RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica



Poruka


krin 40 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:24:08)

Jooj Milena znam da te to iznervira ali šta ćeš?Možda je i on u nekim godinama kada mu sve smeta?




suzi kju -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:32:38)

Milena nemoj da se nerviras.
Ja nemam nikog da ode po njih dve, sada bih ovako kljakava, sa polomljenim prstom, platila nekom da ih dovede kuci. Ne možeš ni da zamisliš koliko me boli i koliki napor sada moram da uložim da odskakucem dovrtica i nazad.
Gledaj to sa neke vedrih strane, i ne nerviraj se.Grlisaaaaa! !




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:35:06)

Krin on je od kad ja pamtim u tim godinama da ga sve lako iznervira [sm=smiley36.gif] I lepo kažem mužu, pazi da se ne posvađa tamo (išli su zajedno, da ovaj vidi gde je grupa), ali nije uspeo da ga obuzda. Koliko smo puta samo brat i ja ispaštali i bili istraumirani zbog takvog njegovog ponašanja...

Hvala ti, Suzi. Znam da uvek može i gore, ali eto, izbaci me iz takta to.




Sanjica26 RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:35:41)

Slazem se sa devojkama, ali ipak nema razloga da se svadja sa vaspitacicama.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:37:00)

Nema, Sanjice, one su u pravu. Ne može svako da ulazi u grupu kad mu padne na pamet. Oni su mali, uznemire se.




suzi kju -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 14:49:02)

Jesu vaspitacice sigurno u pravu, jer sva deca odreaguju na "vrata" na dolazak neke mame ili tate.
Daleko od toga da opravdavam njegov postupak, bas suprotno, ali na njegove osobine ne možeš uticati.
To su stariji ljudi, u tim godinama su gori nego deca. Ja znam i po mojim roditeljima, ali eto, ne nerviraj se,jer uvek postoji gora solucija.
Izvini se vaspitačicama, reci da ne zameraju, da je prosto takav čovek i da ga ti ne možeš promeniti i da se one ne ljute i ne obracaju previše pažnju ako ponovo dođe do sličnog ispada.




Duškić -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 17:40:05)

Ma ne sekiraj se Milena, koliko sam razumela i one malo zezaju.
Nece to njoj da naskodi..(mislim na M).
A i kod nas ne dozvoljavaju da se stalno otvaraju vratA, pa gledam da u isto vreme udjemo po decu i izvedemo ih. Kod nas u vrticu srevom nije velika guzva.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.9.2017 20:26:12)

Hvala na razumevanju, devojke. Malo sam se smirila sada. Idemo dalje, valjda se neće ponoviti [sm=smiley1.gif]




Sarav -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (26.9.2017 5:29:38)

O komšija, crko ti televizor da Bog da! 😈😠




nata11 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (30.9.2017 12:00:00)

Nadjoh fine pamucne haljinice na instag i rekoh da porucim. Posaljem poruku i pitam za broj racuna da uplatim elektronski jer isporuka nece biti na moju adresu. Kaze ne primamo unapred uplate. Pa zasto vam stoji na profilu uplata na racun i post netom. Ne to znaci post expres. Od kad je post net i post express isto ne znam ali ja bih unapreda da posaljem novac. Kaze: To nije nasa poslovna politika.[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] Pa j*** ti lebac, kupila si kod kineza 20 haljina, prodajes ih preko inst nedelju dana i ti vec imas poslovnu politiku. Epa svaka cast. Kakva drzava takvi i prodavci.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 14:24:03)

Ko šta radi, ja se samo žalim na tatu i sveki. Ali šta ću, danas sam stvarno popi*****. Rekao joj je mm da dođe u 13 kad on kreće na posao da pričuva bebu, a on će je uspavati oko 12-12:30 kao i svakog dana. Ona se pojavila skoro sat ranije. Naravno, od spavanja ništa. Ona gotovo nikad ne uspe da je uspava, a ja stižem kući tek u 16. Ne bih se ni ljutila da to nije već otprilike deseti put da je uradila istu stvar, iako joj svaki put skrećemo pažnju. A M kad ne spava je kenjkava i nervozna strašno, teško je raditi bilo šta sa njom. A i žao mi da se tako muči zbog babine neuroze.




