RE: Bračni problemi II deo (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi



Poruka


Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 16:00:10)

Znam, branki. Ali u čemu je razlika između "napuštene" i napuštene žene? Meni je gore da neko ostane sa mnom a da se osećam napušteno. Ne možeš da imaš ono(g) ko ne želi da ti pripada. I pitanje - šta gubim? Bolje pitajte šta dobijate. Gubite lošeg čoveka koji nije tu za vas a dobijate šansu da upoznate boljeg. Naravno, uvek sam za borbu za opstanak, ali ona borba u kojoj se samo jedno bori za oboje unapred je izgubljena.




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 16:18:33)

I da, ne mislim da je radikalno posaditi muškarca na stolicu i reći mu da prestane da pravi budalu od vas. Kad je to postalo radikalno? To je muškarac kojem perete, kuvate, kojem rađate decu. On, kao prvo, uopšte ne bi trebao da vas dovodi u takvu situaciju, ali kad vas je već doveo - naravno da treba da mu se pokaže kako stoje stvari. I da, ako i nakon toga što ste ga zamolili da bude normalan muž i otac (što se podrazumeva), ako i nakon toga što ste mu predočili da vas povređuje on i dalje nastavi to da radi - da, mislim da tada treba odustati od borbe. I da me izvine sve mazohistički nastrojene žene - nikada neću razumeti trpljenje svega zbog straha od od budućnosti. Bolje imati kakvu takvu budućnost nego trpeti ceo život nekoga ko vas tretira kao fekalnu masu.




wivern -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 16:27:09)

Bubo tu si u pravu, žene ulaskom u brak i pogotovo dobijanjem dece zapuste sebe. Nekada se zapuste i fizički ali je mnogo veći broj onih koje su zapuštene psihički i društveno. Izgube svoje društvo i sebe jer se ulože u sve drugo. Nikako da shvatimo da možemo biti i mame, i domaćice, i dobre supruge a da pri tom ne izgubimo svoj život i svoja interesovanja.
Sumnja nikada neće nestati, nikada i jedino pitanje je da li Iva želi tako da proživi ostatak života.




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 16:40:48)

Znate zašto muževi žele druge žene, pored svojih? Zbog dostupnosti. Sopstvena žena, većina njih, se nakon udaje i dece pretvori u dosadnu Uvek Dostupnu. Zaboravi na ono što je bila i sve postane podređeno mužu i deci. A nekim muževima to ne prija, jer im se još nije ugasio taster za osvajanje. Pa onda traže nešto nedostupno, bila to bivša riba, koleginica od 100 kg ili bubuljičava kasirka u Maxiju. Bilo šta, bilo ko, samo da je teže dostupno od Već Osvojene Tvrđave kod kuće. Jbg.
Treba vratiti sebe, zato. Zbog sebe. Zbog vas. Da, sve je na tebi, uvek dostupna ženo, ali eto, probaj da malo budeš nedostupna. Ne kao taktika, ne zbog njega, zbog sebe. Pronađi se, pa će i on pokušati da te pronađe. Ako misliš da je i dalje vredan...




emicaa -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 17:22:07)

Joj Bubo da te nema trebalo bi te izmisliti,a kad te već imamo onda te treba klonirati [sm=smiley1.gif]




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 17:28:11)

Ma, palamudim previše. Ali ne želim da žene zaborave koliko su jake i sposobne u stvari, i da sve mogu samo kad hoće i žele. I nema tog majčinog sina koji može da "pobedi" ženu koja shvati koliko vredi.




vocicana -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 17:49:01)

Ziveo govornik, bravo za sve sto si rekla, apsolutno si u pravu. Nema na zalost idealnog recepta za savrsen dopunski odnos tj netretiranje kao fekalnu masu. Zato se I treba malo pozabaviti ovakvom problematikom pre ulaska u pricu koja se zove brak.




wivern -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 18:32:23)


IZVORNA PORUKA: Buba Mira
I nema tog majčinog sina koji može da "pobedi" ženu koja shvati koliko vredi.


