RE: čvor u dojci (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


Ana RR -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 12:45:59)

Draga, kada dođem kući poslaću ti na pp podatke!




pepino -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 12:46:03)

Ja vec 2,5 godine imam fibroadenom na desnoj dojci,pratim i ne preporucuje se operacija jer za svo ovo vrijeme nije ni malo porastao.Sama sam ga prvi put napipala pa sam otisla kod Dr.Kad se sve to izdesavalo natjerala sam sestru da vrsi samo preglede i ona je napipala na lijevoj dojci.Odvedem je kod svoje Dr. koja radi privatno,kaze joj da je njeno za operaciju,da ode u bolnicu i da se obrati hirurgu.Sok za nas,ne zna se ko se vise prepao!!!!
Ona je poslusa,prosle godine operise i kada je bila na kontroli poslije operacije kazu joj da opet u blizini reza ima novi,mali je,oko 6-7 mm,ali nju je to jos vise prepalo,jer samo sto je operisala stvirio se i novi!!!
Medjutim sad samo prati,nadamo se da ce sve biti ok!!Meni je prosle godine pored pomenutog kojeg imam vec 2,5 godine narastao i jos jedan mali,a prije par dana mi je ista Dr. pronasla manji i na lijevoj dojci!!!
Stvar je u tome da je meni moja Dr. odmah rekla da cemo pratiti,naravno ako bude raslo,odma vaditi,jer ne treba zuriti da se to vadi iz razloga sto sve zene,uglavnom,koje dobiju na jednoj dojci dobiju i na drugoj i javlja ih se vise u istoj.Zato je meni moja Dr. rekla ne mozes ti stalno kad god se novi pojavi da ti rezemo dojku.Ali jos nesto,bitno je da je onaj ko vas pregleda dobar strucnjak,naravno niko od njih ne moze da zna da li je dobrocudni,ali bolji Dr. znaju dosta pogoditi,sta je bolje da se radi.Mi smo obe prije nego sto je operisala otisle i kod ginekologa da nam kaze sta misli,odmah je rekla isto,mojoj sestri da je bolje da se izvadi,a meni da pratim!!!
Ja se pored ginekoloskih problema vjerujte mi nemam kada brinuti jos i za to,sta bude nek bude!Ali eto moja je sestra pozurila sa operacijom,a sad joj novi u istoj narastao!Moja svekrva je takodje jos za vrijeme rata izvadila iz obe u par godina razlike!




Nena81 -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 12:52:47)

Eto to se meni desilo, na jednoj jedan bio, izvadila ga, posle se na drugoj pojavilo 3 komada koja se sad samo prate. Plus ovo nesto sto se pojavilo gore vise.
Sta mislite da li ce sada moci da mi rade UZ posto dojim bebu? To verovatno ne utice nista ( mislim ne zraci i sl), ali da li ce dr hteti ?

Ana hvala cekam na iglama !




pepino -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 13:00:49)

Provjeri opet taj gore,to nisam imala pa ne znam!Ali ne znaci da je nesto opasno,mozda moze ipak imati neke veze sa zlijezdama i sa tim sto dojis.Nisam sigurna,ali mislim da ti mogu jedan ultrazvuk uraditi,da to ne skodi dojenju.Otidji pa pitaj!Srecno!!!




indy_25 -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 13:43:55)

Ja sam isto napipala cvoric na dojci 2004 godine plakala sam ko kisna godina iz dana u dan misleci da imam kancer i nakon 6 mjeseci odlucim da odem doktoru. Uradio mi je uz i rekao da mi jeto ostalo mlijeko posto nisam dojila prvo djete samo 15 dana a imala sam puno mlijeka pa je to mlijecna zlijezda i samo da treba pratiti. I tako pratila sam to svakih 6 mjeseci i sve je ok s tim da mi je doktorica jedna preporucila da zatrudnim i da sto vise dojim djete.




Nena81 -> RE: čvor u dojci (13.4.2010 13:57:20)

Pa moze biti da je od mleka, ali sad mi ne nadolazi toliko odjednom kao posle prvog porodjaja, nego umerenije, i beba lepo prazni, ali ovo se ne pomera evo vec nekih 2 meseca.
I dr jutros kaze da nije odmleka...samo da odem na UZ da mi svane.