Sanjica26 RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 15:04:38)

Milena to ti je tako kad se oslanjas na nekog a nemas izbora.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 15:26:03)

Znam, Sanjice, nego ja naivna uvek mislim da možemo nekako da se dogovorimo, pa da svima bude lakše, ali ništa od toga.




IvanaSK RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 15:45:25)

Nekim ljudima je dzabe pricati!




Sanjica26 RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 17:26:18)

IZVORNA PORUKA: Milena18

Znam, Sanjice, nego ja naivna uvek mislim da možemo nekako da se dogovorimo, pa da svima bude lakše, ali ništa od toga.

Iz mog dosadasnjeg iskustva nikad neces moci da se dogovoris s nekim ko nije nijednom do sada ispostovao vasu rec ili dogovor. [sm=smiley13.gif] Sto pre prestani da se nerviras. [sm=smiley31.gif]
Evo ja sto puta kazem kad ostavim decu nemojte nista da im dajete da bi mogle da veceraju. Ma, jok. Prosto ne postoju tvoju rec. Juce sam isto rekla i samo klimanje glave i vazi. Naravno da nije tako bilo.[sm=smiley36.gif]




Mala Elena -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.10.2017 18:37:59)

Tako i moja deca , kada neko dodje u goste i ostane za vreme spavanja, one ni u ludilu nece u krevet. A to neki ljudi ne razumeju...ja ne znam kako oni sami funkcionisu sa svojom decom?! Cesto cujem: "Sto ih toliko forsiras, kad im se spava sami ce zaspati ". Aaaah.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 8:13:53)

Sanjice, u pravu si, ne treba da se nerviram.Moram da se ubacim u neki zen mod [sm=smiley36.gif]
ME, tako i meni pričaju, ali kakvo njeno umaranje, ona što je duže budna, sve se teže posle uspava. Evo juče je zaspala tek kad sam ja došla sa posla, mnogo je to za tako malo dete da toliko dugo bude budno.




isidora88 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 9:06:07)

Blago vama kad makar imate pomoc. Ja imam sano tatu koji ponekad uskoci i pricuva klince, on bi ih stalno cuvao, ali se preselio na selo pa nismo bas tako blizu vise. Svekrva nijednom nije dosla za ovih 8 godina koliko smo mm i ja zajedno. Decu je videla 3,4 puta kad smo mi tamo isli. Tako da nemokte se zaliti budite srecni sto hoce da ih cuvaju, a babe su poznate po ugadjanju, i meni je moja baba ugadjala na milion nacina i nista mi ne fali. Jeste malo zeznuto kad deca ne spavaju, i moj tata ih uspava u 4 popodne pa posle nece da spavaju do ponoci, ali ne zameram mu, nek je on mebi ziv i zdrav 100 godina i nek voli moje klince kao sto je mene moja baba i ja cu bjti super zadovoljna[sm=bravo.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 9:17:43)

Kod nas je deda (moj tata) taj koji ugadja. I sto se ne sme kod njega sme. Poludim nekad na njega ali samo u pozitivnom smislu. Mama je policajac [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 9:19:35)

IZVORNA PORUKA: isidora88

Blago vama kad makar imate pomoc. Ja imam sano tatu koji ponekad uskoci i pricuva klince, on bi ih stalno cuvao, ali se preselio na selo pa nismo bas tako blizu vise. Svekrva nijednom nije dosla za ovih 8 godina koliko smo mm i ja zajedno. Decu je videla 3,4 puta kad smo mi tamo isli. Tako da nemokte se zaliti budite srecni sto hoce da ih cuvaju, a babe su poznate po ugadjanju, i meni je moja baba ugadjala na milion nacina i nista mi ne fali. Jeste malo zeznuto kad deca ne spavaju, i moj tata ih uspava u 4 popodne pa posle nece da spavaju do ponoci, ali ne zameram mu, nek je on mebi ziv i zdrav 100 godina i nek voli moje klince kao sto je mene moja baba i ja cu bjti super zadovoljna[sm=bravo.gif]

Исидора, нама нико исто не чува децу. Као што теби твој тата понекад ускочи, тако понекад и мужевљеви нама. Више их штедимо, а и они вазда имају неког посла. Није константно чување као што раде бабе и деде. Прошле недеље кад је муж био на путу. Моја мама је дошла из далека да би била са нама. Ја радим и нема ко да узима Т из школе.




