dejana007 -> RE: NovembaRRski bar (27.11.2015 12:07:36)
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Da li ima neko na forumu ko se bavi pravima?Danas smo obavesteni da ce izvrsitelji da dodju da popisu stan,zato sto se jos uvek vodi na agenciju a agencija je izgubila spor i sad popisuju imovinu za zaplenu.Mi imamo kupoprodajni ugovor,uredno overen u sudu,ali posto nismo uknjizili stan kazu nam da to ne vazi i da je nas stan i jos 11 drugih u zgradi vlasnistvo agencije i ide za zaplenu.Ujutru cemo otici do suda,do advokata,ali ja cu poludeti do ujutru.Ne mogu da verujem da se ovo desava,svaki savet sta i kako dalje bi mi znacio[sm=smiley13.gif] Uh nezgodna situacija. Moram da se nadovezem na ovu pricu svako ali svako bi trebao da placeve, kuce, stanove upise na svoje ime kako se ne bi desavalo ovo sto se desava. Pravo svojine je neprikosnoveno pravo koje se dokazuje uvidom u katastar nepokretnosti. sad posto se krenulo u izvrsenje nemoguce je izvrsiti promenu u katastru jer verovatno stoji tamo neka zabelezba, ali cim se to sredi sto pre uknjizite stan. Potrebna vam je dokumentacija (ugovor, resenje o nasledjivanju isl od prvog vlasnika stana do vas kao poslednjeg - ranije i dokaz da je placena kupoprodajna cena - kada je stan otkupljivan od drzavnih firmi). Za tebe preporucujem da sa tim ugovorom, originalom ili overenom kopijom odes do izvrsitelja koji sprovodi izvrsenje i da istaknes prigovor da je to tvoja imovina a ne imovina te agencije i naravno dokaz da si isplatila cenu za stan. Da trazis da se izuzme iz izvrsenja tvoja imovina a ako slucajno nesto kazu da je isteo rok ti kazi da nisi bila blagovremeno obavestena o tome da je i tvoj stan predmet izvrsenja. Ako je proteklo 10 godina od kupovine stana i plus imas ugovor onda si stekla svojinu i zakonskim odrzajem i nema da brines. Ako ti je ovih dana stiglo to resenje o izvrsenju napisi prigovor i odnesi izvrsitelju sa sve dokazom o svojini i isplati tj uplatnicu o kupovini stana. I obavezno idi do katastra i pogledaj sta ce ti reci tj dal je upisano neko pravo treceg lica na tvom stanu, ako jeste pitaj ih sta bi mogla da podneses da se zatrazi brisanje prava treceg ili njihove zabelezbe i dso pre pokreni postupak uknjizenja. Uknjizenje nije vise od 12.000 din. Ja sam zavrsila sa uknjizenem stana i kuce i verujte to je jedini nacin da se zastiti imovina i da s njom moze da se raspolaze ( proda, pokloni, nasledi) . Ako treba jos nesto pitaj. Ili mi posalji preko privatne poruke broj parcele gde ti se nalazi stan, ili bar adresu da proverimo preko javnog pristupa katastru. Ukrato ne brini - nisi uknjizena ali imas ugovor. Pretpostavljam da imas dokaz da si isplatila cenu za stan i da u njemu zivis 10 i vise godina. Ne mogu ti nista. Bar sam ja do sad tako ucila, a ti naravno pravac advokat, izvrsitelj i katasatr. P.s Ja malo zakasnila sa odgovorom :D
|
|
|
|