RE: NovembaRRski bar (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

serpica -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 7:32:19)

Dobro jutro [sm=kava.gif] evo ja ko padobranac da na brzinu s vama popijem kafu..
Dunjci vidi ovo,pisala sam nebrojeno puta,mozda se i secas,moj Toma je bio mnogo unazad za svoj uzrast,pored toga sto nije hodao,ustajao,puzio,nije se ni oslanjao na noge,kad ga drzis ispod misica on dize noge u vazduh. I naravno da nije pricao,nesto malo brbljao ali ni jedna smislnea rec sem mama i tata sve do pune dve godine.Pa cak i tada nismo uspeli da razvijemo neku komunikaciju i to je poso u vrtic racunala sam da ce uz decu da brze progovori. I onda od jednom,maltene za par dana on je pceo da spaja po dve reci,zatim po tri da bi sad eto mogli lepo da razgovaramo. Jos uvek to nije cisto ali ja sam zadovoljna. to se crtaca tice on je bio cesto ispred tv,gledao se baby tv,sad zna skoro sve pesmice na engleskom,peva ih na svoj nacin,ne treba preterivati sa crtacima ali ja mislim da to bas nema veze sa tim da li ce izvrsavati naloge ili ne. Nama se desi da se on zaigra nesto da ga zovvemo i zovemo a da se ne okrene uopste.
Bice to sve ok mali je on jos..[sm=smiley31.gif]
btw i Tara mi je bila takva pa takodje odjdnom progovorila..sad...ne mogu da je nateram da cuti.

Anck Su Nmaun -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 8:41:55)

Jutriic

Tare su sve takve [sm=jezicek.gif] I moja je dugo pricala nekim njenim jezikom vec sam se bila zabrinula , al kad je pocela da par[sm=jezicek.gif]la sve je stigla. Eto sad lepo izgovara sve rezi nema tepanja i frljanja.

Jao kad vidim da su vec poceli ukrasi da se prodaju, pocelo kicenje pokusavam svaki dan da se oduperm da ne okitimo nasu jelkicu [sm=jezicek.gif]

Inace je svake god. okitim vec pocetkom dec. sledece nedelje verovatno [sm=smiley1.gif]

mali_mis -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 9:16:19)

Jutro [sm=kava.gif]
Ajd sto su poceli ukrasi, nego pocele i petarde [sm=smiley11.gif] Juce sam se dva puta posteno odsekla.

Kata90 -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 9:30:31)

Jutro[sm=kava.gif]
Evo ja pijem kafu,kasnije idemo na rostilj....sad ne moram nista kuvati[sm=smiley36.gif]
I ja jedva cekam da okitim jelku[sm=bravo.gif],tamo negde oko luce onda uglavnom.

NadaR -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 9:33:21)

Dobro jutroo :-)
Mi sami opet. Prvo dorucak ,pa ucenje pa bjezimo negdje iz kuce. Za sad je suncano.
Za rucak , pica, porodicna! :-D
Sinoc sam generalno oribala kičn , ne dam nikome tamo. :-D

emicaa -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 9:40:56)

Hello,it's me [sm=smiley1.gif]
Kontam pravit američke palačinke da jedemo nešto a mrsko mi pokrenuti guzu [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 14:16:04)

Ko sta pije, danas ja castim [sm=smiley36.gif] mm kupio cipele za pola sata bez ikakve drame jos sam u soku [sm=jezicek.gif]

mama krava -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 14:43:26)

E, pa Mili to je baš za čast!!! Potpuno razumem tvoje ushićenje!!! Može tekila!

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 14:50:40)

Milkice, izvoli
[img]http://www4.slikomat.com/13/1129/9ku-Tequil_thumb.jpg[/img]
A mogla bih i ja jednu [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 14:53:23)

