RE: Da li lekove držati u frižideru? (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Dora89 -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.3.2018 11:25:42)

Samo otvorene, ako tako piše u uputstvu.




Anck Su Nmaun -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.3.2018 11:28:14)

Isto. I cepice




mama Jo -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.3.2018 11:34:27)

Pa da, ako u uputstvu tako kaze




branki* -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:09:24)


IZVORNA PORUKA: branki*

ja sve drzim u frizideru,da li gresim,pojma nemam.

evo mog posta...i dalje tako radim..i sirupe i tablete...sad kad se desilo ovo sa bokom,pita me dr gde ste vi bili,kako je uzela lek,gde drzite lekove i ja kazem-u frizideru.nisu to neki lekovi,nista nemam posebno,brufen,probiotik,neke septolete,aspirin i sirup protiv proliva..reko na polici posebnoj u frizideru,tako sam oduvek.kad ona poce 3 minuta,a zasto,zasto u frizideru,pa zbog cega to..reko,ne znam,tako mi je bilo logicno...eto,ispadoh kreten majka.




mama Jo -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:15:25)

Znaciiii.... Kad se dese tako neke alarmantne stvari, i kad pitaju - a gde si ti, [u]majko bila? Dodje mi da mu saspem pesnicu po sred ociju.
Brate mili! Jezim se od tog pitanja stvarno.




lesli -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:17:37)

Jao sto volim te njihove komentare “a gde ste vi bili”.Koliko puta mi se dete u igri, stavise mi se igrali sa njom, palo na moje oci i razbilo se - zaradilo modricu, cvorugu k’o kuca, posekotinu...I nije normalno da ti 24h/7d dezuras pored deteta od 6 godina. Je l’ treba da je vodis sa sobom u wc i da ti sedi u vidokrugu, vezana za stolicu kad npr. kuvas rucak?!Budaletine. Ne daj da ti nabijaju krivicu!
Sto se lekova u frizideru tice mi drzimo samo probiotik - torlakov (jer pise da ako se drzi na sobnoj temperaturi rok je samo 4m!) i ono sto se kupi i eksplicitno pise da je za frizider - antibiotik neki ili nesto tog tipa. Ostalo stoji u zasebnoj fioci sa lekovima.Mozda ne bi bilo lose da ih izmestis negde gde ona nece moci da ih dohvati tj l. da zapravo i ne zna gde su.I svakako razgovor, razgovor i samo razgovor sa njom. Mala jeste, ali nije bas toliko da ne moze da shvati sta je pogresila i koje su posledice mogle da budu.
Ljubim te!




branki* -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:18:14)

meni je rekla -je l znate da bismosad po pravilu morali da zovemo policiju,sestra je to rekla..ja nisam nista,jer sam bila u bedaku,a trebalo je da kazem-u redu,radite vas posao,zovite kog morate.pa,neka dodju i ustanove kakvi smo roditelji i kako dete zivi.

da,sad cu da izmestim sve negde gde ne moze da dohvati i ne zna gde se nalazi.ovo mi je nauk.ona jeste dete i mala,ali,u septembru ide u skolu,znaci ona je tacno snimila kako izgleda lek koji se uzima protiv bolova,uzela je tacno njega i grickala sa vodom,jelte,dok nije prestao bol,a u medjuvremenu je popila 10 tableta.




Duškić -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:23:33)

Iskreno sam mislila da su i zvali policiju. Ali bolje sto nisu
.
I ja držim u frižideru samo po neki sirup. Ostalo u kutiji .




Sanjica26 RR -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:31:57)

Branki, a sta je sad sa zubom? Jel je i dalje boli?









lesli -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:32:23)

Jao branki. Strasno. Ja razumem da imaju to “po sluzbenoj duznosti”, ali aman valjda mozes da prepoznas dete koje je zanemareno i fizicki zlostavljano od deteta koje je napravilo glupost tako sto je bilo 5-10 min bez nadzora!
Onda bi svi roditelji trebali da imaju po par prijava godisnje.Ja sam moje dete sa nekih 10-11 meseci slucajno udarila laktom u celo i znas koja je to modrica bila! Skupljala sam igracke u kutiju, dete je dopuzalo iza mojih ledja (ja nisam konstatovala da mi je toliko blizu) i kako sam zamahnula da dohvatim sledecu igracku pravac sam laktom udarila detetu celo. Covece, htela sam da umrem od muke, a ne jos neki kreten da dodje da mi preti policijom i socijalnim sluzbama. 🙄Pa tacno bih polomila onog ko bi dosao sa takvim predlogom.





branki* -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:41:47)

ne znam,nisam pametna,evo stvarno,citam gluposti i svasta po kuriru,te ovo se desilo detetu,te zlostavljanje,te maltretiarnje i kapiram da treba to neko da prepozna-ocuh prebio cerku,majka cerku prebila,svasta nesto,razumem i treba da se i mora da se reaguje.alivaljda ja ne odajem takav utisak..ali,ajde,bio je to komentar,jedna recenica i to je to,sta ko kisli,ne znam.
sanjice,boli je,i u bolnicti su joj dali sirup,paracetamol da joj prodje bol,bas komentarisali-mi te lecimo od jednog,a dajemo ti opet to..sutra je vodim kod zubara,ona je 2 puta isla za aj zub,otvoren je ,mlecni kutnjak neki,cetvorka i aktivira se tako..




Sanjica26 RR -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (7.2.2021 17:57:47)

Nije ni cudo sto je boli kad je otvoren. Treba da joj stave plombu. 





mati -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (8.2.2021 14:32:28)


IZVORNA PORUKA: branki*

ne znam,nisam pametna,evo stvarno,citam gluposti i svasta po kuriru,te ovo se desilo detetu,te zlostavljanje,te maltretiarnje i kapiram da treba to neko da prepozna-ocuh prebio cerku,majka cerku prebila,svasta nesto,razumem i treba da se i mora da se reaguje.alivaljda ja ne odajem takav utisak..ali,ajde,bio je to komentar,jedna recenica i to je to,sta ko kisli,ne znam.


Branki, stalno razmišljam o ovome. I trudim se da ne čitam, ali to je svakodnevno. Zlo i naopako, strasno vreme je došlo.
I da znaš da je trebalo da joj kažeš, pa neka zove policiju, oni i ovako svi reaguju samo kad je kasno, pa bar malo da opravdaju svoje postojanje. Ma nemam reci.
Ja sirupe, otvorene, držim u frižideru, a lekovi su mi u fioci. I u torbama i rancu koje koristim svakodnevno.
Od kako nas jedne god jurio strsljen na poslu, Esradin imam po svim torbama i na svim mestima.




emicaa -> RE: Da li lekove držati u frižideru? (8.2.2021 16:14:43)

Branki nije tema,ali zasto joj ne poprave zaj zubic.Dori su papravljali prosle zime da nebi poceli bolit





Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]