Mariya -> RE: Razgovori mama 12/17 [chat] (20.12.2017 13:24:57)
|
Dobar dan mame! Hvala vam na čestitkama [sm=smiley31.gif] mogu ovde u temi da vam stavim link do recepata, jer nemam vremena da ih pišem u C recepte. Ja sedim u čekaonici, smorila sam se, ovo je užas. Mrzim bolnice i čekaonice [sm=hudicek1.gif] Maraj, pitala si za L, pa odradili smo 6 meseci fizikalne terapije, struja, parafin,kineziterapija. Propuzao je, sedeo i stajao sa 6,5 meseci i tad je dr rekla da smo postigli sve što treba da radi za svoj uzrast i sad čekamo da prohoda. Prohodao je[sm=smiley1.gif] Pa u januaru idemo opet na neke preglede, emng da se vidi kako mu oživljavaju nervi, kontrola kod fizijatra pa će onda reći šta i kako dalje. On je na poslednjoj kontroli imao pasivno pun obim pokreta a aktivno oko 2/3, ja bih rekla da mu je ruka na 75 %. Krupna motorika je dosta dobra, njemu je sad fina motorika problem. Nema pinceta hvat već predmete hvata celom šakom, a palac mu zaostaje. Kada tapše vidi se da ne može da ispravi prste na levoj šaci. Ali otkako je prohodao manje koristi ruku i primetno nazaduje[sm=smiley19.gif]u smislu da ne drži pravilno ruku, izvija je mnogo više nego dok je puzao a skoro je izgubio onaj "konobarski položaj". stavljam ga da puzi a on dopuzi do mene ili prvog predmeta za koji može da se uhvati i podigne i odmah kreće da hoda[sm=smiley1.gif] vežbam ga svaki dan i dalje. Prekjuče smo slagali dindolino i uspeo je pravilno da skine i da stavi one karike, meni su suze krenule kad sam videla. Inače zvuče mi već bolje deca, ne laju više[sm=smiley36.gif]navikavaju se na inhalator, ipak ga do ponedeljka nisu u životu videli a sad već sede mirno i trpe. Milena, ja sam kod svo troje primenila istu taktiku odvikavanja -nisam spavala pored njih. Kad se probude nema mene već je tata ustajao. L je prestala da se budi nakon 2 noći, H je nakon 7 a L je bio istrajniji, ali nakon 10 dana je shvatio da nema više sise noću i počeo je da spava.
|
|
|
|