Partusisten i Verapamil za opustanje materice (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


jelana9 -> Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 16:41:02)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Zamislite,uverila sam se da se isplati biti pomalo i dosadan pacijent.Za osecaj stezanja u predelu pupka sam mislela da je normalan,kao i bolovi u predelu jajnika i levom delu stomaka.Neki su mi sekli da je to normalno u trudnoci i da to stomak pritiska besiku,pa otud i bol.
Razlog zbog cega sam isla kod doktora je,sto nisam osecala pokrete bebe ovih dana kao predhodnih nedelja,vec vrlo nezne gotovo neosetljive.A sto sam i pominjala u temi "pokreti bebe".

Sve to je zbog toga,sto mi je materica-stegnuta.Doktor mi je prepisao Partusisten {koji,kako mi je rekao moze izazvati tresenje ruku i lupanje srca ali pomaze i piju ga iskljucivo trudnice}i Verapamil,koji se pije uz njega.

Dali ste i vi pile pomenute lekove,ili imale taj problem "stegnute" materice?Ja neznam nista o tome,neznam ni dali je opasno po bebu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 19:34:00)

A ja ti rekla da ne brineš što beba ne mrda jako... Sada se osećam kao gov**. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Ja nisam pila, i ne znam da te savetujem.




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 19:37:41)

Ma,nema problema.I ja sam se mislila dosta,cak se nisam umalo predomislila u cekaonici.
Mnoge trudnice imaju iste simptome,kod vecine je to najnormalnije stanje.




Jeca* -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 22:04:33)

Ja sam pila Partusisten jer su mi u 20-oj nedelji ustanovili da mi je beba jako nisko i da će vremenom, kako raste početi da pritiska grlić materice i da me otvara i da onda može naravno doći do prevremenog  porođaja. Usput sam osećala i blagi bol, kao bol jajnika i to su mi ginekolozi tretirali kao kontrakcije odnosno "stezanje materice". Sad ne mogu da se setim, ali pila sam ga valjda prvo na 4h, pa na 6h...tako nekako. Pila sam čini mi se 3 meseca. E sad, rekli su i Verapamil, kao ublažava nuspojave Partusistena koje su lupanje srca, nesvestice...ali ja sam Verapamil popila prva 3-4 puta i onda jednom dvaput preživela to lupanje srca i naterala svoj organizam da se navikne na Partusisten, a po principu, daj da pijem što manje lekova, pa bar taj Verapamil izbacim. Čak sam jedno vreme uz Partusisten pila i Bensedin, da bi opuštao zidove materice. Moja mama je još davne 1986. godine pila Partusisten (isto nije htela da pije Verapamil), tako da je ta kombinacija lekova odavno poznata i odavno se primenjuje u medicini. Nedavno je jedna moja drugarica koja ima isto bebu dobila od pedijatra komentar, pošto joj beba ima slabije razvijenu motoriku pa rade silne neke vežbe, da je to zbog Partusistena koji je pila, ali ja sam se posle raspitivala i svi kažu da veću glupost nisu čuli




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (5.2.2009 23:05:12)

Svi kazu,da su pili po celu tableticu Partusistena,neznam dali je dovoljna doza polovina na sest sati.Koju mi je ginekolog preporucio.
U prvom trenutku,nisam ni shvatala sta moze da izazove stezanje materice.Sada,kada sam se koliko toliko informisala-hvata me strah,da ne dodje do prevremenog porodjaja.
Neznam,sta moze da se oseti i dali su bolovi isti kao i kod obicnog porodjaja.U 29 nedelji sam.




leila -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (6.2.2009 2:15:07)

I ja sam pila partusisten i verapamil od 16-20 nedelje jer su mi pri ultrazvuku u 16 primecene blage kontrakcije, koje ja nisam osecala, i bilo je ono ajd za svaki slucaj na 8 sati po jednu, cisto preventivno. Na sledecem ultrazvuku mi je receno da ne moram vise da pijem. To sto ti kazes stegnut stomak to su kontrakcije, ja to tako nisam osecala jer je bila manja trudnoca, ali znam da se uglavnom devojke zale da se pri kontrakcijama odredjeni deo stomaka jednostavno stvrdne.
Nemoj nista da brines, to je manje vise cesta pojava i uglavnom su sve trunice koje ja znam prosle kroz to. Bitno je samo kad osetis kontrakcije da legnes i da se smiris i uz lekove eventulano mozes da pijes magnezijum, on opusta.




