Lilly* -> RE: Ginipral, Partusisten (7.7.2010 23:00:29)
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Dr mi je rekla da ce mi uvesti nesto od ova dva zbog kontrakcija jer Utrogestan nema vise efekta... Citala sam da Ginipral izaziva aritmije,pa me interesuju vasa iskustva... Da li ima razlike izmedju ova dva leka i koja je razlika? IZVORNA PORUKA: dr boba Nensi, istina je da Ginipral uzrokuje aritmije, ali se obavezno pije u kombinaciji sa verapamilom koji suzbija aritmije. Znam mnoge zene koje su ga pile i nisu imale problema. Partusisten je slican lek,istoi je mehanizam delovanja, moze i on izazvati aritmije, ima ga i u injekcijama za infuziju i u tabletama, ali ja jos nisam cula da je neko pio tablete, obicno ga daju u bolnicama kroz infuziju, pa onda nastavljaju sa tabletama giniprala. To je ono sto ja znam, a dr ce verovatno odabrati za tebe najbolju varijantu. IZVORNA PORUKA: anajid Nensi ja pijhem partusisten negde od 4 meseca,stalno,posto sam radila konizaciju i skracen mi je grlic.Vec sam cini mi se negde pisala!U pocetku sam se jako tresla,pa sam pila uz njega VErapamil a kasnije sam izbacila Verapamil da sto manje tableturina pijem i valjda mi se organizam navikao,prestala sam se tresti.Obavezno ga uzimaj poslije jela,na pun stomak,manje su reakcije.Eto pijem ga jos uvek.Kiss,ne sekirajse! IZVORNA PORUKA: ana77 Ja pijem ginipral vec mesec dana i od pocetka nemam nikakve reakcije. Mozda ponekad ujutru kad nisam bas dobro najedena ali nista strasno. Ja uopste ne pijem verapamil sto bih i tebi preporucila ako mozes da izdrzis bez njega, mada mnogo zena to pije u kombinaciji ali sto manje tableta to bolja, valjda. Moj savet ti je da ga nikad ne uzimas na prazan stomak. Vidi kako ce ti ici, pa ako ne budes imala nikakve strasne reakcije onda pij bez verapamila. I nisu to bas aritmije, u mom slucaju (jednom sam greskom popila, a nisam jela ni pre ni posle toga jedno 2 sata) to je bio vise ubrzan puls i kao osecaj da se malo treses ali ni to nije bilo nista toliko strasno (ali ipak bolje bez toga). Pozdrav :D! IZVORNA PORUKA: Lisica Nensi moj ti je savet da pijes verapamil jednom dnevno posto lekovi za odrzavanje uticu i na puls bebe uzmi pola tablete ujutro a pola uvece
|
|
|
|