Trudnicica83 -> RE: Ginipral, Partusisten (13.7.2010 11:02:10)
|
Evo i ja da napisem najnovije iskustvo sa Ginipralom, mozda nekome pomogne. Ja sam od petog meseca na njemu zbog kontrakcija (koje su trajale po nekoliko sati kad se jave) i to na maksimalnoj dozi (8x). Od 30.nedelje mi je doktor smanjio na 6x, a od 34. na 4x. Zadnjih dva meseca meni se smirile kontrakcije, divota, ja krenula da spartam, svaki dan nekud idem. Medjutim, kako sam smanjila na 4x u toku prosle nedelje mi se jave kontrakcije, ali ne kao ranije, nego na 15 min-pola sata i traju po minut. Ja se prepala, ali nista me ne boli, tako da mi je sad vratio na 6x, idem u cetvrtak na kontrolu pa cemo da vidimo, da se nisam otvorila ili tako nesto. Zato sad strogo mirovanje. Sinoc sam samo skinula ves sa konopca i rasporedila ga i dobila 1 kontrakciju. Kad sam to videla - vise ne pipam nista, imam jos 7 dana do 9.meseca, i dok ne udjem u bezbednu zonu, ne pomeram se. Tako da ako vam kaze strogo mirovanje, tako i uradite, jer je ipak bekac najvazniji! P.S. Plus, kad imas kontrakcije, one smanjuju protok hranljivih materija od posteljice do bebe, tako da slabije napreduje. Znaci, krevet!
|
|
|
|