IZVORNA PORUKA: serpica
Dunjci vidi ovo,pisala sam nebrojeno puta,mozda se i secas,moj Toma je bio mnogo unazad za svoj uzrast,pored toga sto nije hodao,ustajao,puzio,nije se ni oslanjao na noge,kad ga drzis ispod misica on dize noge u vazduh. I naravno da nije pricao,nesto malo brbljao ali ni jedna smislnea rec sem mama i tata sve do pune dve godine.Pa cak i tada nismo uspeli da razvijemo neku komunikaciju i to je poso u vrtic racunala sam da ce uz decu da brze progovori. I onda od jednom,maltene za par dana on je pceo da spaja po dve reci,zatim po tri da bi sad eto mogli lepo da razgovaramo. Jos uvek to nije cisto ali ja sam zadovoljna. to se crtaca tice on je bio cesto ispred tv,gledao se baby tv,sad zna skoro sve pesmice na engleskom,peva ih na svoj nacin,ne treba preterivati sa crtacima ali ja mislim da to bas nema veze sa tim da li ce izvrsavati naloge ili ne. Nama se desi da se on zaigra nesto da ga zovvemo i zovemo a da se ne okrene uopste.
btw i Tara mi je bila takva pa takodje odjdnom progovorila..sad...ne mogu da je nateram da cuti.

Šerpi, zovem te ovih dana [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

P.S. ja sam jedna isprepadana majka ..

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 14:59:20)

Dunja [sm=smiley31.gif] sve smo mi isprepadane majke... A svako dete ima svoj tempo kojim se razvija i postize odredjene stvari.
Videces, sve ce biti u redu [sm=smiley31.gif]

degu -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:10:07)

Dunjči što se brineš? Pa većina dece propriča negde sa 2 godine. Sećam se deverova mala je sa godinu i po recitovala pesmice, ali stvarno, a sad da mi to neko priča, ja bih rekla Ala lažeš jer ne mogu da zamislim da T spoji 2 reči, a ne rečenicu da sastavlja. Samo ćeš odjednom početi da primećuješ kako sve razume, iako neće da ispuni naloge. Nemoj da ga porediš sa drugom decom, svako dete ima svoj tempo. Naravno slažem se da sa crtaćima ne treba preterivati, treba dete da učestvuje u komunikaciji i interakciji. Dok gledaju crtani kao da su hipnotisani i isključeni od svega. Ali mislim ni da mu pola sata dnevno crtanih filmova neće škoditi, pa nama je Maša spas. Uzmite slikovnice sa domaćim životinjama, pričajte mu, objašnjavajte kako koja životinja kaže, učite, igrajte se i biće to ok [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:14:06)

Milicicak, Degu [sm=smiley31.gif]

A bejasmo na kontroli kod fizijatra pre 2 dana, i naša dr. (u Sokbanjskoj) uvek u isto vreme pregleda 3-oje dece, što je suer, jer prati i odnos, interakciju među njima, znači sve, ne samo motoriku. A sa nama dvoje blizanaca, mlađi od S 4 meseca, znate šta sve znaju, a S ništa. Oni hodaju, on ne (to me ni ne brine toliko), oni govore mama, tata, on ne (kaže on mama u poslednjih 14 dana, ali još nisam sigurna da je smisleno), oni idu na nošu, i ne samo to, već traže nošu sami. A S sedi i gleda ih, ko bubica mala, pritom je duplo veći od njih. Kada mu je dr. rekla papa, nije joj mahnuo, ali blizancima jeste, kada su izlazili. S ne pokazuje prstom, ne zna da doda predmet kada mu tražim "daj", već mi daje ruku (jer smo to ranije naučili) i nikako ne može da ukapira da treba da da predmet a ne ruku. Juče je konačno naučio da pokaže glavu. Sada radimo na ostalim delovima tela. Kada mu kažem dođi, ne razume."Idemo napolje" ne razume, jer ne hoda, pa samim tim nije ispratio taj ritual - odlazak po cipele, obačenje, jer ga mi oblačimo, i on obično tada vrišti, jer ne kapira da ide napolje ( a napolje obožava). Krenuli smo po doktorima, pa ću pisati ..

P.S. doktori kod kojih smo do sada bili kažu da kasni (neki su rekli, neki ni to), ali niko nije rekao ništa alarmantno, jer svi zaključuju da je veseo, prati sve, radoznao, gleda decu, ima kontakt očima, okreće se na ime. On je samo sa mnom i sa tatom, i verovatno mu fali stimulacije ..

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:21:33)

Dunja, prvo i osnovno, NE UPOREDJUJ S sa drugom decom. Super sto ti blizanci sve to znaju ali oni imaju jedno drugo da uce i prepisuju.
Naravno da je dobro da vezbate i posavetujete se sa lekarima ali ja iskreno mislim da on nigde ne kasni. I normalno je da si zabrinuta i isprepadana.
Videces, sve ce biti dobro.

emicaa -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:32:01)

Dunja od moje kume bratičina je tri mjeseca starija od moje T a razlika izmedju njih je ogromna.Viktorije je prohodala sa godinu i po a T sa godinu i dva mjeseca,T melje za sve pare a V samo kaže tata,mama tetka.ali opet sve zna samo što je spora i lijena.
Mi sad ručali pa ćemo u šetnju.

