RE: Kolposkopija i biopsija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Verus -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 19:35:25)

crna ruzo: meni su to radii nakon loseg Papa testa da utvrde tacno kakve su celije u pitanju i do koje mere su "otisle".  Nije me bolelo.  Biopsija me je bolela poput menstruacionih grceva, tako da zaista nije strasno.




crna ruza -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 20:41:06)

meni ce pre toga uzimati PAPA test,ali bojim se.[sm=smiley13.gif]
a ovo HSG folikumetrija jel to na ultrazvuk [sm=zmeden.gif]




crna ruza -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 20:42:30)

pa jel se radi zajedno kolposkopija i biopsija ?? e nista neznam , nisam pametna, meni pise samo PAPA, kolposkopija i to HSG folikumetrija[sm=smiley13.gif]




Verus -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 21:05:12)

Meni su radili odvojeno papa test, koji je bilo los, pa odvojeno kolposkopiju, i onda su zakazali biopsiju neki drugi dan.  Kad smo dobili rezultate biopsije, tek tada su odlucili da li cu na operaciju- pa su na kraju i radili LEEP....




crna ruza -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 23:32:24)

eh sta sve nema ....
ja sam isla da se pregledam jer godinu dana pokusavam da ostanem trudna, ciklusi mi nekad variraju a nekad tacni.
pa mi dr uradila ultrazvuk, pa vaginalni pregled rukom i vaginalni ultrazvuk.
pa mi za neki sledeci put zakazala ovo sto sam napisala...
papa,polposkopija i HSG folikumetrija, ovo zadnje predpostavljam da je ono za folekule da gleda koliki su, al jel se to radi ultrazvukom?
eh nista neznam[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]




New Mom -> RE: Kolposkopija i biopsija (18.8.2011 23:58:00)

crna ruzo, ima tema o HSG (KLIK) pogledaj šta su devojke pisale, možda ti pomognu iskustva.




crna ruza -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.8.2011 20:57:29)

ja sam danas radila kolposkopiju i boleleo me [sm=smiley13.gif], ne dok mi radili nego kasnije, kad sam ustala i bilo mi muka, ali nije to nista,nego mene sad muci dr kaze na grlic materice ima neka "ranica" uzela mi bris i papa test pa kad dodju rezultatu(u ponedeljak)tad ce mi kazati sta je, jel lose, ili ne [sm=smiley19.gif].
zanima me jel ima neka ovakvo iskustvo ili zna nekog kome je bilo ovako, cisto da se malo utesim, ako ima utehe [sm=smiley19.gif]




Verus -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.8.2011 21:18:14)

cesto moze biti ranica koja nista ne znaci i sama zarasta-ja sam pretproslog leta imala los papa, ali posto nemam hpv virus, onda nisu nista radili-sve samo zaraste i nestane, nekad jednostavno, dodje do promena ali ne znaci da su lose! nemoj unapred da se sekiras




Suncicabg -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.9.2011 19:56:11)

Danas sam radila Papu i Kolposkopiju, i dr je bila malo zabrinuta oko kolposkopije. Naime kaze da imam "nesto" na gornjem delu, ali da ce znati sta je i kako je kad budu rezultati pape, a to je za 2 nedelje.
Treba li da budem zabrinuta?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sta bi moglo biti "nesto"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.9.2011 20:35:47)

Ja radim ujutru ali rezultati su za 7 dana. Rade mi u bolnici, sada dođoh sa pregleda. Jbt kako me boli, endometrioza mi porasla na skoro 9 cm ...




Vika -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.9.2011 22:37:57)

Sunčice, ukoliko PAPA bude III grupa, verovatno će predložiti biopsiju. Čak i tada raspon mogućnosti je veliki- od ničega do svačega- ali dok ne stignu rezultati nemoj lupati glavu. Takođe, bitan je dobar dr a nije loše potražiti i drugo mišljenje. Meni je spasilo glavu.

Nadam se da nije ništa, ali ni slučajno nemoj prestati da se pregledaš, jer je vreme bitan faktor ako nešto i jeste. Srećno!




PoisonEve -> RE: Kolposkopija i biopsija (19.9.2011 22:50:56)

nemoj da panicis unapred Suncice! Nista to ne mora da znaci.
Meni su 2006. pronasli ranicu ali doticna dr. je uporno odbijala da me salje u NF i govorila je kako je to sve ok i kako ni ne treba da se radi PAPA. E onda sam na svoju ruku otisla u NF i rezultat pape je bio III grupa. Uradjena je biopsija (iskreno, mene je bolelo jako) i kako rezultati nisu bili dobri, uradjena mi je konizacija i posle sam bila ko nova! Samo 3 dana sam bila u bolnice.
Nista me nije bolelo zaista.
Jedino sto od tad radim papu i kolposkopiju na svaka 3 meseca, ali da kucnem u drvo sve je u najboljem redu![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 0:54:42)

I moja dr je rekla dea cemo sacekati rezultate Pape. Znaci ako je III nije dobro [sm=smiley13.gif]
Koja treba da bude da bi bilo sve ok?
Inace ja sam i jedno i drugo radila pre godinu dana, kad sam se spremala za prvu vto i sve je bilo ok, zato sad nisam ni razmisljala da nije dobro, kad ono...[sm=smiley13.gif]
Ne panicim ali pocinjem da se jako bojim[sm=smiley13.gif]




