RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Jeca* -> RE: Pričajmo o hrani... (1.2.2011 15:01:51)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pretty78 -> RE: Pričajmo o hrani... (1.2.2011 15:03:24)

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

kako je ova tema divnaaaaaaaaaaaaaaaa

a vidi kolišno strana ima pih





[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Vučko.ba. -> RE: Pričajmo o hrani... (1.2.2011 15:03:41)

AL SE NEKAD DOBRO JELO [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
 
 
Nema vise, dobri svete
one lepe se'set pete
kad smo bili na svecari
kod kumova nasih starih
klizio je voz ko sanke
al' smo stigli do Palanke
Severac je duv'o 'ladan
pa ko ne bi bio gladan

I cim smo stigli
viknu kum svoju zenu
Sido, postavljaj, Bog te vid'o
spremila nam kuma nasa
za uzinu paprikasa
pa kolace, krmenadle
i par sarmi svakom
mesto leba mesa bela
princes krofne vangla cela
suvih sljiva i koljiva
i rezance s makom
e, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Do vecere vreme kratko
za kitnikes i za slatko
da odbijes, to ne vredi
da se kuma ne uvredi
nas kum Pera, dipl. agronom
rec o ovom, rec o onom
sve uz vino, porto-gizer
'di gutljaji sami klize

Taman smo bili gladni kada se zacu
Sido, veceru, Bog te vid'o
odjedared astal saren,
sos paradajz, krompir baren
suve snicle, ko promincle
kara-batak svakom
na podvarku curka, zna se
gdi je curka, tu je prase
onda torte, razne sorte
i rezanci s makom
ej, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Vejao je sneg po soru
sedeli smo do pred zoru
baba rece, deder kaput
radni dan je, ajmo na put
al' kum Pera odma' skoci
sta to vide moje oci
Sido, ne daj nikom kaput
prvo frustuk, e, ondak na put

Ne drema vredna kuma
ne slusa prve petle
brza je od raketle
nosi vruce 'leba kriske
fafarone, cvarke friske
zacas sprema sunke, rena
i pihtije svakom
pitamo ih ljudi, dokle
cekaj, kazu, jos snenokle
i sufnudle i griz-strudle
i rezance s makom
hej, kad se samo setim,
al' se nekad dobro jelo, bas

I ondak, sat i frtalj
kol'ko je is'o sinobus
nismo nista jeli
i kad smo stigli na stanicu odma
kupimo burek, lep, frisak
mastan, sve nam
onako, mast curila niz bradu.
pa ondak opalimo preko toga
jednu tepsiju sampita i gajbu piva
mlakog, crnog




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (1.2.2011 15:03:52)

Najviše mene ima u ovoj temi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:07:12)

Jel zna neko kako se zove recept za pileća krilca, ja tražila pod marinirana i nema a znam da sam odavde uela recept i pravila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ajde ako neko zna bilo kakav recept za zapečena krilca (marinirana[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) nek napiše[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lanajelena -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:08:19)

Dje me nadje gladnu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:10:01)

lu pogledaj na sajtu ''culinarka''. cini mi se da sam tamo nesto nasla.




Snelle -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:13:03)

Lu Klik




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:13:48)

Hvala, našla sam ga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:15:24)

vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
i sad sam zena i po , bukvalno




lanajelena -> RE: Pričajmo o hrani... (3.3.2011 9:18:44)

IZVORNA PORUKA: olga75

vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
i sad sam zena i po , bukvalno



Nas dve tri zene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:11:18)

Jel imate neki recept za spargle ? Stalno ih merkam a nikad ih nisam probala jer ne znam kako se spremaju a bas su mi simpaticne [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:15:40)

Ribizla, ja znam npr. prokuhati šparoge, staviti u vatrostalnu zdjelu, preliti bešamelom i zapeći.
Super su sa jajima, kao omlet ali one mlade zelene.
Eto ako se sjetim još pišem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:18:27)

Zelene treba da kupim ? Ustvari uvek sam vidjala zelene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jel nema neki jak ukus?




Dora -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:19:04)

Ej Ribizla, jel su špargle oni zeleni štapići? Videla sam na RTL-u u emisiji Kod Ane, ona ih stalno sprema.
Baš ću probati...




Dora -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:20:14)

a koji se deo njih koristi? cele?




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:20:25)

Da ti stapici , mislim da bi se deci svidelo da grickaju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jesi mozda zapamtila kako ih sprema ta Ana




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 10:20:47)

IZVORNA PORUKA: Dora

a koji se deo njih koristi? cele?

Lu?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 11:01:00)

Postoje i bijele i zelene, da bi ostale bijele pri uzgoju se pokrivaju crnom folijom.
Zelene su ukusnije i kvalitetnije, pogotovo samonikle koje u obilju rastu u Istri, nisam probala ali imam zelju.
Ja sam pravila ove bijele i to iz tegle samo, nemam gdje da kupim svjeze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (16.3.2011 11:04:52)

Evo jedan opd recepata od Ane za šparoge[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
KLIK




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (14.4.2011 15:39:43)

Koja je razlika između integralnog i crnog brašna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Mislim, znam šta je integralno brašno i koristim ga, odem da kupim kad tamo jedno do drugoga ali ne vidi se naravno kakvo je koje u papirnoj vrećici, a prodavačica još pametnija od mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Vika -> RE: Pričajmo o hrani... (14.4.2011 15:43:07)


"Crno brašno sadrži 80 – 90% sastojaka zrna (nešto mekinja je odstranjeno) i ima veću sposobnost apsorpcije vode od belog brašna, dajući zbijeniji hleb od belog, ali ne tako grub kao od integralnog brašna. "


"Brašno od celog zrna (graham, integralno)sadrži 100% sastojaka zrna. Dobija se mlevenjem celog zrna dobro oprane i očišćene pšenice bez prosejavanja i odvajanja mekinja. Hleb od ovog brašna je grublje strukture, ima sočan ukus i braon boju, a biološka vrednost mu je veća zbog obilja biljnih vlakana, vitamina i mineralnih sastojaka. Zbog malog procentualnog sastava glutena preporučuje se mešanje ovog brašna sa belim kako bi se dobio hleb bolje strukture. Integralno brašno se mora upotrebiti u okviru 3 meseca, zbog sadržaja ulja koje može da užegne. Treba ga čuvati do potrošnje u zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mestu."





Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (14.4.2011 16:00:32)

Hvala Vika[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
A istina, integralno se mora pomiješati sa bijelim brašnom da bi se kruh uspio bar malo podići.
Ja sam jednom probala od samog, ko kamen [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (7.6.2011 11:46:55)

Resila sam da Akiju napravim dzem od jagoda , nasla sam jedan recept klik
pa mi samo recite jel i vi tako pravite ?




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 19:55:04)

Niko ne pravi dzem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Lu ? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>