Crvenkapa85 -> RE: čvor u dojci (31.1.2011 8:32:49)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

kazu da trudnoca leci sve,da se cvorici povuku..


To su meni rekli!

a meni su rekli pre 5 godina kad budem planirala decu da operisem dojku,zbog dojenja,da ne bi doslo do komplikacija....operisala sam pre 4 god.




Lu -> RE: Pregled dojki (16.3.2011 10:27:30)

IZVORNA PORUKA: lanajelena

Nisam pronasla temu pa ako ima neka neko prebaci

Mamograf tek preko 40-te do tada Uz 

da li idete?da li ste bili nekada?

Ja sam bila jednom na UZ i receno mi je da bi trebalo ovaj pregled obaviti bar jednom godišnje ali nisam opet otisla (vec dve godine)


IZVORNA PORUKA: mama76

idem na uz svake godine pogotovo otkad je mojoj kumi oprisan karcinom dojke,pregledam se i za sve sumnjivo trcim dr.a mamografija moze i prije 40.te ako ima nekih indikacija za to.bar je meni tako dr.rekao

IZVORNA PORUKA: lesica

Ja uz dojki vec 3 godine radim jednom godisnje i to otkako su mi otkrili fibroadenome u obe dojke,i to uglavnom uklopim sa godisnjim sistematskim pregledom.





Lu -> RE: Pregled dojki (16.3.2011 10:32:53)

Ja to obavim u paketu sa ginekološkim, jednom godišnje, sve obavim za pola sata.
Oko mene ima dosta dosta oboljelih zena, neki nenormalan rast oboljelih, samo u susjedstvu imam tri zene koje su obolile od tumora dojke[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Većina ih se izliječila, uglavnom zene koje se kontrolišu i problem se otkrije na vrijeme.




magnetic -> RE: Pregled dojki (28.3.2011 22:45:39)

Moja mama danas bila da zakaze mamograf,a oni joj u bolnici rekli da ne rade preventivno.
Pa sad recite ko je ovde lud,edukuju zene po pitanju ginekoloskih pregleda i grudi,a kada to i zele da urade oni ne rade preventivno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Znaci mora da ti se vec nadje nesto da bi te snimili,NE RAZUMEM[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maslachak -> RE: Pregled dojki (28.3.2011 22:49:27)

ja sam pre 4 godine operisala fibroadenom,bio je bas veliki,napipavala sam ga kako god okrenes..otisla na ultrazvuk,izmerili zakazali operaciju i sve sam zavrsila za 7 dana od pregleda do operacije..prosle godine napipam novi na drugoj dojci,ali nije veliki,pratim ga na svakih 6 meseci idem na ultrazvuk,ali ne raste vec godinu dana [sm=smiley1.gif] nervira me sto znam da ga imam,ali sta je tu je...




Anoniman -> RE: Pregled dojki (28.3.2011 23:02:06)

Ja idem na uz dojki uz ginekoloski pregled. Meni je jedna dr rekla da grudi jako vole sveze cedjene sokove, ali sam zaborvila sta mi je rekla, mislim da je bila cvekla, kruska i jos nesto.

Magnetic, ima onaj pokretni mamograf, pa pogledaj kada dolazi u tvoj grad




Ana RR -> RE: Pregled dojki (29.3.2011 0:20:35)

Maslachak, a što si operisala? Jesu ti tako preporučili?

Ja imam dva fibroadenoma u levoj dojci, jedan iznad drugog. Još 2001. godine sam ih napipala. Idem kod dr Inića (fantastičan lekar, jednom rečju me umirio) i nije mi savetovao da ih operišem, samo ako meni smetaju. I rekao je da će se verovatno posle trudnoće oni sami povući.

Propustila sam kontrolu, trebalo bi da zakažem i da odem.




