RE: Skidamo pelenu II deo (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca



Poruka


ivannna -> RE: Skidamo pelenu II deo (16.7.2015 15:49:37)

moja devojcica je sada na moru sa bakom i dekom i kazu mi da joj se nesto osladilo da sve to obavi u moru! jadni oni sa njom kad pocnu da skupljaju za njom [sm=smiley36.gif]
naravno kad se dodje kuci koristi se nosa
a ujutru joj je sve cesce suva pelena,probudi se i kaze ve ce i hoce kao velika na adapter ,ljubi je mama!




Sanjalicaaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (7.8.2015 13:42:06)

Mi smo par dana bez pelena. Noću se već neko vreme budi suv tako sa smo noćnu odmah skinuli. Neki put mu je toliko zanimljivo na noši da neće da ustane nego tako sedi i igra se. Kažu mi mame iz kraja da sam poranila. Šta znam, supet nam ide.




Rosita -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.8.2015 12:12:33)

Ja nisam jos D skinula nocnu, moja lenjost. Nekad je suv, nekad nije. Ali mislim da se on ujutro upiski kad se probudi, narocito ako je vikend pa se budi pre mene , dok ja ustanem ... on se budi oko sedam. Kad ga budim za vrtic obicno je suv. Ufff, bas nisam imala snage da nocu proveravam, budim... inace, kako to ide, da l bi trebalo da ga nocu budim za piskenje? Kao da sam negde nailazila na iskustva tipa/ podignem ga u 12 kad krenem u krevet...




Sanjalicaaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.8.2015 13:04:50)

Rosita, ja mog ne budim noću. Pre spavanja, oko pola deset, piški i onda tek sutra ujutru oko osam-devet. Ali zato čim ustane odmah mora na nošu inače se upiški. Razumem te, i meni je mrsko kad se probudi pre mene. Ali, lakše mi je da ustanem nego da čistim [sm=smiley1.gif]




Rosita -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.8.2015 13:24:25)

Hehe, meni nije mrsko da cistim jer on ujutro ne kaki, samo piski [sm=smiley36.gif]. Tebi je onda super. Ja nisam sto posto sigurna kad on piski kad mu je pelena mokra, ali verovatno je ujutro kad ustane pre mene. Mada, s obzirom da danju odlicno sve radi, verovatno bi ujutro bez pelene ubrzo odmah uzimao nosu, ne bi se upisavao. Drugim recima, ja da se nateram [sm=smiley36.gif]




dijana1* -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.8.2015 13:45:31)

Sanjali ce u principu jeste rano ali ako si primetila da je dete spremno pa normalno da ces se resiti pelene.
Kosta je 2 meseca stariji i pre par dana sam ga pocela stavljati na nosu da vidim kako ce reagovati. I kazem mu tu se piski i on odmah piski. Sigurna sam da bi se i mi brzo resili pelene nego mene mrzi da 10-15 dana trcim za njim i cistim po kuci. Da nisam trudna sekunde se ne bi dvoumila ali ovako nisam pametna sta da radim.




Sanjalicaaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.8.2015 14:16:48)

Dijana i ja sam trudna i nadam se da ćemo ostaviti pelene dok se porodim [sm=smiley36.gif]
Sve zavisi od deteta. Recimo G. Se samo prvih dva tri dana desilo da se upiški. On se ne skriva, tako da kad ga vidim da počinje da piški kažem mu "brzo na nošu " i on trči i obavi restoran na noši.
To zapiškavanje je trajalo samo dva-tri dana. Sada kada mu se piski uzme sam i sedne na nošu sa sve pantalonicama i gaćicama. Obavezno ga na svaka dva sata podsetim da piški. Mi smo uhvatili ritam. Kad idemo negde ne stavljam pelenu, nego gaćice i presvlaku ponesem. Nije mu se još desilo da se negde upiški, mada se i nismo nigde zadržavali duže od dva tri sata.




serpica -> RE: Skidamo pelenu II deo (9.8.2015 12:14:53)


IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Dijana i ja sam trudna i nadam se da ćemo ostaviti pelene dok se porodim [sm=smiley36.gif]





