RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:16:56)

Dala sam joj u deset antibiotik, u mlazu ga je (i sve ostalo u želucu) ispovraćala. Strašno kako je bilo!
Kupam je već ne znam koji put danas, nikako da ima nešto više efekta.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:18:26)

Nm , misliš - još uvek ima temperaturu ? Alkoholne obloge na prepone i u čarapice [sm=zmeden.gif]




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:21:28)

Čarapice potopila, i napravila sam odmer sa vodom i stavila gaze sa tim i na čelo i tako joj držim. Ispod 38,5 ne ide. Ona samo plače...




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:27:33)

NM, ako ti povraća što joj ne staviš čepić?Neša je bio manji od godine kad je povratio lek, i rekla mi je dr da skuvam čaj od nane, zasladim ga i stavim da se dobro ohladi, pa na kašičicu dajem svakih pet minuta da se smiri stomak. Jako je pomoglo.
Nadam se da će KL uskoro biti bolje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:29:02)

Sećam se da je lekar sa kojim sam radila govorio da se deci obara temperatura tako što se napravi ta alkoholna obloga sa vodom (što si ti već uradila) i da se stavi na mesta gde se nalaze veći krvni sudovi . To je u praksi izgledalo malo drugačije , pa smo deci stavljali natoplenje gaze na prepone , i pre toga masirali celo telo takvim rastvorom . Probaj da je celu istrljaš tim razblaženim alkoholom , veruj , to je uvek uspevalo ! I , ako može da izdrži , ostavi je minut - dva samo umotanu u čaršav , koji će upiti višak te tečnosti sa nje . Posle je obuci uobičajeno . Probaj , eto , ako imaš volje .




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:30:50)

Čepić? Misliš za T? Ali mislim da je uzrok cefaleksin, na to je povraćala u nepunu minutu pošto sam joj ga dala.
I hvala za savet sa čajem, odoh odmah da ga pristavim.




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:32:43)

ČEpić islim za T, Neši je poslednji put jedino on pomogao.
A čaj i da joj smiri stomak, zbog čega god je povraćala, i on će makar malo smanjiti T, jer se daje baš, baš hladan, kao sladoled. Ja sam bila jako skeptična, što zbog hladnog, što zbog šećera, al daj šta daš, i pomoglo je.
Srećno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:33:02)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Probaj , eto , ako imaš volje .

Ovo se ne dovodi sada u pitanje, veruj mi. Samo da bude bolje. Šta god treba/savetuje se.
Strašno kako se to odjednom razvije i kako se dete izmeni za par sati od standardnog ponašanja.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.3.2011 23:37:49)

NM , htedoh ti napisati MOLIM TE probaj to sa trljanjem celog tela , jer znam da je stvarno funkcionisalo , znači - skini je golu i istrljaj je , pa umotaj u čaršav na minut - dva , a ostavi na preponama oblog . Veruj , baš često je to deci pomagalo , a ja samo ne bih da budem nametljiva . Naravno , i ovo što je Neđa napisala dakako treba probati , samo ja bih prvo probala malo masažicom , pa onda čepić , ako ne pomogne masaža , nekako mi čepić više "agresivan" .




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.5.2011 14:04:35)

Ne mogu naći drugu temu, valjda ovde mogu postaviti pitanje. Mihajlo se izgleda prehladio za praznike (opekao je nožicu za 1.maj, pa sam ga sa zavijenom nogom samo u čarapama puštala da trčkara po kući, a nije baš bilo toplo). Nešto malo kine, ali piški baš dosta i ima dosta retku stolicu. Svaka pelena prepišana! Je li su to isto simptomi prehlade?




anajid -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (8.5.2011 12:16:22)

Andiji vec nekih recimo 7 dana curi nosic.Nema temperaturu,raspolozen je,mislim da ga nista ne boli,jer onda ne bi bio veseo.Po noci normalno spava,dise normalno,samo preko dana mu curi nos.Sipam mu Marisol,cistim koliko mogu(jer se otima i place).Razmisljam da ga ipak odvedem kod dr[sm=zmeden.gif]




Jele -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.5.2011 12:20:50)


IZVORNA PORUKA: anajid

Andiji vec nekih recimo 7 dana curi nosic.Nema temperaturu,raspolozen je,mislim da ga nista ne boli,jer onda ne bi bio veseo.Po noci normalno spava,dise normalno,samo preko dana mu curi nos.Sipam mu Marisol,cistim koliko mogu(jer se otima i place).Razmisljam da ga ipak odvedem kod dr[sm=zmeden.gif]


Anajid, da nije neka alergijica? Znam da se Urošu obično uveče fest napuni nosić, tako da bez temeljnog čišćenja pumpicom ne može da diše na nos pa od spavanja nema ništa. I njemu je kad god se prehladio nos curio 10 dana, malo malo pa pun, te smo ga praznili nekoliko puta dnevno, a pred spavanje obavezno.




