RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 19:56:49)

evo ja [sm=smiley1.gif]
ne seckam jagode i kad stavim dzemfix ne stavim konzervans ali mi to brzo pojedemo pa nema vremena da se pokvari




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 19:58:37)

Olga kuco mlada [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Reci mi jos koliko je to brzo ? I ja bih pravila dve teglice , toliko koliko pise ustvari i koliko dugo moze bez konzervansa da stoji u frizideru ?




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:01:16)

pa ja dok je zatvoreno drzim u spajzu jer kad je gotovo stavim ga u zagrejane tegle pa ga utrpam u cebe i tako ga drzim bar jos tri dana , dok se skroz ne ohladi
a kad otvorim stavim u frizider.
to brzo je do Bozica [sm=smiley36.gif] , znaci bar pola godine ne otvoren




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:05:10)

Ja kuvam cele jagode sa šećerom, i to traaaaaajeeee, satima ih kuvam...jagode ostanu cele, a bude baš gusto (tako volimo), i na kraju dodam konzervans, ali duplo manje nego što piše. Stavim u tegle koje sam tog trenutka vrele izvadila iz mašine za sudove i odmah zatvaram. Nije mi se kvarilo, imam još teglu sa džemom od šljiva od prošle godine (identično ga pravim).




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:08:02)

Dobro , jel mogu tegle u rerni da zagrejem ? Nemam masinu za sudove [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nemam ni spajz [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Znaci mogu opusteno i bez konzervansa ili sa manjom merom  nego sto pise ?




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:10:32)

Naravno da možeš u rerni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] A ako imaš zamrzivač, možeš i bez konzervansa da napraviš pa zamrzneš u tegli, ja sam tako pravila prve godine kad je N bio bebac[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:11:11)

Nedjo , ja tako pravim slatko [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:12:34)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pssssssst[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Može da bude i manje slatko[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:12:47)

Odlicno imam zamrzivac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jednu cu otvoriti posle nekoliko dana sto kaze Olga , pa u frizider , ostale kad se ohlade stavljam u zamrzivac [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Nego , meni jednom puce pivska flasa u zamrzivacu , jel nece tegla sa dzemom ?




zoća -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:14:32)

Neđo ja tako kuvam džem od jagoda jagode zaista ostanu cele
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ja kuvam cele jagode sa šećerom, i to traaaaaajeeee, satima ih kuvam...jagode ostanu cele, a bude baš gusto (tako volimo), i na kraju dodam konzervans, ali duplo manje nego što piše. Stavim u tegle koje sam tog trenutka vrele izvadila iz mašine za sudove i odmah zatvaram. Nije mi se kvarilo, imam još teglu sa džemom od šljiva od prošle godine (identično ga pravim).





Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:14:59)

Ja sam tad stavila oko 30 teglica od kupovnih kašica, sa raznim džemovima, i nijedna nije pukla. Prvo sam ih ohladila na sobnu temp, pa sam ih ostavila u frižideru da se dobro ohlade, pa u zamrzivač. Mislim da su kod piva problem mehurići, možda se malo mućnula flaša[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:15:30)

Ribizla , pa stavi ih tamo gde drzis zimnicu
ili da probas kad se skroz ohladi da stavis u plasticne cinije i tako u zamrzivac [sm=zmeden.gif]
mada ne znam kako ce biti kad se odledi , nikad to nisam probala sa zimnicom [sm=smiley24.gif]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (11.6.2011 20:18:05)

Ma mucnula sam ja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Stavicu u staklo pa sta bude [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ne mogu jos i da presipam .. Mozda stavim i u teglice od kasica , malo po malo cu vaditi , super ideja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 10:37:11)

Žene, šta je kukuruzni štirak i gde se kupuje? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 10:40:55)

To je kukuruzni skrob - ili ti ČVRSTIN - GUSTIN [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kupiš ga u bilo kojoj radnji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 10:46:49)

Aaaa.. gustin! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 11:34:03)


IZVORNA PORUKA: ribizla

Niko ne pravi dzem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Lu ? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja pravim sa dzemfiksom i ne stavljam konzervans, nema potrebe, evo imam još od prošle godine što sam pravila dzem od tikve-puterice sa dzemfiksom, stoji u ostavi i nije se pokvarilo.




Verus -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 12:21:56)

sta je dzemfiks lu?  Smejala sam se zvuci kao lepak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: Lu RR


IZVORNA PORUKA: ribizla

Niko ne pravi dzem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Lu ? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja pravim sa dzemfiksom i ne stavljam konzervans, nema potrebe, evo imam još od prošle godine što sam pravila dzem od tikve-puterice sa dzemfiksom, stoji u ostavi i nije se pokvarilo.




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 12:23:44)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Od Dr.Oetkera prašak za zgušnjavanje pekmeza sa konzervansom. Imaš više vrsta 




Verus -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 12:25:11)

aaaaa[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  a meni odmah karbofiks pao na pamet, pa mi pripalo smesno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 12:26:05)

Imaš i šlagfix [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Verus -> RE: Pričajmo o hrani... (16.6.2011 17:18:14)

a joj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (17.6.2011 9:40:36)

Eh Verus, moram malo da zalijepim jagode da se ne odvajaju[sm=smiley36.gif]

Kako punite tikvice, brzooo mi treba recept[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (17.6.2011 9:45:55)

Ja ovako:
presečem po pola - izdubim ih kašikom (kao čamce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ) izdinstam izdubljenu sredinu sa vegetom dok ne omekša, skinem sa vatre, umešam feta sira (koliko tikvice-toliko sira) on će se fino raspasti sa mekanom tikvicom, dodam malo peršuna. Masom napunim čamce, prelijem jajetom i pavlakom (onako umućeno) i zapečem da porumene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Pričajmo o hrani... (17.6.2011 9:50:28)

Svidja mi se recept Nina
Samo mm ne jede ništa bez mesa, da li da stavim u to i dinstano mljeveno meso, da ne pravim nešto posebno?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>