Sataraš - bećarac (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


*Alexx* -> Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:50:46)

IZVORNA PORUKA: Nedja

Iseces luk na kriske, papriku isto tako, paradajz na kockice. Prodinstas luk da omeksa, ubacis papriku, posolis malo,i krckas jedno 45 minuta, ili ubacis malo praska za pecivo pa bude brze. Dodas paradajz, vegetu i biber. Kuvas dok ne ispari voda, da ostane malo,i da sve omeksa i onda po zelji razbijes jaje u to, i kuvas jos par minuta. Ja stavim, za nas troje po 3 luka, paprike i paradajza.



IZVORNA PORUKA: viking

Ja isto pravim ovako, s tom da dodam punu kašiku brašna da mu da malo gustinu, a posle u tanjir (dakle, ne u šerpu na celu količinu) sipam i malo jogurta. Onda mi bude baš super!
I da, zovem ga satarš




IZVORNA PORUKA: minavb

Kazu moje kuvarice, sataras je sa jajetom, a becarac bez jajeta. Ja licno vise volim bez jajeta, pa ga tako i spremam. Obavezno dodam i belog luka.


IZVORNA PORUKA: Lu RR
A ja dodam vrhnje za kuhanje u kako god se to zvalo
Bude mi mljaciii





Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:52:15)

ja prvi put čujem da se stavlja jaje u sataraš[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ja po kad kad solo sataraš, po kad kad sa teletinom isjeckanom na kockice




Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:53:27)

Jaje je "izborno", ja ga stavim kad ima previse tecnosti a jelo vec gotovo, pa jaje to "veze"...i ja ponekad napravim kockice mesa i ubacim unutra kad su vec pecene, i to se kod nas, koliko znam, zove leskovacka muckalica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




viking -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:55:58)

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....




prase -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:57:39)

Za mene bećarac i sataraš nisu isto.

Prvo, u bećarac ide jaje, a u sataraš ne.

Drugo, za bećarac seckam sve na veće komade, na čelu sa paprikom gde bude komada 2x3 cm.

Treće, bećarac volim a sataraš ne volim, jer se u satarašu više nekako oseti paprika...




Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:57:46)

pa majku mu za jedno jelo dvadeset naziva ... nije ni čudo što nam je maternji jezik toliko komlikovan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




minavb -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 14:59:37)

IZVORNA PORUKA: viking

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....

Ja ga ovako pravim i tako ga najvise volim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lu -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:04:46)

A kad bi vam ja rekla šta je bećarac u Posavini[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Slično ali ipak različito,ma nije bitno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Unica -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:04:48)

ja isto tako spremam s tim da dodam puno luka isecenog na rebarca. ne podnosim kad se stavi jaje... ali zato kad me mrzi da spremam jos nesto uz to dodam pirinac unutra i bude mmmmmmmmmm... extra...
a nekad proprzim sa strane slaninicu (na teflonu, bez ulja) pa dodam preko satarsa ili becarca...

a muckalica nije ni priblizno ovom... muckalica je meso, luk i crvena paprika,...




Shishica -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:08:57)

Becarac!!!
Kad god bi ustala i osetila taj miris dan bi mi bio savrsen!

Eeee mama moja.... [sm=smiley13.gif]

A tata skuva kafu.. Eeee tata moj..... [sm=smiley13.gif]

[sm=sad.gif]




viking -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:15:42)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
ja volim sve da začinjavam, možda zato mi ukus bude "prazan" bez svih tih dodataka...

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: viking

Kad je mm bio na dijeti pravili smo ga bez brašna, jajeta i jogurta i bio je bljak....

Ja ga ovako pravim i tako ga najvise volim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:18:28)

Unice, nisam mislila na tu muckalicu, moj tata je bio u nekom restoranu, narucio muckalicu, ocekujuci to sto si napisala, a doneli mu ono sto sam ja opisala...objasnili su mu i razliku u nazivu, al zaista ne mogu da se setim, zato sam i napisala "leskovacka" ali ne mora biti, neka muckalica jeste sigurno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




minavb -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:18:40)

Jednom sa pravila djulbastiju. Isto se nasecka na rebarca luk, paprika i paradajz, malo posoli i stavi u dublji djuvec. Od mesa, luka, zacina i ljute paprike se zamesi kao velika pljeska koja se stavi preko tog povrca u djuvecu, i dobro se zacepi. Pece se u rerni i sluzi tako sto se to meso isece, a odozdo se vadi ukrckano povrce. U sustini ista stvar.




viking -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:21:42)

E, sad sam gladna!




