dunja RR -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:14:06)
|
Milicicak, Degu [sm=smiley31.gif] A bejasmo na kontroli kod fizijatra pre 2 dana, i naša dr. (u Sokbanjskoj) uvek u isto vreme pregleda 3-oje dece, što je suer, jer prati i odnos, interakciju među njima, znači sve, ne samo motoriku. A sa nama dvoje blizanaca, mlađi od S 4 meseca, znate šta sve znaju, a S ništa. Oni hodaju, on ne (to me ni ne brine toliko), oni govore mama, tata, on ne (kaže on mama u poslednjih 14 dana, ali još nisam sigurna da je smisleno), oni idu na nošu, i ne samo to, već traže nošu sami. A S sedi i gleda ih, ko bubica mala, pritom je duplo veći od njih. Kada mu je dr. rekla papa, nije joj mahnuo, ali blizancima jeste, kada su izlazili. S ne pokazuje prstom, ne zna da doda predmet kada mu tražim "daj", već mi daje ruku (jer smo to ranije naučili) i nikako ne može da ukapira da treba da da predmet a ne ruku. Juče je konačno naučio da pokaže glavu. Sada radimo na ostalim delovima tela. Kada mu kažem dođi, ne razume."Idemo napolje" ne razume, jer ne hoda, pa samim tim nije ispratio taj ritual - odlazak po cipele, obačenje, jer ga mi oblačimo, i on obično tada vrišti, jer ne kapira da ide napolje ( a napolje obožava). Krenuli smo po doktorima, pa ću pisati .. P.S. doktori kod kojih smo do sada bili kažu da kasni (neki su rekli, neki ni to), ali niko nije rekao ništa alarmantno, jer svi zaključuju da je veseo, prati sve, radoznao, gleda decu, ima kontakt očima, okreće se na ime. On je samo sa mnom i sa tatom, i verovatno mu fali stimulacije ..
|
|
|
|