RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

Ana RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 18:30:51)

Hello [sm=smiley1.gif] ja pijuckam kaficu. Dobila sam pa sam sva šlb. Napolju je grozno, ovde kod mene je užasna magla i jedva se vozi, međutim dole niže u drugom naselju i ka gradu je skroz ok. Mi smo u drugoj vremenskoj zoni oduvek [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 19:11:58)

Veče mame!
Da se javim. L je počeo da slini u toku noći, uz onaj kašalj, grozno. H slini od četvrtka, juče dobila i T i počela da kašlje kao L, još groznije. Lu došla iz vrtića, priča kroz nos i promukla je, kao ovo dvoje. Majke mi, otišla je zdrava, došla kući bolesna. Svo troje od istog pate samo neko manje, neko više. Ma dođe mi da se samoubijem [sm=zz_cry.gif]
I kod nas je vreme fuj, mi smo bili napolju, malci se malo smrzli pa su bar spavali popodne. Nama je danas jedan takav, ušuškan dan, sad smo svi zajedno, ja ću da peglam i da gledamo crtani.
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun
Ivana mislim da vecina kombinovanih, ako ne i sve, rade po tom principu, pola se susi. Ali opet je i to spas. Ovo je uzas uzasa, pune stolice vesa, po fotelji po sobama, po radijatorima. Dve pune masien mi se suse po kuci[sm=smiley13.gif]

Sanjice ajd sto stoji 3 dana, nego sledeca tura vec stize sutra a ona prva nije suva [sm=smiley13.gif]

Ima mašina koja suše koliko i peru ali slab je izbor, najčešće 5+5 kg. Ali mislim da se kod sušenja misli na 5 kg mokrog veša, pa ni onda ne možeš da je ostaviš da suši nakon pranja [sm=zmeden.gif]Moja je 10+7 inače. Vredela je svaku paru, mnogo je volim[sm=smiley36.gif]
Htedoh da kažem Anck da prvo,ne pereš toliko[sm=smiley36.gif] Ja perem 1 mašinu dnevno, baš zbog mesta i sušenja jer ne sušim sve u sušilici. Drugo, stavi veš u prostoriju gde ti je klima, i prvo uključiš odvlaživanje na nekoliko sati, posle grejanje na nekoliko sati i osušiće ti se veš do sutra!

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 19:19:30)

IZVORNA PORUKA: Mariya
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun
Ivana mislim da vecina kombinovanih, ako ne i sve, rade po tom principu, pola se susi. Ali opet je i to spas. Ovo je uzas uzasa, pune stolice vesa, po fotelji po sobama, po radijatorima. Dve pune masien mi se suse po kuci[sm=smiley13.gif]

Sanjice ajd sto stoji 3 dana, nego sledeca tura vec stize sutra a ona prva nije suva [sm=smiley13.gif]

Ima mašina koja suše koliko i peru ali slab je izbor, najčešće 5+5 kg. Ali mislim da se kod sušenja misli na 5 kg mokrog veša, pa ni onda ne možeš da je ostaviš da suši nakon pranja [sm=zmeden.gif]Moja je 10+7 inače. Vredela je svaku paru, mnogo je volim[sm=smiley36.gif]
Htedoh da kažem Anck da prvo,ne pereš toliko[sm=smiley36.gif] Ja perem 1 mašinu dnevno, baš zbog mesta i sušenja jer ne sušim sve u sušilici. Drugo, stavi veš u prostoriju gde ti je klima, i prvo uključiš odvlaživanje na nekoliko sati, posle grejanje na nekoliko sati i osušiće ti se veš do sutra!

Uhhuuu pa da klimom susim ves,[sm=jezicek.gif] skupa ti ta ideja [sm=jezicek.gif] ,a i kod nas je uvek toplo mislim da bi se podavili.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 19:38:35)

Vala i kod nas[sm=smiley36.gif]

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 21:27:38)

Anck, vise se isplati da kupis kombinovanu [sm=smiley36.gif]
Samo da vam mahnem, idem da uspavljujem macu. Danas temp 39.2, sada 38.4

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 21:56:13)

Vece mamice.Moji pilici spavaju.Izgleda im je godila danasnja setnja po hladnoci.Ne znam koje je brze zaspalo.
Ivana nadam se da ce maca sutra biti bez temperature.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 23:05:37)

Mame, stalno gledam ovu reklamu bile jednom jedne Mastalice, ali nikako da potrefim da vidim o cemu se radi? Svaki put kad odlucim da otvorim mala mi spava pa odustanem a posle zaboravim...

Je l' neka slusala?

Neka svi malisani lepo spavaju ove noci i sutra lepo svi zdravi da se probude 😊

MamaNecaVo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (15.11.2017 23:50:14)

Da se javim i ovde. :)
Lud dan danas uz uzasnu kisu.
Moram da iscitam sta ste pisale.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 8:05:48)

Jutroo
V i ja budni od 5h.
Sad mu je skocila T, dobio je sirup pa cekamo da spadne. Scucurio mi se mis u krilo i ne mrda .

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 8:16:05)

jutro.
Anck ljubi pile,hoces li ga viditi doktoru?
Ivana jel maci prosla temp?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 8:19:29)

Dobro jutro. Kako je maca?
Anck, znaci i kod vas temperatura. Ja pecem slatke galete T za uzinu, pa je vodim kod mm. Danas je takva situacija. Morace tamo sve vreme kod njega da bude. Vodila bi je sa mnom u selo, ali nije bas toplo tamo.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 8:21:49)

Dobro jutro drage...

