RE: Plikovi na guzi :( (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Rosita -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 18:52:30)

Na takvoj guzi uvek ima kandide.





Rosita -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 18:53:13)

Izvini za 3 posta. I da, fen. Isto bi te posavetovala dr Julka.





dunja RR -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 19:07:27)


Zebe, Rosi, hvala vam! 
Ja nisam davala wayu, ok, otici cu sad do Srbotrade apoteke da kupim. Kako se ona daje? Da li i wayu i colief u isto vreme?Da mazem tanak sloj sudokrema ili neku drugu cink kremu da uzmem? Pa naizmenično u toku dana sa nistatinom? Ranije nije kakila noću ali ova dva tri dana poslednja kaki kad god sisa, grci se stenje sve vreme sisanja, jedino nije kakila nocas između 2 i 8 jutros. Da mazem tada flogocid, uvece i da li da sve kreme mazem u tankom sloju? 
Da li da sutra idem kod pedijatra, ona je prepodne a mi tad u Sokobanjskoj, i ne znam da li cu stići, vodim ih oboje u Sokobanjsku,imamo zakazano. 

IZVORNA PORUKA: Rosita

Dunja, nasa kombinacija: probiotik waya, colief- ne samo grčevi, već i za problem varenja laktoze zbog čega i nastaje najviše grčeva, cink krema naizmenično sa nistatinom danju a uveče, ako noću ne kakki, flogocid! Mora se rešiti kakenje, a to uzimanjem oralne terapije. 








Sanjica26 RR -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 19:08:30)


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Dunja, kupi Eozin u apoteci. Crvena tecnost, resava ojed garantovano za dan dva.
Samo pazi, ostaju fleke od nje. 


Malo pre smo se cule, pa sam joj isto to rekla. [sm=smiley20.gif]




Rosita -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 19:21:55)

Dunja, waya 1 dnevno neki br kapi, 6 recimo, piše. Colief uz svaki podoj po uputstvu,,4 kapi, ali može i 2-3, nama su 4 bile mnogo. Flogocid recimo ujutru i uveče, kad je što duže čiste guze, on brzo oporavlja. Ja sam onu belu zn kremu iz dm- a i bila mi je dobra, za ojed. Sensitive. Sudocrem nešto ne mirišem,_@al valjda je individualno. Ovo smo mi dobili od gastro! S tim što sam ja i na dijetu bez mlečnog otišla. Ljubim vas.





Misha i Ljisha -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 19:46:57)

P ima strahovit osip od antibiotima. Ustvari on ima niz nuspojava koja su nabrojana u uputstvu leka. Tako je bilo i prosli put. Vide mu se kapilari na obrazima ima grceve proliv ojed haos





Filadendronka -> RE: Plikovi na guzi :( (19.5.2019 20:45:05)

Nadam se da ce bepci biti bolje sto pre. Moje starije dete je inace alergicno na sudokrem i to bas, bas.





lesli -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 1:22:53)

Dunja, mi smo ojed sa plikovima koji su vlazili resili bez pedijadtra. Prva stvar: izbacili pampers zauvek. Presli na babylove i babylove nature. Sada smo na bambo i zadovoljni smo njima. Bolje su nam nego dm, mada su dm bolje od pampersa i to neuporedivo. Dalje, obavezno pranje i to sapunom (tj decijim gelom) kad se ukaki, ako se samo upiski pranje obicnom vodom ili brisanje tuferima nakvasenim vodom. Potapkamo peskirom, onda ide oktani sept, ostavimo par sekundi i visak utapkamo tuferom od vate i onda namazemo jekoderm. Nama sudokrem nista nije pomagao. Ovim tretmanom su se rane zatvorile posle dan-dva i ona se umirila, a vristala je pri svakom presvlacenju. Za oko 7 dana sve je zaraslo kao da nista nije ni imala.
I da isto je kakila kao i tvoja M skoro svaki put. I to ne samo tada, vec duuugo. A tecna stolica je ok, nama je postala cvrsta tek uvodjenjem nemlecnog




lesli -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 1:26:19)