[sm=smiley36.gif] i ja sam se nadala ali nista od toga,sad idu po dva pakovanja pelena,ali jednostavno nije skroz spreman,ja ne forsiram,kaze mi jednom,dva puta u tok dana piski i ja ga stavim na adapter na wc solju,nosu nece ni da vidi. Nadam se da do proleca skinemo pelenu.




dijana1* -> RE: Skidamo pelenu II deo (9.8.2015 14:09:47)

Kod nas je prvo problem sto mene mrzi da se jos i sa tim zezam. A da krenem pa da stanem ne mogu. U krajnjem slucaju i na prolece da je skinemo nije strasno ali sada svatrno nisam fizicki spremna za taj poduhvat.
Dobro je da hoce na nosu i da kapira cemu sluzi. Vuk je prvo skinuo pelenu pa tek posle seo na nosu. Za sve mu je sluzila samo ne da piski i kaki[sm=smiley36.gif]




emicaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (10.8.2015 13:15:51)

Evo i mene ovde,T već treći bez pelene,još uvjek joj stavljam kad ide na spavanje jer u životu nisam vidjela dijete koje u snu toliko piški.Sad ne znam šta da radim kad negdje krenemo,da li da joj stavljam pelenu ili da nosim nošu sa nama [sm=smiley1.gif]




Sanjalicaaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (10.8.2015 13:26:37)

Emice, ja mom ne stavljam. Uvek ga stavim na nošu pre nego li izađemo iz kuće. Kada idemo kod prijatelja, svekrva i svekrve ponesem nošu. A kada idemo u parkic onda ne. Zadržimo se dva-tri sata, ne piški nigde i izdrži do kuce

Kada smo išli na put kolima do mojih stavila sam mu pelenu, ali mi koristimo moderne platnene pelene koje dodju slično gaćicama. Ali nije se upiško ni tada, bila je suva.




dijana1* -> RE: Skidamo pelenu II deo (10.8.2015 13:29:44)

Emice ja sam Vuku skinula pelenu sa dve godine i mesec dana.
Ako ti piski nocu ostavi nocnu ali dnevnu ako si skinula nemoj da vracas. Samo ces da je zbunis sa tim malo nosi malo ne.
Ja nisam nosila nosu nikada.




Jole84 -> RE: Skidamo pelenu II deo (10.8.2015 13:31:51)

Emice srecno, brzo da se odviknete [sm=bravo.gif]




emicaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (10.8.2015 13:47:22)

Nadam se da ćemo uspjeti,pokušaću da odemo u šetnju bez pa šta bude [sm=smiley36.gif]




World -> RE: Skidamo pelenu II deo (1.10.2015 22:57:10)

Update: dijete po danu vise ne nosi pelene, vec nekih 10-15 dana, ne znam tacno. Nakon svih onih mojih ubjedjivanja i podmicivanja koji nisu uspijevali, samo je jedan dan sama sjela na tutu i piskila. I onda je kakila. I eto tako, sasvim prosto i jednostavno, ko bi rekao. Doduse i sad se ponekad upiski u gace ili ukaki, ali vidim da zna kad joj se ide, pa uglavnom trazi. Svasta. Ko zna sta se mota u njihovim glavicama i kakav je to klik. [sm=smiley1.gif]




degu -> RE: Skidamo pelenu II deo (1.10.2015 23:23:31)

[sm=bravo.gif] bravo Anči!!!




emicaa -> RE: Skidamo pelenu II deo (2.10.2015 8:16:43)

Da i ja javim dešavanja.u šetnje idemo bez pelene,ako kaže da mora onda ibilježi teritoriju negdje.Za duže vožnje autom kiristimo gaćice pelene ali možda do sad dva puta da se upiškila tako.Ali naspavanju i dalje nosi pelenu,kad se probudi bude mokra.




dijana1* -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 0:16:23)