Ako mu nije velika temp.i nema nekih jakih drugih simptoma - leci ga danas kod kuce... sad dodjoh iz dz, em je vreme bzvze em su pune cekaonice vec od jutros, cak i na decijem odeljenju...

Moja J.jos spava a ja odo da ukljucim masinu dok se ne probudi... i odmah sam se Anck setila tebe 😊 i price o masinama....
Ali stvarno dok nisam pocela da zivim u stanu nisam ni predpostavila kako to susenje vesa moze da bude frustrirajuce...
Zivela sam u kuci sa velikim dvoristem gde je jedan deo bio sav u zicama za susenje vesa, a zimi se to radilo gore na spratu, a mi smo ziveli u prizemlju... nisam ni primecivala ves, sad 😬

Milena18 -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 8:54:13)

Dobro jutro!
Ivana, Anck, kako su mališani?
Mnogo je bolesne dece. Kod Marte u grupi ih je samo troje, svi ostali imaju neki virus. I ona još uvek kašljuca, ali kad bolje razmislim, ona nije ni prestajala da kašljuca od kad je krenula u vrtić.
Veš mi ne spominjite, sinoć sam ga sušila na stolicama pored norveškog radijatorima. Blago onima sa sušilicom.

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 9:02:27)

E dobro mi dadoste ideju za galete. Posto danas nema sanse da kuvam rucak od malise sem supe, taman kasnije bakin kolac.
Ima opasnu temperaturu od sinoc malko padne pa.skoci, evo dala mu u 8h paracetamol a jos mi je vruc. Zvala sam, doktorka nam radi posle podne, vodicu ga jer ima 39, upprna je T a i ide vikend.
Bar nije povracao od sinoc i naliva se vodom kao blesav.

emicaa -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 9:59:50)

Anck ako,dobro je dok pije vodu.Javljaj sta kaze doktor

MamaNecaVo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 11:25:11)

Dobro jutro.
Mada sada je vec nekima i dobar dan.
Kasno smo danas zavrsili sa jurnjavom oko dorucka..

mama Jo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 11:29:28)

Dobar dan 😊
Mi cekamo drugare, da dodju da naprave jos veci haos sa igrackama 😊
Ali neka, nadam se da ce bar mame uspeti na miru da popiju kaficu...
Ako neko zelibda se pridruzi - slobodno...

Daaaa, super sto hoce da pije vodu, to kazu da je bitno, da ne dehidrira, a opet onda i cesce piski pa izbacuje iz sebe sve sto ne valja...
Brzo ce on prezdraviti 😊

MamaNecaVo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 12:17:21)

Ja sam sad procitala za galete.
Mogla bi ih praviti.
Bebac ih jos nije isprobao a mekane su re kad vec nece nista da jede da probam sa njima.
Testo ne odbija,klasika.

Kasalj nam se u toku noci vratio.
Vise ne znam sta je to desava.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 15:15:26)

I moja J.je pre neki dan pocela da kaslje 😞 uopste ne znam od cega i kako, i evo danas vec kaslje onaj sazreo kasalj, tacno slajm... sto ti kazes - preko noci se vratilo...

Galete su odlicno resenje, vrlo jednostavno, a mogu tri naredna dana da se jedu 😊
Ko prvi napravi neka zovne na degustaciju 😊

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 16:42:09)

Anck, kako ste? Nama danas temp 40.2. Sad idemo od lekara. Povisen crp, leukociti..

Duškić -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 17:27:24)

Auu ljudi svi pod temp.
Uzas. Moja sestricina ima boginje, ali velike, iz vrtica svi zarazni. Tako mi nije bilo dobro kad mi seka javila.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 17:50:31)

Joj stalno neki virusi....
A bogibje tek, pa kazu da su u BG proglasili epidemiju, zar ne?
Mi se za sada drzimo sa slinavim nosicem i kasljucanjem...
Joj drugari mali ajde sto pre ozdravljenje 😚

Anck Su Nmaun -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 18:03:24)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Anck, kako ste? Nama danas temp 40.2. Sad idemo od lekara. Povisen crp, leukociti..

Jooj jooj jooj Ivana bas mi je zao.
Mi smo stigli do 39.4
Radili u lab. Bris grla negativan je. Nije htela da mu da antibiotik. Sutra popodne na kontrolu. Al citav dan borba , spustim malo al ispod 38 nije isla. Konstantno je tu viase manje. A on kmezav. Samo bi se mazio i nosao. U jednom momentu me.ukocilo od nosanja pa sam morala da popijem diklofenak.
Bas sam se umorila danas od nosanja. Mm rece ostace kuci da mi.pomogne a devojkama se islo na plivanje. Bilo mi ih zao i reko palite, ssad ce on jos malo na spavanje a vidim H puna energije sve skakuce po kuci. Tako da ih evo ispratih i sad hranim V. Nesto brlja al bitno da jede.

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 18:24:57)

Anck, ista situacija. Danas je i spavala na meni... N
Mi smo dobili Ospamox. Nista osim temp nema. Malcice joj jedino crveno grlo.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 11/17 [chat] (16.11.2017 18:25:37)

Значи дечица су болесна.[sm=smiley13.gif]
Ја сам Софи заказала преглед за сутра код педијатра. Кашље и не свиђа нам се. Сутра је не шаљемо у вртић, јер ја и овако немам часове.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>