Odvedi ti njih u sokobanjsku sutra i zavrsi fizijatra. Ojedu daj fore da ga ti resis ili bar malo poboljsas jos dan-dva, pa ako ne ide idi kod pedijatra. I ja bih na tvom mestu probala sa najmanje agresivnim sredstvom, znaci flogocid, jekoderm, pantenol. A tek onda lekove koji imaju kortiko 😉
Ljubi lutku malu. 
Ps. Mi smo wayu davali max 7 kapi i to uglavnom u dve doze. Izjutra 3 i pred spavanje jos 4




vocicana -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 19:21:17)

Dan danas stojim iza toga da je DM pelena odlicna, nikada se ni jedne sekunde nije nista promenilo u negativnom smislu sto se kvaliteta tice.
Lesli, svaka cast za post.
Slazem se za Oktenisept, odlican dezinficijens. Moj sin je u tri navrata, kako smo sta uvodili u ishranu, naravno imao promenu ph stolice sto je prouzrokovalo ojed do plihova i sacuvaj boze cega.. Vriska za pranje, vriska za mazanje, ali sve prodje. Moja kura se sastojala u pranju sapunom, susenju, na promene Nistatyn, okolo ii Pavlovicka ili Sudocrem, svaki put za [resvalcenje, ili naizmenicno, Nistatyn pa Sudocrem, sve je super, kao da nikada nicega nije bilo.




Ivanka 75 -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 20:31:41)

I meni su DM pelene bile zakon. 




Rosita -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 22:10:48)

Takodje, nije tema, ali dm carske.


Dunja, kako ste?




Duškić -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 22:15:06)

Ja sam najvise pampers a bambo su mi predobre., i njih sam uzimala.




Filadendronka -> RE: Plikovi na guzi :( (20.5.2019 22:15:18)


I mene zanima kako li je M. 
IZVORNA PORUKA: Rosita

Takodje, nije tema, ali dm carske.


Dunja, kako ste?






dunja RR -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 12:06:07)

Ovako sam uradila, kao što Les reče.

E sad, pošto je u nedelju, taman kada htedoh da odem do Srbotrade-a za kremu i probiotik, krenula ona provala oblaka, ja ne odoh. Znači preksinoć joj ništa nisam dala, samo prali posle kakenja i mazali sudocrem.. Njoj se tada smirio stomačić, znači tokom tog podoja noću, nije kakila. Ujutru ojed smanjen, kakila posle jutarjeg podoja. Odvela ih u Sokobanjsku, pre polaska je znači kakila, oprali je, namazali sudocrem, to sam jedino imala. Tamo nije kakila.

Kada smo se vratili, kupila sam Waju, dala sam tek jutros (reko ajde da ne uvodim popodne, jer smo kasno došli iz Sokobanjske. I pre waye njoj se smanjilo kakenje, ali reko ajde ipak da dam par dana, valjda ne grešim. Dajem joj i dalje (pauziarala sam dok je bilo ono kakenje) Lefax, znači sada sam nastavila, pa nisam htela a uzimam i Colief, previše je ja mislim. Znači Wayu jednom dnevno i Lefax par puta prsnem pre podoja.

Kremu sam htela Flogocid, ali sam u konsultaciji sa apotekarkom uzela Cinkovu kremu koju pravi isto kao i Flogocid, naš veterinarski zavod.. Posle mazanja sinoć, ojeda nema uopšte.

U principu, njoj se sve sredilo preko noći nedelja/ponedeljak, kakenje skoro skroz, ojed odjednom nestao, i pre terapije znači,i pre cinkove kreme i pre Waye.
Tako da ne znam zašto je češće kakila, a ojed je definitivno sa kakenjem bio povezan, on je odjednom nestao kako se kakenje smanjilo.

Ali sam ipak uvela Wayu (makar par dana , ako je to ok?) i mazaću ovu Cinkovu mast preventivno.



Hvala vam puno na savetima [sm=smiley31.gif], nisam očekivala da će ovako brzo da prođe, ali sam u pripravnosti za ubuduće.
IZVORNA PORUKA: lesli

Odvedi ti njih u sokobanjsku sutra i zavrsi fizijatra. Ojedu daj fore da ga ti resis ili bar malo poboljsas jos dan-dva, pa ako ne ide idi kod pedijatra.





dunja RR -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 12:12:00)

Mi smo počeli sa Dm pelenama, ali smo sada na Lilly pelenama (mama i beba), trojka, jer nam je Lilly preko puta, pa nam je lakše, a i povoljnije se u od DM.
Ove Lilyjeve nam ređe probiju (kaka malo) nego DM, mada su i DM bile ok, ne probijaju često.

