Mama Natura -> RE: Deca vole homeopatske preparate (15.10.2015 15:58:00)
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Mi smo veoma verni vasim preparatima, medjutim nas pedijatar kaze da je to sarena laza i predlaze Immuno sirup sa cinkom, jer nam dete ide u vrtic i cesto je bolesno zaista. E sad...mi smo ipak za homeopatiju i verujemo vam, pa imam nekoliko pitanja- sme li se koristiti Immunokind, Tonsilotren, Cinnabsin i Influcid zajedno? Draga mama, Slažem se sa Vama da pre svake hemije treba koristititi homeopatske lekove, jer svaki lek ima svoje mesto u praksi. Pretpostavljam da je Vaš pedijatar samo oprezan. Evo odgovora na Vaša pitanja: Pošto ste rekli da dete ide u vrtic, preporučujemo upotrebu Immunokinda tokom cele zimske sezone. On će ojačati imunitet deteta. Ostali homeopatski lekovi koje ste naveli najvise se koriste u akutnim stanjima, tj kada je dete bolesno. Nema potrebe da koristite sve navedene lekove u isto vreme. Prema dosadašnjoj praksi, kod dece predškolskog uzrasta, starije od 3 godine se najviše koristi Influcid. On se koristi kod prvih simptoma prehlade,prema uputstvu za upotrebu za uzrast Vašeg deteta. Tonsilotren se koristi kod upale grla, a Cinnabsin kod kijavice. I sve ove lekove treba koristiti prema uputstvu za upotrebu koje se nalazi u kutiji leka. Ako se koriste 2 ili 3 homeopatska leka, koliki bi trebalo da bude razmak da bude izmedju uzimanja - 5, 15 minuta, sat vremena? Na pr. u 8h ujutru uzmemo Immunokind, a u 8.15h Influcid, jel gresimo tada? Naveli ste dva homeopatska leka do kojih je jedan za jačanje imuniteta, i on se može uzimati tokom cele sezone virusnih infekcija. Drugi lek se koristi za lečenje prehlada i on se uzima kada je dete bolesno. Razlika izmedju uzimanja ovih lekva treba da bude minimum pola sata. Sme li Immunokind da se koristi duze od 2,3 meseca ili su potrebne neke pauze? Ako otvorite uputstvo za upotrebu ovog leka, videćete da ne postoji ograničenje za dužinu primene. Preporuka je da se ovakvi lekovi koriste tokom zimske sezone, od septembra do marta, kada se javlja najveći broj virusnih respiratornih infekcija. Sme li i Immunokind i taj sirup Immuno sa cinkom da idu zajedno? Kompleksni homeopatski lekovi se mogu koristiti sa drugim lekovima ili dijetetskim suplementima, nece doci do interakcija koje mogu naskoditi pacijentu, u ovom slucaju. Mama Natura
|
|
|
|