[sm=smiley20.gif]




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 20:13:33)

Mene je nekoliko momaka "goveda" naucilo da postujem sebe. Prvo ja, opet ja, pa tek onda on.
I na kraju ovaj moj ispašta zbog nacina na koji su me tretirali bivsi momci pre njega. Bilo je tu "ćuti, šta ti znaš o politici", "izvini, nisam rekao mojima da imam devojku, zato te nisam ni poveo", "ne možemo da se vidimo iskrslo mi nešto".... i sl.
I posla svake ove izjave sam raskidala.
Možes samo da me otkačiš ako imaš smrtni slučaj u porodici, ako smo se dogovorili dase vidimo ispoštuj me jer ja to isto radim i za tebe.

Buba, svaka ti zlatna [sm=bravo.gif]




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 20:15:43)

U petak se desilo nešto sto nam je malo osvežilo rutinu [sm=smiley1.gif]
Izasli smo sa prijateljima i ja krenem u jednom trenutku u wc. Zaustavi me tip (em mladji em super zgodan) i ponudi mi piće. Ljubazno sam se predstavila, odbila piće, zahvalila se, pokazala mu svog dragog sa društvom na drugom kraju lokala, pozdravila se i otišla.
Kad sam se vratila za sto dolazi konobarica i donosi piće za sve nas od onog tipa za šankom. Svi smo mu nazdravili, i on nama, kad je napuštao kafić došao je i da se pozdravi. I to mi se dopalo. vČak je imm prokomentarisao da je to "lepo od njega".
Ja lebdim do neba, a mm ne skida ruke s mene. Zagrlio me i ne pušta celo veče.
Da se razumemo, ja sebe ne smatram ni zgodnom ni lepom, to veče sam se doterala, videla sam sjaj i divljenje u ocima mm kad me video skockanu i napirlitanu.
Treba muževima takva šok terapija. Lepo je cveće i u njihovoj basti, ali može se desiti da i neko drugi poželi da ubere njihovo cveće.




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 20:49:46)

Ivanka, mrnjau [sm=smiley36.gif]




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 20:51:13)

Buba, još se osećam kao boginja! Još me drži to od petka!
Nije ova stara koka još za bacanje (mada ponekad to i pomisli) [sm=smiley36.gif]




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 21:13:02)

Nemaju sve žene, nažalost, mogućnost da budu "slobodne" u braku. Nakaleme, svesno ili ne, sebi na grbaču i šta treba i šta ne treba, izgube se, drugarice uhvate maglu, decu nema ko da čuva, sve znam. Ali, brate, sve se jo da ogranizovati ako se hoće. X puta sam dočekala muža uveče sa rečima "dete ti je gologuzo u kupatilu, čeka te da je kupaš, ja odoh". I odem. Možda njemu ne bude pravo, ali to ja zovem fer play. Sutra će on ići negde na pivo/teretanu/blejanje/šta god a ja ću biti kod kuće. Jer, dete nije samo moje, već naše. Kuća nije samo moja, već naša. I očekujem da uskočiš. Jer ću ja biti srećnija, lepša i raspoloženija, a onda ćeš i ti biti srećniji, lepši i potentniji. Svima lepo.




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 21:59:31)

Buba, ja sam upravo to i uradila "dete te ceka u kadi da je kupas"
Mm: "A sta joj majka radi?"
Ja: "Cita knjigu!"

Evo, upravo su izasli iz kupatila vriste od uzivancije i smeju se [sm=smiley1.gif]

Ja se uopste ne trudim da budem savrsena majka i supruga. Ne patim od toga da me muz okolo hvali drustvu (znam neke koji zive od toga a muzevi lanzaju okolo)
Ne razumem zene koje se trude da im sve u kuci bude savrseno (dok nije njihova ruka dotakla to ne sija) a posle idu okolo i zale se kako im muzevi ne pomazu dovoljno. Licemerstvo!




branki* -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 22:06:26)

Ja se slazem sa vama,to da je dete zajednicko i da je kuca zajednicka,ali nor mi kad smo naelektrisani,pa ja kazem mm da ne znam vise mi pomaze oko dece ili oko ciscenja ili sta vec,kao sve po pola,onda on ima argument i kaze,pa dobro onda ja cu da sedim kod kuce i cuvam decu ,a ti zaradjuj,je l moze tako?!




