Babyhaller-inhalator (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja oprema



Poruka


Anoniman -> Babyhaller-inhalator (3.2.2009 12:44:00)

Luka je nedavno imao bronhitis, pisala sam o tome, i išli smo 1x dnevno na inhalacije. Znam da može da se kupi taj inhalator... odlučila sam otvorim temu, da ubacim slikice... Možda neko zna da piše nešto više o tome.

[image]http://www4.slikomat.com/09/0203/k54-babyha.jpg[/image]




Anoniman -> RE: Babyhaller (3.2.2009 12:50:18)

[image]http://www.ponuda.com/images/217/dado.jpg[/image]

Na ovaj se inhalira kod nas u državnoj (ili već na neki sličan), i na to su nas prepisali 2x dnevno.

Međutim, privatnik je rekao 1x dnevno, i nije ga inhalirao na ovu spravu već na onaj produžetak za pumpice za astmatičare. Ne mogu da nađem sliku na Netu, ako nađem postaviću. Izgleda kao valjak, sa zadnje strane se stavi pumpica i štrcne se u taj levak, a prednja strana ide detetu na lice (ima masku) i dete diše.




Lu -> RE: Babyhaller-inhalator (23.2.2010 9:59:28)

IZVORNA PORUKA: prase

Prošli put kada se Uroš razboleo, mislim ne samo kada mu je nosić procureo nego kada je počeo da kašlje, odveli smo ga kod pedijatra da vidimo da li mu treba neka terapija. Prepisala mu je 3 inhalacije, dan za danom, pa pošto je to bio petak, da dođemo na kontrolu u ponedeljak. Žene moje, posle samo 3 inhalacije, kašalj je nestao, nosić prestao da curi, dete počelo lepo da spava - ma super.

Sada opet nosić curi i opet smo počeli da kašljucamo. Nije tako intenzivno kao prošli put (kašlje samo malo kad legne da spava, nekih par minuta dok se ne namesti lepo) ali opet... I sad, ja razmišljam: što da ga vodim opet pedijatru, pa 3 dana za redom (ili više) na inhalacije - možda i 2x dnevno, kad mogu lepo da kupim inhalator. U njega se stave Pentanol, Prospen i fiziološki rastvor, uključi se 10 minuta i kraj.

E sad... ima tu i prepreka. Ne znam ni koju razmeru, ni koju dozu ovih rastvora da primenim. Drugo, nemam pojma koji inhalator da kupim. Vidim da ima nekoliko vrsta, te kompresorski (mislim da je takav u Domu Zdravlja), te ultrazvučni; pa sa 2 maske, sa 3 maske, sa cevčicama i dozatorima - pogubila sam se.

Da li je neko od vas kupio inhalator i koji? Da li iko ima predstavu o tome u kojoj razmeri treba mešati ove preparate? Ja nešto cenim da je to sve manje-više blagotvorno, neškodljivo, ne mogu baš puno da pogrešim al' opet...



IZVORNA PORUKA: jance

Ja sam od rodjenja valjda imala iskustva sa inhalatorima posto imam astmu od rodjenja, a pumpica je za mene prejaka. Dobila sam pre nekih 10 godina neki italijanski inhalator, tada je to spadalo u ortopedska pomagala pa je bio besplatan. Uglavnom, sto se tvojih pitanja tice, moj savet ti je da ako dete nemora previse cesto da ga koristi nemoj da se razmahujes i kupujes neke skupe..ovde u NS prosecna cena im je 4000din i navise (tih manje skupih).
Sto se tice doziranja, naglasavam da nisam lekar,samo sam korisnik inhalatora vec nekih 20 godina, od toga 10 godina koristim svoj. To lekari inace prepisuju prema detetovoj tezini i prema ozbiljnosti oboljenja. Moj savet ti je da odes sa detetom kod lekara i da kazes da imas inhalator kuci i da ces mu ti davati terapiju, da ti oni samo napisu odnos lekova. Trebace ti onda, osim inhalatora i prepisanih lekova jos i fizioloski rastvor i jedna injekcija sa iglom za izvlacenje kapi za inhalaciju i fizioloskog rastvora iz boca, to je ja mislim sve.
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj :)
I da, svi oni ti imaju veliku masku, malu masku i masku sa cevcicama za nos. Neznam koliko ti dete ima ali ako je malo onda mala maska je sasvim dovoljna.


IZVORNA PORUKA: prase

Hvala puno na odgovoru!