Kvalitet mi deluje isto, mekane su kao DM-ove.

Jel ima još neko iskustva sa Lili pelenama?


IZVORNA PORUKA: Rosita

Takodje, nije tema, ali dm carske.







jess021 -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 12:25:03)

Dunja, ja sam sa L na pocetku koristila Lilijeve pelene i do nekog momenta, ne secam se tacno, bile su ok pa su pocele da probijaju. Tamo megde do 2. ili 3. meseca. Onda sam nastavila Pampers i stvarno sam sa njima bila zadovoljna. 





Ivanka 75 -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 14:16:16)

Dunja, Iva se jednom u zivotu ojela, i bilo je povezano sa kakom. Jela divlje jabuke doduse, to je bio problem, ali dok sam se izborila da joj ne daju goooza crvena ko jastog.
Imala je godinu racno tada. 
Cum je prestala da hede te jabuke, kaka se unormalila i nije vise pravila probleme. Trebalo je samo sanirati kozu koja je bas bila izgorela. 
E tu je eozin pomogao i nivea krema sa cinkom. Kad je dete bilo kod mene, namazem cinkom i ono prodje, ode kod babe, oni daju jabuke, sveki he lresvuce i namaze pavlovicevu, opere onaj cink i tako smo se vrteli u krug 10ak dana dok nisam zabranila i jabuke i presvlacenje. 
Zakljucak, eozin i cink. 




kamičak -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 17:53:18)

Dobro je da je brzo proslo.




dunja RR -> RE: Plikovi na guzi :( (21.5.2019 18:01:29)


Iv, i ja mislim da jw bilo do moje ishrane. Pisah, preterivala sam sa kolačima prethodnih dana, pravila za goste, dolaze da vide bebu i usput i jakrkam. Evo treći dan ne jedem slatkiše a njoj se smirio stomak. Mogućw da ima veze.. 

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Dunja, Iva se jednom u zivotu ojela, i bilo je povezano sa kakom. Jela divlje jabuke doduse, to je bio problem, ali dok sam se izborila da joj ne daju goooza crvena ko jastog.
Imala je godinu racno tada. 
Cum je prestala da hede te jabuke, kaka se unormalila i nije vise pravila probleme. Trebalo je samo sanirati kozu koja je bas bila izgorela. 
E tu je eozin pomogao i nivea krema sa cinkom. Kad je dete bilo kod mene, namazem cinkom i ono prodje, ode kod babe, oni daju jabuke, sveki he lresvuce i namaze pavlovicevu, opere onaj cink i tako smo se vrteli u krug 10ak dana dok nisam zabranila i jabuke i presvlacenje. 
Zakljucak, eozin i cink. 






MimaKos -> RE: Plikovi na guzi :( (19.7.2019 6:08:44)

Nama samo sudocrem smiri jacu iritaciju na guzi, sve ostalo, sebamed, chicco, mustela, su samo.mazalice za svaki dan





vonavoj -> RE: Plikovi na guzi :( (1.8.2019 8:04:21)

Nije ojed,ali ne znam gde bi pisala..pre 10ak dana su se pojavile 2 bubuljice na preponi,samo.kao crvenilo,sta god da sam mazala nisu se povlacile..a sad su pocele i da rastu,cini mi se.mazala sam didermal,sudokrem,puder..htela sam i flogocid,mozda mu to pomogne. Ili nistatin,ali ne deluje da je kandida..ili neka antib krema.




MimaKos -> RE: Plikovi na guzi :( (1.8.2019 9:12:27)

Meni je sve takve situacije jedino sudokrem pomagao. Ili cink, znam da bioderma ima onu 123 sa cinkom, ali ako se povecava mozda bolje da neko.pogleda





Duškić -> RE: Plikovi na guzi :( (1.8.2019 13:39:45)

Meni su pampers naj.naj.
A kod plikova na guzi se svi istraumiramo.
Super da je brzo proslo.




MimaKos -> RE: Plikovi na guzi :( (1.8.2019 15:23:57)

Ma nekad hoce samo od sebe, bez da promenis pampers, mozda bakterija neka... 





Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>