Mala Loojka -> RE: Pregled dojki (28.5.2011 17:11:21)

Ja sam mesec dana posle porodjaja napipala 2 grudvice male u dojci levoj i jednu u desnoj... Sasekla sam se... A nije bilo od mleka, jer razlikovale su se od tih sto se od mleka stvore... Isla sam na UZ i rekla mi je da su to ciste...
I da sto vise dojim... Dojila sam, i njih vise nema... pa me zanima da li je moguce da nestanu...




indy_25 -> RE: Pregled dojki (28.5.2011 23:03:11)

Loojka moguce je da nestanu ja sam isto poslije prvog porodjaja imala na obje dojke samo sa desne strane je bas puno bila pipljiva i isto tako umrla od straha otisla na uz i rekao mi je da su to zlijezde ne znam kako se tacno medicinski zove imam u nalazu negdje i da jedino mi moze pomoci dojenje. Imala sam uzasne bolove kad trebam da dobijem u cijeloj ruci i vratu ispod pazuha i dojci toj desnoj. Od kako sam saru rodila i dojila i postepeno prestajala s dojenjem one su nestale nema vise ni jedne [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Pregled dojki (23.7.2011 21:17:20)

Već danima me boli leva dojka na jednom mestu, prema unutrašnjosti, tj prema desnoj dojci. Pipkam, pipkam... nemam pojma dal nešto pipam. Ne pipam kao čvor već kao začepljen mlečni kanal (ne dojim već pola godine), a možda i tripujem. Treba da dobijem sutra ili prekosutra, ne vredi sad da idem na pregled jer će dr pipati gomilu čvorova, nego tek kad veštica prođe.
Moguće je da me je Marko šutnuo u snu, pošto spava sa nama poslednjih noći.
Ne znam, ali sam zabrinuta. Ne operiše mi se opet! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




dunja RR -> RE: Pregled dojki (23.7.2011 21:44:05)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Maslachak, a što si operisala? Jesu ti tako preporučili?

Ja imam dva fibroadenoma u levoj dojci, jedan iznad drugog. Još 2001. godine sam ih napipala. Idem kod dr Inića (fantastičan lekar, jednom rečju me umirio) i nije mi savetovao da ih operišem, samo ako meni smetaju. I rekao je da će se verovatno posle trudnoće oni sami povući.

Propustila sam kontrolu, trebalo bi da zakažem i da odem.



Doktor jel državni ili privatni?

Inače kod državnih kako se ide, da uzmem uput od mog ginekologa i da zakažem? Koga mi preporučujete? Mene je do sada dr. ponekad (baš sam morala da je zamolim) ručno pregledala i to je obično trajalo par minuta da ne kažem sekundi. Uvek kao sve u redu, ali bi volela da mi to neko stručnije pregleda.




gogzica -> RE: Pregled dojki (5.8.2011 0:23:26)

Pozdrav :) Nova sam ovde, pa bih vas zamolila da me posavetujete... Od 2007. imam fibroadenome, prvo jedan, sad oko 8 :(
Pregledala sam se kod divnog doktora na Institutu za onkologiju u Kamenici. Tamo sam u pocetku i radila uz, ali vremenom su mogli da se pregledaju samo lezeci pacijenti... Pa sam se prebacila u Becej... Doktor mi je uvek govorio kako to nije nista strasno, kako nema smisla da operisemo, kada su se javili u tolikom broju, da ih samo pratimo... Ja sam nekako naucila da zivim sa njima, ali me s vremena na vreme obuzme panika... Uvek pomisljam sta ako ovo, sta ako ono... Na prethodnom ultrazvuku koji sam radila mi pise da su dojke predominantno fibroglandularne, da li neko zna da mi objasni sta to znaci? Je l to objasnjava to sto imaju pregrst malih cvorica i zadebljanja, za koje moj hirurg isto kaze da je normalna, ucestala pojava? I zamolila bih vas da mi kazete kako mogu da dodjem privatno do doktora Inica, volela bih da cujem i neko noco misljenje, s obzirom na to da bih zaista volela nekako da resim svoj problem, jer mi sama briga oko stanja dojki unosi mnogo stresa... Mislim da je to opasnije od samih fibroadenoma... Inace, imam 21 godinu... Hvala unapred!




limunada -> RE: Pregled dojki (6.8.2011 8:21:40)

Ja sam dojila oko mesec dana,stskala grudi ko luda al nisam imala mleka jako malo,umanjilo se zbog stresa.Proslo je 4 meseca kako ne sisa i leva dojka me bas boli i desna al manje.Grudnjak koji malo stisne nesmem ni da nosim koliko boli.Sad u utorak imam pregled.A da i pre par nedelja pojavilo mi se kapljice mleka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] gogzice rado bih ti pomogla al neznam,citaj stranicu od pocetka pisali su o tome