To je pravo rešenje, da dr određuje dozu a ja koristim inhalator kod kuće. U skladu sa tim, ne bih ni pokušavala da radim inhalacije kod kuće na svoju ruku, nego samo ako dr prepiše. Nego me zbunila jedna koleginica, ima sina koji je stariji od mog nekih 4 meseca i kaže da su oni koristili inhalator kod kuće ali bez toga da im je neko dozirao te rastvore. Pošto inače ne deluje opaljeno, ja mislila to možda može i tako... i samo sam čekala da me neko ovde na RR opomene kako se to ne radi bez čika doktora [sm=smiley36.gif]

Nisam mislila da kupujem neki preskup inhalator, al' ne bih ni da mi se raspadne u prvoj upotrebi. Mi smo kao deca imali inhalator koji radi na principu vruće vode i jeste bilo mučno ali je funkcionisalo. E sad, Uroš je malo mali za to, ne vidim da bih mogla da ga nateram da baš udiše nešto vruće... a na onaj inhalator u DZ je super reagovao, prvi put se otimao a drugi put je čini mi se i uživao, oseća dete da mu to pomaže...


IZVORNA PORUKA: jance

neznam, pretpostavljam da je tvoja koleginica koristila doze od vremena kad je dr pretpisao pa samo tako nastavila. (mislim, tako ja radim, ali opet ja imam 25godina i moja kilaza nevarira kao detetu koje raste i razvija se).
Sto se inhalatora tice, oni u DZ su koliko ja znam ( a veruj mi trazila sam, posto se i moj nedavno pokvario) od 200eura pa navise. Mislim da ovi nasi cak dolaze i sa nekom garancijom..ipak to nije neka komplikovana sprava, mali motoric koji gura vazduh pod pritiskom :). Uglavnom, nevidim potrebu da ga tvoj sin koristi bas svakog dana, a evo ovaj moj, koji sam ja nekada koristila i nekoliko puta dnevno, i skroz je neka nepoznata zglj marka je izdrzao 10 godina.

No, ni ja nebi malom detetu bas davala onaj na paru, prvo sto ga ja mrzim, a drugo , ako dete gusi kasalj, bas da ga jos pored toga gusi i vruca vodena para, nevidim nikakvu potrebu niti razlog.

Nadam se da ce ti sincic brzo ozdraviti i da necete ni imati potrebu za inhalatorom ubuduce.

P.S. Cisto da te upozorim, mada ovo je bio slucaj samo samnom i sa mojim lekovima, kod mene su inhalacije od najranijih godina izazivale neku vrstu zavisnosti. Cim su me lekari skinuli sa terapije, ja bi za dva dana odma dobila nove napade i morala ponovo na terapiju. Sve se ovo desavalo dok nisam malo odrasla i moji su sami na svoju ruku poceli da mi redje davaju terapije, pa sam na kraju jednostavno zaboravila na to. No, kazem to je moje iskustvo i sa mojim lekovima.




Dora -> RE: Babyhaller-inhalator (23.2.2010 10:32:55)

Na Tašinoj prvoj slici je bebi haler i koristi se za pumpice koje se daju deci koja imaju astmu. Na jedan kraj se stavi pumpica sa lekom, drugi gumeni kraj se stavi detetu na nos i usta i prsne se pumpicom u taj srednji deo. Dete deset puta udahne vazduh (raspršen lek) iz tog dela (ili već kako dok. prepiše).

Na Tašinoj drugoj slici nalazi se običan inhalator koji radi na struju i kakav se koristi u DZ. Prepisuje se deci sa bronhitisom i u njega se ubacuju kombinacije lekova i fiziološkog rastvora. Onda inhalator pravi paru od tog rastvora koja ide kroz cevčicu preko maske koja je na detetovom licu. Dete udiše tu paru dok god ona izlazi (dok se rastvor ne potroši).

Imam kući i jedno i drugo, nekada smo koristili sve te sprave jako često... Za decu koja često imaju bronhitis dobro je imati inhalator kući jer kad se dete inhalira ne sme da izađe i udiše hladan vazduh.




mihi -> RE: Babyhaller (23.2.2010 10:46:29)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

[image]http://www.ponuda.com/images/217/dado.jpg[/image]

Na ovaj se inhalira kod nas u državnoj (ili već na neki sličan), i na to su nas prepisali 2x dnevno.

Međutim, privatnik je rekao 1x dnevno, i nije ga inhalirao na ovu spravu već na onaj produžetak za pumpice za astmatičare. Ne mogu da nađem sliku na Netu, ako nađem postaviću. Izgleda kao valjak, sa zadnje strane se stavi pumpica i štrcne se u taj levak, a prednja strana ide detetu na lice (ima masku) i dete diše.


