Pentaxim i Infanrix vakcina (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> Pentaxim i Infanrix vakcina (30.3.2009 13:09:18)

Evo šta sam našla, samo ne znam gde:

Pentaxim sadrži pet veoma potrebnih vakcina protiv: difterije, tetanusa, velikog kašlja, Poliomielitisa i H influenzae. Proizvodi je vodeći svetski proizvođač vakcina u svetu - Paster Francuska. Daje se intramuskularno u tri doze u prvoj godini života i revakcina u drugoj godini.
Postoje velike razlike u načinu proizvodnje vakcine u odnosu na domaću Torlakovu vakcinu, razlikuje se način davanja i najvažnije dodata je vakcina Hib, protiv bakterije Hemophilus influenzae. Ova bakterija je najčešći „proizvođač“ infekcija uha, nosa, grla, gornjih respiratornih puteva, a njena najgora komplikacija je meningitis. Kada dodate i vakcinu protiv hepatitisa B onda imate sve što Vam treba. Samo napred, to je prava vakcina koja se godinama daje svuda u svetu.

 
Moram još da dodam, ja sam Luku vakcinisala ovom vakcinom, reakcije nije bilo. Kod treće revakcine je bilo crvenilo, uz malo obloga je nestalo, ali nije bilo temperature, niti plača...
 
Jeste dete vakcinisale ovom vakcionom ili regularno u DZ?





mihi -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:09:27)

Vakcina se zove PENTAXIN i  mnogi mešaju m i n na kraju, no to nije tako bitno, Moju bebu sam vakcinisala već 3 puta za 6 meseci PENTAXIN-om, nit je plakao nit je bilo crvenila sve prošlo super a kad je stariji sin bio beba dobija je ono klasično DiTePer plus Polio na usta i imao je temperaturu 2 puta ali sve je isto bilo ok. Ranije se vakcina protiv hemofilus influence davala posebno a sad je u kompletu, jedino što košta 3000 doza, ovamo plaćamo obavezno osiguranje ovamo kupujemo vakcine malo bezobrazno zar ne!!!!!!!




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:13:27)

Vakcina se NE zove Pentaxin nego Pentaxim, ubaci u Google, pa vidi. I u Lukinoj knjižici vakcinacije piše Pentaxim.




Lu -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:15:56)

Ja nemam pojma,čitam i...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Imali smo redovne vakcnacije u DZ,a ovo se mora extra tražiti privatno ili[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:17:30)

ni ja pojma nemam 




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:19:42)

Koktel vakcina, 5 u 1, daje se u guzu i suuuuper je!

Kupovala sam je u privatnim apotekama, onda kada je došao red na revakcinu (ono posle godinu dana), nije bilo u privatnim, već samo u državnim, i to u ograničenim količinama.




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:21:26)

vidjecu s doktorima pa kad dodje vakat za revakcinaciju javim vam 




Lu -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:23:12)

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Koktel vakcina, 5 u 1, daje se u guzu i suuuuper je!

Kupovala sam je u privatnim apotekama, onda kada je došao red na revakcinu (ono posle godinu dana), nije bilo u privatnim, već samo u državnim, i to u ograničenim količinama.


Znači to je zamjena za ove redovne,nije ništa drugo u pitanju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:26:03)

Da, sadrži DiTePer, Polio i Hib.




Jeca* -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:34:40)

Ja nisam htela Pentaxim vakcinu jer sam misljenja da je "prirodni" put vakcinacije bolji. Tj onako kako daju u DZ. Pa i ako odreaguje, sta sad. Brz prodje. Ali meni Luka nije reagovao Bog zna kako loše jer smo držali hladnu oblogicu kao što su nam savetovali. Meni je smetala reč ZAMENA! Što bih koristila zamenu za nešto što već godinama daju i što sam i ja primala. Eto, možda sam samo malo konzervativnija [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mihi -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:40:58)

Meni piše N ali a gledala sam u GOOGlu ima i jednog i drugog, pokušavam da nađem direktno Pasterov institut da vidim moguće ja sam je imala u rukama ali nisam obratila pažnju a u knjižici piše PENTAXIN




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 15:43:35)

Ja se ne sećam šta piše na kutiji, mada znam da sam prosrikala ime vakcine i upisala u Radosnicu, slovo po slovo... Sećam se da sam je vadila iz frižidera gde sam ih čuvala da bih prepisala u Radosnicu... a u Radosnici piše sa M.




mihi -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 16:37:53)

Gledam na njihovom sajtu ne mogu da nadjem, moguće da je sa m a što sam ja utripovala da je N bog zna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




mihi -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 18:13:25)

Tasha u pravu si PENTAXIM definitivno SANOFI PASTEUR je pravi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image].




prase -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 18:23:14)