Anck Su Nmaun -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 9:22:27)


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Моја мама је дошла из далека да би била са нама. Ја радим и нема ко да узима Т из школе.


Ovako je i kod nas. [sm=smiley13.gif] Bas kad zagusti.
Ali dobro opet su tu.
Kad sam radila. Dete se razboli ja ujutru brzo s njima kod dr. da vidimo sta od lekica, sednem ih u auto i 60 km tamo i 60 km nazad i na posao.
X puta su tamo odbolovale




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 9:57:40)

Ni meni sveki ne čuva M stalno, samo sad kad je bolesna pa ne ide u vrtić. Znam da to zvuči sebično ljudima koji nemaju baš nikakvu pomoć, ali verujte mi da se ja pet puta više umorim kad je ona čuva nego kad ide u vrtić jer osim što ne spava pa je kad ja dođem kenjkava, moram uveče i rano ujutru da pripremim tri obroka, da dam detaljne instrukcije (danas me zvala da pita da li sme da joj da vodu
[sm=zmeden.gif]), sve vrerm dok su same brinem da li će joj dati nešto što ne bi smela (kao što sam je više puta zatekla sa sitnim stvarima kad je sa njom). Sve to jako iscrpljuje. Pritom ona nije baba koja razmazi dete, naprotiv, čak i vikne na nju zbog gluposti, npr. ako stavi ruku u usta ili ne sedi u hranilici kako je ova zamislila.
Dakle, jeste da ima ko da nam uskoči i pričuva je, ali daleko je to od nekog normalnog odnosa. Juče mi se ceo dan plakalo. Najradije bih platila nekome da je pričuva dva-tri sata kad treba, ali to bi verovatno značilo kraj naših odnosa sa njom, a to ipak ne želim.




Sanjica26 RR -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 10:01:53)

E, pa Milena zbog toga sam i ja za prvo i drugo dete imala dadilju kojoj sam bez razmisljanja ostavljala decu. Nije ovde skupo cuvanje.
Zbog toga mene to najvise izludjuje ako ih ne stave na spavanje bude haos. Znam svoju decu da kad ne spavaju budu jako nervozne. Dobro T je sad velika, ali pre je umela da pravi scene kad nije spavala. Ili ostavim ih i kazem da treba u 9 da ih stave na spavanje. Mi dodjemo u 11 uvece one jos ne spavaju. Posle nam T sve isprica. Zbog toga ja nigde ni ne idem.




Milena18 -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 10:13:36)

Sanjice, tako je i najbolje -naći dadilju kad već sa babom ne funkcioniše. Ali nama je sada kasno za to, izbio bi rat kad bismo to uradili. Nadam se da će biti drugačije kad M malo poraste, da već jednom prestane da trpa sve u usta, to me najviše brine a stvarno joj svašta daje, uvek uz odgovor "pa gledam ja, nisam valjda luda da je pustim da stavi u usta".Ponekad se osećam nezahvalno, a da druge strane, valjda nije previše da očekujem da dete sa rođenom babom bude bezbedno.




Anck Su Nmaun -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (25.10.2017 10:17:13)

Mac sa dve ostrice. Ni moja sveki nije volela da radi kako ja kazem odnosno pa Postuje sta se daje sta ne daje. Nije ih Nikada cuvala ali kad je bila s njima uvek nesto naopako.
Neka hvala... lakse mi je i ovako kad nemam nikoga nego tako.
Sto kaze Sanjica s dadiljom nema muke.
Al dobro verujem da vam je glupo placati zenu kad ima ko da cuva...ne znam.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>