Jeca* -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (6.2.2009 12:45:00)

Da, ja znam gomilu žena koje su to pile. To je stvarno vrlo česta pojava. Poslušaj lekara i pij kao što ti je rekao i malo se primiri, bar do sledeće kontrole, a onda ćeš videti šta dalje. Ne brini, da je bilo alarmantno i lekar bi drugačije reagovao. Samo se opusti, to je jako važno. Biće sve ok.




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (6.2.2009 16:49:59)

Celog dana me boli kicma,i deo stomaka.Pocelo je da mi je sumnjivo.Cak me je jutros uhvatio neki nemir,nisam mogla da spavam kao i uvek.
Osecam,da mi se stomak odjednom stvrdne i popusti,a jutros sam osetila kako mi se steze materica.




gina -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (6.2.2009 16:59:13)

 
I ja pijem Partusisten sa Verapamilom 3x1 (na 8 sati) od 18. nedelje i mogu reci da mi je mnogo pomogao oko kontrakcija, bola i pritiska u donjem stomaku. Nisam mogla bez Verapamila zato sto sam imala jake treskavice. Evo sada ulazim u 8.mesec blizanacke trudnoce i te pre par dana sam primetila da mi se izmedju terapije po nekada pojavi par slabijih i kracih kontrakcija. Mislim da su to one pripremne koje nisu opasne.
Inace, imaala sam skracen i razmeksan grlic materice u 18. nedelji zbog kontrakcija ali se nakon mirovanja i lekova sve sredilo. 
I magnezijum, obavezno! Ja pijem 2x1 sumecu tabletu od 150mg i nemam ni grceve u nogama a pomaze i pri kontrakcijama.




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (9.2.2009 22:18:39)

Razlog bolova je bio,verovali ili ne-pesak.To su mi ustanovili na pregledima u bolnici,iz koje sam danas izasla {ostala sam u petak oko sedam-osam}.A tvrde materice-stalno setanje sa moje strane.
Tako,da sam sada 'osudjena" na strogo mirovanje.




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (10.2.2009 8:19:55)

Pesak? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (10.2.2009 11:05:39)

Pesak u besici.Bolovi u donjem delu stomaka,u predelu jajnika.Osecaj pritiska,kao da ce nesto da ispadne.




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (10.2.2009 11:38:43)

Jao užas! Pa jel to sada ok? Šta se sa tim radi? Možda nova tema?




jelana9 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (17.2.2009 14:58:26)

Nebih da ispadnem hipohondar,ali sam od onih koji mnogo brinu i kada za to nema potrebe.Ali,ko se od mleka opece-i u jogurt duva.
Brine me dosadan bol u predelu pupka,tacnije malcice desno od pupka.
Bol nije jaj,dosta je slab {imam pored njega i osecaj zatezanja i tvrdoce stomaka-i pored terapije gore pomenutim lekovima,koje sam ponovo pocela da pijem na sest sati},osecaj "stipkanja"...
Sramota me je da idem ponovo kod doktora,jer mi je rekao da dodjem tek kada ispijem lekove.Ali,neki moj ludi crvic...
Dali je to normalno?Mozda se "razvlaci"stomak,iliti materica?
{p.s:31 nedelja}

A da,dali je normalno da se poveca kolicina sekreta u ovom periodu?Od belicasog-do bledozuckastog?




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (17.2.2009 15:14:55)

Mislim da u trudnoći nema sramote! Ako te nešto muči, idi kod dr. Posebno ako ideš kod privatnika, onda možeš da ga mučiš za svoje pare koliko god želiš. A ako ideš kod državnog, u najgorem slučaju će te poslati kući.