Mi smo isto kupovali Pentaxim, primili sva 3 puta - ni jednom ni plakanje, ni crvenilo, ni temperatura, nikakva reakcija. Pitala sam se da li su ga uopšte uboli - nije ni trepnuo. A bilo je najave da će da boli, uz vakcinu se dobije i igla za davanje - izvadila sestra i reče: "Hm, ovo je suviše malo" te uzela drugu VEĆU. Ja se odsekla, rekoh, sad će beba da mi skoči iz krila a on ništa [sm=smiley36.gif] Meni su rekli da je to manje-više isto, samo se ne očekuju reakcije ako se da Pentaxim, a opredelila sam se za to ne zbog reakcija nego zato što bi ga ovako bockali više puta (bar sam ja razumela tako). Jeste bezobrazno da košta 3000, a i ovako plaćamo zdravstveno, ali ja sam već navikla da plaćam sve zdravstvene usluge jer u širokom luku zaobilazim državne institucije kada nije neophodno (ne zbog sumnje u uslugu koju ću dobiti, nego zbog gužve, kerber-sestara na šalterima, toga što mogu da uđem zdrava a izađem bolesna jer su čekaonice male, hladne i neprovetrene...). Volela bih da se nešto promeni, pa da mogu da koristim zdravstveno osiguranje koje ( - proporcionalno primanjima - debelo) plaćam, ali nemam energije da se upustim u bitku sa vetrenjačama... Jednostavno, dok ja dođem na red, dobijem uput, odem kod specijaliste ili izvadim krv, dođem nazad sa nalazima, otvorim bolovanje - ja sam već 2-3 dana na bolovanju a to me košta (bolovanje = 65%) više nego da lepo odem kod privatnika i da mi odmah daju terapiju.




sonja999s -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 18:44:56)

mi cemo primiti pentaxim prekosutra
to jeste zamena za "obicne" tri
zasto da ga bockaju ako ne moraju
i dobro mi je to sto nema nikakve reakcije na vakcinu
mada cu ja za svaki slucaj da mu dam paracetamol i da mu stavim hladan oblog




Dora -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 18:57:56)

Ja sam Luki kupovala Pentaxim jer tada nije bila obavezna vakcina protiv meningitisa a ova vakcina je sadrži. Balša kad se rodio već je bila obavezna, ali sam i njemu kupovala Pentaxim jer je imao jaku reakciju na onu odmah po rođenju, pa da ne rizikujemo. Jedino mi smeta što je lutrija da li će je biti u apotekama kad bude vreme za sledeću dozu kao što se nama dešavalo, pa smo malo kasnili ali sam morala da prevrnem nebo i zemlju da je nađem. Druga stvar,mislim da treba da bude dostupna svima, a sa ovom cenom, teško da će svaka majka moći da je priušti svom detetu a ona se inače daje deci koja imaju burne reakcije na vakcine a te reakcije nisu ni malo naivne, mogu da nastanu razne komplikacije! Pentaxim je bezbolna i nema reakcija. 




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 20:06:48)

IZVORNA PORUKA: mihi

Tasha u pravu si PENTAXIM definitivno SANOFI PASTEUR je pravi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] .


JUPIIIIIIIIII

Sonja, nemoj mu davati paracetamol ako ne dobije temperaturu... a verovatno e neće dobiti... ni za jedno dete još nisam čula da je dobilo temp od Pentaxima.




MERYEN -> RE: Pentaxim vakcina (30.3.2009 23:45:38)

Moj Joca je prvu primio pentaxim,nije imao bas nikakve reakcije,ma ni kenjkanje,nesto malo ma smesno.Drugu pre od prilike mesec dana kad je trebao da primi nismo na vreme rezervisali i nismo je kupili,sta drugo nego u domu zdravlja torlakovu,pricam sa mm pa i mi smo to primali,primaju mnoga deca pa neka primi i on,Jovan je imao temperaturu plakao je dva dana,spavao je na mojim grudima dva dana,i pored paracetamola temperatura je bila skoro 39 stepeni,dete mi se namucilo nasom nemarnoscu i mi se iskidali,sad cu lepo da na vreme rezervisem i necu da brinem i razmisljam.
Mi smo za pentaxim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (31.3.2009 9:00:20)

O Pentaxim-u možete pročitati i u članku koji je dat linkom u ovoj temi: Kalendar vakcinacije KLIK




mihi -> RE: Pentaxim vakcina (31.3.2009 9:13:02)

Ja sam kupila posle prve doze koju sam našla u apoteci u domu zdravlja, još 2 vakcine i držala ih u frižideru na +2 do 4 i sve je bilo ok. Sada trenutno nema ove protiv Hepatita b ali pojaviće se valjda za mesec dana, kad Milos treba da je primi, Inače sam za starijeg sina nju kupivala 3 doze.




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (31.3.2009 9:15:30)

Ja sam isto odjednom kupila 3 i držala u vratima od frižidera.

Nema u DZ vakcina za Hepatitis B? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mihi -> RE: Pentaxim vakcina (31.3.2009 11:09:05)

Nema, vraćali su decu kad smo mi bili na kontroli a nama zakazali za 29. 04, videćemo hoće li dobiti ako ne kupiću je!!!!!




maša -> RE: Pentaxim vakcina (31.3.2009 19:39:30)

Moja je Maša imala blagu reakciju na Pentaxim što je jako retko ali dešava se i ,naravno nije ništa strašno.Nisu je bockali u guzu nego u butinu i to mi je bilo baš zgodno da mogu menjati obloge a da ne skidam pelenu i ne nakvase se mokraćom(obloge).




Anoniman -> RE: Pentaxim vakcina (18.5.2009 13:15:55)

Kupuju vakcinu, a imaju besplatnu KLIK




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>