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 22:10:33)

Argument mu je glup, bez uvrede. [sm=smiley1.gif]
Ali ja bih ga baš pustila jedan ceo dan da bude sam kod kuće sa decom. Ceo dan, "bez obaveza", da im pruži samo osnovno - tri obroka, kupanje, igranje, pranje za njima. Verujem da bi ućutao i ne bi više reč rekao.
To je to što mi žene same sebi radimo. Dozvolimo da naši poslovi po kući budu ništa i da se podrazumevaju, a njihovi su u najmanju ruku rudarski. Ma nemoj.




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 22:20:12)

Branki, to sto je rekao je glupost. Lakse mu da se izvuce tako nego da se potrudi u zivotu.
Branki, cim pocnu prepucavanja tog tipa vidi se da tu buducnosti nema.
To lako odustajanje i prepustanje zarad nazovi mira u kuci pokazuje koliko je ta osoba izgubila potrebu i osecaj za brakom, porodicom i zajednickim zivotom.

Nema tu leba.
Na zalost, ljudi se vremenom promene, pitanje je samo kada cemo sebi priznati da je do te promene doslo, i napraviti iskorak u stranu iz tog kruga neprijatnosti.
A kako samo ja mom znam da zvocam kad me izneveri ponekad!
Ma ne dam da od mene pravi budalu i tacka!
Moja majka je cutala i trpela godinama tatine izlete, razveli se na kraju.
Zarekla sam se da mi niko nece abijati rogove, ni ovako ni onako.
Ne treba meni ni bracno savetovanje ni nista drugo. Kad progovorim kazem sve sto mislim pa ti brale vidi sta ces. Cinjenice su tu, a ja naivna ni budala nisam. Procitam ga ocas posla. A srecom me ne laze jos uvek. Ne ume jadan da slaze pa to ti je




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 22:23:23)

Sinoc pricam sa komsinicom i zakljucimo da sve bitne odluke vezane za decu donose majke.
Tj, ja pustim mog muza da misli da je njegova rec zadnja ali ga navedem da odluci ono sto ja mislim da je najbolje.
Nije mi jos pokazao da je otkrio moje manipulacije.
Doduse, sad za logopeda se nisam ni konsultovala sa njim. Samo sam zakazala iako mu, vidim, nije pravo.




wivern -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 22:56:44)

Ja od početka tako funkcionišem, doduše teško ide oko te pomoći u kućnim poslovima [sm=smiley36.gif] ali svako ima svoje vreme za uživanje. I nema sile da bih se toga odrekla. Ako sam se udala i rodila dete ne znači da mi se život završio. No odosmo u off. Bež'mo dok nas ne opomenu [sm=smiley36.gif]




Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 23:03:23)

Wiv, nismo u off-u, mozda se nekome otvore oci citajuci nase price.

Ja samo kazem, volim ja njega, ali ne toliko da mu perem noge, i ne toliko da robujem, trpim ponizenja, zamerke i sl. A da me udari smogla bi snage da mu vratim iako sam 20cm niza od njega, ma stolica bi letela ka njemu.
A pogotovu ne trpim da me vara na moje oci i jos pokusava da se izvuce.
Ma stigla bi mu tuzba samo tako.




choopa choops -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 23:49:33)


IZVORNA PORUKA: branki RR

Ja se slazem sa vama,to da je dete zajednicko i da je kuca zajednicka,ali nor mi kad smo naelektrisani,pa ja kazem mm da ne znam vise mi pomaze oko dece ili oko ciscenja ili sta vec,kao sve po pola,onda on ima argument i kaze,pa dobro onda ja cu da sedim kod kuce i cuvam decu ,a ti zaradjuj,je l moze tako?!