Verus -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (30.10.2009 18:50:40)

Tasho draga, uvek mislis na mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] poslacu poruku mami da pogleda to u apoteci da li moze (znas da ovi kreteni ovde nista ne daju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley7.gif[/image]).
Ljubim




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (30.10.2009 18:51:49)

[sm=smiley36.gif] Nisam na ovo mislila dusice.

Idi na nove debate, neko je otvorio istu temu, zakljucaj je.




mihi -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (30.10.2009 18:57:32)

Jelena9,  ja mislim da ti imaš lažne kontrakcije koje su normalno javljaju u ovom periodu na koje ne deluju tokolitici koje piješ, normalno je da se u ovom periodu pojača sekret, ali ti ipak insistiraj kod dr da uradiš vaginalni i cervikalni bris.




mihi -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (30.10.2009 19:00:20)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja tek sad vidim datum za Jelena 9 post 17. 02. 09.




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (30.10.2009 19:01:44)

[sm=smiley36.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (22.11.2009 22:56:35)

Pocela sam da pijem Partusisten , evo vec dva dana ... i sebi sam smesna kad pocne da deluje posle pola sata sva  podrhtavam.... jako cudan osecaj.... pitacu bas sutra Dr mora li to!Nepije mi se bas Bensedin  uz to ! Ufff




mejra81 -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (23.11.2009 10:12:04)


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Pocela sam da pijem Partusisten , evo vec dva dana ... i sebi sam smesna kad pocne da deluje posle pola sata sva  podrhtavam.... jako cudan osecaj.... pitacu bas sutra Dr mora li to!Nepije mi se bas Bensedin  uz to ! Ufff



Ja sam pila verapamil,veruj mi i ja sam tako mislila,zar u trudnoci da pijem lekove za srce i ostala sr..
Ali sve bude ok.Gore mozes naskoditi ako se ne pije jer su lekovi(partusisten) bas jaki. Meni su to odmah dali u kombinaciji.
Jos sam se ja tresla i pored toga sto sam pila verapamil,jedva sam to pregurala,a mislim da ima u kutiji 100tableta kako mi se cini...[sm=smiley36.gif] Uh...




Anoniman -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (8.1.2010 18:57:03)

Imam jedno pitanje.... za nedelju dana pochinjem da pijem partusisten sa verapamilom...

Prepisan mi je verapamil od 40 mg... a ja kutji imam zalihe za 2 meseca onog od 80 mg... neznam jel smem taj od 80 da prepolovim? Poshto moram da pijem 2 dnevno.... taman tju jednu tabletu od 80mg troshiti na dan...ali na dva puta....

Pitatju dr kad odem...al eto da znam unapred...ili da se obezbedim onim od 40mg [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




lothroniell -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (12.1.2010 13:19:23)

Smeshkice ja pijem vec dva meseca partusisten, doktorica mi je prepisala i verapamil (40mg) ja ga popijem samo kada imam jake treskavice i izuzetno povisen puls, mozda to ne valja, mozda bi trebalo stalno da pijem ali nekako mi se ne svidja cinjenica da trudnica pije tolike lekove pa ja eto izbegavam. Moja mama je med. radnik i kada sam imala zestoku treskavicu i visok puls koji nisam mogla da izdrzim ona mi je dala pola verapamila od 80mg... Ne znam jesam li ti bila od neke koristi ali to je sto ja znam. U svakom slucaju posavetuj se sa lekarom!




lothroniell -> RE: Partusisten i Verapamil za opustanje materice (12.1.2010 13:22:13)

Mislim da mora, ja nisam cula nikoga ko je to pio a da nije imao treskavice... A sto se bensedina tice, meni su prepisali ukutru i uvece Bensedin od 5mg, ja kada sam ga popila uvece sutra sam pola dana bila slogirana, tako da i njega pijem samo kada se zaista lose osecam i kada mi je materica jako napeta.




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>