RE: Sta ne treba jesti dojilja? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju



Poruka


morena -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (29.3.2011 16:53:17)

Ja jedem samo kuhano, od sirovog samo banane i zelenu salatu. I ne jedem ono što napuhuje-grah, kelj, kupus... Dal je to pravilno - nemam pojma. 




Sanjica26 RR -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (29.3.2011 16:55:07)

Odlicno Morena. Sve sto bi bebi smetalo za grceve ne bi trebalo da jedemo. A, sve si lepo navela.




magnetic -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (29.3.2011 17:00:46)

IZVORNA PORUKA: morena

Ja jedem samo kuhano, od sirovog samo banane i zelenu salatu. I ne jedem ono što napuhuje-grah, kelj, kupus... Dal je to pravilno - nemam pojma. 
Meni je patronazna rekla da od voca mogu jesti sve i koliko hocu,jedino banane da izbegavam.Al'' sad da me pitas ZASTO, uopste se ne secam.




morena -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (29.3.2011 17:03:18)

Vidiš! Pa sad ti budi pametan! Ja sam skužila da beba ne reagira na banane, tako da ih nastavljam jesti, jednu dnevno.




magnetic -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (29.3.2011 17:06:20)

Stvarno se ne secam da li je razlog bio zbog bebe ili same porodilje,znaci da me ubijes ne secam se.Ja sam npr. mislila da treba da izbegavam breskve,ali eto zena mi je ponovila da voca mogu koliko hocu.




Irence -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (12.5.2011 14:02:47)

Ja sam juce jela pasulj ali kuvao se sa kesicom caja od nane.Bebi uopste nije smetao cak sta vise,kakila je 3 puta i izbacuje gasove samo tako!!!




Maleno85 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (30.5.2011 13:56:37)

Moja Tamara danas ima 16 dana. Pri izlasku iz bolnice imala je osipic po tijelu i oni su nagadjali da li je od vrucine ili od neke hrane koju jedem. I tako dok je dolazila patronazna, pita me sta jedem i ja joj kazem i ona meni to sve izbaci?! I ja sad ne znam sta bih jela. Rekla mi je da jedem jaja i virsle, malo pavlake, malo jogurta, casu mlijeka dnevno.. Izbacila mi je cedevitu, sok od borovnice, salamice, pastete.. Kakva je razlika izmedju salamice, pastete i virsli?! Sve je to isto s[sm=smiley35.gif]anje.. I naravno da to ne jedem u ogromnim kolicinama, vec nekada za dorucak namazem pastetu sa cajem, pojedem malo salamice.. Cesto jedem rostiljsku hrana , kazu patronazna i pedijatrica da mi je mlijeko jako masno i kvalitetno i da zbog toga moja Tasa jako cesto ima stolicu i gasove, sto je po njima dobro. Jede jako cesto i poslije svakog jela obavezno podrigne i ima stolicu.
Danas sam pojela nekoliko jagoda i jednu bananu. Svi kazu da moramo jesti voce i povrce, a ssve se svelo na jabuke. Povrce uopste ne znam koje bi se smjelo jesti, kad je apsolutno sve zabranjeno.. Ma ovo je ludnica.. Ja od danas pocinjem sve normalno ruckati, osim onih namirnica koje nadimaju.. Nek nam je sa srecom[sm=smiley1.gif]




dejana007 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 12:35:36)

Povrce uopste ne znam koje bi se smjelo jesti, kad je apsolutno sve zabranjeno..


tacno... jedino od povrca jedem krompir, sargarepu i pirinac. Strasno.... A kazu sto vise povrca... Mozda bi mogla krastavac, ne znam. od voca trebutno jedem jabuke i kruske i tresnje (sezonsko). Ali mi je veliki problem dorucak i vecera, jedem jedno te isto... Poludecu...




jovicaa -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 12:58:04)

smes tikvice i brokoli, ja sam ga jela. mozes i paradajz, ne znam zasto ne bi smela. ja sam jela i pomalo graska. samo nisam pasulj, kupus i jagode. ne morate to bas tako striktno da pratite




jovicaa -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 13:00:02)

a od tikvica mozes svasta da pravis, cuspajz od tikvica, punjene tikvice, mozes da dinstas crni luk, tikvice i zelenu papriku, zacini standardno i na kraju dodas pavlaku, to je ekstra. corba od brokolija( samo ne stavis previse da ne napravi problem, stavis jos i sargarepu, crni luk(isto ne puno) mozes da ubacis i pirinac ili proso, jako zdravo a lepo zgusne corbu i bude bas ekstra, na kraju dodas i pavlaku i jaja, tako sam ja pravila..




jovicaa -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 13:07:22)

mozes pilav, paprikas, za dorucak proju, kulju. jedi spagete to smes i super pojacavaju mleko.




Maleno85 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 13:08:58)

Ja ne volem paradajz[sm=smiley36.gif], a ni tikvice..