Crvenkapa85 -> RE: Pregled dojki (6.8.2011 9:11:07)

IZVORNA PORUKA: gogzica

Pozdrav :) Nova sam ovde, pa bih vas zamolila da me posavetujete... Od 2007. imam fibroadenome, prvo jedan, sad oko 8 :(
Pregledala sam se kod divnog doktora na Institutu za onkologiju u Kamenici. Tamo sam u pocetku i radila uz, ali vremenom su mogli da se pregledaju samo lezeci pacijenti... Pa sam se prebacila u Becej... Doktor mi je uvek govorio kako to nije nista strasno, kako nema smisla da operisemo, kada su se javili u tolikom broju, da ih samo pratimo... Ja sam nekako naucila da zivim sa njima, ali me s vremena na vreme obuzme panika... Uvek pomisljam sta ako ovo, sta ako ono... Na prethodnom ultrazvuku koji sam radila mi pise da su dojke predominantno fibroglandularne, da li neko zna da mi objasni sta to znaci? Je l to objasnjava to sto imaju pregrst malih cvorica i zadebljanja, za koje moj hirurg isto kaze da je normalna, ucestala pojava? I zamolila bih vas da mi kazete kako mogu da dodjem privatno do doktora Inica, volela bih da cujem i neko noco misljenje, s obzirom na to da bih zaista volela nekako da resim svoj problem, jer mi sama briga oko stanja dojki unosi mnogo stresa... Mislim da je to opasnije od samih fibroadenoma... Inace, imam 21 godinu... Hvala unapred!
Draga moja,da pocem ja sam pocela sa malom kvrzicom u levoj dojci koja me je po nekad boluckala,kad treba da dobijem,pa nekad na promenu vremena....
Elem to je bilo dok sam jos bila u srednjoj oko 2005.god
pratila sam ga jedno godinu dana i malo po malo on se povecavao,isla sam na kontrole gde su mi rekli to je takozvani mis u dojci i da nije nista strasno....eventualno bi se mogao operisati ako se poveca,i ako bih zelela da ostanem trudna pa zbog dojenja,sto ne mora da znaci da bi predstavljao problem...2006god. zima je bila,operacija mi je vec bila zakazana jer sam ja htela da zatrudnim,medjutim vec sam zatrudnela i operaciju su mi radili sa lokalnom anestezijom,bila sam svesna ali nista nisam osetila....evo do dana danasnjeg nije se vratilo,normalno sam dojila i prvo a sada i drugo dete.....uzorak sa operacije se nosi odmah na anlizu i odmah jave dal je to nesto kao dobrocudno ili zlocudno...bilo je dobro cudno i sve se dobro zavrsilo,rana je brzo srasla,sav se skoro ni ne vidi jer mi je rez radjen po bradavici,kao ka rade plasticne operacije...
trebala bi da zakazes negde pregled u bolnici po mom misljenju i da cujes misljenja lekara...ja jednostavno nisam zelela strano telo u sebi i svakako bi ga operisala da ne razmisljam a sta ako!!!
ako te interesuje jos nesto slobodno kazi ,pozdrav [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Crvenkapa85 -> RE: čvor u dojci (21.8.2011 11:38:19)

ja sam moj operisala pre 5 godina i mirna sam sad [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tijana86 -> RE: čvor u dojci (10.9.2011 19:06:19)

Trazim temu koja mi treba , ali ne znam gde da pisem , ako sam pogresila vi me premestite. Treba mi savet ili pomoc. Od jutros me jezivo bole bradavice na dojkama , i sa brushalterom i bez. Jezivo . Ne smem ni da dodirnem uzasnu neprijatnost osecam i sve se preznojim . nisam imala udaraca niti bilo sta sto bi me moglo navesti da je od toga . Samo non stop osecam bol. Da li imate neki komentar ! 




tijana86 -> RE: čvor u dojci (10.9.2011 21:31:50)

pomoc ? niko? 




madre -> RE: Pregled dojki (10.9.2011 21:37:20)

tijana, je l treba da dobijes?




tijana86 -> RE: Pregled dojki (10.9.2011 22:54:00)

Pa  mislim da ne jer imala sam od 3.avgusta - 5 dana i posle od 18. avgusta -12 dana .





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>