Prevrtanje očima (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


*Alexx* -> Prevrtanje očima (25.2.2010 19:16:26)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Već nekoliko nedelja u nazad, Luka mi koluta očima. radi to namerno, dođe, kaže "Vidi mama!" i ili ih uzrikavi, ili ih skroz izvrne i ja šiznem. Bojim se da mu ne ostanu tako, ili šta ja znam.
Tek pre koji dan sam shvatila odakle mu to. Gleda Thomas & friends, gde lokomotive mrdaju očima kada su srećne...ustvari zakolutaju, i Luka je par puta dolazio kod mene i tražio od mene da kolutam ali sam rekla da ne mogu i neću.

Jel vaša deca to rade sa očima?


IZVORNA PORUKA: eugenija

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

izvrne oči kompletno, ostanu mu samo beonjače.


Ovo radi Viktor ima par dana, ja sam se jako prepala i ne znam šta mu to znači, a temu sam jedva pronašla, uopšte joj ne odgovara naziv....

Ima li neko da zna nešto o ovome???

IZVORNA PORUKA: lothroniell

Mozda je i on pokupio iz nekog crtaca, a moguce je da je skontao da moze to da uradi pa mu je zanimljivo... Secam se da su moji brat i sestra to radili kao mali, mi smo ih opominjali svaki put kada vidimo da to rade ali oni su sami prestali posle nekog vremena...

IZVORNA PORUKA: OTI

stvarno ne znam eugi...pominjala si to u onoj drugoj temi ...da vik to radi...ali ne znam..i meni lici na to da je to negde pokupio i da mu je to neka fora...dovoljno je veliki za takve faze i fazone..
ali mislim da bi ipak trebalo da pitas dr...

a da li si primetila neku pravilnost u tome KAD TO URADI?
je l to onda kad se zeza, igra, kad trazi paznju, kad jede, kad ga nesto opominjete?
da li to radi po nekom sablonu?
koliko cesto?



IZVORNA PORUKA: eugenija

Ne gleda crtiće, prosto jer ima 8 meseci i ne ume da bilo šta gleda. Onako nekad zujači u tv ili mtv,a li bez neke pažnje.

Nisam primetila neke pravilnosti u javljanju te aktivnosti. Primetila sam da se pre par dana počeo malo više maziti, ali ne mogu da nađem vezu između ove dve aktivnosti. A prevrće tako jedno 20-tak puta dnevno očima, u bilo koje doba, i dok ga hranim, i nosam, i dok se igra, i mazi...
Sluđena sam.. danas je to ponavljao više puta....


IZVORNA PORUKA: eugenija

Ne znam koliko je ovo hitno, sa 9 meseci nam dolazi pedijatar, tada sam mislila da je pitam za ovo, ali ako je hitno, možda još sutra da pozovem..

Kako nikad nema majki na forumu kada mi treba


IZVORNA PORUKA: OTI

Eugi, mislim da bi trebalo da pitas pedijatra sada i da ne cekas...Znam sto posto da je sve ok ali mislim da je bolje da pitas...
ne znam...stvarno ne znam...mislila sam da mozda to radi kad nesto drugo radi..na primer, pominjala si da se mazi u poslednje vreme, da se trlja o tebe, da je mazniji...mislila sam da nije od uzivanja...
ali ako to radi i ovako...bez veze.,..tokom dana...ne znam.
Ajde ti lepo pitaj DR...
Hoces da ti damo onaj broj HALO BEBE da pozoves da pitas...odmah sada..

ajde da googlamo...sad cu da idem da trazim.


IZVORNA PORUKA: eugenija

Hvala ti OTI puno!

Mislim da je sada malo kasno da zovem pedijatra, ipak je ponoć, a mislim da nije baš ni za halo bebu, jer bi me možda isprepadali, a do jutra mogu samo da vrtim reči koje su mi rekli i da se s*ebem još više.
Tako da sam odlučila da ipak sutra ujutro nazovem pedijatra koji Viktoru dolazi otkako se rodio, pa neka ga pogleda.

Hvala još jednom!

IZVORNA PORUKA: OTI

ja postavila pitanje na stetoskop.info ali ni oni nece do ujutru da odgovore...pretpostavljam..


IZVORNA PORUKA: lothroniell

3237357 i 3237358 su brojevi... ne brini Eugi mislim da nije nista strasno!

