sa strane, kao da su jajnici i levo i desno, više desno gde je bila ovulacija, al sve u svemu osećam se normalno [sm=smiley36.gif]
Uspori malo Dunja, bar do kraja prvog tromesečja pa onda piči. Jel paziš na ishranu i dalje? Mene muče razne pite, pancerote, pice, palačinke i sve ostale gluposti koje mi padaju na pamet ali se i dalje odupirem.

New Mom -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 21:57:00)

Prvaci, vec ste citale da je dosta nas imalo krvarenje i bilo je sve OK kasnije. Slusajte savete dr i usporite tempo. Grlim vas!

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 22:08:41)

Ja sam maximalno usporila, već se pitam i jel to dobro. Preležim skoro ceo dan. Ujutru samo skuvam ručak i to mi je sva aktivnost, sve mislim ne valja ni toliko ležanje zbog cirkulacije. Sad kad je stalo pomalo i ustanem, sednem al ne idem trenutno nigde.

New Mom -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 22:14:07)

Degu, trudnoca ima 40 nedelja, polako, imaces kad da steknes kondiciju.
Ja licno mislim da ovo nije period kad treba da si na bolovanju, da kazem tako, vec se najnormalnine zivi svaki dan. Al treba prepoznati kad telo kaze da treba usporiti.
Krvarenje i bolovi su naravno strasni, al kad minu, polako normalno funkcionisati a ne biti u kavezu straha 9 meseci.

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 22:18:25)

Ja sam prestravljena, svesna sam toga al ne mogu drugačije. Samo da prođe ovo prvo tromesečje, pa ću valjda lakše. A moram da budem na bolovanju, svi su mi pisali mirovanje, mada ja radim u poljoprivrednoj apoteci gde je hemija, stočna hrana i svašta nešto, ne treba mi to u trudnoći uopšte.

dunja RR -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 22:49:26)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Degu, trudnoca ima 40 nedelja, polako, imaces kad da steknes kondiciju.
Ja licno mislim da ovo nije period kad treba da si na bolovanju, da kazem tako, vec se najnormalnine zivi svaki dan. Al treba prepoznati kad telo kaze da treba usporiti.

Baš tako i ja mislim (naravno ako nema krvarenja). Ja normalno radim sve kao ranije, jedino što se više umaram, pa radim u ratama. Ali stižem sve kao ranije što se posla tiče. Što se kuće tiče, tu sam malo usporila, mm je preuzeo, ali nije on za to [sm=smiley36.gif] pa nam je kuća u haosu, ali šta ću ..

Međutim, svesna sam da polako neke stvari, što se posla tiče, moram prepustiti drugima, pa to polako sprovodim u delo. Ali radiću i dalje, mislim da bih pukla od dosade da ne radim bar malo, takva sam [sm=smiley36.gif] A i posao mi je super, pa mogu.

Meni dani toliko brzo prolaze, ne stižem ni da razmišljam koja sam nedelja, kada će UZ .. i to mi je super, jer sam skroz pozitivna, i nema straha. Baš uživam i u trudnoći i u poslu. I nadam se da će sve ostati kako treba, ako Bog da. Mene ležanje goji i deprimira, ne mogu stalno..dovoljno mi je druženje sa utrogestanom tri puta nevno u krevetu [sm=smiley36.gif] A zbog trombofilija moram što više da se krećem.

Meisje -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 22:54:03)

e kad degu pise ovde sad su mi sve ovce na broju,mogu da se penzionisem na rr[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (18.11.2013 23:07:42)

Lepterija bitno da si sada dobro [sm=smiley31.gif]
Degu,Dunjči ne zabušavajte,bez umaranja,sad budite malo razmažene [sm=jezicek.gif] [sm=smiley31.gif]
Kako se osećate moji dragi prvaci?

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (19.11.2013 10:58:35)

Svaka čast Dunja na pozitivi [sm=bravo.gif] Ti si stvarno zmaj. A istina je, ja odkad ležim kući samo brojim dane, baš mi sporo prolaze i imam svo vreme ovog sveta za razmišljanje i to ne valja. Pozitivna sam, verujem da će sve biti u redu, samo je strah stalno prisutan i ne da mi da se opustim.
Jolence, Mei [sm=smiley31.gif] sad sam super, ništa me ne boli, ništa me ne žulja :D čini mi se da počinje pomalo da raste stomak, ne vidi se al mogu da ga opipam :D uveče se naduva pa mogu i da ga vidim, jedva čekam da iskoči.

buba m -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (19.11.2013 11:33:04)

društvo pozdrav svima![sm=smiley31.gif]
Degu meni je poprilično rano počeostomak da se poznaje, oko 9. nedelje. A pogotovo uveče! valjda i od punog želuca.

Jole84 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (19.11.2013 23:46:06)

Veverkiću bogami koliko smo duge čekale na taj stomak,nije ni čudo [sm=smiley36.gif] Ja ga sad kad se sve više vidi,baš ponosno nosim [sm=smiley9.gif]
Uskoro očekujemo i tvoj u temi [sm=bravo.gif]

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (20.11.2013 18:17:58)

Buba znači čekam još nedelju dana [sm=smiley36.gif] sad ga još samo ja vidim. Gde ste prvačići, jel sve spavate kad ništa ne pišete? [sm=jezicek.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (20.11.2013 18:23:45)

Kako si veverkiću [sm=smiley31.gif]

degu -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (20.11.2013 18:27:32)

Jolence [sm=smiley31.gif]
dobro sam, danas sam konačno imala malo društva pa manje i vremena za razmišljanje. Sutra idem na kontrolu da vidim kako pasuljčić raste [sm=bravo.gif] Kako si ti? Jesi saznala pol, to nisam videla?

Lepterija -> RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedelje ) 11/13 [chat ] (20.11.2013 18:28:46)

Kakvo spavanje, mene kisa inspirisala da pecem mafine. Ajde dpdjite! [sm=smiley36.gif]
I ja sve provirim ovde, slabo smo nesto aktivne!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>