Verus -> RE: Porodjaj u domu/kuci (27.3.2009 18:54:00)
|
Da lu, kaze ova moja poznanica da je bilo veoma opusteno, i da nije nesto bolelo, tj. vise su je bolele kontrakcije, nego samo "izlazenje" bebe. Imala je babicu, i dulu (e ne znam jel to ima kod nas, to je zena koja te stavlja u odredjene polozaje koji po prirodi manje bole pri poradjanju, masira ledja, umiruje, bla bla, daje ti taj mood u kom moras biti...). Ona se porodila u vodi, tj. u kadi u kuci (onako veca kada ja tu veliku nemam nego obicnu u koju jedva ja stanem sada a ne jos kad se udebljam ko kit!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). E sad, ja sam citala o bolnicama u Evropi, imam drugaricu koja je iz Danske, ona se porodila bez lekova, prirodno, ali su joj radili akupunkturu, i kada se to stavi u odredjene tacke blokira se bol "dole". Po meni je ovo fenomenalan opcija, ja bih to JAKO volela. Nisam protiv ni vode, ali mi je dobro da je to u nekom centru, gde je ipak tu operaciona sala ako se ne daj boze nesto desi....Imam losa iskustva sa bolnicama pa malo zazirem od njih, a razlog sto se na zapadu zene cesto odluce na kucnu varijantu jeste to sto ovde rade CR i zenama kojima to nije potrebno, sto je meni blagi uzas. Ipak je to operacija, a i kad vidis onako creva kako stoje pored zene na stolu, muka te uhvati, neka hvala, osim ako ne daj boze tako mora. Sta ja znam. AKo je zena zdrava i tu su kvalifikovane osobe u kuci OK je, ja se jedino uvek brinem da se nesto desi, kako bih sebi oprostila??? Jos nesto...ova poznanica je napravila par gresaka tipa: -nije odvela dete kod pedijatra odmah, nego je imao 3 nedelje i razboleo se i zaglavio u bolnici od nekog virusa - veoma neodgovorno -nije otisla kod ginekologa na pregled, pa su joj male usne skroz srasle i to su naknadno morali seci i odvajati Znaci moze ova varijanta ali brate mili znaju se odgovornosti i gde medicina mora da uskoci!!!
|
|
|
|