RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Klarita -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 8:20:28)

I ja sam malo zbunjena [sm=zmeden.gif] recimo, kod nas su toliko azurni sto se tice novih medicinskih saznanja, da ce verovatno to da se primenjuje na moje unuke [sm=smiley29.gif]

Maslachak, 18 meseci i 24 godine [sm=smiley36.gif]
Uopste se ne secam kad je K pocela da sklapa recenice [sm=smiley9.gif]

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 9:04:20)

24 meseca naravno[sm=smiley36.gif] Ni ne citam sta pisem hahhaha
Mene malo ljuti ta tema zato sto mi se cini da se majkama neopravdano podgreva paranoja, a nema za to nikakvog osnova. Ako Iva za pola godine ne bude na nivou mama daj vode, meda nosi sesir, idemo u setnju... itd itd ja cu prva da te posavetujem Adulence da odes kod logopeda. Trenutno nema nikakvog osnova. Deca ne govore recenice sa godinu i pet meseci. Jednostavno ne govore[sm=smiley36.gif]. Sigurno ima izuzetaka, ali to su pojedinci a ne prosek. Deca sa godinu i pet meseci imaju odredjeni fond reci koji je vrlo cesto oskudan.....Bitno je da komuniciraju i da interreaguju. Da saopstavaju svoje zelje na neki nacin i da ostvaruju socijalni kontakt. Kad krene to je kao lavina. Meni je bilo potpuno fascinantno kojom se to brzinom razvija. Mislijm da se i zove jezicka eksplozija.

tijatija -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 9:34:04)

Adelence meni je N rodjen istog dana kad i tebi Iva on zna svega nekoliko reci, 10-tak ni blizu nije slapanja recenice a i to sto izgovara samo mi ukucani razumemo [sm=zmeden.gif], jedino ( mama, tata, baba, deda , daj i nece kaze redovno) Nisam nesto zabrinuta jer smatram da je to ok inace kod logopeda barem ovde kod nas, deca pre 3.5 godine ne idu.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 9:51:47)

Mi smo prvi put kod logopeda isli pre dve nedelje, znaci sa 3,5. Adulence sta god ti kazu kod logopeda ne obaziri se. Jos je ona mala da oni mogu da dovode neke zakljucke.
Moja Sofija se skroz poremetila sa spavanjem. Pisala sam da se tesko uspavljuje. To samo noge i ruke rade. Premori se i onda sledi plakanje. Nije to bezobrazno plakanje. Toliko place da se zaceni. Moram da je uzmem i da ju je uspavam. Ni to ne polazi za rukom nekad. Juce je samo 15 minuta spavala. Mnogo je to malo za bebu. Spava joj se. Tek kad vidi mene u okruzenju place dok je ne uzmem.[sm=smiley13.gif] Nas dve se po ceo dan mazimo, jer je jednostavno takva. Kad je vreme za spavanje spustim je u krevetac i ona ne moze da zaspi. Vec bude vreme za sledeci obrok. Ne znam.vise sta da radim.[sm=smiley13.gif] Sad se uspavala tako sto sam joj pevala i drzala za rukicu.

Ana RR -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 10:09:22)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Dobro jutro mame. Ja sam juce otpala. Ceo dan smo bile napolju nemam pojma kako ovo moje dete ima toliko energije. Svaka joj cast. Mene noge zabolele hodajuci za njom celi dan. Doruckovale i rucale napolju. Sama je jela kasikom ali juce je jela levom rukom. Tj drzala kasiku u levoj ruci. Nikako da se odluci leva ili desna. Mislim bas mi je cudno jer svi kazu da se vec oko godine ispolji da li su levoruki ili desnoruki a ona i dalje malo u ovu rukicu malo u onu. Isto tako i kad "pise".

Ako se dobro sećam, tek pred polazak u školu se to definitivno rešava, tako nam je rekla Snežana iz Centra (imamo i temu Pitajte fizioterapeuta, samo što ona žena zna mnoooogoooo toga o celokupnom razvoju deteta). Marko uglavnom koristi desnu ruku ali ako mu nešto dam u levu on je koristi isto kao i desnu.

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 10:13:57)

I moj stariji decak sa 2,5 godine jos uvek nije odlucio koja mu je ruka vodeca [sm=smiley1.gif] Nekad je kasika u levoj nekad u desnoj.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 10:31:42)

I moja T cas levom radi, cas desnom. Ima 3 i po godine.

Tiziana -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 10:32:28)

Moj sin ce u avgustu 5 godina i apsolutno sve rsdi levom rukom,uvek krece levom nogom i sl.kod logopeda smo ga 'testirali' i sva je prilika da ce tako i ostati.jedino kad mu se da fisek da pogleda kriz njega kso kroz durbin,stavi ga na desno oko.
ja mislim da je godinu dana rano da se proceni koja ce ruka biti vodeca..polako mame..

ivaMark -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 10:52:52)

Zdravo mame [sm=smiley1.gif]

Sklapanje recenica sa godinu i po [sm=zmeden.gif] mislim da nije u redu da tako pricaju roditeljima, jer je prava reakcija naravno: zabrinutost. Ako sa godinu i po sklapaju recenice onda bi sa 3god trebalo da znaju i matematiku sa sve korenovanjem [sm=jezicek.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 11:13:48)

Sta korenovanje, moja K cepa logaritme, sutra radimo integrale [sm=zz_giggle.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 11:16:56)