Trcosava -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 15:55:27)

De i j da dodam da ne upoređuješ, a POSEBNO NIKAKO SA BLIZANCIMA!!!

Sećam se negde oko Aninog desetog mseca, pričam sa Sanji, kaže ihaaa one uveliko na noši. Meni vilica do poda.
Mame blizanaca su drugačije, Sanji ih posadi na noše ujutru i da po flašicu mleka i pred TV [sm=smiley36.gif]

I što kaže Mili, blizanci uče jedno od drugog. I većina blizanaca možda kaže mama i tata, ali zato kasnije uvek imaju neki svoj jezik.

degu -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 16:08:50)

Ma joj mame blizanaca, a i blizanci su čudo, svaka čast za te male blizance, al mi smo miljama daleko od noše. Meni je npr sasvim zadovoljavajuće to što ti on da ruku kad mu kažeš daj, znači da razume, nebitno što si ti mislila na igračku i ima veze to što je on samo sa vama, ja sebe uhvatim nekad da kad sam sama sa T ćutim umesto da joj stalno nešto pričam i objašnjavam, jer slabo od koga ima da čuje razgovor, jer ili sam ja sama s njom ili mm i za to vreme ja obično nešto radim, kuvam ili nešto a ona se igra. Jednom nedeljno je čuva baba i ona tad ima obavezu samo da bude s njom, ništa oko kuće, ni oko ručka, ja spremim i nama i T i tačno svaki put s babom nešto nuči jer joj se potpuno posveti. Samo rad s detetom i to je sve. A po slikama se vidi da je S jedan veseli i društveni dečak.

serpica -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 18:11:31)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: serpica

Šerpi, zovem te ovih dana [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

P.S. ja sam jedna isprepadana majka ..

Dunjci kad god hoces imam jos svasta da ti ispricam da ne brines uzalud.[sm=smiley31.gif]

mama krava -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 18:20:41)

Dunja...noša!!!! Pa ovaj moj ako nauči do leta ja ću biti presrećna! Jbt kolko para dajemo na peteneee...treba mi još jedna tekila!

serpica -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 18:27:57)

MK samo kad je dete spremno i svesno za to nista na silu,ja nisam verovala da cemo tako brzo da skinemo pelene obzirom da nije hteo/znao da mi kaze kad mu se piski i nije odgovarao kad ga pitam,medjutim preskocili smo nosu odmah smo uzeli adapter za wc solju i tako je uspelo bilo je par dana svasta ali sam uspela sad zna da kaze hocu piskim i odmah trci u wc..
mislim da su nam deca tu istog uzrasta..pa probaj polako,jel ide u vrtic?

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 18:28:35)

Milkice, izvoli [sm=jezicek.gif][img]http://www4.slikomat.com/13/1129/n4n-tumblr.jpg[/img]

mama krava -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 18:54:01)

Ma ide i sve zna, nego je on jedno govance. Dodje i kaze: mama pujjj, usro! I ode i legne na krevet da ga presvucemo. Ne trpi punu pelenu. A kad ga pitas za nosu on samo ponavljna...Nosa.... On ima 26 meseci. U vrticu sedi sa ostalima na nosi. Nekad uradi a nekad i ne. Mislim da nas zajebava.
Mili [sm=bravo.gif]...vazda si bila najbolja kelnerica!

emicaa -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 19:08:48)

Zaova svoju curicu stavi na nošu i sjedi o dvadeset minuta ustane nema ništa i onda se upiški na pod ili rako negdje,a starije je oddore.Sve to zavisi od djeteta do djeteta.Moja recimo još ne zna iti iz čaše nego traži slamku [sm=smiley36.gif]
Odoh ja opet da jedem,ajd ćao [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 20:42:44)

Mi svi gledamo Hobita [sm=smiley36.gif] mini buba navijala za Smauga, jedva smo joj objasnili da je on nevaljao zmaj i da nije dobar kao Bezubica [sm=smiley36.gif]
Grickamo kokce ali ja sam gladnaaa

dunja RR -> RE: NovembaRRski bar (29.11.2015 20:47:29)

Milicicak ćutiiii, nemam HBO [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>