IZVORNA PORUKA: lothroniell

Halo za zdravu bebu
Dragi roditelji, buduće mame i tate, sve ono što Vas interesuje u vezi toka trudnoće, poro đaja, pravilne nege i ishrane novoro đenog deteta i odojčeta, sva pitanja koja se odnose na rast i razvoj Vašeg deteta, možete postaviti na telefone: 011/3237-357 i 011/3237-358.
Dežurni centar Halo za zdravu bebu za Vaše pozive je otvoren 24 sata svakoga dana u mesecu. Smešten je u prostorijama Zavoda za javno zdravlje u Ulici 29. novembra 54-a, u za to posebno izdvojenoj i pripremljenoj prostoriji sa dve direktne telefonske linije i jednom faks kominukacijom. Ali, drage mame, nemojte se iznenaditi!
Dežurna sestra će Vas pozvati prvog dana Vašeg dolaska sa bebom kući iz porodilišta, da proveri adresu, odgovori na Vaša pitanja i najavi dolazak medicinske sestre iz doma zdravlja.
E-mail: halobeba@beotel.yu

Izvor: www.halobeba.rs

IZVORNA PORUKA: OTI

i ja mislim da je to neka faza, sta li?



IZVORNA PORUKA: eugenija

Jao OTI, pa hvala ti čoveče! Vidi nje, išla da postavi pitanje duša moja!

Jao Loth, pa vidi i tebe sa informacijama,aaaaaaaaaaa!


Pa cure moje, HVALA PUNO!

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Pitaj ujutru pedijatra, eto, za svaki slucaj-bojim se ako nazoves ove u hitnu ili tu halo bebu, da mogu da ti kazu da mozda ima epilepticne napade ili nesto sto bi te bacilo u paniku-iako, po drugim stvarima znas, da nije nesto tako u pitanju....Bice OK

IZVORNA PORUKA: OTI

slazem se..sa verus povodom ovoga mada...ti bi znala da nije to to...
nego otkud znam ... nemam bebu i samo zamisljam te strahove i brige...kad se rodi.
zena je stena


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Nema na cemu samo se ti nama nemoj brinuti! Bice Viktor odlicno!

IZVORNA PORUKA: eugenija

Dobili smo uputnicu za eeg. Trebam ga probuditi sutra ujutro u pola pet i držati budnog do 8. U osam idemo na pregled, treba da spava tamo. Pre su bebe uspavljivali nekim kapima, sada traže da to bude prirodan san.

IZVORNA PORUKA: Zille

Ja sam starije dete vodila na taj eeg kad je imao 2,5 godine. Nije nista strasno, i ne traje dugo. Od trenutka kad se dete uspava pocinje to snimanje i traje 10-ak minuta.
Javi obavezno kako je bilo. za tebe i Vika!!!


IZVORNA PORUKA: OTI

eugi,javi sta je bilo i sta su rekli...
poljubac za Vika.


IZVORNA PORUKA: Verus RR

Mislim na vas.  Bas si me nasekirala.  Hajde nek je sa srecom, i sve ce biti u redu draga.

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Eugi 

Mislim da su preterali sa tim eeg-om, ali bolje da proveriš i da budeš mirna. Sigurnasam da će sve biti ok.

Javi kako je prošao eeg.


IZVORNA PORUKA: gagana83

Eugi,bice valjda sve kako treba!
Ljubim vas


IZVORNA PORUKA: eugenija

Totalno su me sludili. Trže opservaciju, trebamo u bolnicu 10 dana na dodatne analize i da dr uhvati momenat da sama vidi kako to izgleda. Eeg nije ništa bitno pokazao. Sve je ostalo na : može biti da je ništa, a može biti da nije..................

NE ŽELIM DA MI DETE MALTRETIRAJU PO BOLNICIIIIIIIII


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Iskreno mislim da preteruju, ali da sam u tvojoj koži, verovatno ne bih izdržala da ne idem na dalje pretrage ako to dr savetuje. 

IZVORNA PORUKA: Trcosava

eugi mila moja drži se  ako će da te smiri idi, možda da pitaš da bude u ''dnevnoj'' bolnici tj jedan dan na posmatranju i naravno ako možeš ti sa njim da budeš. Ja mislim da to nije ništa, no lekari kao bolje znaju 

IZVORNA PORUKA: Lu RR
Takođe,i nadam se da pretjeruju
Ja još uvijek vodim malog na kontrolu okica iako dr svaki put kaže da je u redu, ali ako se i pojavi nešto on je pod kontrolom!