Kupila sam ovakav inhalator u apoteci pre neki dan košta oko 4400. din. Pokušavala sam da inhaliram Miloša kada je kašljao pre nekoliko dana. Stavila sam u inhalator običan fiziološki rastvor i 2 kapi ekstrakta biljaka za inhalaciju Josif Pančić apoteke. Miloš se plašio i nije hteo masku ali sam uz aparat dobila i nastavk za nos i usta tako da sam ga po malo inhalirala. Nije toliko bitan aparat nego čime se inhalira dete. Ukoliko lekari prepišu neki kortizonski preparat za inhalaciju to je za ozbiljnije bronhite i OBP. A ovo ne obavezno inhaliranje na fiziološkom rastvoru i ekstraktima biljaka isto pomaže kod prehlada, olakšava disanje. Dora je super objasnila razliku između ova dva aparata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] .




choopa choops -> RE: Babyhaller (2.3.2010 17:38:49)

L je negdje sa 14 mjeseci dobila dijagnozu potencijalnog alergijskog bronhitisa. Pa nam je dr preporucila inhalaciju. Kako je bila sezona gripa i svakavih bolestina, nije mi padalo na pamet da je vodim u DZ vec smo kupili u apoteci.
E sad kazu da su ultrazvucni tihi i da se djeca lakse naviknu na njih (narocito malena), ali da ne rasprsuju dovoljno dobro kao kondenzatorski. Mi smo uzeli ovaj i kosato je oko 40 eura. I nismo imali problema sa navikavanjem s obzirom da je bucan.

[img]http://www.bebby.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/m/e/mebby3small.jpg[/img]




Dora -> RE: Babyhaller (2.3.2010 17:47:17)

Mihi, apsolvirala sam oba[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Dobro je inhaliranje sa fiziološkim i pantenolom ili sa fiziološkim i Prospan kapima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] to i za odrasle i za decu. Prvo je kod promuklosti i bolova u grlu a drugo za iskašljavanje.




*Alexx* -> RE: Babyhaller (12.4.2010 14:57:45)

Ima li ko iskustva sa ovim inhalatorom?
piston aerosol
[img]http://www4.slikomat.com/10/0412/s6m-Captur.jpg[/img]

I mm i ja često inhaliramo, posebno zimi, pa kontamo da kupimo nešto - trebaće sigurno i za bebca, kad tad će imati zapušen nos.




Jeca* -> RE: Babyhaller (12.4.2010 15:00:36)

Imamo temu Inhalacija


IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Luka mi se razboleo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jako puno kašlje i pun je sekreta, lepo se čuje dok diše kako šeta sekret gore dole. Pored nekog sirupa i kapi dr nam je preporučio da kupimo inhalator i inhaliramo ga tako što u 2ml fiziološkog rastvora sipamo 2 kapi nekog leka Berodual. Juče smo odmah išli da kupimo inhalator i ima jako skupih, zatim onih baš za astmu, medjutim nadjemo jedan dečiji za 3750,00 što je i više nego dobra cena jer kažem jako su skupi. I potpuno sam oduševljena. Evo slike:

[image]http://i23.ebayimg.com/06/i/000/7d/db/4d32_1_sbl.JPG[/image]

ima malu masku, zatim veliku za odrasle, maskicu samo za nos i cuclu za jako male bebe. Fenomanalna spravica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Naravno, bolje da nam nije trebala, ali sad kad je moramo koristiti par dana, ja sam jako zadovoljna izborom.





*Alexx* -> RE: Babyhaller-inhalator (12.4.2010 15:02:53)

E, pa ja ovu temu NISAM otvorila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jeco, taj tvoj je baš dečiji, ne mogu odrasli nosevi da stanu u to [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jeca* -> RE: Babyhaller-inhalator (12.4.2010 15:04:45)

mogu. Ima i malu i veliku masku i cuclicu za bebe. Fenomenalan je




*Alexx* -> RE: Babyhaller-inhalator (12.4.2010 15:06:30)

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

mogu. Ima i malu i veliku masku i cuclicu za bebe. Fenomenalan je



Super. Gde ste kupili?




Jeca* -> RE: Babyhaller-inhalator (12.4.2010 15:10:12)

u apoteci pearl medica
i vredeo je svake pare, ali ubi me ako mogu da se setim koliko je kostao [sm=smiley36.gif] oko 4000 cini mi se




meha -> RE: Babyhaller-inhalator (12.4.2010 19:42:26)

Mi imamo onaj na prvoj Tashinoj slici i to nije za inhalacije nego pomoć pri korištenju pumpice.Pumpicu koristimo zbog alergijskog bronhitisa i čestoga otežanoga disanja.Tako da vam onaj ne pomaže kod inhalacija...




Nena81 -> RE: Babyhaller-inhalator (31.5.2010 13:43:38)

MI smo pre neki dan kupili ovaj inhalator, jojo malo malo pa dobije laringitis. Na slici nisu prikazane i 2 maske za decu i odrasle. Jojo je super prihvatio, zanimljivo mu, kao da je dobio novu igarcku.