Juce sam jela jagode, pojela mozda 10-tak manjih i bebosu nista, nema reakcije[sm=bravo.gif] Vracam sve polako sto su mi zabranili, samo necu cedevitu.. Svaki dan po nesto, pa cu sama da vidim sta joj smeta a sta ne, nema mi druge[sm=smiley1.gif]




dejana007 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 15:23:53)

Hvala vam na savetima [sm=smiley1.gif] jedem ja pilav i corbice od povrca. uzimam zamrznute mesavine. tikvice jos nisam uvela u ishranu, a za paradajiz i za papriku cini mi se da negde procitala da ne treba, ako sme naravno da cu vec danas na pijacu po te namernice. [sm=smiley1.gif]

a za dorucak jedem proju, pite, makarone, margarin, dijet džem i jaja. ali nekako mi nije raznopvrsno. ponekad i jedem musli s mlekom.




smeško -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 19:28:29)

Nemaju sve bebe grčeve. One koje ih imaju neće spasiti ako majka ne jede ništa! To je moje iskustvo. Inače, i kravlje mleko je teško za bebu (naravno, ako ga majka pije). Ja sam, u početku sve izbacila, jer mi je beba imala grčeve. A onda sam uvidela da i sa tom, ,,laganom'', hranom nije ništa bolje. Sada jedem sve osim pasulja.




MarijaBg -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 19:31:38)

Ja sam danas pojela pola paradajza, a prekosutra cu nekoliko jagoda. Pa ako ne bude reakcije, jupi [sm=bravo.gif]




smeško -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (31.5.2011 19:37:26)

Biće sve u redu, samo polako. [sm=smiley1.gif]




Nensi* -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (17.6.2011 17:08:18)

Jel smem da jedem kulen? On je malo ljutkast,ne znam da li bi mu smetao? [sm=zmeden.gif]




Dada81 -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (17.6.2011 17:11:04)

Možeš,Nensi,za početak ,naravno,manju količinu! [sm=smiley1.gif]




Nensi* -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (17.6.2011 17:48:16)

Jeeej,nisam ga jela vise od godinu dana...




Capa -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.6.2011 18:22:46)

A kafa i cedevita? I šta je ono za šta se svi slažu da nikako ne sme da se jede kada se doji?




Verus -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.6.2011 19:39:28)

Ja nisam nista izbegavala.  Pila sam 2 kafe na dan, i ona je uvek spavala njenim ritomom.  Ne znam, mislim da se mora nesto unositi u ogromnim kol da bi smetalo.  Naravno, nisam pila neke lekove i sl.  Od hrane sam sve jela kao i u trudnoci, pasulj, kupus sve.  Samo biti umeren.  Naravno, kad je razvila alergiju na kazein, morala sam da izbacim sve mlecno. 




Capa -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (27.6.2011 19:52:22)

Ja imam naviku da ujutro kada ustanem popijem čašu cedevite sa nekim keksićem, a popijem i u proseku 2 kafe dnevno...
Inače, jedem paradajz, jagode, trešnje, sve...osim belog luka ( za koga mi je patronažna rekla da može promeniti ukus mleka), izbegavam citruse i sve što nadima. Naravno, sve novo voće bih prvo malo pojela, pa pošto nema reakcije (do sada) ni na jedno, mogu i MALO više...

Bilo bi lepo da mi odgovori nutricionista (pošto znam da ga imamo ulogovanog) ...

Pozzzzzzzzzzzzzz




vukosava -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (30.6.2011 5:54:22)


IZVORNA PORUKA: MarijaBg

Ja sam danas pojela pola paradajza, a prekosutra cu nekoliko jagoda. Pa ako ne bude reakcije, jupi [sm=bravo.gif]


Ja jedem to oboje odkad sam se porodila, nisam cula sto to ne sme?




vukosava -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (30.6.2011 6:05:46)

Ja u trudnoci sam popila kafu mozda 2 puta a nakon porodjaja mozda 6 puta. Alkohol nisam probala odkad sam saznala da sam trudna. Ne jedem orahe i ostale kostunjave stvari. Ne jedem citruse - limun, pomorandzu ... Ne pijem stvari sa aspartamom nit koristim stvari sa onim monosodijum glutamatom kao sto je np. vegeta. Ne jedem beli hleb i koristim samo maslinovo ulje. Koristim biber, origano i so od zacina. Doruckujem ovsene pahuljice sa nemasnim mlekom i vocem - kupine, ribizle i borovnice. Uz meso se trudim da jedem nesto zeleno obavezno - npr spanac u salati skoro svaki dan. Od mesa najcesce piletinu, ponekad curku. Ne jedem nista sa belim brasnom, samo whole grain kako bi jel integralno po naski? Imam isto kila kao nakon porodjaja, 8 vise nego pre trudnoce.

Zasto sve to tako, negde sam citala usput. Da li je tako najbolje, nemam pojma.




olga!! -> RE: Sta ne treba jesti dojilja? (1.7.2011 22:00:28)

Moja beba ima grcice svaki drugi, treci dan pa verujem da ih dobija od odredjene hrane koju jedem pa cu poceti da zapisujem sta sam pojela pa ako ih bude imala da izbacim najsumljiviju namirnicu. Nadam se da cu otkriti sta joj smeta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Inace ne jedem citruse, grasak, boraniju, pasulj, luk, papriku i krastavce. Izbegavam kiselo, ljuto, a i slatkise slabo jedem.

Da li je neko bebi davao hipp-ov caj za grceve? Moja beba je dobila osip po licu i ledjima a drugarica mi je rekla da je njen mali dobio osip bas od tog caja.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>