Unica -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 15:30:04)

IZVORNA PORUKA: Nedja

Unice, nisam mislila na tu muckalicu, moj tata je bio u nekom restoranu, narucio muckalicu, ocekujuci to sto si napisala, a doneli mu ono sto sam ja opisala...objasnili su mu i razliku u nazivu, al zaista ne mogu da se setim, zato sam i napisala "leskovacka" ali ne mora biti, neka muckalica jeste sigurno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


leskovacka muckalica je po sastavu tajna ali se zna da ide puuunooo masnog mesa (svinjetina) koje se toliko izdinsta da nestane sva masnoca, crvene paprike (najbolje suve), puno crnog luka i malo kiseline iz tursije...  i ko zna sta jos. ja sam to jela i obozavam je ali ne daju recept juznjaci... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gagana83 -> RE: Sataraš - bećarac (2.3.2010 16:33:36)

IZVORNA PORUKA: Nedja

Jaje je "izborno", ja ga stavim kad ima previse tecnosti a jelo vec gotovo, pa jaje to "veze"...i ja ponekad napravim kockice mesa i ubacim unutra kad su vec pecene, i to se kod nas, koliko znam, zove leskovacka muckalica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kad pravim sa prethodno ispecenom i ociscenom paprikom tada ne stavljam jaja,a ako ide sveza paprika onda stavim jedno ili dva.




Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (21.7.2010 12:51:36)

IZVORNA PORUKA: prase

Za mene bećarac i sataraš nisu isto.

Prvo, u bećarac ide jaje, a u sataraš ne.



Tako je....A muckalica je becarac sa pecenom paprikom plus meso.

To su sasvim tri razlicita jela[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




caca81 -> RE: Sataraš - bećarac (4.8.2010 13:06:50)

Kod mene se koristi naziv sataraš, a ja ga pravim tako što prodinstam sitno isečen crni i beli luk, papriku i paradajz isečene na kockice na malo ulja, dodam začin C, vodu, poklopim i krčka se na laganoj vatri nekih 45min. Uglavnom dodam pirinač u to, ili ređe, služim sa pire krompirom. Moja mama u ovo jelo obavezno stavlja meso isečeno na kockice, ja ne.




liliana -> RE: Sataraš - bećarac (4.8.2010 14:48:28)

I mi ga oduvek zovemo sataraš. A Pravim ga ovako: Izdinstam luk na ulju, dodam na kolutiče iseckanu mrkvicu, na kocke iseckanu papriku, posolim, dodam  (kad je več prženo) na kocke iseckan paradajz, vegetu i to krčkam dok se paradajz ne razmekša skroz i onda dodam 2 umučena jajeta.




Anck Su Nmaun -> RE: Sataraš - bećarac (4.8.2010 14:55:19)

Kod nas je satars ..paprika i jaja na dinstanom luku naravno i to obozavam ...
a svo  povrce zajedno je  .... Djuvec koji mi je bljak!




1zvezdana1 -> RE: Sataraš - bećarac (9.8.2010 11:08:37)

dali ste probale da uradite sataras sa pecenom crvenom paprikom bude ekstra [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (9.8.2010 11:10:17)

Moja mama ga uglavnom tako pravi, pošto ne može da svari nepečenu papriku koja nije oljuštena. Meni je ok, ali mi je lepši sa svežom paprikom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




1zvezdana1 -> RE: Sataraš - bećarac (9.8.2010 11:11:53)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]meni je lepo i ovako i onako posto povrce obozavam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Sataraš - bećarac (26.8.2011 8:10:55)

Vidiš-ja nisam ni znala da su sataraš i bećarac isto [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kod nas kući to je sataraš- crni luk, paprika, paradajz i jaje, pravim kao Nedja. I uvek serviram sa prženim krompirićima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
E, a đuveč je nešto drugo- crni luk, boranija, grašak, šargarepa, paradajz, paprika skuvani sa pirinčem

I tako.... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bebać -> RE: Sataraš - bećarac (26.8.2011 9:08:23)

Idem sebi da pravim za doručak sataraš, a možda ostane i za ručak+ još nešto.

Ja ga jako volim i podsjeća me na djetinjstvo[sm=smiley1.gif]




Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>