Dobar dan[sm=smiley1.gif]
Vuk je rodjen dva meseca ranije i imali smo obavezu da ga do trece godine obavezno vodim kod logopeda i fizijatra. Kada je imao oko godinu ipo dana na svoju ruku sam odustala od svega toga i pocela da uzivam u detetu. Kakvim su oni glupostima meni punili glavu pa to nije normalno. Tipa sa 6 meseci treba da kaze mama i te gluposti.

ivaMark -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 11:24:36)

Klarita, svaka cast [sm=smiley36.gif] Moracu da skrenem paznju ovoj mojoj da malo uspori sa biologijom i da se baci na logaritme [sm=jezicek.gif]

Dijana, sve si lepo objasnila u postu. Uzivajmo u decici [sm=metulj.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 11:30:16)

Ćaos mamice,mi malo prikunjale pa sam sad nikakva,mogla sam još malo ali neće švrćo [sm=smiley36.gif].šteta što nije spavalica kao ja,većinu dana bi provele spavajući ali šta je tu je.što se tiče pričanja od moje rodice mali nije pričao do pete godine i dr.rekao da je samo mazulja pa neće i onda kad je počeo ne gasi se ni na minutu [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 12:14:56)

U jeee cak do sedme godine rade sve i jednom i drugom rukom. Ja citala da se to ispoljava vec oko godine. Ma odustajala sam od ucenja hranjenja kasikom upravo it tog razloga. Jede ona sama rukama uglavnom, bocka viljuskom a kasikom joj najslabije ide (mada i tako jede ali joj onda dam da jede napolju kao juce) i stalno menja kasiku iz ruke u ruku.

Sto se tice govora, ja se ne brinem, mi imamo nas jezik, sve se razumemo. Ja nekako skoro uvek znam sta ona hoce cak i ako samo pruza ruku i mrmlja nesto Ili zvuci kao da se svadja[sm=smiley36.gif]. Ne zalim se na komunikaciju. Jos se salim da se nadam da ce sto kasnije progovoriti da ne moze od mene nista da trazi u prodavnici da joj kupim hahahah... (grozna sam znam)

Evo ona spava ja cu sad da kuvam a ujedno opet cekam i ucenika na skajpu. Vec me smaraju ti casovi [sm=hudicek1.gif]

Jole84 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 13:44:08)

Juhuuu evo i nas ovde,ko bi reko da dočekah,sledeća radost mi je "razgovori baka" [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 13:53:36)

Weeeeeeeeeeeee dobro dosla joleeeeeeeeeeee [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Divna je mila. Odmah se prijavljujem na casting za zetove sa dva kandidata. Samo javi kad je natjecanje[sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 13:53:51)

Jole dobrodosla [sm=bravo.gif]
Pozdrav svima!

Jole84 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 13:58:39)

Hvala drugarice [sm=sloncek.gif]
ovo je tatina ćera,na mene ima samo mali prst na nozi [sm=jezicek.gif]

New Mom -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 14:01:47)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Juhuuu evo i nas ovde,ko bi reko da dočekah,sledeća radost mi je "razgovori baka" [sm=smiley36.gif]

Ne, vec novo tromesecje.[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 14:05:46)

I to što kažeš [sm=smiley9.gif]
nego valjda je posledica porođajne traume da o tome ne razmišljam [sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 14:17:44)

Ne brini Jole, sve su one tatine u startu, takva je i moja bila. A sad je uglavnom moja!

adulence -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 14:59:31)

Ma ja se ni trenutak nisam zabrinula posmatrajuci nju,ona dete ima fond reci ja mislim sasvim zadovoljavajuci za svoj uzrast nisam ni razmisljala o recenicama,nego me ona malo zbunila,iskreno Maslacak ni ja ne verujem u to povezivanje mmr i logopeda,ali eto...

vikiveki -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 15:14:34)

IZVORNA PORUKA: Jole84

Hvala drugarice [sm=sloncek.gif]
ovo je tatina ćera,na mene ima samo mali prst na nozi [sm=jezicek.gif]

Dobro došla Jole [sm=bravo.gif] baš si me nasmejala
Ja sad stigla sa posla,skuvala kafu da malo predahnem.Moj srednji sin se opet uspavao odmah čim smo došli....a mlađi i ćerka gledaju neki crtani na netu.A ja...ja jedva govorim koliko sam promukla,....jednostavno moje glasne žice ne mogu da podnesu tu visinu glasa sa kojim ja moram da se obraćam deci u vrtiću.Kad njih 26 priča u isto vreme onda jednostavno moram da se proderem da bi me čuli a je imam vrlo slab glas tj. vrlo sam tiha,tako da obavezno posle neke duže pauze, kada ne radim,pa se vratim ostanem bez glasa[sm=zz_confused.png]
Muž me zvao sa posla i nije me prepoznao koliko sam promukla[sm=jezicek.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 15:24:17)

Moja starija je otisla da rilja sa tatom bastu.[sm=smiley36.gif] Muz otisao da pomogne svojima, pa sam i.nju poslala. Ova mala se naravno muci sa spavanjem. Sutra idemo da vidim moje. Samo tata nije tu. Otisao je u Obrenovac da ocisti sta moze i ceka ove sto popisuju stetu. .Spremicu im cheese cake da se malo.zaslade.
Ipak malena je zaspala. Danas je dan laksi. Samo sedim pored nje i pevusim.

jovana jojo -> RE: Razgovori mama 5/14 [chat] (28.5.2014 16:17:59)

Ja nikako ne stižem da vam se javim,od Davida jedva stignem po kući poslove da završim.Od skora zajedno sa njim idem i po ćerku u vrtić.mala bitanga navikao je na rukama da se uspavljuje i samo kada je u rukama ćuti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>