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2011 11:09:25)

Kakav je prospan, ako ga je neko koristio?




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2011 11:13:20)

mi smo ga koristili , sladak je , onako medast , lepo ga je pila dok joj nije dosadilo




New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2011 11:14:29)

Rekoše da ga uzima 2 puta dnevno (počela je da kašlje strašno od jutros), ali pretpostavljam da ne treba uveče da se daje. Tako?




Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2011 11:16:05)

on malo razredi sekret i smiruje podrazaj na kasalj , ja sam ga davala oko 18 a na spavanje ide oko 20 i 30 - 21




lanajelena -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2011 11:45:11)

Mi smo pili prosperu (trebalo bi da je isto)...ja klincima mazem onaj fitobalm kad kaslju i inhalacija i za dva dana prodje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ivanka 75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (8.7.2011 8:30:51)

Iva je sinoć nakon kupanja počela da kašljuca, onako suvo, a noćas se celu noć okretala u snu, krkljala kroz nos.
Nos joj nije zapušen, jutros sam joj stavila Marisol, nema temperaturu (hvala bogu), samo joj curi nosić, onako providno, mukica plače kad joj brišem nosić.
Skuvala sam beli slez pa ću joj kapati pomalo u nos i da ga pije danas pa ćemo videti kako se stvari odvijaju.




majathegreat -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (25.7.2011 10:11:54)

Prošlog utorka uveče je dobila temperaturu.  (tema temperatura) Bili kod dr upaljene uši, grlo. Od petka temperature nema, bili u petak na kontroli:uši super, samo grlo još malo crveno da nastavimo antibiotik do danas. Juče i prekjuče bila uglavnom neraspoložena, ali je klopala lepo, mislila sam možda i zubi. (tema bolan rast zubića) Jutros se budi pun nos, kija i kašlje sve vreme. Doručkovala je lepo. I tako, danas idemo na kontrolu opet, pa ću da vidim šta će dr da kaže.




majathegreat -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (28.7.2011 9:23:42)

U ponedeljak popodne joj se javlja osip na telu, taman kad smo išli na kontrolu da dr vidi. Kaže reakcija tela na virusnu infekciju. U utorak se užasno osipa (crvene tačkice na dodir se ne osete, celo telo i lice i rukice, sve). Opet na kontrolu, potvrđuju da nije reakcija na lek nego infekcijski dermatitis. Juče nos i kašalj mnogo bolje, osip postaje svetliji, ali počinje da se oseti pod rukom, kao neki ekcemi po celom telu hrapavi, ma užas. Nju ništa inače to ne svrbi, bar se uopšte ne čačka i super je raspoložena sve vreme. Evo danas bledi i taj osip, ima ga, ali u mnogo manjoj meri. Nisu dali dijagnozu kao ona rozeola o čemu ste pisali, nego jednostavno reakcija na temperaturu i virus koji je imala. Ja se nadam da će nas do sutra ujutru sve proći, mada mene od jutros boli grlo.




bebać -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (28.7.2011 10:31:44)

Sergej kašlje, drugi dan...onaj iritirajući kašalj, kao da kašlje na silu. Nisam ga vodila još doktorici,juče uzela prospan pa ćemo da vidimo. Inače je bez T i bilo čega drugog. Samo mu još okice krmeljaju.[sm=smiley13.gif]

Nije ni čudo, gle vremena[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (29.8.2011 10:59:17)

Nina je slinava. Ne kašlje, nema temperaturu, ali je slinavaaaa! Aspiriram joj slinice, prvo se bunila ali sad već zna šta je i kako je pa miruje dok uklanjamo nemani.

Stavljala sam joj kapi fiziološkog u nosić, malo belog sleza. Pila je i beli slez. Vesela je, igra se, samo što slabije jede zbog tog zapušenog nosa...
Da li dati još neke efikasnije kapi ili da ostanem na NaCl i slezu?




gagana83 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (29.8.2011 11:08:43)

Ja ne bih davala nista ako detetu samo curi nos. Samo ispiraj nosic sto cesce i prati je.




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (29.8.2011 11:13:17)

I još nešto: da li je moguće da se detetu od slinavljenja jako promeni kaka? Ninina je, otkako je slinava, počela jaaaaaaaaaako da smrdi, naravno, sluzavuckava je tu i tamo od slina i vuče na dijareju, pa samo da pitam da li je to propratna pojava kod slinavog nosa ili se još nešto tu krije?




gagana83 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (29.8.2011 11:15:32)

Moze da se promeni kaka od slinaca naravno.
Kako mislis, vuce na dijareju? Je l samo tecnija stolica, ili i cesce kaki?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>