Mariya -> RE: Razgovori mama 12/17 [chat] (31.12.2017 10:11:24)
|
Dan mame! Spremate li se za doček? Ja sam spavala čak do pola 10, znam da ćemo biti dugo budni. Danas mi ostaje da stavim šlag na tortu i mislim se da li da pravim cake popse deci jer već imam tortu i 3 vrste kolača. Moji su, zamislite, ozdravili! Najzad sam sklonila noska jer više nema šta da izvuče iz L nosa. Počela sam sa imuno sirupom i nadam se da će sad na raspustu barem biti zdravi. Milena, super za odvikavanje. Jel ona neće da sisa preko dana? Jel ako nećeš da joj ukineš dojenje onda je doji jednom preko dana a ukini joj noću skroz. Njoj je to navika, način da se uteši i uspava. Mora da nauči drugačije. (ne znam da li sam se pohvalila da L jeste, prestao je i da se budi noću, spava od 11-10,11.) IZVORNA PORUKA: NevenaAleksejmom Vise mi nece pasti na pamet da modiram dete sa glupim pletenim kapama! Nevena, moram da ti kažem, upala uha se ne dobija od nošenja ili nenošenja kape. Kada je dete prehlađeno i ima sline uvek postoji šansa da dobije upalu uha. Što je dete manje, manja mu je eustahijeva tuba i veća šansa da će se ona zapušiti. Kako rastu i e.tuba raste i sve manje su šanse za upalu. Evo citiram i neki članak UPALA UHA SE NE DOBIJA ZBOG TOGA ŠTO HLADAN VAZDUH UĐE U UHO Srednje uho je šupljina u kosti koja sa spoljnjim svetom komunicira- ne preko spoljašnjeg ušnog kanala u koji ''ulazi vetar'' već preko jednog kanalića- prirodne komunikacije, koja se otvara u ždrelo i zove se Eustahijeva tuba. Kad se Eustahijeva tuba zapuši, stvaraju se uslovi za razmnožavanje bakterija u srednjem uhu i upalu uha. To se dešava u toku infekcije gornjih disajnih puteva. Ovakvu infekciju zovemo i ''prehlada'', ali ona je uvek izazvana virusom. Šta se dešava tokom prehlade? Dolazi do sekrecije iz nosa i oticanja sluzokože gornjih disajnih puteva, te do smanjenja prohodnosti nosa i Eustahijeve tube, i stvaranja uslova za razmnožavanja bakterija u srednjem uhu i upale.
|
|
|
|