RE: Sta ne treba jesti dojilja? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju



Poruka


Yula -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.8.2011 19:15:50)

IZVORNA PORUKA: Macaki

primetila sam malopre u peleni jedan krvavi koncic. jedino mi pada na pamet da je od soka od borovnice. sta mislite?

nm, navalila sam, snaga na usta ulazi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Macaki,

da li se ponavljalo ovo, odnosno da li si jos koji put nasla krvave koncice u bebinoj kaki? 




Anoniman -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.8.2011 19:36:33)

nije draga, samo tada se desilo. verovatno od naprezanja, jer ima grceve i bas se napinje nekad.
inace, kaka joj je sad redovno zlatno zuta. ugojila se moja debelica, ne brinem se vise. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (8.11.2011 17:54:38)

Da li smem da jedem cveklu, kelerabu, celer, kuvani paradajz?




jance -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (8.11.2011 18:25:58)

PE za cveklu i kuvani paradajz znam da sme, za ovo ostalo nisam sigurna..
inace citam temu od pocetka, bas sam bila temeljna i vidim da je vecina vas odlucila da jede i neke "zabranjene" stvari sa spiska, i da je proslo ok.
moja sveki je na dan kad sam dosla iz porodilista skuvala preslanu supu, moja baka je jadna morala vrucu vodu da dodaje da razblazi, a Ogiju nista... posle mi je mm kupio pljeskavicu ogromnih razmera (dva rucka) pojela sam, opet nista. sestra napravila pohovanu piletinu, nista ni tu nije bilo, jedini problem su napravile spagete bolonjeze sa jakom zaprskom i malo ljute paprike. da i multivitamin sok (koji ima valjda sve poznate citruse u sebi) isto nije napravio problem.




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (8.11.2011 19:17:52)

i da! soja sos? Da li to utice na mleko?




lesica -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (8.11.2011 19:19:43)

Ja sam izbegavala soja sos zbog eventualnih alergija kod bebane,mada pitaj na kontroli doktorku.
I PE,poslala sam ti pp.




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 9:25:27)

keleraba? spanac?




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 11:55:15)

Iko?




dacca -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 13:23:09)

Mogu li jesti zelenu salatu i sarmu?




Olga75 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 13:55:33)

pa to sve zavisi od bebe
ja sam jela sve i nije joj smetalo
moja sestra od tetke je zivela na barenom pirincu , krompiru i piletini , eto koliko se sve razlikuje




Anoniman -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 14:04:44)

mislimda sarmu ne bi trebalo zbog kiselog kupusa koji nadima. 




dacca -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 14:05:52)

a salatu?




Leki 77 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 14:07:32)

Ne postoji univerzalna stvar koju dojilja ne treba da jede. Probate pa vidite da li smeta. Suludo je nešto izbaciti iz ishrane jer je nekoj bebi smetalo. Moje prvo dete je reagovalo samo na cedjenu pomorandžu, a na limunadu npr. ne. Rekli su mi da ne jedem luk jer će mu smetati. Kako je bio prolećna beba, ja sam se razbijala od mladog luka i čini mi se da je tada još sladje sisao. Druga beba zato reaguje na dinstani luk u jelima. Cedjena pomorandža mu ne smeta. Mleko pila oba puta. Jela jagode, kikiriki itd. sve što je visoko alergeno. Jedem i jela sam pasulj, kupus itd. sve što nadima. Grčeve nisu imali ni jedan ni drugi. E da, jedem i ljuto, ni to im nije smetalo. Dakle-pravila nema, probate pa vidite. Raznovrsna ishrana je bitna jer dojite. Ono što primetite da smeta-izbacite.




Verus -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 14:11:47)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (10.11.2011 14:33:53)

Ja takodje jedem i presan i dinstani luk, za sada nisam primetila da smeta ack mi se cini da mleko dolazai od njega. Samo sam htela da pitam za ovu kelerabu, da ne nadima mozda?




mamicak -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (3.12.2011 0:17:21)

Volela bih da mogu ponovo naci jedan clanak gde pise da zena u principu moze sve jesti dok doji dok sama ne primeti sta bebi smeta. Ne mora da znaci da gore navedene stvari svakoj zeni smetaju. MOja cerkica srecom do sad nikako nije imala problema s grcevima. Mene je moja babica savetovala da svakog dana probam po malo i onda pratim bebino ponasanje i tako uvidim smeta li joj ili ne. Tako sam npr jednog dana jela malo grozdja i kada sam primetila da je sve ok, nastavila normalno jesti i tako za svaku namirnicu. Primetila sam da mnoge zene izbegavaju luk. Istina je da luk moze smetati bebi, ali ako je u hrani kuvan ili pecen onda ne bi trebalo imati problema. DO sad sam jedino izbegavala kupus, pasulj, beli luk, i sok od pomorandze...........a eto nemam pojma da li to mojoj bebi moze da skodi jer nisam probala. Sve probati u malim kolicinama i tako otkriti sta vasoj bebi smeta. Ponavljam se.......kod svake bebe deluje razlicito




ikacc -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (13.12.2011 0:43:19)