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Eugi draga drzi se! Ali sto Tasha kaze i ja bi verovatno otisla na dalje kontrole ako to doktori savetuju... Bices i ti mirnija kada se sve zavrsi i kada saznate sta je u pitanju! S obzirom na njegov uzrast trebalo bi da puste i tebe da budes sa njim tako da ces svakog momenta znati sta se desava...


IZVORNA PORUKA: Verus RR

eugi......nek provere, ja vise volim tako nego da se ne zna.....vojiiiim vas!!!!!!

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Eugi, jel si probala ono sa predmetom?

IZVORNA PORUKA: Rivana

I ja mislim da preteruju ali ipak ako dr kaze, odradi to

IZVORNA PORUKA: enigmaa

Eugenija odradi sve sto ti doktori traze bar ces biti mirna i znati sta i kao.To je moj brat kao beba radio i moji se odmah alarmirali naravno i ispostavi se da je da mora da uzima terapiju.Posle godinu dana su mu je ukinuli i sve je bilo ok.Pio je antileptike a jedino sto je radio je to sa ocima,mada mama kaze da je to vise igranje oka nego prevrtanje.Nikad mu se to vise nije ponovilo a sad ima 24 godina,pozdrav.Nadam se da ce sve biti ok,ma mora da bude.

IZVORNA PORUKA: Unica

draga, nisam ni videla sta te je snaslo. ne znam sta bih ti rekla da ti bude lakse jer znam da brines. jedino ti mogu reci da poslusas lekare i da znas na cemu ste. nece ga muciti. otkloni sve sumnje.

molim te budi pozitivna, sad si i njemu potreba nasmejana da ne oseti tvoju uznemirenost. a ti si jaka i znam da to mozes.
verujem, najiskrenije da ce sve biti u redu. 





eugenija -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 21:39:53)

Danas sam išla kod Vikinog pedijatra da vidi nalaze i da kaže šta dalje da radimo sa tom bolnicom i čudima.
Žena se ladno kroz osmeh našla da mi kaže da se opustim i da zaboravim šta su ovi gore rekli, barem na neki period od dve, tri godine kada bi se to moglo zaista bolje videti. Ona je ubeđena da Viko lepo napreduje, da je on potpuno fantastična beba i da to nije ništa. Kaže da može čak biti od konjuktivitisa i da mu to smeta, jer ima crvene okice, i onda da ih zato okreće. Kaže da bi bilo diskutabilno ako bi on ostao u takvom položaju očiju par sekundi bez svesti.. da ga ne mogu dozvati, ne daj Bože.. A ovako, ovo se često dešava i bebama i odraslim ljudima recimo pred san. Kaže kada jednom neurologu kažeš da ti dete koluta očima, onda veruj ,on mora tako da postupa. Kada bi to isto rekla oftamologu, on bi uradio sve što bi moglo da otkloni sumnje u neka oftamološka obolenja itd. Žena je uporna u tome da se smirim i da dete nigde ne vodam, kakva bolnica i gluposti.  Dalje sam čula da je ta neuropedijatrija inače jako malo istražena oblast, naročito kod nas, i da i oni sami često nagađaju i uključe neku terapiju širokog spektra, čisto da sebe ograniče i da nešto eto preduzmu. Ja nisam za davanje lekova napamet sigurno!!
Evo i večeras se mazio, sav je bio u fazonu maženja, sam se mazio sa mojim nogama, licem, plazio po meni, i kao da u tom momentu maženja i nežnosti, iz nekog svog uživanja, eto tako napravi taj pokret očima ka gore.. To je jedan tren. Dr kaže da neko drugi od roditelja to ne bi ni primetio, ili ne bi ni obraćao pažnju. Neke devojke koje isto imaju malu decu, stariju malo od Vike, kažu mi da to zaista nije ništa i da se to dešavalo i njihovoj deci pa im nije palo na pamet da ih negde vode.

Eto tako. Na forumu vidim svi savetuju da idem dalje sa tim pretragama, ali je ću ipak poslušati ovu moju pedijatricu, ipak i ona poznaje Viku otkako se rodio, i ima žena odgovornost neku.

Dala nam je uputnicu kod očnog.