[img]http://www4.slikomat.com/10/0531/mpz-mab-co.jpg[/img]

A sto se tice doza evo sta nam je pedijatar dala
1.varijanta, vise puta na dan
1ml pantenola ( rastvor za inhalacije)
2ml fizioloskog
ili
samo 3ml fizioloskog

2.varijanta za promuklost na 12h
1/2 ampule pulmicort od 0.25mg
2ml fizioloskog

3.varijanta ako se javi sekret iz nosa, 3* dnevno
10 kapi bisolvona
2ml fizioloski
ili
8 kapi prospana
2ml fizioloskog .


E sad posto od juce i malecka nesto krklja na nos a do sada je nisam nikada inhalirala, sta mislite cime bih smela?
Da stavim fizioloski i pantenol ?
Ne ide mi se kod pedijatra samo za to, jer je guzva neki stomacni virus vlada pa da ne pokupimo jos nesto .




Dora -> RE: Babyhaller-inhalator (31.5.2010 13:56:48)

Pantenol ti nije za šlajm nego za suvi kašalj. Možda sa Prospanom, pročitaj uputstvo dal tako mala deca smeju Prospan i koja doza. Ali ja iskreno nikad nisam koristila inhalator bez da mi doktor prepiše čime da ih inhaliram, iako ga imam a imam i celu apoteku: fiziološki, pantenol, prospan, berodual, efedrin...Najbolje je da ti doktor kaže a ako ne, možeš samo fiziološkim, ne škodi.




Nena81 -> RE: Babyhaller-inhalator (31.5.2010 14:13:19)

Nema ona sekreta jer mi preventivno ispiramo nos svako vece pred  kupanje.Nego kad se probudi "grokce" ko prasence. Par puta i onda sve OK.
Pa reko da ne idem u DZ samo zbog toga ne kaslje  niti kija, fizioloski+pantenol valjda nece da skodi.




Didy -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 22:03:16)

Mi smo išli na inhalacije nekoliko puta, a poslednji put nam je kuma pozajmila inhalator. Imali smo sekreta, ali nam je ona prepisala 1,6ml fiziološkog i 0,4ml pantenola. Ja sam na svoju ruku povećala na 2ml fiz i 1 ml pantenola. Zahvaljujem, Neno, na ovim informacijama. Ubuduće ću ih primenjivati, jer ovde ništa osim pantenola ne prepisuju. Ponekad mislim da rade po brošuri "Sam svoj lekar".[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sve u isti koš.




Anoniman -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 22:34:27)

IZVORNA PORUKA: Nena81


[image]http://www4.slikomat.com/10/0531/mpz-mab-co.jpg[/image]


E sad posto od juce i malecka nesto krklja na nos a do sada je nisam nikada inhalirala, sta mislite cime bih smela?
Da stavim fizioloski i pantenol ?
Ne ide mi se kod pedijatra samo za to, jer je guzva neki stomacni virus vlada pa da ne pokupimo jos nesto .



Isti ovaj sam kupila i ja nedavno, kada je Luka imao laringitis, zadovoljna sam, Luka ga je super prihvatio.

Kada je imao laringitis dr je dala terapiju:
1,5ml fiziološkog i 5 kapi Efedrin 0,5%.

Kada smo sledeći put bili, kašljao je zrelo, i bio mu je začepljen nos, rekla je da ga inhaliram samo fiziološkim, a ako ašalj postane suv da dodam pantenol za inhaliranje.
Da li ga ima u novosadskim apoekama? Dr mi reče da ga nema. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (pantenola za inhalacije)




Nena81 -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 22:58:48)

Mene napusi zesce zena iz apoteke, tj gospodja sa dosta god iskustva [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], kaze da je to isti pantenol, kao i onaj koji inace kupujemo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
I nama je pedijatar rekla da trazimo pantenol za inhalacije a ne rastvor pantenola, ja je lepo pitala,kad se ona nadje uvredjena, recite vi vasem pedijatru nek mi objasni koji je to pantenol za inhalacije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Umal ne dobih batine [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja onda uzela taj koji je imala




Anoniman -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 23:00:37)

Fora je što ja do nedavno nisam imala pojma ni za kakav pantenol sem mast i krem. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nena81 -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 23:07:05)

a i to kad mi kazu mast i krem u cemu je razlika
ja uopste ne provaljujem jesam lyda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 23:10:27)

Mast je masnija. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kupi obe, pa otvori odjednom, pa ćeš shvatiti, ne znam da ti obajsnim.
Recimo, kada leti namažem telo plavom Niveom, hoću da umrem (kao mast), a ako se namažem Dove-om, bude mi super, lagano (kao krem). [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nena81 -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 23:16:44)

kupovala ja pantenol i jedan i drugi nema razlike
mozda bila greska u pakovanju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], majke mi isti su bili




Anoniman -> RE: Babyhaller-inhalator (29.6.2010 23:19:38)

Tečniji bi trebao biti krem, nekako prosto kremastiji, a mast je baš masna. Ja preferiram mast. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>