Kosta ima godinu i 11 m i vec smo 2-3 dana u fazi skidanja pelene. Primetila sam i pre 2 meseca da smo mogli skinuti ali ja nisam mogla zbog trudnoce i eto sada sa stomakom do zuba ipak skidamo pelenu[sm=smiley36.gif]
u cetvrtak i petak u vrticu je sve obavljao u nosi. Na dnevnom spavanju nosi pelenu pa mu i ja kuci stavljam da ga ne zbunjujem.
Juce se kuci ukakio u gace i 1-2 upiskio a danas je vec bolje. Trazi kada mu se piski-kaki. Jednom je samo malo pisnuo u gace i prekinuo da bi seo na nosu.
Mnogo mi je smesan i sladak, sam se skida, sam seda. Nema sanse da dozvoli da mu se pomogne pa kada zavrsi navlaci gace pa mu zapne za dupe[sm=smiley36.gif]
Uglavnom ostajemo na dnevnoj i nocnoj.




serpica -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 7:12:30)

I mi smo skinuli pelenu pre tri nedelje,nisam verovala da ce tako brzo da ide,preko dana je uspeo odmah da skine,upiskio se mozda dva puta,onda sam i nocu izbacila,stavim ponekad kad ne piski pre spavanja i kad popije mleko uvece,ali to je baas retko..




Sanjica26 RR -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 7:44:04)

I mi smo skinuli pelenu jos letos. Bravo za sve drugare.




Rosita -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 11:52:57)

Joj zene ja sam napravila greske sa tom pelenom [sm=smiley13.gif]. Relativno lako smo skinuli dnevnu, ali nocnu mu nisam skinula. Jos u maju smo skinuli dnevnu. Realno, mogao je tokom leta da skine, ali ja sam imala neka maltretiranja i tripove i nisam to uradila. I ostala nam nocna. Uglavnom bude mokra. Moj glavni trip je da je zima, da je on stalno otkriven, da ce se prehladiti [sm=smiley13.gif]. Ne znam sta cu i kad. Imate neki savet ?

PS Kod kuće, na dnevnom spavanju, isto se upiški, ali obično dugo spava. U vrtiću se ne upiški, ali tamo spava kraće. Rekla sam vaspitačici, ovoj koju najviše cenim, za noćnu, očekivala sam da će biti u kritikujućem duhu, ali nije, kaže nema veze, skinuće... Ali ja ne znam kad ću i kako. Sve je to u mojoj glavi. Mada, mnoge moje greške potiču od mantre- moram sve učiniti da D bude zdrav, da može u vrtić, a mi na posao, jer nema ko da ga čuva... Svesna sam toga.




dijana1* -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 14:23:17)

Rosita ja sam Vuku odjednom skinula pelenu i dnevnu i nocnu. Sa dve godine. Sada ima 5.5. I jos se mucimo sa nocnim mokrenjem. Pelenu ne mogu da mu stavim jer je veliki. Moram da ga budim da se ne bi upiskio. Jos nije stekao tu svest da se nocu ne piski. Prati mu pelene , kada budu ujutru suve onda mu skini. Ocigledno je da jos nije spreman.




cockic -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 14:57:48)

i mi ceri skinuli nocnu pelenu pre manje od dve godine nismo je vracali,ali ona svakako se nocu upiski,sad ce cetiri godine.u njenom slucaju kolicina vode ima veze sa tim da li ce se upiskiti ili ne.dok npr. sin moze da popije 500ml vode nece piskiti niti se upiskiti tj.nije se nikad nocu ni upiskio od kad ih je skinuo.




Rosita -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 15:12:33)

Tako znači. Dijo, on je tokom leta često bio suv, ali tad se i znojio, verovatno ima i toga. Kao da je nazadovao sa tim noćnim piškenjem. Ništa, onda ću pratiti pa ću da reagujem. Hvala vam! Utešile ste me. Meni se činilo da svi ovde lako odustanu od noćnog piškenja.




Valerie -> RE: Skidamo pelenu II deo (8.11.2015 15:48:23)

ni mi jos nismo skinuli pelenu za spavanje. ni za popodnevno. ona se ne budi kad joj se piski. a ja nisam u stanju da je kompletno presvlacim i posteljinu usred noci, a bogami ni popodne. tad je uglavnom suva, ali ne uvek... a nocu nikad nije suva. nacekacemo se. a i spava od 21.30 do 8.30 uglavnom, pa me ne cudi... ima dana. mi ni dudu za spavanje nismo izbacili. valjda cemo uskoro. mada kad je ona srecna, i ja sam




Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>