Hvala vam svima na podršci i savetima!
Ljube vas vaši Viko i Eugi![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




micketta -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 21:42:40)

bice to sve ok, videces [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Verus -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 22:22:23)

eugi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 22:23:57)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




lothroniell -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 22:27:51)

Ljubim i ja vas!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




simke -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 22:30:56)

Jao zeno ja ovo tek sad vidim[sm=smiley9.gif]Dobro ti je zena rekla,nema potrebe da se oko toga nerviras,to je samo faza broj 13425609[sm=smiley36.gif],kroz koju je i Simke prosao[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




minavb -> RE: Prevrtanje očima (25.2.2010 23:18:21)

IZVORNA PORUKA: eugenija


Evo i večeras se mazio, sav je bio u fazonu maženja, sam se mazio sa mojim nogama, licem, plazio po meni, i kao da u tom momentu maženja i nežnosti, iz nekog svog uživanja, eto tako napravi taj pokret očima ka gore.. To je jedan tren. Dr kaže da neko drugi od roditelja to ne bi ni primetio, ili ne bi ni obraćao pažnju. Neke devojke koje isto imaju malu decu, stariju malo od Vike, kažu mi da to zaista nije ništa i da se to dešavalo i njihovoj deci pa im nije palo na pamet da ih negde vode.

Eto tako. Na forumu vidim svi savetuju da idem dalje sa tim pretragama, ali je ću ipak poslušati ovu moju pedijatricu, ipak i ona poznaje Viku otkako se rodio, i ima žena odgovornost neku.

Dala nam je uputnicu kod očnog.

Hvala vam svima na podršci i savetima!
Ljube vas vaši Viko i Eugi![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Srce malo, sigurno je samo topi od miline kad se mazi sa svojom mamicom! Ja bi isla do kraja, sve pretrazila pa nek se zavrsi na tome da sam bezveze panicila. Puno poljubaca od mene!




svejedno -> RE: Prevrtanje očima (10.8.2012 23:58:27)

Zdravo Eugenija,

Po datumu pisanja tvog poslednjeg komentara na temu "Prevrtanje ociju" vidim da je od tada proslo oko dve ipo godine. Naime i mi imamo isti problem sa nasim malim Mihailom koji ima devet meseci. Simptomi su gotovo istovetni kao i kod tvog Viktora pa me zanima kako se cela stvar zavrsila, da li je taj "tik" prosao sam od sebe ili se nesto drugo desilo... jako smo zabrinuti i tvoje iskustvo bi nam bilo dragoceno.
Hvala unapred!




Jocikaaa -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 12:40:52)

Zdravo mame, vidim da su datumi objava davni ali ako neka mama vidi bilo bi mi drago da odgovori sta su dalje na pregledima rekli za to kolutanje ocima. Cerka 21 mesec ima pocela je da koluta ocima, ali ona je u tim trenucima svega svesna kao da se igra danas kad sam je pitala sta to radi smejala se dok je to radila, nije prijatno svakako cu reci njenoj pedijatrici. Hvala Vam unapred




Sanidej -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 12:51:58)

Potrazite misljenje pedijatra i decijeg neurologa (ukoliko pedijatar da uput).




Jocikaaa -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 12:54:00)

Naravno da hocu, samo bih volela da neka mama da odgovor sta je bilo sa decom dal je proslo ili su radili nalaze dalje. Hvala





Sanidej -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 12:59:05)

Dete je vodjeno kod decijeg neurologa zbog toga, kao i zbog gledanja ukoso. Nema terapiju, ali je na pracenju. 




Jocikaaa -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 13:04:22)

Tamara ne gleda ukoso, lepo gleda i prepametna je za svoj uzrast bas bas, samo tako zna da prevrne ocima cak se i smeje dok to radi, a na internetu se procita bas svasta. Hvala Vam svakako na odgovoru.





Sanidej -> RE: Prevrtanje očima (19.5.2019 13:13:39)

Nema na cemu, najverovatnije je sve u redu, ja sam mirnija kad dobijem potvrdu strucnog lica. Pozdrav




vocicana -> RE: Prevrtanje očima (20.5.2019 19:23:18)

Joj Jocikaaa, pa nije prijatno pogledatidete, msm da ce proci, da je faza i da je dete od nekoga to i videlo. Njima je sve smesno, moj je poceo da krsti oci, kao da ima strabizam, ali ga je proslo, mada je potrajalo.




flamingos -> RE: Prevrtanje očima (20.5.2019 20:39:52)



IZVORNA PORUKA: vocicana RR

Joj Jocikaaa, pa nije prijatno pogledatidete, msm da ce proci, da je faza i da je dete od nekoga to i videlo. Njima je sve smesno, moj je poceo da krsti oci, kao da ima strabizam, ali ga je proslo, mada je potrajalo.
Slažem se sa tobom.Deca,ili vide to od nekoga,ili jednostavno im to bude zanimljivo.Pozdrav.





Stranica: [1]