RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


eca89 -> RE: Pričajmo o hrani... (10.4.2019 15:53:15)

Imam Ana, ali nikako mi ne bude onako sitno, sitno!Hvala ti.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (10.4.2019 16:58:53)

Zato ti kažem, ja to nožem. Možeš i sa onom ljuštilicom za povrće, i ona dobro secka.




jance -> RE: Pričajmo o hrani... (10.4.2019 17:46:45)

Ljustilica za povrce lepo radi posao a i noz sam mi je uradio. Ja rendam i na onoj rendaljki krupnijoj za sir




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (10.4.2019 18:31:06)

Ovo je zakon za kupus, krastav, sve salate, pomfrit, cips, luk...



Secko




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 12:30:23)

Ja bih da pravim keks tortu sa pavlakom i crvenim voćem, e sad ovaj recept što sam našla nije to. Molim vas da mi napišete ili linkujete ako znate ili ste pravile tu tortu. Ide keks- kao kora, kisela pavlaka, šlag i voće, u ovom receptu piše samo 10 kašika šećera na 2 avlake i 3 šlaga i želatin i to 3 komada. Ja se toga ne sećam da sam stavljala. Znaaam, pametan zapisuje, budala pamti. Delovalo mi je da ću zapamtiti [sm=smiley13.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 12:42:47)

Oldži, ja je pravim malo drugačije... idu piškote koje umačem u sok od narandže a fil pravim tako što pomešam voćni jogurt sa kiselom pavlakom, dodam šećer u prahu po ukusu i voće po želji. I slažem piškota, fil, piškota, fil... i ukrasim šlagom.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 12:45:45)

Molim te Ane, napiši mi recept [sm=smiley31.gif]
Ja sam pavlaku šećerila, dodavala voće ali ne pamtim koliko sam šećera stavljala [sm=smiley13.gif] i kad sve to zamešam dodavala sam šlag ali želatin nisam i sad brinem da mi se to ne raskvasi skroz ako ne stavim želatin. Možda kremfiks da stavim [sm=zmeden.gif]
Eto nemam pojma a tako lepe krupne kupine imam




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:11:31)

Ja nisam nikad stavljala želatin. Slažem u dubokoj keramičkoj četvrtastoj posudi i ne vadim iz nje, nije kao torta.

2 voćna jogurta od 300ml, 2 kisele pavlake, šećera u prahu po ukusu (to stvarno ne znam da ti kažem, zavisi koliko slatko voliš, ja stavim baš malo), 3 kutije piškota (ja uvek kupim dve duple kutije za svaki slučaj i uvek mi pretekne), šlag za ukrasiti.

Pomešaš voćni jogurt sa kiselom pavlakom, dodaš šećer. Ako želiš možeš ubaciti i voće (npr ako je jogut od višanja onda ubaciš višnje itd). Možeš čak da ubaciš i malo mlevene plazme ako hoćeš da fil bude čvršći ali stegne se lepo i bez toga. Piškote čak i ne moraš umakati u sok jer dosta omekšaju od fila. Ređaš u zatvorenu posudu piškote-fil-piškote-fil i preko staviš šlag.





Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:15:49)

A imaš i varijantu sa keksom

500 g plazme ili nekog drugog keksa
1 l voćnog jogurta po želji
500 g voća po želji (najbolje kombinacija voća: ribizle, maline, jagode, kupine…)
šećera po ukusu

Voćni jogurt pomešaš sa šećerom zatim dodaš izdrobljeni keks pa na kraju voće.
Pomešaš, izliješ u kalpu i ostaviš da prenoći. Sutradan možeš da izvadiš iz kalupa i ukrasiš šlagom ili čak istopljenom čokoladom.




Ivanka 75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:17:00)

Ana, kad se umuti vocni jogurt sa kiselom pavlakom jel nije mnogo retko?Koliko mu treba da se hladi? I stegne




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:25:03)

Ane, ja u voćni jogurt izlomim keks i onda kad se onako natopi istresem u duboku posudu, poređam gore voće od čega je jogurt i ostavim u frižider da se stegne. Može se seći. Ako stavim običan jogurt onda ga šećerim, šta ja znam jedno 10 - 15 kašika i onda gore ređam banane.
Videću kako ću. Napisaću ako zaboravim da znate gde da me uputite [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:26:49)

Ivanka, bude ređe kada se tek zamuti ali stegne se lepo u frižideru. Gledam da kupim neki gušći voćni jogurt. Uvek pravim uveče za sutradan pa ne znam koliko realno vremena treba da se stegne. Možda da se stavi na kratko u zamrzivač ako je hića.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:27:19)

Oldži, to je kao ova moja druga varijanta.




Ivanka 75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:29:51)

Hvala Anci, da napravim nesto osvezavajuce popodne. 




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:31:11)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Oldži, to je kao ova moja druga varijanta.

Da, samo sam ja to pojednostavila i pojeftinila [sm=smiley36.gif]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:32:05)


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Oldži, to je kao ova moja druga varijanta.

Da, samo sam ja to pojednostavila i pojeftinila [sm=smiley36.gif]
To pravim kad me mrzi da se pokrenem, M izlomi keks, sipa jogurt i ja prespem u posudu [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (19.4.2019 13:40:35)

Extra [sm=bravo.gif] sad se i meni jede [sm=smiley36.gif]




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (23.4.2019 15:05:12)

Molim Vas savet.


Po ovom receptu je moja baka pravila breskvice i ja bih probala po 1x.
E sada mast be koristim.  Cime ga mogu zameniti? Margarin je ok? Ili maslac? 

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/1976677-5656.jpg[/img]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (23.4.2019 15:08:40)

Nato, ja bih koristila puter. Margarin inače ne koristim.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (23.4.2019 15:25:25)

Maslac ili ti puter. Margarin samo stavljam kad je posna varijanta. 




Misha i Ljisha -> RE: Pričajmo o hrani... (23.4.2019 15:53:56)

Najbolje je.s masti

 Ja imam neki recept za keks i najbolji je s.masti. jednom stavih maslac.i.nije to to




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (23.4.2019 16:46:28)

Hvala. Probacu sa maslacem. 





nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.5.2019 17:23:30)

Kako pripremiti plavi patlidzan a da nije pohovan i punjen mesom? 





kamičak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.5.2019 17:44:26)

Mozes musaku, stavis patlidzan umesto krompira. Mozes i da isprzis kolutice i dodas malo pavlake.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (14.5.2019 18:30:50)

Ne bih sa mesom. [sm=zmeden.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>