Ma ne da može, nego M O Ž E! [sm=smiley36.gif]

Slažem sa sa Bubom i za ono prethodno što je pisala, a i za ovo. Muškarci (većina) misle da je to što žene rade doma ništa. Jednom je i MM probao da mi podvali tu priču (a da se razumijemo on stvarno radi jer imamo privatnu firmu i bukvalno je cijeli dan u poslu, pa čak i kad dođe kući). A onda sam mu fino objasnila da je to što on radi jedan posao, a ja ih radim nekoliko i to za džabaka i to 0-24h. Ako želi da se mijenjamo - može, ako ne želi, ima dvije opcije
1. Da ćuti i bude zahvalan za sve poslove koje sama uradim a ne tražim mu da mi pomogne
2. Da plati:
bebisiterka - 1 sat 3eura
kućna pomoćnica - 1 sat 3eura
kuvarica - 1 dan -10 eura (ovo je sa popustom)

Seksualne usluge za njega gratis [sm=jezicek.gif]

More mene si naš'o da zaebavaš!




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (25.8.2015 23:58:44)

[sm=jezicek.gif]


Čupava moja, ljubim te u gratis! [sm=jezicek.gif]




moja ciklama -> RE: Bračni problemi II deo (26.8.2015 1:02:02)

Buba Miro, moj naklon.
Svaka ti je zlata vredna!




mali_mis -> RE: Bračni problemi II deo (26.8.2015 7:52:04)

Ja jako volim da citam caskanje Buba Mire i Ivanke, svasta pametno se tu vidi/procita.
Davnih dana su mi se oci otvorile, i to onda kad mi je bilo najteze, a njega je boleo kica.
Da nisam udata, i da sada treba da izaberem buduceg muza, pa sigurno ne bih izabrala nekog ko je u stanju da zabije guzicu ispred kompa, i bleji u monitor, dok zene oko njega pakuju, vugle teske stvari... I da, ne bih nekoga ko ne zna da ceni moj rad i trud, jbt mucim se od subote da sredim vrata od ormara, koja nisu ni malo laka za nosenje po stanu. Njegovo je bilo da cuva dete, dok ja farbam, lepim, lakiram, i to mu je bio problem. Juce mi A. izleti na terasu, i prljavim tabanima pocne da mi gazi po vratima na kojima se tek osusio lak. Pa [sm=smiley35.gif] Iznervira me najgore, ne A. vec mm sto ne moze da ga zaustavi, vec ga samo pusti. Uzmem vrata, vucaram ih od terase do sobe, spustim na parket u sobi, odem po druga manja, vratim se, mm stoji i gleda u prazno, A. gazi po vratima. Doslo mi je da ga spalim, ali bukvalno. Pa magare jedno gde gledas.
Ali zato, cim je moj brat nazvao i rekao mu da sidje dole i pomogne mu, skocio je kao oparen. Pa sunce ti tvoje bezobrazno.




Buba Mira -> RE: Bračni problemi II deo (26.8.2015 8:14:58)

Ah, pa svaki je donekle takav [sm=smiley1.gif]
Nije da neće, nego se jednostavno isključe. To i moj povremeno radi, ali ja se dernjam. Ja smaram. Ok, ne uvek, ali smaram [sm=smiley36.gif] Mada ne doživljavam to tragično, to isključivanje. Dokle god mu radi prekidač, ne pravim frku ako se po nekad isključi. [sm=smiley1.gif] Isključim se i ja, ooo, i te kako. Isključim se kad mi kroz priču provuče šta je potrebno njegovim roditeljima. Isključim se kad priča da ga mrzi da ode u nabavku nekih stvari. Isključim se ujutru kad sprema dete za vrtić, tada se pravim mrtva [sm=smiley36.gif]
Dokle god to on/of dugme radi povremeno, a ne stalno, dokle god i ja mogu da ga palim/gasim - kuliram. Ili smaram, kako god [sm=duda.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>