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 8:58:01)

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

I moja dr je rekla dea cemo sacekati rezultate Pape. Znaci ako je III nije dobro [sm=smiley13.gif]
Koja treba da bude da bi bilo sve ok?
Inace ja sam i jedno i drugo radila pre godinu dana, kad sam se spremala za prvu vto i sve je bilo ok, zato sad nisam ni razmisljala da nije dobro, kad ono...[sm=smiley13.gif]
Ne panicim ali pocinjem da se jako bojim[sm=smiley13.gif]


I ili II

biće sve ok, ne brini [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]






Natalie018 -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 16:35:24)

Prosle nedelje sam isla da dam bris za papa test, ali mi nisu uzeli... kazu vama je bas ovulacija, imate dosta ovulatorne sluzi, bolje je da papu uradite nekoliko dana nakon ovulacije jer se cesto desava da se tada ne mogu dobro zagrebati celije sa povrsine grlica, pa u uzetom uzorku nema dovoljno celija da bi rezultat bio validan. Ovo mi niko ranije nije rekao, da li zbog toga sto nije bila ovulacija ili... Ja sam bas mislila da sam preduhitrila ovulaciju jer mi je bio 10. dan ciklusa. Htela sam ranije da uradim papu, pa sa rezultatima da odem i na kolposkopiju i UZ  u sredini ciklusa. Kolposkopski nalaz je bio uredan, kako kaze moj dr., sa manjim poljem ektopije i zonom reepitelizacije zatvorenog tipa. Pitala sam ga da li bi trebalo necim da se tretira i prokomentarisala kako uvek imam ektopiju. Nekad je sasvim mala, nekad se malo poveca. Na to je on odgovorio da je to normalno i da cu prestati da je imam tek kad prestanem da menstruiram, i da se ektopija ili kako je narodski zovu ranica, tretira tek na osnovu nalaza biopsije, a koja se radi u slucaju loseg papa testa.
Sutra idem da dam bris za papu, valjda ce biti ok. Do sad je svaki put nalaz za papu bio II.




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 20:35:02)

IZVORNA PORUKA: Natalie018

Prosle nedelje sam isla da dam bris za papa test, ali mi nisu uzeli... kazu vama je bas ovulacija, imate dosta ovulatorne sluzi, bolje je da papu uradite nekoliko dana nakon ovulacije jer se cesto desava da se tada ne mogu dobro zagrebati celije sa povrsine grlica, pa u uzetom uzorku nema dovoljno celija da bi rezultat bio validan. Ovo mi niko ranije nije rekao, da li zbog toga sto nije bila ovulacija ili... Ja sam bas mislila da sam preduhitrila ovulaciju jer mi je bio 10. dan ciklusa.


Meni je danas 10.dan, ovulacija počela juče, baš je jaka, puno sluzi ali su mi dva puta danas radili kolposkopiju, papu, cerv. bris bez problema.




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 20:42:25)


Opet se vidi ranica grrr, i rekli su da planiram i biopsiju (pre ili posle operacije endometrioze u zavisnosti od rezultata pape).




Suncicabg -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:00:31)

Dunja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Suncicabg -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:01:29)

IZVORNA PORUKA: dunja RR


Opet se vidi ranica grrr, i rekli su da planiram i biopsiju (pre ili posle operacije endometrioze u zavisnosti od rezultata pape).


Da li se uvek kad se vidi ranica se radi biopsija? Jel ovo moje "nesto" ranica?




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:04:41)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Sunci, ovo moje zovu"mozaik".

Pa mislim da se ne radi uvek biopsija, jer eto meni već 7 godina kažu da ne diram to. Prvi put sam išla kod privatnog večeras i eto ona reče da treba.




Suncicabg -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:13:43)

Drz se Dunjice, ja se tesim da dok god idemo kod dr, drzimo stvari pod kontrolom




Vika -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:31:05)

Meni su takođe godinana pratili mozaik bez biopsije. Jednog lepog dana pošto me je mrzelo da iz centra idem na Banovo brdo kog svog ginekologa, odem kod takođe dobrog dr na Vračaru i čim je pogledala kolposkopski, preporučila je biopsiju. Da li su promene uznapredovale za četiri meseca ili je do dr, ne znam, ali rezultati biopsije nisu bili dobri, pa je usledila konizacija i na sreću, otklonjeno je.




Nensi* -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:31:19)


IZVORNA PORUKA: Suncicabg


Da li se uvek kad se vidi ranica se radi biopsija? Jel ovo moje "nesto" ranica?



ne radi se uvek. ja sam dugo imala ranicu na grlicu i dr nije htela nista da radi dok mi je god Papa bio II grupa,kad se to promenilo onda sam morala na biopsiju.




dunja RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 21:50:39)


Nensi i šta je bilo posle biopsije? ReZultati bili OK i dalje nisu dirali? Da li još uvek imaš ranicu?




Ana RR -> RE: Kolposkopija i biopsija (20.9.2011 22:05:50)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja radim ujutru ali rezultati su za 7 dana. Rade mi u bolnici, sada dođoh sa pregleda. Jbt kako me boli, endometrioza mi porasla na skoro 9 cm ...


Uh, čoveče... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>