Posto je sada sezona zimnica, da li se sme jesti ajvar, kiseli krastavcici, paprike u svakom smislu? Mozda skodi kisela hrana? 




ivas -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (13.12.2011 18:50:11)

Nama su u skolici pricali sta sve ne sme i to je toliko restriktivno da je to strasno. Bas sam se razocarala koliko su zadrti i neinformisani. Onda sam ja lepo pitala nutricionistkinju koja je i drzala predavanje kakve su tendencije u poslenjih 30 godina sa grcevima kod beba - da li ih sada ima manje nego ranijih godina? A ona mi kaze da znate da ne, upravo suprotno, bebe sve vise imaju grceve danas! I ja onda lepo pitam pa kako to kad se toliko pazi na ishranu i zabranjuje sve i svasta, kako to da onda nismo uspeli da ih iskorenimo? I zena slegne ramenima, ne zna sta da odgovori. Prema tome ishrana dojilje i grcevi kod beba - veze sa mozgom nemaju. Istrazivanja pokazuju da bebe jos u stomaku gutajuci amniotsku tecnost polako se navikavaju na ukuse koje mama jede. I posle joj vi ukinete beli luk ili kari ili sta god ste obicno jele bebi nije jasno sta sad to bi? Pa mislim stvarno, rekli su nam jabuka sme samo jedna dnevno, nijedno drugo voce?! To samo da si lud da poslusas. A kravlje mleko sme slobodno. A to sto je kravlje mleko najcesci alergen i sto ga svi iu svetu zbacuju iz ishrane ako beba lose reaguje to ovde nikom nista, jabuke su zlo?! Procitajte malo sta se u inostranstvu prica o dojenju - ne postoji nikakva dijeta koje dojilja treba da se pridrzava osim ako ne primeti reakciju bebe na neku konkretnu namirnicu.




milia -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (5.1.2012 21:49:59)

Nama su još u bolnici davali kupus kuvan i svež, pasulj i boraniju. Mleko i jogurt. Sad je opšti trend, naročito medju mladjim dr da savetuju izbacivanje kravljeg mleka iz mamine dijete. Moja ped. smatra da se lome koplja oko toga i da zapravo nema potrebe za tim. Prvo dete sam dojila skoro 2 god i jela sve, nije imala ni grčeve. Ako bih primetila da nešto smeta, ja bih izbacila. Ali ništa nije očigledno... bar kod nas.
Alergije smo prerasli. Sad sam u nedoumici s drugim detetom da li da pratim staru ili novu školu....




milia -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (26.1.2012 23:03:34)

Mali mi ima zelenu stolicu vec mesec dana. Dojena beba. Izbacila sam sve mlecno, evo nedelju dana, da probam da li ce nesto da se promeni... inace super napreduje.




TanjaizBg -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.1.2012 12:44:08)

Ja sam se porodila u septembru a već u novembru sam jela i narandže i pasulj i kiseli kupus i kikiriki i ponekad luk (inače ga slabije podnosim pa izbjegavam). Za vrijeme posta sam jela riblju čorbu malo ljuću-jedino od tog sam primijetila da beba ima narandžastu stolicu.
Jeste li vi postile u trudnoći i za vrijeme dojenja?Ja sam samo dio posta, bojala sam se da ću biti anemična ili da će neki sastojak nedostajati bebi, naročito mlijeko.




PoisonEve -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.1.2012 18:24:40)

Ja nisam postila sad za ovaj post. Inace meni su iz halo-bebe rekli da mogu da iscedim jednu pomorandzu i jedan limun u litar vode i to da pijem, medjutim beba je imala zelenkasti proliv pa sam prekinula da jedem to citrusno voce i sad je opet zuta fina stolica[sm=smiley1.gif]




milia -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (30.1.2012 23:20:26)

posle nedelju dana bez mleka, nema neke promene u stolici, malo je bolje, zuckaste regije u zelenoj livadi... probacu još nedelju dana, mada mi je baš teško bez mleka, stalno sam gladna i samo jedem meso. Mozda ti citrusi? Hm, dok otkrijem, beba će porasti uz zelenu kaku




Anoniman -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (30.1.2012 23:28:31)

mislim da je versus izbacila mleko iz upotrebe, mozda bolje nju da pitas.
mada bi ja i bebu vodila do lekara - mesec dana zeleno mi je mnogo ...




milia -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.1.2012 12:31:48)

Išli smo nekoliko puta, svi nalazi su ok, samo probiotik pije. Sada probam eliminacione dijete, pa ćemo videti. Ako posle 2 nedelje bez mleka ne bude bolje, ne znam koju namirnicu da izbacim.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>